Seuraa 
Viestejä45973

Yleisön kokeiltavaksi kehitetty Mediaseinä-palvelu löytää
näppärästi esm. viimeisimmät esitetyt tiedeohjelmat
ja niiden nettiesitykset!

Täältä pääset seuraamaan viimeisimpiä TV:ssä esitettyjä tiedeohjelmia:
http://www.kuukkelitv.fi/mediaseina#tiede

Mediaseinä on Oulun yliopiston Tietotekniikan osaston (CSE) MediaTeam-tutkimusryhmässä kehitetty verkkopalvelu TV-lähetysten seurantaan. Toivomme käyttäjiltä palautetta teknologian toimivuudesta ja hyödyllisyydestä.

Mediaseinä helpottaa televisio-ohjelmien seuraamista tietoverkossa ja tuo esiin uusia mielenkiintoisia ohjelmia. Palvelu seuraa ja koostaa TV-ohjelmalähetyksiä jatkuvasti seitsemältä eri televisiokanavalta. Ohjelmasisällöistä koostetaan kuvaavimpia asiasanoja, jotka on louhittu automaattisesti laskennallisen älyn menetelmillä.

Voit selailla lähetettyjä ohjelmia uutiset ja ajankohtaiset, ruoka, luonto, asuminen, dokumentit, tiede ja tutkimus, matkailu, komedia ja dekkarit aihepiireistä.

Palvelun toiminta perustuu laskennallisen älyn menetelmiin. Tietokone tulkitsee ja järjestää digitaalisessa lähetysverkossa esitettyjä TV-ohjelmia tekstitystiedon perusteella ja tekee niistä koosteita palvelun verkkosivuille. Mediaseinä hyödyntää videon haku- ja selailutekniikoita ohjelmasisällön käsittelyssä.

Palvelussa näytetään muutaman tunnin viiveellä koosteet viimeisimmistä ohjelmista aihealueittain.

Laskennallisesti lisätietoa ohjelmien sisällöstä
Mediaseinä-palvelun erityispiirteenä on, että siihen kehitetyt automaattiset menetelmät rakentavat TV-ohjelmille ominaisia, sisältöä parhaiten kuvaavia painotettuja asiasanalistoja. Näiden asiasanojen kautta pääset myös tarkastelemaan ohjelman sisältöä.

Palvelu korostaa automaattisesti ne asiasanat, jotka kuvaavat parhaiten ohjelmien erityispiirteitä. Sanoja napsauttamalla pääset tarkastelemaan sanan esiintymistä suoraan ohjelman sisällöstä. Voit selata poimintoja ohjelmasta niiltä kohdilta, joissa sana esiintyy.

Selaa ohjelmia aihepiireittäin ja löydä uusia ohjelmia
Jos joku ohjelma kiinnostaa sisällöllisesti, voit hakea muita samanlaisia ohjelmia ”hae samanlaisia” -linkin kautta. Tällöin TV-hakupalvelumme etsii sinulle sisällöllisesti vastaavia ohjelmia kaikkien kanavien lähetetyistä ja tekstitetyistä ohjelmista. Tällä tavalla voit löytää ohjelmia helposti samasta aihepiiristä.

Jokaisen ohjelman kohdalla Mediaseinä etsii kanavatarjoajien omista verkkopalveluista katsottavaa ohjelmalähetettä. Jos lähde löytyy, voit katsoa alkuperäisen ohjelman näppärästi katso-linkin kautta.


Seuraa TV:n sisältövirtaa lähes reaaliajassa

Haluatko pysyä kiinni television lähetysvirrassa? Ala seuraamaan Twitter-tiliämme, jossa uusimpia ohjelmatietoja lähetetään jatkuvana uutisvirtana. Voit myös keskittyä seuraamaan tietyn aihealueen ohjelmatietoja Twitter-haun kautta, sillä lisäämme ohjelmien Tweetteihin aihealueen hashtagin, esimerkiksi #luonto.

Kokeile palvelua, sillä voit löytää uutta ja mielenkiitoista katsottavaa! Anna palautetta palvelusta palautelomakkeella niin olet mukana suomalaisen hakuteknologian tutkimuksessa ja leffalippujen arvonnassa.

TV hakukone hakee tietoa televisio-ohjelmien sisältä
Seurantapalvelun lisäksi käytettävissäsi on Suomen kattavin TV-ohjelmien sisällöstä tietoa hakeva hakukone Kuukkeli-TV, jossa haettavanasi on yli 130 000 televisio-ohjelman sisällön metatiedot.

Voit esm. hakea ohjelmia joissa puhutaan uusiutuvasta energiasta:
http://www.kuukkelitv.fi/haku?action=search&cst=uusiutuva+energia&tst=&s...

Emme kuitenkaan näytä varsinaisia ohjelmia, vaan pyrimme tarjoamaan indeksin kautta mahdollisuuden löytää ohjelmia kanavatarjoajien omista palveluista.

Lisätietoa ja tiedotuksia TV-hakupalvelun kehityksestä löydät täältä:

Blogi:
http://kuukkelitv.blogspot.com

Facebook:
http://facebook.com/kuukkelitv

Twitter:
http://twitter.com/kuukkelitv

Lisätietoa:
TkT Mika Rautiainen
etunimi.sukunimi@ee.oulu.fi

Kommentit (2)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Not bad! En osaa täsmentää, mutta "hieman" hiomista. Täytyypä pistää seurattaviin linkkeihin!

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat