Seuraa 
Viestejä6457

WWFn laatimaa raporttia on uutisoitu näyttävästi niin erkkomediassa kuin maikkarin uutisissakin:

[size=150:15k76ova]Suomalaisten vesijalanjälki vaikuttaa pahasta vesipulasta kärsivillä alueilla[/size:15k76ova]

Suomalaisten käyttämien tuotteiden vesijalanjälki kilpailee niukoista vesivaroista miljoonien paikallisten asukkaiden kanssa useissa paikoissa maailmalla. WWF Suomen julkaiseman vesijalanjälki -raportin mukaan näin on etenkin Etelä-Aasiassa ja Etelä-Euroopassa. Raportti selvittää ensimmäistä kertaa suomalaisten vesijalanjälkeä ja sen vaikutuksia.
Suomalaisen vesijalanjälki on lähes neljä tuhatta litraa vuorokaudessa ja lähes puolet tästä on peräisin ulkomailta. Tulosten mukaan suomalaisten kulutus vaikuttaa monilla vakavasta vesipulasta kärsivillä alueilla, kuten Ganges- ja Indus-jokien valuma-alueilla.

http://www.hs.fi/kotimaa/Suomalaisten+vesijalanjälki+vaikuttaa+pahasta+vesipulasta+kärsivillä+alueilla/a1305570608856

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Sivut

Kommentit (18)

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Piru vie, tuskin maltan odottaa seuraavaa syyllisyyssyytä, todennäköisesti olemme liian valkoisia, liian pohjoisessa, ylipäätään olemassa (siltä varalta että vittuilua oikeasti meille alkaa kuulua kannatan aina omaa ydinasetta )

On äärimmäisen tärkeää tuntea olevansa syyllinen maailman tuhoon ja loppuun (2012, muistakaa kaikki nyt jo, damn, perkele) tulee hyvät ja sopivan syyllistävät fibat jotta almuja ties keille lankeaa kirstuun, minäkin tein osani

Kasvissoijansyöjät kuluttaa maailman vesivaroja.

Soijanviljelyn takia hakataan metsiä. Soijan jatkokäsittely tuhlaa valtavasti makeaa vettä alueilla, jossa siitä on pula. Soijanviljely edistää eroosiota ja muuttaa ilmastoa.

Syökää vuohta ja kanaa, älkää soijaa, niin maailman vesivarannot pelastuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse asiassa suurin osa maailmassa kasvatettavasta soijasta menee liha- ja maitokarjan ruokkimiseen. Samoin melkoisen iso osa kuivien alueiden vedesta menee satojen (esim. maissi, josta taas suurin osa kaytetaan maissisokerin, maissijauhon jne. tuottamiseen. Kasvissyojille "tarkoitettujen" satojen kasvattamiseen kaytetaan siis melko pieni osa maailman vesivaroista) kastelemiseen, ja kun kastelusysteemit on rakennettu/suunniteltu huonosti ne lisaavat alueen kuivuutta entisestaan ja aiheuttavat jos jonkinmoisia ongelmia (esim. Aral-jarvi).

Ei silla, syon lihaa hyvilla mielin kerran pari viikossa. Muuten ollaan kasvislinjalla.

Toope
Seuraa 
Viestejä25584

Jos tuolla Indus- ja Ganges -jokien alueella on vesiongelmia, ne saattavat johtua siitä, että alueiden väestömäärää luetaan nykyisin jo miljardiluokassa. Onhan se toki helpompi muita syyttää, mutta väestönkasvu se todellinen ongelma alueella on. Eikös Pakistaninkin taannoisissa tulvissa osasyynä ollut se, että liikaväestö hakkaa metsiä yhä enemmän? Vähemmän metsiä, enemmän ihmisiä jokivarressa, ihmekös se, jos tuhoja tulee.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

syytinki
Seuraa 
Viestejä9469

Ei kiinnosta tippaakaan. Lähinnä harmittaa tuollaiset älyttömät laskelmat, moni ääliö ottaa ne tosissaan.

Toope tuossa edellä jo kertoikin ongelmien todellisen syyn.

Sitten noista laskelmista. En ole niiden perusteita tonkinut, mutta oudoilta haisevat.

Ensinnäkin perusasia. Vesi ei katoa mihinkään, mitä nyt hiukan vuotaa avaruuteen ja sieltäkin taitaa välillä tulla lisää. Ja juu, juu. Kyllä tiedän, että sitä häipyy käytöstä väärään paikkaan ja likaantuu.

Hesarissa oli hirmuisia laskelmia esim. juuston vaatimasta litramäärästä. Että niinkö, onkohan tuossa mukana se että lehmä pissii ja haihduttaa. Entäs se, että jos ruoho saa kasvaa rauhassa, haihduttaa sekin vettä aika tehokkaasti.

Suomen leveysasteilla tulee vettä ylimäärä. Se mikä ei mahdu turpeeseen, valuu mereen tai haihtuu ja sataa jossain alas. Mitenkähän lie tuon taseen kanssa. Jos nyt muutaman taatelin napostelee, on melko likillä, että täältä on valuteltu vettä myös sen tuottamiseen.

Suomesta viedään ulos yhtä sun toista, mm. paperia ja puuta. Ei onnistu valmistus ilman vettä. Muistaakseni kasvava koivu imaisee päivässä satoja litroja. Jos hyväksytään noiden laskelmien periaatteet täyspäisiksi, niin märkä on se koivulauta tai sanomalehden sivu, joka täältä lähtee.

Meillä riittää kelvollista vettä grogijäiksi asti. Se on meidän murheemme eikä kuulu muille miten sen käytämme.

Vai pitäisi tässä vielä ryhtyä janosta kärsimään jonkun huruporukan hilseestä vetämien laskelmien vuoksi. Nuo muiden maiden janoiset ovat kuksineet vuosituhansien kuluessa maansa ja vetensä pilalle. Suomalaiset eivät ole heidän mokailuistaan vastuussa.

Ja tietenkään ei mainita kuinka paljon suomesta viedään vettä, koska syyllistämisen pointti putoaisi.

Äkkiä laskien pelkästään paperina ja kartonkina vettä viedään yli kolme kertaa enemmän kuin suomeen tuotiin vettä.

BrunenG
Ja tietenkään ei mainita kuinka paljon suomesta viedään vettä, koska syyllistämisen pointti putoaisi.

Äkkiä laskien pelkästään paperina ja kartonkina vettä viedään yli kolme kertaa enemmän kuin suomeen tuotiin vettä.
Tilastoilla saadaan laskettua aina se lopputulos minkä itse haluaa. Uutisotsikoilla se lopputulos saadaan kansan aivoihin.

SamBody
Seuraa 
Viestejä6457
Denzil Dexter
Onneksi uutta vettä sataa Suomeen joka neliölle keskimäärin 660 litraa vuosittain.Mienlenkiintoista. Tuohan merkitsee että jokaista suomalaista kohden sataa vuosittain 62 500*660 = 41 250 000 litraa vettä (jokaista suomalaista kohden pinta-alaa löytyy 6,25 hehtaaria). Eli 113 kuutiota / vrk. Kippis!

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Goswell
Seuraa 
Viestejä12940

Eiköhän tuo vedenkierto luonnossa puhdista likavedestä taas puhdasta vettä joka tulee sateena alas..
En nyt tarkoita että paskatkaa vaan, vaan että ei se lopu käyttämällä täällä, eikä ole muilta pois muualla
Naatitaan kun sitä kerta on tarjolla, eikun saunaan lotraamaan koko porukka.

Minun mielestä noin.

ITT tarvitaan esilukijaa.

BrunenG
Ja tietenkään ei mainita kuinka paljon suomesta viedään vettä, koska syyllistämisen pointti putoaisi. Äkkiä laskien pelkästään paperina ja kartonkina vettä viedään yli kolme kertaa enemmän kuin suomeen tuotiin vettä.
Suomen vientituotteet eivät kuulu suomalaisten vesijalanjälkeen, koska suomalaiset eivät kuluta niitä tuotteita, doh.

Raportista:
"Suomen kokonaisvedenkulutus on 7 326 miljardia litraa vettä vuodessa. Maataloustuotteiden tuotanto ja kulutus muodostavat siitä pääosan, 82 prosenttia. Teollisuustuotteiden osuus vesijalanjäljestä on 15 prosenttia ja kotitalouksien vedenkulutus kolme prosenttia."

Lisäksi Suomessa ei tosiaankaan ole pulaa vedestä, joten suomalaisten vientituotteiden vesijalanjälkeen kuuluva kulutus ei Suomen vesiekosysteemejä vaurioita (pl. Suomeen jäävien harmaiden vesien mahdollinen vaikutus).

Sophia
Kasvissoijansyöjät kuluttaa maailman vesivaroja.
Soijanviljelyn takia hakataan metsiä. Soijan jatkokäsittely tuhlaa valtavasti makeaa vettä alueilla, jossa siitä on pula. Soijanviljely edistää eroosiota ja muuttaa ilmastoa.
Syökää vuohta ja kanaa, älkää soijaa, niin maailman vesivarannot pelastuu.
Tuotettua kiloa kohti soija kuluttaa paljon vähemmän vettä kuin lihantuotanto:

Mutta vuohista ei tuossa arviota.

Raportin mukaan liha muodostaa suurimman siivun suomalaisten vesijalanjäljestä, mutta koostunee tosiaan pääasiassa naudan- ja sianlihasta, eikä esim. vuohen.

Toope
Jos tuolla Indus- ja Ganges -jokien alueella on vesiongelmia, ne saattavat johtua siitä, että alueiden väestömäärää luetaan nykyisin jo miljardiluokassa. Onhan se toki helpompi muita syyttää, mutta väestönkasvu se todellinen ongelma alueella on.
Suomalaisten vesijalanjäljessä ei ole kyse vain kehittyvistä maista.
Raportista:
"Suomen vesijalanjäljen vaikutusten riskianalyysin mukaan seuraavien jokien valuma-alueet ovat kriittisiä:
• Indus ja Ganges (muun muassa Intia, Pakistan, Bangladesh, Nepal)
• Guadalquivir, Guadiana, Tejo ja Douro (Espanja, Portugali)
• Mississippi (Yhdysvallat, Kanada)
• Po (Italia, Ranska, Sveitsi)
• Escaut/Schelde (Alankomaat, Belgia, Ranska)
• Niili (muun muassa Egypti, Sudan, Eritrea, Etiopia)
• Eufrat ja Tigris (muun muassa Iran, Irak, Syyria, Turkki) ja
• Murray (Australia).
Kaikilla näillä valuma-alueilla on niukkuutta vedestä. Niillä tuotetaan myös maataloustuotteita, joita kulutetaan Suomessa."

syytinki
Meillä riittää kelvollista vettä grogijäiksi asti. Se on meidän murheemme eikä kuulu muille miten sen käytämme
...
Nuo muiden maiden janoiset ovat kuksineet vuosituhansien kuluessa maansa ja vetensä pilalle. Suomalaiset eivät ole heidän mokailuistaan vastuussa.
Raportista:
"Lähes puolet Suomen vesijalanjäljestä jää ulkomaille. Usein virheellisesti luullaan, että olemme runsaiden vesivarojen Suomessa riippumattomia globaalista vesikriisistä emmekä kärsi sen vaikutuksista. On esitetty jopa suomalaisen veden laivaamista vesipulasta kärsiville alueille [LOL]. Todellisia ratkaisuja voimme tarjota, jos varmistamme, että oman vesijalanjälkemme vaikutukset jäävät mahdollisimman pieniksi. Kuluttamme paljon vettä alueilla, joilla vettä on niukasti ja vesivarojen hallinta voi olla heikkoa ja epäoikeudenmukaista. Yritykset ja sijoittajat eivät aina tunne riittävän hyvin oman toimintansa vesijalanjäljen vaikutuksia vesivarojen käyttöön eri puolilla maailmaa."

syytinki
Vai pitäisi tässä vielä ryhtyä janosta kärsimään jonkun huruporukan hilseestä vetämien laskelmien vuoksi.
Raportista:
"Tämä raportti tarjoaa lähtökohdan tarkemmille vesijalanjälkianalyyseille hahmottelemalla Suomen vesijalanjälkien sijainnin maailman valuma-alueilla ja kertomalla, miten vesijalanjäljen vihreä, sininen ja harmaa osatekijä eroavat toisistaan. On vältettävä yksinkertaistavia johtopäätöksiä, kuten riskialueiden tuotteiden käytön vähentämistä tai jopa niiden boikotointia."

Ja voihan sen raportin joku lukaista itsekin: Suomen vesijalanjälki Globaali kuva suomalaisten vedenkulutuksesta

syytinki
Seuraa 
Viestejä9469

Huolimatta spin0:n ansiokkaasta selvityksestä ilmoitan edelleen, että ei kiinnosta pätkääkään.

Tai no, kiinnostaa sikäli, että tuollainen saa karvat pystyyn.

Vilkaisin raporttia. Heti raportin kannen vasen ylänurkka selvitti asiaa. Siinä oli komeasti WWF. Järjästöhän ei ole pahemmasta päästä eikä koskaan tee tarkoitushakuisia raportteja, eihän. Ihan puolueeton, eikös vain.

Heti alkuun on rehellisesti kerrottu selvityksen perusteista eli "Suomessa tuotetut, vientiin menevät tuotteet eivät sisälly suomalaisten vesijalanjälkeen. Laskennassa on otettu huomioon tuotantoalueiden vaihtelevat ilmasto- ja vesiolosuhteet."

Ts. sitä ei lasketa, että me inhottavat köyhien veden lotraajat viemme tasoitukseksi omaa vettämme. Muita vempautuksia selvityksessä ei tarvitakaan ja meistä tulee helvetinmoisia tuhlareita. Ei tarvitse erityisemmin murehtia sitäkään, että kehittyvien maiden tiedot ovat usein varsin puutteellisia.

Painotan vielä. Hylkäämällä tasoitukset, on selvityksestä saatu meitä syyllistävä.

Ovela konsti vääntää asiat pieleen. Meidän pitäisi siis hirttäytyä, kun väestön määrä on jossain räjähtänyt ja tuottavat sitten ruokaa vientiin kun oma kansa näkee nälkää. Voitoilla ostetaan päättäjille limusiinit ja rakennetaan komeita pytinkejä. Ollaan me suomalaiset aika rosvoja.

Tuomme ruokaa ulkomailta jonkunverran. Tavallaan vaihdamme sen omiin tuotteisiimme. Tiukalle tietysti ottaisi, jos joutuisimme pelkän oman ruokahuollon varaan, mutta luultavasti se onnistuisi. Meillä on vettä ja pinta-alaa, mikä muilta puuttuu.

Monesta pitäisi luopua, mutta onnistuu. Ekan banaanin sain n. kymmenvuotiaana ja seuraavan neljän vuoden päästä. Appelsiinin taisin saada jo 8 -vuotiaana. Että harjoiteltu on ja saavat mun puiolesta pitää vetensä.

kohe
Seuraa 
Viestejä1257
syytinki
Meidän pitäisi siis hirttäytyä, kun väestön määrä on jossain räjähtänyt ja tuottavat sitten ruokaa vientiin kun oma kansa näkee nälkää. Voitoilla ostetaan päättäjille limusiinit ja rakennetaan komeita pytinkejä. Ollaan me suomalaiset aika rosvoja.
Tuossa se olikin olennaisin.

On aina pistänyt vihaksi kun täällä Suomessa myydään vesipihejä pesukoneita ja vessanpönttöjä. Kun se ei auta yhtään sitä janoista neekeriä vaikka minä kuinka hinkkaan vessaharjalla sitä paskaa irti pöntön seinästä. Likaisemmat työvaatteetkin jää pesuaineisiksi tai kun nykykoneet ei yksinkertaisesti enää huuhtele sitä pesuaine/lika sotkua pois kertapesulla.

syytinki
Huolimatta spin0:n ansiokkaasta selvityksestä ilmoitan edelleen, että ei kiinnosta pätkääkään.
No yllättävän paljon sulle porua aiheuttaa, vaikkei pätkääkään kiinnosta. Just saying

syytinki
Heti alkuun on rehellisesti kerrottu selvityksen perusteista eli "Suomessa tuotetut, vientiin menevät tuotteet eivät sisälly suomalaisten vesijalanjälkeen. Laskennassa on otettu huomioon tuotantoalueiden vaihtelevat ilmasto- ja vesiolosuhteet."
Ts. sitä ei lasketa, että me inhottavat köyhien veden lotraajat viemme tasoitukseksi omaa vettämme. Muita vempautuksia selvityksessä ei tarvitakaan ja meistä tulee helvetinmoisia tuhlareita. Ei tarvitse erityisemmin murehtia sitäkään, että kehittyvien maiden tiedot ovat usein varsin puutteellisia.
Painotan vielä. Hylkäämällä tasoitukset, on selvityksestä saatu meitä syyllistävä.
Ovela konsti vääntää asiat pieleen.
No ei tuo yrityksesi ollut niin ovela. Nimittäin mehän emme kuluta niitä vientituotteita. Tuotteita joita suomalaiset eivät kuluta ei pidäkään laskea suomalaisten vesijalanjälkeen. Doh.

Ja Suomessa ei tosiaankaan ole pulaa vedestä, joten eipä niiden vientituotteiden vesijalanjäljestä ole pahemmin vahinkoa Suomen vesiekosysteemeille (pl. harmaiden vesien mahdollinen saastutus). Eli enpä näe juuri syytä itkeä niiden vientituotteiden perään.

syytinki
Meidän pitäisi siis hirttäytyä, kun väestön määrä on jossain räjähtänyt ja tuottavat sitten ruokaa vientiin kun oma kansa näkee nälkää. Voitoilla ostetaan päättäjille limusiinit ja rakennetaan komeita pytinkejä.
Kuten Yhdysvalloissa, Australiassa, Alankomaissa, Espanjassa, Portugalissa, Italiassa jne... Mitähän väestöräjähdyksiä Syytinkin mielestä on noissa maissa tapahtunut, joiden vuoksi hän hirttäisi meidät.

"Suomen vesijalanjäljen vaikutusten riskianalyysin mukaan seuraavien jokien valuma-alueet ovat kriittisiä:
• Indus ja Ganges (muun muassa Intia, Pakistan, Bangladesh, Nepal)
• Guadalquivir, Guadiana, Tejo ja Douro (Espanja, Portugali)
• Mississippi (Yhdysvallat, Kanada)
• Po (Italia, Ranska, Sveitsi)
• Escaut/Schelde (Alankomaat, Belgia, Ranska)
• Niili (muun muassa Egypti, Sudan, Eritrea, Etiopia)
• Eufrat ja Tigris (muun muassa Iran, Irak, Syyria, Turkki) ja
• Murray (Australia).
Kaikilla näillä valuma-alueilla on niukkuutta vedestä. Niillä tuotetaan myös maataloustuotteita, joita kulutetaan Suomessa."

Lukisit Syytinki vaikka nyt mistä on kysymys. Rohkeasti vaan silmät muutama rivi ylemmäs. Mitähän kaikkia vesistöjä ja maita siellä näkyy? Miksikähän? Osaatko arvata miten ne liittyvät asiaan?

kohe
On aina pistänyt vihaksi kun täällä Suomessa myydään vesipihejä pesukoneita ja vessanpönttöjä. Kun se ei auta yhtään sitä janoista neekeriä vaikka minä kuinka hinkkaan vessaharjalla sitä paskaa irti pöntön seinästä.[/b
Niitä ei ole siksi että joku kuvittelisi niillä autettavan jotain janoisia. Millainen urpo sellaista ylipäätään voi luulla. Ei helevata. Loistoparodia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat