Seuraa 
Viestejä8838

[size=85:3uu5bb6m]Media kohtelee silkkihansikkain Suomen suurinta puoluetta. Kokoomuksen omistajakeskeinen ajattelumaailma on saanut kannatusta materiaalisen vaurauden kasvaessa ja omistajaluokan lisääntyessä.[/size:3uu5bb6m]

[ ... espoolainen rivitaloasukas puunaa kaksi vuotta vanhaa 'audibemariaan' - espoolaiset kuluttavat Suomessa eniten autonvahaa per asukas -tietävät "uutistoimistot". Omistajaluokka on Kokoomuksen peruskannattajajoukkoa. Espoolaiset insinööri- ja sairaanhoitajaperheet ovat tyytyväisiä pihagrilliinsä - se on ainakin yhtä suuri kuin naapurilla. Espoo on Kokoomuksen vahvinta tukialuetta ... ]

Vielä 1970 -luvulla oli selvä puolueykkönen, se oli SDP - yleensä noin 25-27 prosentin kannatuksella, tuolloin oli vielä aate ja päämäärä - hamuttiin omaa asuntoa, kesämökkiä ja useampia ulkomaanreissuja - oli siis tavoitteita. Nyt suuri osa suomalaisista omistaa, vaikka velkaisenkin, niin kuitenkin oman asunnon - ja heistä tuli osaltansa kokoomuslaisia, omistustaan varjelevia näyttö- ja vertailutalouskansalaisia.

Niin demarit kuin Keskusta ovat tänään tasaisemmin katsottuna noin 16-18 prosentin puolueita. Kokoomus on itsepintaisesti "vastuunkannolla", hyvinvoinnin vakuuttelulla ja Kreikan auttamattomuuspelottelulla vakaasti 22, jopa 25 prosentin puolue. Ennen Kokoomus oli tyypillisesti noin 16-18 prosentin joukkue - tuo lisä on siirtynyt juuri varakkaammista demareista ja nuorpuolueettomista Kokoomuksen leiriin, puolustamaan hankittuja näyttövälineitään.

Sitkeydellä huipulle

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen tie on ollut alun pojittelun jälkeen mallikelpoisen määrätietoista - ei ole sotkuja, ei rötöksiä eikä aviodraamoja kuin tekstiviestejäkään. Jyrki on täysverinen poliitikko, ilman normaalia työkokemusta, mutta monien yllätykseksi rehellinen ajatuksissaan.

Pääministeri Katainen on nimittäin todella sitä mieltä, että jos emme auta Kreikkaa - olemme tuhon omia, suurtyöttömyyden iskiessä ja maallisen hyvinvoinnin romahtaessa Välimeren myrskyaaltoihin. Yhtä vakaasti Katainen vakuutteli undulaattivaltiovarainministerinä jo jouluna 2007, että USA:n sub-primehyökyaallot ohittavat rantamme. Näin ei sitten kuitenkaan tapahtunut - vaan ne tyrskysivät meihin rajusti.

Kokoomuksen todellinen ja salaperäinen johtaja

Kokoomuksen menestysäly on kaksipäinen kotka. Aina 'luotettavat kansalaislähteet' kertovat, että Kokoomus on kaksijohtoinen; Katainen ulkona ja puoluesihteeri Taru Tujunen sisällä. Kerrotaanpa, että Taru on se Kokoomuksen älykkö, joka todellisuudessa johtaa materialismin aikakausi-ideologiaa ja innostaa ihmisiä vaurastumaan. Tosiasia on kuitenkin se, että Kokoomus on menestynyt hyvin ja päämäärät presidentistä sekä pääministeristä ovat saavutetut.

Muskettisoturit

Kokoomus on löytänyt riveihinsä teflonkiiltopintaisia pepsodentattuja mallipoliitikkoja - "me pommitamme" *] Alexander Stubbin, 3 x venäjähaaste **] Jyri Häkämiehen, "kieliposkessa" Ilkka Kanervan ***] (oli erinomainen ulkoministeri) ja esimerkiksi lakia oikeasti ymmärtävän Kimmo Sasin, puhumattakaan kuntauudistaja Henna Virkkusesta - älypoliitikkoja, joita ei päätä palele, koska oma talous on kaikissa olosuhteissa turvattu.

Kuitenkin nämä Kokoomuksen kykypoliitikot ovat Kataisen tai Tujusen musketöörejä, joita voidaan heittää tuleen viemään maallisuuden ilosanomaa kuuliaisille kansalaisille. Mikään ei ole parempi tapa kannustaa kuin kehottaa rikastumaan ja kuluttamaan enemmän - olemmehan koulutetut kokoomusoppisesti näyttötalousihmisiksi.

Kokoomuspopulaatio on nyt huipulla

Populaatioilla on myös ajan saatossa taipumus degeneroitua. Juuri tänään ei ole vielä Kokoomuksessa taantumisen vaaraa, koska päämäärä 'kuluttaa yhä enemmän' - on kesken. Katainen kannustaa työhön, vaikka hänen kausillaan esimerkiksi nuorisosyrjäytyneisyys ja -työttömyys ovat puhkoneet kaikki ennätykset. Samoin Kataisen aloittaessa ministeriaikakauden on Suomen vienti vähentynyt, valtion velka kasvanut ja kauppatase miinustunut (2011), sitten lamavuosien 1993. Vastuumme ulkomaille on Kataisen hallitusaikakaudella kasvanut suuremmaksi kuin koskaan. Repikö Kokoomus kansakuntamme kahtia? 1]

Kokoomuksen aikaansaannokset

Todelliset kansaa koskettavat luvut ovat osin hyvin synkeät- olemmehan maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa. Selitteenä kuulee usein, ettei maan hallitus markinataloudelle mitään mahda - kyllä se mahtaisi, mutta Kokoomus on Eteläranta 10:n uskollinen marionetti, sillä puolueen poliitikot saavat reippaasti sieltä (tai tämän piireistä) rahoitusta, eri muodoissaan.

Kansakunta odottaa nyt ennen kuntavaaleja rehellistä listaa teoista, jotka ovat kokoomusjohteisena oikeasti auttaneet maamme tilaa ja sen tavallisia kansalaisia. Kokoomus on erityisen kannattajauskollinen puolue ja ajaa hienosti omiensa etuja - on tosin muistettava, että Kokoomusta äänesti edellisissä eduskuntavaaleissa "vain" noin reilu 13 prosenttia kaikista äänioikeutetuista!

Onko vastalääkettä kokoomusjyrälle?

Kokoomuksen kannatus on vakaata, koska kannattajat kuuluvat siihen noin 25 prosentin väestömäärään, jolla menee miltei aina taloudellisesti hyvin. Niin kauan, kun Kokoomus turvaa omistajaluokan edut ja valvoo heidän vaurastumiskierrettään - ei Kokoomusta voi tavanomaisin asein voittaa. Pitää tapahtua suuri romahdus, ennen kuin Kokoomus tipahtaa kuolevaisten 16-18 prosentin kerhoon.

Voisiko Jyrki Kataisen sinisilmäisen rehellinen "minä uskon" -politiikka kasvavissa Etelä-Eurooppa sitoumuksissaan kaataa Suomen tilaan, missä olimme 1992 - tuolloin meillä oli "kreikat" - valuutat lopussa ja ilman Saksan Pankin apua olisimme joutuneet Maailmanpankin holhoukseen.

Eräs keino on yhdistellä muita puolueita

Nyt, kun millään puolueella ei ole mitään syvällistä ja kokonaisuutta huomioon ottavaa ideologiaa tai päämäärää - on se itsetutkiskelun paikka koko puoluekentälle. Demarit ja Vasemmisto voivat yhdistyä, kuten Keskusta ja Perussuomalaisetkin - näin näistä kahdesta liittoutumasta parhaimmillaan tulisi molemmista yli 30 prosentin puolueita, jolloin Kokoomus jätettäisiin soittamaan kolmatta viulua.

Muiden puolueiden rooli on niin vähäinen, että ne hukkuvatkin sitten loiskohinaan. Näin yhdistellen puoluekenttä selkiytyisi ja se saattaisi nostaa äänestysaktiivisuutta - nythän suurin puolue on "nukkuvat". Kansa jää odottamaan todellisia irtiottoja ja lähentymistä tavallista ihimistä kohtaan.

Mitä sitten tekee perussuomalaisten uusmedia, jonka tavoitteena on rakentaa Suomen suurin ja suosituin politiikkasivusto internettiin - näin julisti haukena kaislikosta puheenjohtaja Timo Soini, kiristellen kypärän remmejä alkavaan mediasotaan varautuen.

...
[size=85:3uu5bb6m]VIITTEET
*]
Stubb maalaili YLE TV1 uutisissa "me pommitamme, me tuhoamme", kun YK mandatoi Naton hyökkäämään Libyaan
**]
Häkämies maalaili veljellisesti Venäjää kolminkertaiseksi haasteeksi, ollessaan vakuuttelumatkallaan Pohjois-Amerikassa.
***]
Kokoomuspuolue uskaltaa olla rehellinen myös mielipiteessään Kanervan käräjätuomiosta, jolla ei ole vielä lainvoimaa - Kokoomuksen lainoppineet "tietävät", että Kanervan valitus HO:ssa tuottaa vapautuspäätöksen, eli käräjien tuomio mitätöidään - siksi Kanerva saa jatkaa kansanedustajana, eikä Kokoomus hätyytä häntä edes ryhmästä pois.

1] Kokoomus repi kansakunnan kahtia US_P/IL --- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi ... men-kahtia ---[/size:3uu5bb6m]

...
Ilkka Luoma

[size=50:3uu5bb6m][11048/595042][/size:3uu5bb6m]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (77)

Että kantaa vastuuta? Osaatko tähdentää mitä se tarkemmin tarkoittaa? Tähän asti näyttöinä on lähinnä stratosfääristä läpi ampunut valtionvelka.

Kaikki suomalaiset puolueet ovat sulle-mulle sakkia ja tällä hetkellä on päällä Kokoomus hegemonia. Ennen enemmistönä oli demareita äänestänyt sukupolvi ja nyt on Kokoomus. Merkkiuskolliset idiootit täällä vaalien tulokset määräävät. Se on ihan se ja sama mitä kukin tekee kun vaalien tulokset on ratkaistu vuosikymmeniä ennen varsinaista vaalipäivää.

Nyt valtikkaa pitää kädessään kuoleva demari eläkeläisten sukupolvi ja "Amurica, Fuck yeah!" sakki. Seuraavana jonossa on hevoshullut maailmanhalaajatyttöset ja vihaiset nationalisti juntit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365

Alkaa joo olemaan vähän väsynyt vitsi tuo vastuunkanto. Mitään muuta sillä ei ole saatu aikaan, kuin koko euroalueen velkamäärän huima kasvu ja ostettu hiukkasen lisäaikaa ennen lopullista romahdusta. Nyt on pienen hiljaiselon jälkeen alettu taas puhumaan Espanjan ongelmista. Kohta koko paska tulee alas, toivottavasti nopeasti, ettei rahaa ehditä enempää syytää kaivoon.

Kreikasta voi kuulua kummia: Ovensuukyselyt: Kreikan pääpuolueille murskatappio

Toivottavasti tulevat järkiinsä ja jättävät velat maksamatta. Argentiina siitä selvisi reippa kymmenen vuotta sitten ja Islanti on näyttänyt Euroopassa mallia. Hauskana yksityiskohtana tuosta Argentiinasta: Kun maa päätti mennä konkurssiin vuonna 2001/2002, alkoi maan talous kasvaa jo kolmantena kuukautena konkurssiin menon jälkeen. Mitä luulette, kauanko menee, että Kreikan talous tai vaikkapa Portugalin alkaa kasvaa noitten säästötoimien jälkeen??

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5002

Kokoomus oli 70-luvulla ihan eri puolue kuin nykyisin. Silloin se oli altavastaaja kekkoistuneen yliyyberkepun ja voimissaan olevan saksdp-rintaman mittelöissä. Silloiset kommunistit eli SKDL taisi olla myös vahvempi.

Kovassa puristuksessa ylimielisyys ei saanut valtaa ja aate oli jäljellejääneillä vahva. Nyt on kaikki höttöä ja ajatus hukassa.

Ei ole nykypuolueista mihinkään, taistelukestävyys on 70-luvun alun kulta-ajoista vaihtunut ahneuteen ja epärehellisyyteen.

Puolueet ovat perseestä. Erityisesti vaalimenestys tuhoaa puolueet.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7123
ROOSTER

Puolueet ovat perseestä. Erityisesti vaalimenestys tuhoaa puolueet.
Näinhän se on, varsinkin populististen puolueiden kohdalla.
Kun ei pystytä mitään lupauksia täyttämään.... , koska lupaukset ovat epärealistisia.

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

ing.geolog
Näinhän se on, varsinkin populististen puolueiden kohdalla.
Kun ei pystytä mitään lupauksia täyttämään.... , koska lupaukset ovat epärealistisia.Mitkä lupaukset? Olla tukematta Kreikkaa? Eiköhän se onnistuisi.

Kokoomuksen polittiikka ruokkii tuloeroja. Mitään kestävää harmonista yhteiskuntaa ei ptkällä aikavällilä luoda siten että joillain on asiat todella paljon paremmin ja toiset elävät inhimillisessä kurjuudessa. Lopulta toimivimman ja kauneimmankin yhteisön kestävä etu on että kaikilla olisi asiat edes "suhteellisen" hyvin.

Carlozin tyyliset nuoret koulutetut nousukkaat ovat tyyppiesimerkki ihmisten lyhytnäköisestä ahneudesta. Mikään ei riitä. Aina halutaaan lisää. Silläkin kustannuksella että yhteiskunnan alimmat sosiaalikerrostumat syrjätyvät kokokaan. Se taas tuo mukanaan kestämätöntä epävakautta yhteiskuntaan josta tulevat kärsimään myös nämä lyhytnäköiset koulutetut nousukkaat. Esim lisääntyneenä rikollisuutena. Ja yhteiskunnan eriarvoisuutena.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Ananda
Kokoomuksen polittiikka ruokkii tuloeroja. Mitään kestävää harmonista yhteiskuntaa ei ptkällä aikavällilä luoda siten että joillain on asiat todella paljon paremmin ja toiset elävät inhimillisessä kurjuudessa. Lopulta toimivimman ja kauneimmankin yhteisön kestävä etu on että kaikilla olisi asiat edes "suhteellisen" hyvin.

Carlozin tyyliset nuoret koulutetut nousukkaat ovat tyyppiesimerkki ihmisten lyhytnäköisestä ahneudesta. Mikään ei riitä. Aina halutaaan lisää. Silläkin kustannuksella että yhteiskunnan alimmat sosiaalikerrostumat syrjätyvät kokokaan. Se taas tuo mukanaan kestämätöntä epävakautta yhteiskuntaan josta tulevat kärsimään myös nämä lyhytnäköiset koulutetut nousukkaat. Esim lisääntyneenä rikollisuutena. Ja yhteiskunnan eriarvoisuutena.
Täsmälleen näin.

On käsittämätöntä, että joillekin voi olla niin vaikea ymmärtää näin yksinkertaista ja itsestäänselvää asiaa.

Itse kysymykseen; koska suomalaiset äänestivät väärin.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8838
Mouho
Ananda
Kokoomuksen polittiikka ruokkii tuloeroja. Mitään kestävää harmonista yhteiskuntaa ei ptkällä aikavällilä luoda siten että joillain on asiat todella paljon paremmin ja toiset elävät inhimillisessä kurjuudessa. Lopulta toimivimman ja kauneimmankin yhteisön kestävä etu on että kaikilla olisi asiat edes "suhteellisen" hyvin.

Carlozin tyyliset nuoret koulutetut nousukkaat ovat tyyppiesimerkki ihmisten lyhytnäköisestä ahneudesta. Mikään ei riitä. Aina halutaaan lisää. Silläkin kustannuksella että yhteiskunnan alimmat sosiaalikerrostumat syrjätyvät kokokaan. Se taas tuo mukanaan kestämätöntä epävakautta yhteiskuntaan josta tulevat kärsimään myös nämä lyhytnäköiset koulutetut nousukkaat. Esim lisääntyneenä rikollisuutena. Ja yhteiskunnan eriarvoisuutena.
Täsmälleen näin.

On käsittämätöntä, että joillekin voi olla niin vaikea ymmärtää näin yksinkertaista ja itsestäänselvää asiaa.

Itse kysymykseen; koska suomalaiset äänestivät väärin.
Aina, lähinnä hävinneen mielestä. Btw. milainen demokratia on muualla eläinkunnassa?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
Ananda
Carlozin tyyliset nuoret koulutetut nousukkaat ovat tyyppiesimerkki ihmisten lyhytnäköisestä ahneudesta.

Ei Carloz ole nuori, eikä koulutettu, eikä varsinkaan nousukas, vaan on ihan normi valkokaulusduunari joka nauttii normaalia alemman keskiluokan palkkaa ja toivoo että saisi joskus palkankorotuksen.

Sen sijaan Carloz on tyypillinen sankarien palvoja, eli hän saa tyydytystä ihan siitä että voi kuvitella että hänellä olisi mahdollisuus onnistua tienaamaan rikkauksia. Ja hän siis näkee ne, jotka ovat tässä onnistuneet parempina ihmisinä eli sankareina, joihin hän mielellään samaistuu. Tämä juontaa kulttuurihistorialliset juurensa erityisesti protestanttisuuteen ja calvinismiin, jonka vaikutuksesta kristillisessä etiikassa rikkauksien väheksyminen on vaivihkaan kääntynyt päälaelleen, eli rikkauksia pidetään merkkinä Jumalan siunauksesta, sen sijaan että omalle kohdalle osuvia rikkauksia halveksittaisiin.

Tämä kertoo kyllä hyvin siitä kuinka normit elävät ja sopeutuvat ihmiskoiraiden perusluonteen vaatimuksiin.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7123

Kokoomus ja muut ns "liberalistiset" puolueet
Vapaus, valinnanvapaus, joka perustuu siihen että valitsijalla on varallisuutta valita.
Muille jää luu käteen

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

Puuhevonen
Sen sijaan Carloz on tyypillinen sankarien palvoja, eli hän saa tyydytystä ihan siitä että voi kuvitella että hänellä olisi mahdollisuus onnistua tienaamaan rikkauksia. Ja hän siis näkee ne, jotka ovat tässä onnistuneet parempina ihmisinä eli sankareina, joihin hän mielellään samaistuu.en carlozta tunne lainkaan, mut tunnistan ihmistyypin.

eli mun mielestä syy kokoomuksen menestykseen on em ihmistyyppi ja loistavan erinomaisesti onnistuneet vaalikampanjat bobohelsingin johdolla. jo "työväen presidentti" -kampanjasta lähtien on ollut todella selkeä linja kokoomuksen kampanjoinnissa. tää on ollu kerrassaan nerokas valinta kampanjajohdolta. ne on ottanut perinteiset vasemmistolaiset teesit ja paketoinu ne uudestaan kokoomuksen "linjaan" sopiviks ja sit perustallaaja on hihkuen äänestäny kokoomuslaista joka työväen / luonnon tai ihmisen asialla. mutta kun ei ole.

taru tujunen tiivisti kokoomuksen ideologian oikein hyvin tässä youtubeclipissä: "kokoomuksen ideologian perusyksiköstä vois sen verran sanoa, että ytimessä on AINA MINÄ, eikä koskaan varmasti ME". mun kysymys kuuluu, että onko oikeasti tää ideologia sellanen, jota tällanen prossa suomalaisista kannattaa? en haluu uskoa niin.

tästä seuraa luonnolisesti ajatus, että miksi ihmeessä suomalainen äänestää selkeästi oman sosiaaliluokkansa ja ideologiansa vastaisesti tahoja jotka eivät edes sano ajavansa heidän etuaan? kun katsoo kokoomuksen kampanjoita ja toteutunutta politiikkaa niin onhan siinä melkonen ero. se hyvä puoli ideologioilla ja alimmalla yhdistävällä nimittäjällä ratsastamisella on, että on aika vaikee argumentoida noita alas menemättä samalle tasolle. hankala puhua todellisista ongelmista kun vastapuoli jauhaa chigagolaista mantraa kädet silmillä ja korvilla.

ja mä sanon, että se johtuu tosta suomalaisen unelman tavoittelusta jota kokoomuksen kampanjatoimisto käyttää siekailematta hyväkseen. ikävä kyllä uskon ettei tää tuu muuttumaan ilman ulkosta pakkoa niin kauan ku suomalainen perustallaaja ostaa loppumattoman kasvun illuusion. hyvä puoli on siinä, että se on tulossa vahvasti tiensä päähän ja sitä kautta loppuu myös kokoomuksen marssi. kun paska ns osuu tuulettimeen ei kokoomuksen opeilla kovin pitkälle pötkitä.

j

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat