Seuraa 
Viestejä8864

Karismaattinen johtajaomistaja ja suuri ruorimies - viimeinen suomalainen mediamoguli ja arvostettu median kehittäjä. Ministeri Aatos Erkon jälkeen jäljelle jäi vain sopuleita ja itsensä tehostajia lööppirääkäisyillä.

Aatos Erkko oli suurmies - Helsingin Sanomat kulminoitui alitajuisesti kansan mielissä juuri Erkkoon. HS oli vuosikymmenet monen kansalaisen informatiivinen peruskallio, jonka rapautuminen alkaa tästä.

Erkolla oli New Yorkin Manhattanilla piilopaikka, josta oli poikeuksellinen näkymä merelle – arvoituksellisen sanonnan mukaisesti näkyvyys oli Intiaan saakka. Aatos Erkko oli USA:n ja amerikkalaisuuden ystävä.

Rauha Erkon muistolle, merkittävimmälle suomalaisen median rakentajalle. Erkko lausui harvoin, mutta kun lausui, sitä kuunneltiin herkällä korvalla kaikissa kerroksissa - presidentin linnaa myöten - jo Kekkosenkin aikoina.

Erkko totesi yhdessä niistä harvoista lehtihaastatteluistaan omille toimittajille arvoituksellisesti kysymyksellä haastattelussa olleelle sihteerilleen: ”Eikö se niin ollutkin”. Toisaalta televisiohaastattelussa Erkko totesi, ettei mikään ole ikuista – ei mikään.

Sulkakynä oli tehnyt viimeisen pisteensä.

Kunnioittavasti suurella arvostuksella,

Ilkka Luoma
[size=85:3nioa9z9]Helsingin Sanomien lukija vuodesta 1967 lähtien,
– edesmennyt isäni oli tilannut Hesarin vuodesta 1952 lähtien, keskeytyksettä - aina vuoteen 2009 saakka.[/size:3nioa9z9]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat