Seuraa 
Viestejä45973

Tarkasta onko STDRT.(jotain) -niminen sovellus koneesi Windows/temp -kansiossa. Jos "on", niin kyseessä on pahanlaatuinen "pöperö" - sitä ei nimittäin virustorjuntaohjelmat tunnista virukseksi. Kyseessä oleva virus valtaa koneen ja ilmeisesti se mahdollistaa myös kaikkien tekemisiesi valvonnan, t s kaikki mitä teet näppäimistöllä näkyy ulkopuoliselle.

Yleensä en ala "tappelemaan viruksen kanssa", vaan formatoin kovalevyn ja asennan OS:n uudelleen. Tuota STDRT (ilm SysTemDiRT) ei virustorjunta huomioinut joten päätin uhrata sen tutkimiselle hieman aikaa.

Jos koneellasi on STDRT.EXE niin minä pääsin siitä eroon näin:

1. Lataa ja asenna Oupost Security Suite -softa - se oli ainut 8:sta virtustorjuntaohjelmasta joka reagoi STDRTin toimintaan ja antoi estää sen. Sekään ei tunnistanut STDRT:tä viruksena, mutta ilmoitti että k o softa yrittää tehdä muutoksia koneelleni, ja antoi estää sen.

2. Lataa Microsoftilta MS Security Essentials viruksen torjuntaohjelma koneellesi valmiiksi. Virus ei anna asentaa sitä eikä muitakaan Windowsin päivityksiä/korjauksia.

3. "Juju" piilee siinä, että virus on hitaampi kuin torjuntasofta. Viruksen torjuntasofta käynnistyy ensin: Käytä viivettä hyväksi. Jos olet liian hidas, virus kerkiää aktivoitua mutta Oupost Security Suitella voit estää sen toiminnan .... Kokeile sen toimintaa ennen STDRT:n poistamista, niin saat käsityksen siitä kuinka paljon aikaa on - minulla 25-45 sekuntia.

EDIT: Saat lisää aikaa viivästyttämällä virusta: Käytä RegEdit -softaa, etsi kaikki STDRT:hen viittaavat kansiot (yleensä kaksi) ja poista ne rekisteristä = virus joutuu luomaan ne uudelleen = lisää aikaa.

4. Katkaise yhteys nettiin, ja käynnistä koneesi uudelleen.

5. Kun Windows avautuu, sulje Oupost Security Suite välittömästi, ja starttaa MS viruksentorjunta (MS Essentials) välittömästi. Jos Outpost Security Suite kerkiää ilmoittaa STDRT:stä, estä sen toiminta ja käynnistä kone uudelleen.

6. Kun asennus on valmis, käynnistä kone uudelleen.

7. Päivitä (Windows Update) Windows 7.

8. Aja täydellinen viruksentarkastus.

9. Rekisterin (käynnistä painike ja hakulomakkeeseen "regedit" ilman lainausmerkkejä + ENTER) editointiohjelmalla voit etsiä ja poistaa "stdrt":lle kuuluvat osiot rekisteristä.

10 Windows/temp/ ja sen alihakemistoista kaikki STDRT.(jotain) roskiksiin. Huom: Muista tyhjentää roskis.

Riippuen siitä kuinka laajalle STDRT on levinnyt koneellasi ja saastuttanut/vioittanut tiedostoja - esimerkiksi minun koneella MS Installer oli vioittunut - voit tarvita ja ajaa Microsoft FixIt ja .NET Framework ja Installer pitää uusia (Service Pack).

Jos Windows Update ilmoittaa ettei se voi asentaa tiedostoja:

a) Käynnistä
b) kirjoita "suorita" (ilman lainausmerkkejä) hakukentälle +ENTER
c) leikkaa ja liimaa tämä kentälle: Cmd /c ren %systemroot%\System32\Spupdsvc.exe Spupdsvc.old +ENTER
d) sulje virustorjunta ja kokeile asentaa uudelleen.

5 päivää meni painiessa tuon kanssa.

Asensin STDRT:n koneelleni, ja yllä olevilla tiedoin poistin sen ~27 minuutissa.

Kommentit (2)

Kun STDRT on koneellasi ja selaat koneesi sisältöä tai käytät OS:n sovelluksia, sinä samalla levität virusta. ÄLÄ SELAA SISÄLTÖÄ ja ÄLÄ KÄYTÄ OS:n sovelluksia (esim msconfig).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat