Seuraa 
Viestejä45973

Amerikkalainen keinottelija tienasi Kreikan velkapapereilla satoja miljoonia euromaiden veronmaksajien kustannuksella, arvioi brittiläinen The Independet-lehti.

Lehden mukaan yhdysvaltalaiseen teollisuussukuun kuuluva Kenneth Dart sai Kreikasta alkuviikosta arviolta noin 400 miljoonan euron sekin. Dartin perustamat hedge fundit Dart Management ja Elliot Associates eivät hyväksyneet Kreikan yksityisten velkojen alaskirjaamista, vaan ovat ilmoittaneet vievänsä asian oikeuteen.

Kreikka päätti tiistaina maksaa erääntyvän lainan. Koska maa lyhentää kaikki velkansa muiden euromaiden, Euroopan Keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston tukirahoilla, Dart teki hyvän tilin auttajien kustannuksella.

Aiheesta lisää

Salaperäinen "haaskalintu"-rahasto teki jättitilin Kreikan velkapapereilla 16.5.2012

Cayman saarten veroparatiisissa elävän Dartin riskirahastot ovat aiemminkin ostaneet ylivelkaantuneiden maiden riskilainoja. Yhtiöillä on edelleen oikeusprosessi kesken esimerkiksi konkurssiin kaatunutta Argentiinan valtiota vastaan.

Dartin yhtiöt eivät ole kommentoineet markkinoilla liikkuvia tietoja, joita se kutsuu ”huhuiksi”.

http://www.talouselama.fi/uutiset/tama+ ... n/a2100465

Sivut

Kommentit (33)

Ronron
Ei ymmärrä yhtään, en hahmottanut skenaariota

Eikä varmaan moni muukaan ymmärrä. Mutta arvailla voi ...
Hillary Clinton kävi Kreikassa syksyllä siihen aikaan kun Kreikkalaisten rahanlypsy Euroopasta alkoi. En muista lukeneeni lehdistä mitään siitä, mistä silloin oli Clintonin kanssa puhuttu. Hyvin heitä ainakin nauratti yhteiskuvassa.

Lis. En tarkoita ensimmäistä erää. Sitähän ei tarvinnut edes lypsää, niin helposti se järjstyi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Salainen sopimuspaketti, jonka sisältöä allekirjoittaneet - ymmärsivätkö vai eivät?
Entä onko nyt muodostumassa Suur-USA, joka omistaa Euroopan?

Ronron
Ei ymmärrä yhtään, en hahmottanut skenaariota.

Karkeasti yksinkertaistaen: yksittäinen keinottelija vei härskisti 400 miljoonaa euroa Kreikan talouden vakauttamiseksi tarkoitettuja avustuksia.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Kreikan 10-vuotisen lainan korko on nyt luokkaa 30 %. Eli nyt jos lainaa Kreikalle 1 miljardin, olisi kymmenen vuoden kuluttua perinnässä 13,8 miljardia. Paitsi että ei takuulla enää kukaan ole maksamassa näitä lainoja, jota tänä päivänä ottavat. Nopeat syö hitaat.

Korkoa korolle: http://fi.wikipedia.org/wiki/Korko

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sitä en kyllä kykene käsittämään miksi Kreikka maksaa näille haaskarahastoille. Ilmoittaisivat vain että ok, ette lähteneet mukaan velkojen leikkauksiin, emme maksa teille mitään.

Tästä huolimatta tai tästä johtuen lopultakin Kreikassa aletaan ymmärtää että kaikki kortit on heillä; he voivat kieltäytyä maksamasta mitään velkojaan takaisin. Uutta velkarahaa ei tietenkään sitten enää saada, mutta menot täytyykin tasapainottaa tulojen mukaan.

Sama homma tulee myös muille euromaille eteen, Espanja ja Italia etunenässä, mutta Ranskallakin lähellä jo. Saksakaan ei voi kaikkia pelastaa.

Piha6
Seuraa 
Viestejä907
Fëanor
Ronron
Ei ymmärrä yhtään, en hahmottanut skenaariota.

Karkeasti yksinkertaistaen: yksittäinen keinottelija vei härskisti 400 miljoonaa euroa Kreikan talouden vakauttamiseksi tarkoitettuja avustuksia.

No näin se yleensäkin on, kun yhteiskunta häilyy enemmän tai vähemmän sekasortoisessa ja epäselvässä tilanteessa. Rahankin liikkeet siinä kummasti "vilkastuu".

Monet muistanevat kun aikoinaan tapahtui mullistuksia tuolla itänaapurissa. Hetkessä syntyi kourallinen rikkaita ja massoittain köyhiä. Ei tämä nyt tietenkään ole suoraan vertauskelpoinen, mutta kuitenkin tietyin osin.

molaine
Seuraa 
Viestejä2265

Tuotanoin, Talouselämän uutinen on kyllä mahdollisimman epäselvä. "tienasi satoja miljoonia", jutussa ei kuitenkaan mainittu sisälsikö tuo 400M lainan pääoman vai pelkkiä korkoja (eikä pikavilkaisulla tuossa Independentinkään jutussa). Jos oli pääoma + korot, niin ei tienannut satoja miljoonia.

En oikein ymmärrä miksi rahastoa kutsutaan "korppikotkarahastoksi", kun perii laillisia saataviaan ja velallinen suostuu maksamaan.

Ilkka Luoma:
"Näyttäisi olevan samoja ip-osoitteita kuin täällä ;-)"
"Mobiili ip löytyy helposti, kun sen osaa ja tietää täysin laillisen ohjelman, niin ja että osaa käyttää sitä. Lakimiehet eivät ole löytäneet laillisen ja myynnissä olevan ohjelman käytöstä mitään laittomuutta! Koodi - Särki 887."

Fëanor
Ronron
Ei ymmärrä yhtään, en hahmottanut skenaariota.

Karkeasti yksinkertaistaen: yksittäinen keinottelija vei härskisti 400 miljoonaa euroa Kreikan talouden vakauttamiseksi tarkoitettuja avustuksia.Höpö höpö. Velkoja saa vaatia velalliselta suoritusta. Ei velananto mitään hyväntekeväisyyttä ole. Velkojen osittainen anteeksianto voi joskus bisnes-mielessä olla järkevää, jos tällä tavoin voidaan edes osa muuten saamatta jäävistä rahoista pelastaa.

Kriisivaltioiden velkakirjoja on myynnissä jälkimarkkinoilla murto-osaan niiden alkuperäisistä arvoista.
Markkinahinnat heijastelevat sitä, mitä sijoittajat odottavat saavansa niistä takaisin odotettavissa olevien arvonleikkausten jälkeen.

Keinottelu toimii siis seuraavasti. Keinottelija ostaa finanssimarkkinoilta murto-osalla alkuperäisestä hinnasta joukon velkakirjoja, jotka ovat lankeamassa maksuun lähitulevaisuudessa ja kieltäytyy sitten maksujärjestelyistä velallisen kanssa vaatien alkuperäisen arvon mukaista takaisinmaksua. Velkakirja on aina sopimus velallisen ja velkojan välillä ja näissä tapauksissa kansainvälinen sopimus, jota koskevat erimielisyydet ratkaistaan oikeudessa niin kuin sopimuksessa on määritelty.
Ellei velallinen suostu maksamaan, vie velkoja eli keinottelija asian oikeuteen.

Varmasti aika riskialtista touhua, mutta hyvin se on toiminut ainakin tälle hra Dartille. 90-luvulla hän kuppasi Brasilialta lähes tuplat tuohon Kreikan jättipottiin verrattuna ja Argentiinan kanssa on oikeusjuttuja kesken. Kreikan tapauksessahan summa meni käytännössä kokonaan maalle myönnetyistä avustuksista. Korppikotkarahastot ovat minusta oikein sopiva nimi tuollaista toimintaa harjoittaville sijoitusrahastoille.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
Ronron
Ei ymmärrä yhtään, en hahmottanut skenaariota.

Kaikkein huolestuttavintahan tässä on ettei poliitikot hahmota mistä näissä skenaarioissa on kyse. Eli he eivät ymmärrä sitä, että keinottelemalla on yleensä helppo tehdä rahaa kriisien yhteydessä.

Ei kyse yleensä ole automaattisesta rikastumisesta, mutta kyse on vähän samasta asioista, kun tietyllä etuoikeutetulla eliitille myytäisiin lottokuponkeja, joissa päävoiton todennäköisyys olisi luokka yhden suhde sataan. Luultavasti paljon suurempikin todennäköisyys voi olla yksittäisissä tapauksissa, jos kyseinen kapitalisti on ovela ja osaa tarttua tilaisuuteen sopivasti.

Näissä pikarikastumisissa on siis kyse aina siitä, että rahat on 100 prosenttisesti pois muiden taskusta, ja useimmiten juuri heidän taskusta, jotka tyhmyyttään ostaa normaalin voittotodennäköisyyden lottokuponkeja.

Kyse on siis ihmisten poliittisista valinnoista, eli äänestäjät ovat nimenomaan halunneet, sitä että Cayman saarilla oleville tietyille yksityishenkilöille kannattaa maksaa 400 miljoonan vastikkeettomia tulonsiirtoja. Kyse on vain siitä mihin verovaroja halutaan käyttää, eli juuri Sinä äänestäessäsi halusit käyttää verovarasi nimenomaan tämän ihmisen 400 miljoonan tulonsiirtoihin.

Jos todella haluat ymmärtää mistä tässä oli kyse, niin sinun pitää ymmärtää, että juuri Sinä, tämän lukija, halusit aktiivisesti toteuttaa tämän 400 miljoonan vastikkeettoman tulonsiirron Kenneth Dartille

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Carloz
Fëanor
Ronron
Ei ymmärrä yhtään, en hahmottanut skenaariota.

Karkeasti yksinkertaistaen: yksittäinen keinottelija vei härskisti 400 miljoonaa euroa Kreikan talouden vakauttamiseksi tarkoitettuja avustuksia.Höpö höpö. Velkoja saa vaatia velalliselta suoritusta. Ei velananto mitään hyväntekeväisyyttä ole. Velkojen osittainen anteeksianto voi joskus bisnes-mielessä olla järkevää, jos tällä tavoin voidaan edes osa muuten saamatta jäävistä rahoista pelastaa.Velkoja saa kyllä vaatia. Miksi kuitenkin ulkopuoliset tahot lähtevät antamaan lisää lainaa jolla Kreikka maksaa entisiä velkojaan pois? Miten pöljiä nämä uuden lainan myöntäjät ovat kun on jo aivan ilmiselvää että Kreikka ei tästä tule suoriutumaan?

Kohta uudella velalla maksetaan vain entisen korkoja pois...

Puuhevonen
Jos todella haluat ymmärtää mistä tässä oli kyse, niin sinun pitää ymmärtää, että juuri Sinä, tämän lukija, halusit aktiivisesti toteuttaa tämän 400 miljoonan vastikkeettoman tulonsiirron Kenneth DartilleOlettaen, että äänesti puoluetta joka kannatti Kreikan tukipaketteja.

Kreikka bluffasi ja tämä katsoi. Eihän tässä muuta tapahtunut. Kreikkahan ei vielä defaultannut velkojaan. Se miksi Euroopan poliitikot tahtovat ottaa luottotappiot nimiinsä muilta tahoila on vielä hieman avoin kysymys.

Jonkinlainen salaliittokaan ei ole pois suljettu, mutta todennäköistä on poliitikot yrittävät vain selvitä tästä kaudestaan kuivin jaloin. Jonkinlainen mixtuura hubrista ja puhdasta idioottimaisuutta.

molaine
Seuraa 
Viestejä2265
Puuhevonen
juuri Sinä, tämän lukija, halusit aktiivisesti toteuttaa tämän 400 miljoonan vastikkeettoman tulonsiirron Kenneth DartilleMiksi sinä halusit aktiivisesti toteuttaa tämän tulonsiirron Puuhevonen? Ja miten niin se on vastikkeeton? Kysehän on edelleen lainasta jonka Kreikka on ottanut. Kai ne rahat siellä on johonkin käytetty.

Ilkka Luoma:
"Näyttäisi olevan samoja ip-osoitteita kuin täällä ;-)"
"Mobiili ip löytyy helposti, kun sen osaa ja tietää täysin laillisen ohjelman, niin ja että osaa käyttää sitä. Lakimiehet eivät ole löytäneet laillisen ja myynnissä olevan ohjelman käytöstä mitään laittomuutta! Koodi - Särki 887."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat