Seuraa 
Viestejä13176

Auto mörisee kun painaa voimakkaammin kaasua.

Kävin aidon ja alkuperäisen äänenvaimentimen vaihdattamassa autoon ja maksoi 118 euroa.

Mistä johtunee tuollainen mörinä?, Olisko se katalysaattori tärähtänyt rikki, kun ajoin rotvallin reunaan.?.

Sivut

Kommentit (17)

ovolo
Seuraa 
Viestejä6597

Ovat laittaneet yksinkertaisemman vaimentimen autoosi. Eli vaimentimen sisällä vähemmän ja yksinkertaisempaa. Ja sieltä nyt löytyy joku resonanssi.

Mutta eikös se paranna sinun katu-uskottavuuttasi, kun auto mörisee kivasti, kuin V6:lla varustettu amerikanrauta. Ja tytöt tykkää!

Katso nyt kuitenkin, onko karhu ryöminyt takakonttiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ovolo
Seuraa 
Viestejä6597
tiäremiäs
Vanhassa oli 2 kerrosta peltiä, en tiedä tästä uudesta.

päälimmäinen oli ruistunut puhki.
En nyt tarkoittanut ulkokuorien paksuutta, vaan sitä että siellä vaimentimen sisätilavuus on jaettu lokeroihin, jotka on yhdistetty toisiinsa eri pituisilla putkenpätkillä. Näitten kammioiden ja niitä yhdistävien kanavien mitoitus vaatii hieman insinööritaitoa.

Epäilenpä, että vaimennin ei ole alkuperäinen, vaan joku yksinkertaisempi tarvikevaimennin. Eli sinua on luultavasti vedetty hieman höplästä.

Piha6
Seuraa 
Viestejä907

Täälläkin nuorison autot mörisee niin että tekisi joskus mieli
pitää pieni vihapuhuttelu asianomaisille. Vaan eipä se auttaisi.
Nehän kilpailee siitä että kenellä kovimmin pörisee.
Aamuöinen herätys on takuuvarma kun ne pyörähtää pihassa.

Reikä putkessa luultavasti, tai sitten vai resonoi. Eihän ole putki löysästi kiinni että ei pääse heilumaan liikaa? itellä kanssa vähän pörisi mutta työnnettiin mutteri katalysaattorin kiinnikkeen väliin niin loppu. Tai jos vähän kummallisempi vika niin yhellä ukolla oli pakoputki liian lyhyt, jäi jotenkin oudossa kulmassa pikkusen takapuskurin taakse niin ääni kiersi jotenkin kummallisesti ja aiheutti aika isot pörinät.

z
Seuraa 
Viestejä2918
tiäremiäs
Auto mörisee kun painaa voimakkaammin kaasua.Sun autos on tullut murrosikään. Murrosiän aiheuttamia muutoksia pitää yritää ymmärtää, mutta muistaa samalla kuitenkin, että murrosikäiselle pitää edelleen asettaa rajat eikä antautua kaikkien kiukutteluiden edessä. Äänen madaltuminen ja ajoittainen pettäminen (so. mörinä) on kuitenkin merkki fyysisistä muutoksista ja se on vain hyväksyttävä.

zz

ovolo
Seuraa 
Viestejä6597

Voihan ne asiakkaan mieliksi sanoa, että alkuperäinen osa. Eihän niitä päällepäin erota toisistaan, eli tarvikepönttöä alkuperäisestä. Mutta varmaankin joku riisuttu halpamalli, jossa vähemmän väliseiniä tai väliseinien väliset yhdysputket mitoitettu perstuntumalla. Vaimennus perustuu akustisiin resonaattoreihin ja ne pitäis mitoittaakin oikein.

Mutta mitäpä noista. Kyllä ääntä Tampereelle mahtuu. Ja jos katsastusmieskin vielä hyväksyy äänen tason, niin sehän on ok. Tulee akselitehoja enemmän, kun vaimennin ei jarruta moottoria!

Pyydä joku tukkimaan kengänpohjalla pakoputken pää ja konttaa auton alle katsomaan/kuuntelemaan vuotaako putken liitokset.
Kone liikkuu kun painaa kaasua, voi olla että pakoputki osuu silloin auton pohjaan.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6597

Avaa rälläkällä sen pöntön kuoret ja katso, onko kaikki osat paikallaan.
Katso tuosta kuvasta mallia, miten pitäis olla:

Ehkä tehtaalla on unohtunut sisuskalut kokonaan pois?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat