Seuraa 
Viestejä8819

[size=85:34p5kvzu]Varkaudessa mies puukotti kuoliaaksi itselleen tuntemattoman, aikuisiän kynnyksellä olevan nuoren – halusi päästä vapaalta suljettuun hoitoon [?]. Avohoitoon passitettu löi kirveellä Helsingin metrossa miestä päähän, ”ääni päästä käski tekemään” – uhri, nuori mies ei tullut koskaan tajuihinsa, kuoli tietämättä miksi. ---[/size:34p5kvzu]
...

[2006] 1950- ja 60-luvuilla oli runsaasti työpaikkoja, joihin pääsi yksinkertaisellakin osaamisella työhön. Työt olivat teollisuuden ja palveluiden aputöitä, jotka olivat osana kokonaisuutta välttämättömiä, mutta joiden tekijäksi kelpasi yhteiskunnallisesti "lahjattomampikin" ihminen. Tuolloin heillekin oli töitä ja osallistumista yhteiskuntaan. Tänään työn arvostus sinänsä on nousussa.

Mielialalääkkeitä määrätään, syödään ja väärinkäytetään tänään (2012) enemmän kuin koskaan ja määrät ovat edelleen kasvussa. Yhä enemmän loppuun väsyneitä, mielensä kadottaneita ja raskaaseen oravanpyörään kriisiytyneitä passitetaan lyhyen mielisairaalapaikoituksen jälkeen avohoitoon vapaalle ... Muutoin 40% mielisairaaloiden asiakkaista hakeutuu vapaaehtoisesti hoitoon. Työtehtävien vaativuus kasvaa nykyaikana entisestään.

Suomi on sairaanhoidossa vielä maailman huippumaita

Suomessa huolehditaan myös mielisairaista sairaalakapasiteetilla promille koko kansakunnasta. Säästö- ja juustohöyläpolitiikka vie kuntia, kuntainliittoja ja sairaanhoitopiirejä ahtaalle, jolloin kotiinlähetyksistä kohoaa uutisoinnin aihetta traagisina otsikoina.

Nykymallisessa markkinataloudessa myös mielisairaanhoito on hinnoiteltu ja pelissä on tavoiteasetanta. Veronmaksajat vähenevät Suomessa ja eliniänodote kasvaa entisestään. Ihmiset ikääntyessään yksinäistyvät ja erakoituvat kaupunkikaksioihinsa. Myös mielenterveytensä menettäneitä on yhä enemmän.

Hoitotarve kasvaa psykiatriassa. On paljastumassa itsessään kriisiytyneiden yhä laajempi bentsodiatsepiinien 1] käyttö – nk. ”benzoista” 2] on tullut elämän lanka myös normaaleille elämästään ”häiriintyneille” – mitä sillä nyt tarkoitetaankaan.

Aina ja jatkuvasti höyläämisen kustannuspolitiikka – kaikki mitataan rahassa

Yleislääketieteen hoitopäivän (somatiikka) hinnaksi on määrätty 1150 euroa per päivä (2006). Psykiatriassa se on 630 euroa. Mielisairaaloissamme vuodepaikoista on n. 75% aina käytössä. Ihmiset tarvitsevat stressin, burn-out -ilmiöiden, yleisen jatkuvan huolen ja kiristyneen perhe-elämän vuoksi enemmän päivystyskäyntejä hinnalla 110-273 euroa per käynti. Sairaidemme joukossa on myös "lopullisesti menetettyjä" ja yhteiskunta joutuu vakavimman toden eteen, koska päätökset on tehtävä myös heidän osaltaan.

Sukulaiset ovat etääntyneet iän myötä,

kunnes yksinäisyys kohtaa ja ainoaksi elämän helpotukseksi koituvat mielialalääkitys ja mm. mielisairaalat. Samalla tavalla "normaalit" ihmiset hakeutuvat apteekkiin, pankkiin ja lääkärin vastaanotolle puhekaverin puutteen vuoksi. Monet "mielisairaiden" kontaktiotot olisi voitu välttää vastuullisemmalla sukulaishuolehdinnalla. Kaukoidässä kolmannen polven lapset saavat arvokasta elämänkokemusta isoäideiltään ja -isiltään.

Työ vaatii tai halutaan vaativan nykypäivänä yhä enemmän;

miltei tehtävä kuin tehtävä, niin kolmen kielen osaaminen, kansainvälinen businesskokemus, 15 vuoden työkokemus ja alle 35 vuoden ikä; näitä tavoitteita ei monikaan täytä ja kummallinen dilemma: työvoimapulan ja työttömyyden yhdistelmä on tosiasiaa.

Me ihmiset emme ole samasta puusta,

vaan olemme yksilöitä ja kaikki eivät jaksa ponnistella, pyrkyröidä, taistella ja kyynärkikkailla itseään nykymaailman markkinamekanismimenestyjien joukkoon. Osa "palaa henkisesti loppuun" ja hakeutuu hoitoon pettyen omaan "osaamattomuuteen".

Arkipäivän arvostus voisi kohdentua myös kädentaitoihin, jolloin "business- ja virkamieskikkailua" osaamattomat hiljaisemmatkin itseään vähemmän tyrkyttävät saavat tehtäväkuvan, josta saa osallistumisen ja yhteisöllisyyden tyydykettä. On muitakin mittausmenetelmiä kuin optiolauenta, urakkakorvaus ja nuolaisulisä.

Lääkkeitä, mielialalääkkeitä ja yhä enemmän lääkereseptejä myös katukauppaan!

Tänä päivänä uudet psyykelääkkeet palauttavat veronmaksajiksi akuuttipotilaita 2-4 viikon "hoitokierrolla", rivakammin kuin ennen. Pitäisi olla muitakin keinoja kuin lääkepumppaus. Yhteiskunnalle olisi edullisempaa järjestää osallistuvaa työtä, miltei mitä tahansa, kunhan ihmiset pääsevät takaisin yhteiskuntaamme tuoden hyödylliseksi kokemisen tunteen tekijöilleen. Nuorien keskuudessa kytee pommi, arvaamattomuuden pommi.

Nyt on kasvu, materiaalinen kasvu ja näyttötalous

Mielenkiinto on liiaksi kohdistunut henkilökohtaisen ostovoimatulon valvontaan, huomaamatta, että ympärillä hätä ja tarve kasvaa heikentäen pitkällä aikavälillä myös "terveiden" elinoloja. Työ on yhteiskunnan suurinta vastuunkantoa huolehdinnasta ja hyvinvoinnista, jopa vähemmällä rahalla – ei poliitikkojen pelkkää vastuupuhetta, vaan työtä – joka on kansalaisen perusoikeus ja -velvollisuus.

...
Tänä päivänä kansalaisille tuputetaan ”Lennä Matti, lennä” -elokuvaa muistutuksena ihmisen julkihädästä unohtaen kaiken sen glamourin ja kansallistunteen mitä nuori Matti Nykänen aikoinaan Suomen kansalle antoi maailman kautta-aikojen parhaana mäkihyppääjänä. On tekojen aika ... ja Matti on palannut elämään.

Ilkka Luoma
[size=85:34p5kvzu]http://www.facebook.com/first.ilkka [/size:34p5kvzu]

[size=85:34p5kvzu]VIITTEET
1]
Bentsodiatsepiinit --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Bentsodiatsepiinit ---
2]
“Benzot” --- http://www.paihdelinkki.fi/keskustelu/v ... p?p=374187 ---

(kirjoitus pohjautuu osaltaan etelä-suomalaisen suuren kuntayhtymän mielisairaalan vastaavan ylilääkärin haastatteluihin vuosina 2006 ja 2011)[/size:34p5kvzu]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (29)

Ilkka Luoma

Juuri kerkisin kirjoittaa Historia -osioon, joten totean tässä vain, että hyvä kirjoitus tämä, mutta eiköhän nämä kaikki hyvätkin mene harakoille. Puuttuu vielä se jokin, joka saa aikaan perinpohjaisen muutoksen.
En usko, että millään muulla kuin suurella katastrofilla on riittävästi voimaa muutokseen. Emp:n varalta sanon, että katastrofilla en tarkoita pomminheittoa, vaan esimerkiksi suurta luonnonkatastrofia, esimerkiksi hapen, tai puhtaan veden vähenemistä olennaisesti tmv.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8819
vapaatyyli
Survival of fittest
Miksi juuri nuoret miehet ovat kesken jättäneistä enimmäkseen ajautuneita ajelehtijoita - yksikään psykiatri ei ole antanut tähän täyttä, likikään täyttä vastausta!

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

vapaatyyli
Survival of fittestSurvivalistit voivat mennä bunkkereihinsa.

Ilkka Luoma
Miksi juuri nuoret miehet ovat kesken jättäneistä enimmäkseen ajautuneita ajelehtijoita - yksikään psykiatri ei ole antanut tähän täyttä, likikään täyttä vastausta!Minkälaista ihmisryhmää tämä ajautuneet ajelehtijat tarkemmin määriteltynä tarkoittaa?

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8819
Shriek
vapaatyyli
Survival of fittestSurvivalistit voivat mennä bunkkereihinsa.

Ilkka Luoma
Miksi juuri nuoret miehet ovat kesken jättäneistä enimmäkseen ajautuneita ajelehtijoita - yksikään psykiatri ei ole antanut tähän täyttä, likikään täyttä vastausta!Minkälaista ihmisryhmää tämä ajautuneet ajelehtijat tarkemmin määriteltynä tarkoittaa?Peruskoulun ja/tai lukion yms. peruskoulun jälkeisen kolutuksen kesken jättäneet, ilman työtä vanhempiensa luona asuvat, joilla on vaikeuksia liittyä yhteenkuuluvuusryhmiin - lopulta saattaa olla masennusta, erakoitumista ja päihdeongelmia - yhtälö on näin valmis. Tämä määritys saattaa edustaa sitä pahimmassa vaaravyöhykkeessä olevia ...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Vaikka nuoret miehet lorvisivatkin, olisivat juoppoja, lääkkeiden väärinkäyttäjiä tai masentuneita, niin on mahdollista että se on reaktio johonkin, mihin heillä ei ollut ollut vähimmässäkään määrin vaikutusvaltaa.

Minä en usko, että nuorille pitäisi alentaa rimaa kuin idooteille ja kouluttaa heitä muiden säälin kohteiksi. Sekin ilo mikä niille säälijöille itselleen ehkä koituisi paremmuudentunteestaan, on vääränlaista iloa. Siitä voi tulla riippuvaiseksi ja voi kohta haluta painaa kanssaihmisiään alas, jotta saisi jokapäiväisen annoksensa. Vai ettekö ole nähneet miten tyhmät pitelevät vallan ohjia?

Niillä joilla on valtaa, on myös vastuu siitä miten nuoret voivat.

Eläkelakeja ruuvaillaan niin ettei ihmiset pääse eläkkeelle vielä joltisenkin hyvässä kunnossa. Koulut taas on pakkotyöleirimäisiä paikkoja jonne oma oppilas saattaa tehdä aseellisen hyökkäyksen, eikä sen sijaan mene juttelemaan huolistaan rehtorille. Kaikki tuo kuvaa pakko-yhteiskuntaa joka kuristaa yksilöitä ja jos oireilee niin ruutataan lumelääkettä (tutkitusti 85 % on lumevaikutusta) kankkuun ja kirjoitetaan hullunpaperit. Julkisesta sektorista on tull,ut se piiskuri, ei työnantajista, jotka on kyykytetty hampaattomiksi. Jostain kreikasta ollaan hyvin huolissaan, ei omasta kansasta. Saatanan runkkarit (maan hallitus).

Ilkka Luoma
Peruskoulun ja/tai lukion yms. peruskoulun jälkeisen kolutuksen kesken jättäneet, ilman työtä vanhempiensa luona asuvat, joilla on vaikeuksia liittyä yhteenkuuluvuusryhmiin - lopulta saattaa olla masennusta, erakoitumista ja päihdeongelmia - yhtälö on näin valmis. Tämä määritys saattaa edustaa sitä pahimmassa vaaravyöhykkeessä olevia ...Kyse on luultavasti kasvattajista, jotka eivät ole kertoneet jälkikasvulle, mitä velvollisuuksia elämään kuuluu, jotta voisi tulla hyväksytyksi suomen kansalaisena. Voi olla, että heidän vanhemmat itsekin ovat eläneet lähes kokonaan sosiaalitukien varassa, jolloin kyse on vähän samanlaisesta ryhmästä kuin maahanmuuttajat.

Mielestäni ongelma ei ole yhteiskunnan rakenteissa, vaan siinä, että kukaan ei yksinkertaisesti opeta/kasvata näitä ihmisiä. He vain elävät kotona. Sitten julkisessa keskusteluissa raavitaan päätä siitä, pitäisikö tilanne korjata oppivelvollisuuden muutoksella, kansalaispalkalla, yhteiskunnan tukitoimilla, yms. On todella säälittävää, kuinka materiaalinen maailmankuva suomalaisilla keskimäärin on, kun tällainen BIAS on syntynyt, jossa ääripäänä ovat täydellisen huolettomat idealistiset hipit ja toisessa ääripäässä täysin todellisen elämän ikävistä asioista vieraantuneet oikeistolaiset. Toisaalta samanlaisia ahdistavia materialisteja löytyy sekä vasemmalta että oikealta. Viimeksi materialistisvetoista tilitystä ja oman vastuun siirtoa kasvattajana ehdotti Anna Kontula. Aina vain joku kuvittelee, että riittävän hyvä systeemi korjaa tilanteen, kun ongelmaa pitäisi lähteä purkamaan sillä, että kohdataan sellaisia ihmisiä, jotka eivät oletusarvoisesti usko systeemeihin ollenkaan.

Aiheeseen liittyvää keskustelua:
http://areena.yle.fi/video/1336678859837

Shriek
Ilkka Luoma
Peruskoulun ja/tai lukion yms. peruskoulun jälkeisen kolutuksen kesken jättäneet, ilman työtä vanhempiensa luona asuvat, joilla on vaikeuksia liittyä yhteenkuuluvuusryhmiin - lopulta saattaa olla masennusta, erakoitumista ja päihdeongelmia - yhtälö on näin valmis. Tämä määritys saattaa edustaa sitä pahimmassa vaaravyöhykkeessä olevia ...Kyse on luultavasti kasvattajista, jotka eivät ole kertoneet jälkikasvulle, mitä velvollisuuksia elämään kuuluu, jotta voisi tulla hyväksytyksi suomen kansalaisena. Voi olla, että heidän vanhemmat itsekin ovat eläneet lähes kokonaan sosiaalitukien varassa, jolloin kyse on vähän samanlaisesta ryhmästä kuin maahanmuuttajat.

Mielestäni ongelma ei ole yhteiskunnan rakenteissa, vaan siinä, että kukaan ei yksinkertaisesti opeta/kasvata näitä ihmisiä. He vain elävät kotona. Sitten julkisessa keskusteluissa raavitaan päätä siitä, pitäisikö tilanne korjata oppivelvollisuuden muutoksella, kansalaispalkalla, yhteiskunnan tukitoimilla, yms. On todella säälittävää, kuinka materiaalinen maailmankuva suomalaisilla keskimäärin on, kun tällainen BIAS on syntynyt, jossa ääripäänä ovat täydellisen huolettomat idealistiset hipit ja toisessa ääripäässä täysin todellisen elämän ikävistä asioista vieraantuneet oikeistolaiset. Toisaalta samanlaisia ahdistavia materialisteja löytyy sekä vasemmalta että oikealta. Viimeksi materialistisvetoista tilitystä ja oman vastuun siirtoa kasvattajana ehdotti Anna Kontula. Aina vain joku kuvittelee, että riittävän hyvä systeemi korjaa tilanteen, kun ongelmaa pitäisi lähteä purkamaan sillä, että kohdataan sellaisia ihmisiä, jotka eivät oletusarvoisesti usko systeemeihin ollenkaan.

Aiheeseen liittyvää keskustelua:
[url]http://areena.yle.fi/video/1336678859837[/url


Linkin ohjelmassa oli niitä, joiden mediassa esiintyminen oli tottunutta ja varmaa, kuten ammattiyhdistysliikkeen Lauri Ihalaisen, yrittäjän ja jonkun kolmannen, joiden tukat oli muodin mukaisesti leikattu ja kammattu, puhumistyyli oli varma ja vakuuttava.
Kun on turvattu hyväpalkkainen työ, tuo varmuus seuraa jo siitä.

Se medionomiksi kouluttautunut, joka ei kuulunut edellä mainittuihin, oli rastatukkainen, epäsiistin näköinen ja epävarmuus näkyi kaikessa. Puhetyyli ei vakuuttanut.
Hän sanoi etsivänsä työtä, joka olisi osa elämäntarkoitusta.

Yhteensä Suomessa on 72 000 työtöntä ja syrjäytynyttä nuorta.

Työttömiä, mutta etenkin paikalla ollutta työtöntä muistutettiin moneen kertaan velvollisuudesta, moraalista, pitää tehdä työtä, pakko tehdä työtä, ja kuinka muut maksavat päivärahaa, suojaverkot ja muut tukitoimet työttömille:
Työpajapaikka maksaa 650 e/kk yhteiskunnalle, plaap plaap plaap ...

Miksi ei oppisopimustyötä yrityksissä työttömille nuorille? kyseli yrittäjä (ei maininnut paljonko se maksaa yhteiskunnalle).
Jos nuoret eivät mene oppisopimuskoulutukseen, siellä voi olla joku vika. Epäilen työpaikkakiusaamista.

Työpajat olivat kai onnistunut osaratkaisu, kun ainakin yksi nuori sanoi, että siellä on kivaa.
Mikä niissä työpajoissa maksaa niin paljon? Olen nähnyt työpajoja kierrätyskeskusten yhteydessä, jolloin materiaalia saa kai melkein ilmaiseksi.

pinklin
Miksi ei oppisopimustyötä yrityksissä työttömille nuorille? Työpajat olivat kai onnistunut osaratkaisu, kun ainakin yksi nuori sanoi, että siellä on kivaa. Mikä niissä työpajoissa maksaa niin paljon? Olen nähnyt työpajoja kierrätyskeskusten yhteydessä, jolloin materiaalia saa kai melkein ilmaiseksi.Minua ei juurikaan kiinnosta asian taloudellinen puoli vaan se, mitä on koohtuullista vaatia kaikilta ja mitä ei. Tällainen näkökulma tuntuu olevan jokaiselta osapuolelta täysin unohduksissa, eikä kukaan uskaltanut alkaa argumentoimaan periaatteidensa puolesta, vaikka kaikkien noiden poliittisten valintojen taustalla sellaiset vaikuttavat. Se on minusta aivan uskomatonta, että uskaltaa esim. äänestää jotain puoluetta tai arvostella muita, vaikka ei ole edes omien periaatteidensa kanssa vakaalla pohjalla. Seurauksena on sitten se, että politiikassa ja näissä tv-ohjelmissa kinastellaan yleensä aina ihan typeristä asioista. Ihmisillä ei siis näytä olevan edes mitään todellista kiinnostusta päästä yhdessä johonkin rakentavaan lopputulokseen. Kyse on yleensä vain vallan ja vastuun pallottelusta vailla mitään todellista päämäärää.

Shriek
pinklin
Miksi ei oppisopimustyötä yrityksissä työttömille nuorille? Työpajat olivat kai onnistunut osaratkaisu, kun ainakin yksi nuori sanoi, että siellä on kivaa. Mikä niissä työpajoissa maksaa niin paljon? Olen nähnyt työpajoja kierrätyskeskusten yhteydessä, jolloin materiaalia saa kai melkein ilmaiseksi.Minua ei juurikaan kiinnosta asian taloudellinen puoli vaan se, mitä on koohtuullista vaatia kaikilta ja mitä ei. Tällainen näkökulma tuntuu olevan jokaiselta osapuolelta täysin unohduksissa, eikä kukaan uskaltanut alkaa argumentoimaan periaatteidensa puolesta, vaikka kaikkien noiden poliittisten valintojen taustalla sellaiset vaikuttavat. Se on minusta aivan uskomatonta, että uskaltaa esim. äänestää jotain puoluetta tai arvostella muita, vaikka ei ole edes omien periaatteidensa kanssa vakaalla pohjalla. Seurauksena on sitten se, että politiikassa ja näissä tv-ohjelmissa kinastellaan yleensä aina ihan typeristä asioista. Ihmisillä ei siis näytä olevan edes mitään todellista kiinnostusta päästä yhdessä johonkin rakentavaan lopputulokseen. Kyse on yleensä vain vallan ja vastuun pallottelusta vailla mitään todellista päämäärää.

Ja kohtuullista on ihan ensimmäiseksi, että oppilaitokset ja työpaikat puhdistetaan kiusaamisesta. Pitää päästä siihen, että kenenkään itsetuntoa ei poljeta lokaan päivästä toiseen.

Sitä miten toisten ihmisten kanssa ollaan, pitäisi pätevien opettajien toimesta opettaa lapsille jo ensimmäiseltä luokalta alkaen. Kiusaajaopettajille tietysti potkut.

Vasta oikeuksien täysimääräisesti toteuduttua voidaan esittää velvoitteita.

pinklin
Vasta oikeuksien täysimääräisesti toteuduttua voidaan esittää velvoitteita.Taidat olla aikamoinen idealisti, mutta mikäs on siinä ollessa.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

voisiko olla niin, että nuoret eivät näe elinikäistä asuntolainaa, uutta autoa ja joka arkipäiväistä puurtamista elämän tarkoituksena? kaikki elinkustannukset vain nousevat ja nuorille työntekijöille jää palkankorotusten jälkeen vähemmän käteen millä nauttia kuin edellisenä vuonna, vaikka mikään ei ole nuoren rahankäytössä muuttunut?

voisiko olla niin, että nuoret alkavat vähitellen siirtymään downshift-aikakauteen, jossa vähemmän materiaa on enemmän aikaa tehdä asioita, joista nauttii? kapitalisti on käynyt liian ahneeksi ja haluaa lähestulkoon koko kakun sen sijaan, että jakaisi siitä muillekkin jotka ovat kakun rakentamiseen osallistuneet. mitenkäs se sananparsi menikään, ahneella on paskainen loppu.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Shriek
Kyse on luultavasti kasvattajista, jotka eivät ole kertoneet jälkikasvulle, mitä velvollisuuksia elämään kuuluu, jotta voisi tulla hyväksytyksi suomen kansalaisena. Voi olla, että heidän vanhemmat itsekin ovat eläneet lähes kokonaan sosiaalitukien varassa, jolloin kyse on vähän samanlaisesta ryhmästä kuin maahanmuuttajat.Veikkaan, että tuon jargonin heistä jokainen osaisi suoltaa unissaankin. Se mitä puuttuu, on oppi siitä, että kelpaa itsenään tähän velvollisuuksia suorittavien joukkoon. Kelpaa, vaikka kärsii lukihäiriöstä, oppimisvaikeuksista tai on ujo. Kelpaa, vaikkei olekaan jo 7-vuotiaasta ollut kykenevä hillittyyn ja tunteet piilottavaan tasaisuuteen tai juuri sopivaan ja hyväksyttävällä tavalla ilmenevään aktiivisuuteen. Kelpaa vanhemmilleen, kavereilleen ja opettajilleen sellaisena kuin on - virheellisenä ja puutteellisena. Puuttuu myös riittävä määrä kokemuksia siitä, että yrittämällä voi saavuttaa, tekemällä voi oppia ja olemalla oma itsensä voi saada hyväksyntää muilta.

Ja vaikka kaikki tämä olisi yritetty antaa, voi silti mennä jotenkin pieleen. Toisaalta vaikka tämä kaikki puuttuisi, jotkut pärjäävät silti.

o
Seuraa 
Viestejä1697

Kansalaisvelvollisuuksia.. tuskin voi vaatia jos ei ole myöskään mitään positiivista kokemuksellista tarjottavana. Silti suurempi ongelma on eliitin sikailu ja varallisuuden ryöstäminen, ilman mitään velvollisuuksia. Miksi työntekijä silloin menisi halpaan ja alistuisi orjan asemaan?

Sitten pitäisi myös tehdä tuottavaa työtä jotta sillä olisi merkitystä kansantaloudellisesti. Kuitenkin aika harva työ oikeasta tuo valtiolle lisää varoja. Väkisin työllistäminen kääntelemään vanhuksia sängyssä ei varsinkaan tuota mitään. Miten silloin pakkotyöllistetty voisi kokea turhan työnsä yhteiskunnallisesti merkittäväksi?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat