Seuraa 
Viestejä45973

Johtajuuden periyminen on mielenkiintoista.
Siniverisyys on kai nykyaikana pelkkää puppua.
Hyvä jalkapalloilija automaattisesti ei tee hyvää futaajaa lapsestaan.
Ihmiset tuntuvat kuitekin kaipaavan kuninkaallisia.
Iltapäivälehdet ovat tulvillaan uutisia heistä.
Tuntuu, että monarkia on periymää ihmisen syvästä historiasta.
Nykyään kun monarkia on laitettu asemaan, jossa monarkit eivät enää "hallitse" maitaan, niin heidän julkisuusarvonsa vain nousee.
Pitäisikö demokratia uhrata monarikalle?
Mitä monarkia ja sen suuri suosio kertoo meistä ihmisitä?

Kommentit (7)

ID10T
Seuraa 
Viestejä3915

Itselleni monarkia ei merkitse yhtään mitään, paitsi muinaisjäännettä, jota vaalitaan ainakin länsimaissa perinteiden takia ja toisaalta sen takia, että valtiomuoto on yleensä kirjattu perustuslakiin ja sen muuttaminen ei ole ihan yksinkertaista.

Ihan mielenkiintoista olisi nähdä miten Espanjassa suhtaudutaan monarkiaan, jos sen velkariisi syvenee samoihin mittoihin kuin Kreikassa. Heilläkin kuningas on täysin "viraton", eikä kunigashuone tuota mitään kansakunnalle. Kulut sen sijaan ovat mittavat ja koko maan maine kärsii yhden kruunupään toilailuista.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Ainoa todellinen, valtaa pitävä monarkia taitaakin olla ainoastaan Pohjois-Koreassa.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä25578
Kanga
Ai mihin tarvitsemme nykypäivänä monarkiaa?

Olen tasavaltalainen, mutta ymmärrän sinänsä tuon perinteisen ja symbolisen monarkian merkityksen mm. Britanniassa tai Ruotsissa. Se on linkki historiaan ja toimii eräänlaisena konservatiivisena jatkuvuuden arvona yhteiskunnassa. Se voi toimia myös kansaa yhteenpitävänä tekijänä, kun yhteiskunnan muutokset repivät sitä eri suuntiin.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Monarkia ja demokratia ovat tietenkin molemmat tuhoisia ja moraalittomia järjestelmiä, mutta ei ole täysin selvää, toisin kuin yleensä oletetaan, että monarkia olisi näistä kahdesta se suurempi paha. Tarkoitan nyt "oikeaa" monarkiaa, jossa monarkilla todella on valtaa.

Monarkiassa hallitsija katsoo omistavansa valtakunnan. Hän siis uskoo, että viiden, kymmenen, tai viidenkymmenen vuodenkin kuluttua maata hallitsee joko hän itse tai hänen jälkeläisensä. Hallitsija haluaa siksi maksimoida alamaistensa työstä saamansa tuoton pitkähköllä aikavälillä. Siksi viisas hallitsija sallii alamaisilleen jonkin verran elinkeinon harjoittamisen vapautta, vaikka se merkitsee tinkimistä välittömästi saatavilla olevista vero- ja monopolituotoista. (Tosin hallitsija ei välttämättä ole viisas, kuten edellä mainittu Pohjois-Koreankin tapaus osoittaa.)

Demokratiassa sen sijaan poliitikot tietävät, etteivät ole vallassa kauan. Siksi heidän kannattaa kahmia taskuihinsa kaikki, mikä neljässä vuodessa irtoaa. Erityisen kannattavaa on tietenkin velan ottaminen ja valuutan inflatointi, koska seuraukset näkyvät vasta viiveellä. Hyvässä lykyssä tihutyö menee seuraavan hallituksen piikkiin.

ID10T
Seuraa 
Viestejä3915
Nishikigoi

Demokratiassa sen sijaan poliitikot tietävät, etteivät ole vallassa kauan. Siksi heidän kannattaa kahmia taskuihinsa kaikki, mikä neljässä vuodessa irtoaa. Erityisen kannattavaa on tietenkin velan ottaminen ja valuutan inflatointi, koska seuraukset näkyvät vasta viiveellä. Hyvässä lykyssä tihutyö menee seuraavan hallituksen piikkiin.Menee vähän offtopikiksi, mutta miksei kansanedustajille voisi pitää kuukausittaisia häätöäänestyksiä samaan tyyliin kuin BB:ssä? Näin varmistaisimme mahdollisen kähminnän loppuvan mahdollisimman lyhyeen

Tongalla taitaa olla vallassa maailman viimeinen oikea monarkki, mutta sielläkin on alkanut demokratia versoa ihan omasta takaa. Liekkö sielläkään enää kuningas vallassa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat