Seuraa 
Viestejä6081

Pitäisi liimata filmivanerin pintaan tavaraa ja onko ainoa vaihtoehto ihoa kiiltävä/tumma pinta pois ja liimata suoraan puuhun vai onko olemassa tököttiä millä tämä työvaihe jäisi pois?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Kommentit (4)

Kyllä se hionta paras keino on. Jos haluat muun osan säilyvän naarmuitta ja liimatta niin maskaa teippaamalla ja käytä PU liimaa, joka pursuu hieman muttei tartu kun on maskattu. Lujuutta saa tappiliitoksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Pitäisi liimata filmivanerin pintaan tavaraa ja onko ainoa vaihtoehto hioa kiiltävä/tumma pinta pois ja liimata suoraan puuhun

Ei ole. Pinnan karhennus sen sijaan on välttämätöntä, mikäli liimasauman pitää kestää hieman enemmänkin. Mutta karhennuksessa suurin osa fenolifilmistä jää siis jäljelle, eikä sitä pois tarvitse hioa. Lopuksi poistat pölyt pois huolella.
vihertaapero
vai onko olemassa tököttiä millä tämä työvaihe jäisi pois?

Kokonaan ilman hiontaa ?
En usko, mutta karhennettuun pintaan (esim kevran) epoksit tarttuvat paremmin, kuin puun oma lujuus on, eli jos kovettunutta saumaa kuormittaa, niin liimaus ei petä, vaan jokin muu pettää ensin. Jotkin polyuretaaniliimat voivat olla myös riittävän hyviä, ja suuremman joustonsa takia jopa parempia, mikäli sauman pitääkin taipua reilusti eli liimattava vaneri on ohutta.

Fenoliliima pitää myös itseensä, mutta ne vaativat riittävän pintapaineen sekä oikean lämpötilan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat