Seuraa 
Viestejä384

Jos keksit, millä tavalla seuraava kokonaisluku on aritmeettisesti kiinnostava, kirjoita viesti. Olkoon tämä ketjun punainen lanka, mutta keskustelu aiheen ympäriltä on sallittua.

Idea ketjulle tuli brittiläisestä QI-nimisestä televisiosarjasta, jossa väitettiin luvun 12407 olevan ensimmäinen aritmeettisesti epämielenkiintoinen luku. En osaa kuitenkaan sanoa tarkemmin, minkälainen perustelu täytyy olla, jotta luvun voidaan väittää olevan aritmeettisesti mielenkiintoinen. Jättäkäämme se omaan harkintaamme ja olkoon pelin henki, että mitä nerokkaampi aritmeettinen perustelu mielenkiintoisuudelle on, sen parempi.

Aloitan pelin:

1 on ensimmäinen positiivinen luonnollinen luku

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 on tuplasti niin kiinostava kuin 2 ja lisää kiinnostusta tuo se, että on keskimmäisenä numerona ensimmäisessä aritmeettisesti epäkiinnostavassa luvussa.

49907461 on viimeinen positiivinen luonnollinen luku. Siitä suuremmat luvut ovat selkeästi luonnottomia, eikä yhdenkään kunnon kristityn tule tehdä mitään (lasku)toimituksia sellaisten kanssa.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
korant
4 on tuplasti niin kiinostava kuin 2 ja lisää kiinnostusta tuo se, että on keskimmäisenä numerona ensimmäisessä aritmeettisesti epäkiinnostavassa luvussa.Joo. Neljä on siinäkin mielessä kiinnostava että jos jakaa ykkösen sillä niin saadaan yhden neljäsosa joka on tasan neljäsosa ykkösestä. Tässä siis yhdistyy sekä ykkösen että nelosen kiinnostavuus.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat