Seuraa 
Viestejä45973

Minulla on miniläppärissä Huawein nettitikku Saunalahden prepaid liittymällä ja Mobile Partnerin ohjelmistolla, käyttiksenä on XP.

Olin reilun viikon mökkeilemässä ja tilattu 7 päivän data-aika kului loppuun. Saldoksi jäi 81 senttiä pariksi viimeiseksi lomapäiväksi. Pelailin koneella iltaisin pasianssia, nettiin en sen kanssa edes yrittänyt mennä. Mobile Partner kyllä koneen avaamisen yhteydessä kyllä käynnistyi, mutta edes PIN-koodia en siihen syöttänyt. Nettitikku oli kuitenkin koko ajan paikallaan USB-liittymässään.

Viimeisenä lomapäivänä nettipoltteet kävivät liian suuriksi (ja koska Phonytarkin oli vierailulla naapurissa) päätin ostaa lisää nettiaikaa ja yritin päästä nettiin sitä lataamaan. Yllätys oli suuri, kun en sitä päässyt lataamaan nettipankin kautta. "Yhteyttä valitsemaanne osoitteeseen ei saatu", hetken pohdin asiaa ja sitten tarkistin prepaid-tilanteen. Saldo 0€.

Minne häipyi 81 senttiäni?

XP:ssä on automaattinen päivitystoiminta päällä, virusskannerissa myös (ilmainen Avast), Officepaketti haluaa myös itsensä päivittää. Pasianssi oli SolSuite -paketista (Kaikki päivitykset kuitenkin aina kiellän).

Mikä varasti minulta 81 senttiä nettiaikaa? Pääseekö XP kuitenkin nettiin tarkistamaan päivityksiä? Vai mikä? Ideoita?

Kommentit (7)

salai
Seuraa 
Viestejä7778

author="<a href="http://saunalahti.fi/prepaid/hinnat.php">Saunalahti.fi - Säästöä joka sekunti.</a>" kirjoitti:
Datasiirto 1,50 €/Mt, enintään 1,90 €/vrk (ei sisällä erillisiä palvelumaksuja, esim. pelit, soittoäänet)

Sillä 81 sentillä ei kyllä ehdi mitään netissä tekemään. Eli saldoa pitäisi olla aina vähintään se pari euroa, jotta nettiin uskaltaa prepaidilla mennä. Kannattaa ostaa varalle 5.90 € prepaid-SIM kiskalta, sillä selailee kuitenkin 3 päivää.

EDIT: Parasta olisi tietysti sopia jonkun tuttavan kanssa, joka on vaihtamassa Saunalahden kiinteään liittymään, että tämä ottaa siihen rinnalle mokkulaliittymän (5 €/kk) ja lainaa sen sinulle. Postpaidissa on rajaton siirtomäärä ja nopeudet hyvässä paikassa aivan eri luokkaa kuin prepaidissa. (esim. minulla postpaid sisään 10 - 13 Mbit/s, prepaid 3.5 Mbit/s ja ulos postpaid 3.5 Mbit/s, prepaid 0.35 Mbit/s).

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

salai
Sillä 81 sentillä ei kyllä ehdi mitään netissä tekemään. Eli saldoa pitäisi olla aina vähintään se pari euroa, jotta nettiin uskaltaa prepaidilla mennä. Kannattaa ostaa varalle 5.90 € prepaid-SIM kiskalta, sillä selailee kuitenkin 3 päivää.Tämä totta. Mutta.

Kun en päässyt sinne nettiin lainkaan. Operan käynnistin, mutta yksikään tabi ei saanut yhteyttä, ei yksikään! 81 senttiä oli mennyt ennen kuin nettiin edes pääsin! Saunalahden slipsi maksaa kympin ja sillä saa nettiaikaa viikon (6,90) ja jäljelle jää vielä 3,10€.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

suosittelen unohtamaan prepaid mokkulat ja ottamaan tilalle normimokkulan. kustantaa sen normaalin liittymän kyljessä 4e/kk ja saa selailla niin paljon kuin haluaa, tai ilman normaaliliittymää 10e/kk.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

kfa
Seuraa 
Viestejä2517

DNA Data Prepaidista hyvä ja huono kokemus:

Huonoa se, että mokkula Huawei E367 ohjelmistoineen sai yleensä 3 ... 24 tunnin kuluessa Dell M90 työaseman (Core2Duo 1.86 GHz WinXP, muistia täydet 4G) niin jumiin, että pelkkään työpöydän uudelleenpiirtämiseen kului aikaa noin minuutti. CPU - aika meni task managerin mukaan kernelille, task managerille itselleen ja service.exe:lle. Samaisella koneella ja samalla grafiikkakortilla pyöri muutama vuosi sitten firmassa mekaniikkasuunnittelijoilla mm. Pro/E 3D suunnitteluohjelma ongelmitta... Edellinen kokeiltu mokkula (taisi olla Sierra Wireless USB 309) ryösti koneen USB:n kokonaan itselleen niin, että mikään muu lisälaite ei toiminut. Ei kiva kun käytössä on usb - printteri ja ulkoinen kovalevy. Eri kone, eri käyttis niin käyttökokemuskin voi olla toinen.

Hyvää se, että liittymän hinta omasta mielestäni kohdallaan ja viikon kiroilun jälkeen ostettuun A-linkin noin kuuden kympin hintaisen WNAP(C) 3G Mobile Routerin usb-porttiin tökättynä samainen E367 mokkula toimii tasaisen tappavaan tahtiin konetta jumitttamatta. Nyt yhteys koneen ja mokkulan välillä tapahtuu joko WLAN tai ethernet - portin kautta. Ton WNAP:n suunnittelija on muuten laittanut softaan mahdollisuuden automaattisesti resetoida laite halutuin aikavälein, jolle toiminnolle voi olla käyttöä esimerkiksi vanhemmalle sukulaiselle nettiyhteydeksi tai vaikkapa mökin valvontakameroiden tiedonsiirtoon hankitun vermeen toimivuuden varmistamisessa.

Opittua parilta kesältä useita mokkuloita kokeiltuani: USB - liitäntäiset mokkulat ovat usein /C:stä. Jos sellaisen hankkii puolikiinteään mökkikäyttöön niin kannattaa valita malli, jolle löytyy tuki jostakin WNAP:sta. Jos/kun ongelmia tulee niin on ainakin olemassa se suunnitelma B. Samaisesta WNAP:sta voipi olla apua mokkulan Linux - drivereiden mahdollisesti puuttuessa.

Paremmin tämä kyllä toimii kuin aikanaan WLAN - yhteys ensin järven rantaan 50 m USB - jatkokaapelia ja WLAN - tikku, järven yli 1 km ja metsän läpi 0.5 km matkaa ilmaiseen tukiasemaan... Siinä YouTube tuppasi hetkittäin tökkimään.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat