Seuraa 
Viestejä1356

Ja sitten jotain, minkä kaikki homot ovat tienneet koko ajan ja kaikki fundamentalisti-uskovaiset kiimassaan nielivät koukkuineen päivineen:

Uusi Suomi
Homojen eheyttäjää nolottaa: ”Valhe”

Homoseksuaalien eheytystä tutkinut amerikkalainen psykiatri Robert Spitzer on esittänyt anteeksipyynnön homoille.

Spitzer kertoo olevansa häpeissään tutkimuksestaan, joka julkaistiin vuonna 2003 arvostetussa Archives of Sexual Behavior -lehdessä. Tutkimuksen mukaan ihminen voi tahdon voimalla muuttaa omaa seksuaalista haluaan ja kääntyä homoseksuaalista heteroksi.

Forbes kutsuu Spitzerin tutkimuksen soveltamisen aikaa "valheen vuosikymmeneksi".

Spitzer oli esitellyt tuloksensa jo vuonna 2001 psykiatrien konferenssissa. Tuolloin hän toi julkisuuteen eheyttävän homoterapiansa, joka laajeni käyttöön 2000-luvulla.

Nyt psykiatri kertoo katuvansa tutkimustaan, Forbes kirjoittaa. Se on nimittäin tehty vastoi kaikkia akateemisia kriteerejä.

Spitzerin tutkimus perustui lukuisten kääntyneeksi tai eheytyneeksi ilmoittautuneiden entisten homojen haastatteluihin, jossa haastatellut kertoivat sukupuolisen suuntautuneisuutensa muuttuneen.

Tutkimuksessa luotettiin kuitenkin ex-homojen omaan sanaan, eikä sitä kyseenalaistettu heidän kertomustaan lainkaan.

Osa haastatteluista tehtiin puhelimitse, mikä akateemisella mittapuulla on erittäin huono tapa kerätä tietoa ihmisestä.

Spitzerin kertoo häpeävänsä tutkimustaan ja sen seurauksia. Tutkimuksen jälkeen nimittäin Yhdysvalloissa ja osassa länsimaita alkoi pienehkö eheytysbuumi, jota perusteltiin osin Spitzerin tutkimuksella.

Forbes huomauttaa kuitenkin jutussaan, että myös psykiatriyhteisö hyväksyi Spitzerin homoterapian kyseenalaistamatta sitä.

Suosikkiurheilulajini on nojatuolisarkasmi.

Kommentit (3)

Jyri T.
Seuraa 
Viestejä1356

Amerikkalaiset 'ex-gay'-liikkeet alkavat kaatua. Viimeisin toimintansa lopettanut 'eheytys'-huuhaan advokaatti on Exit International, joka on myös pahoitellut homoille aiheuttamaansa kärsimystä.

Keväällä toisen 'ex gay'-liikkeen veteraani esitti asiansa näin:

John Paulk
For the better part of 10 years, I was an advocate and spokesman for what's known as the 'ex-gay movement,' where we declared that sexual orientation could be changed through a close-knit relationship with God. And while many things in my life did change as a Christian, my sexual orientation did not.

Today, I do not consider myself 'ex-gay,' and I no longer support or promote the movement. Please allow me to be clear: I do not believe that reparative therapy changes sexual orientation; in fact, it does great harm to many people.

Suosikkiurheilulajini on nojatuolisarkasmi.

Japetus
Seuraa 
Viestejä12402

Hyvä esimerkki myös siitä, miten helposti ennakkouskomukset ja toiveajattelu voivat vääristää kyselytutkimuksen tuloksia.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat