Seuraa 
Viestejä45973

Pitäisi hankkia jonkinlainen siirrettävä ilmastointilaite tulevia helteitä varten. Ilmalämpöpunmppu ei tule kysymykseen kun asun kerrostalossa. Sitä vain mietin, että jos ilmoitettu ottoteho jäähdytyksessä on 1700 W, niin miten asunnon sulakkeet kestää? 10 A sulakkeita näkyis olevan noissa valosähkörasioissa. Samaan aikaan voi olla päällä myös tietokone ja iso lcd näyttö ym, enkä tiedä onko noi saman sulakkeen takana mitä mahdollisesti tuo ilmastointilaite.

Tässä on yksi iso malli minkä ottotehoa ei ole ilmoitettu.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/ ... -18000-BTU

Siksipä ajattelin tätä pienempää mallia:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/31024/cvxcb

Ajattelin unohtaa ihan suoraan ne giganttien ja halpahallien 299 mallit, joissa on jotain 7-9000 btu ja hankkia sellaisen jolla saisi pari huonetta jäähdytettyä.

Kokemuksia? Neuvoja? Muita hyviä tarjouksia?

Sivut

Kommentit (221)

Kyllä ilmalämpöpumpun voi pääsääntöisesti asentaa kerrostaloasuntoon. Suosittelen lämpimästi (pun intended) sitä vaihtoehtoa.

Jos nyt kuitenkin päädyt tuollaiseen siirrettävään malliin, niin sekin vaatii postoilmaputken vedon ulos asunnosta, tai muuten hyöty on kutakuinkin nolla. Samaten pitää muistaa tyhjennellä sitä kondenssivesisäiliötä tarpeeksi tiuhaan jos ei halua huoneilman kosteuden ilmentyvän konkreettisesti olohuoneen parketille...

Sulakeryhmät saat helposti selville ottamalla yhden sulakkeen kerrallaan pois ja testaamalla mitkä pistorasiat menevät pimeäksi.

Poistoilmaputken veto on tosiaan se keljuin homma mutta eiköhän se tuosta parvekkeelta jotenkin saa järjestettyä, tai sitten hyttysverkkoa tuuletusikkunaan ja siitä läpi. Ja mallissa jonka linkin laitoin taisi lukea että vaatii letkun kondenssivesiä varten jos sitä toimintoa haluaa käyttää, eli sinänsä iloinen uutinen ettei tarvitsisi nähdä vaivaa tyhjentämisessä. Mitään reikiähän ei ole varaa tehdä seiniin/oviin kun on vuokrakämppä.

Tuo "pun intended" ei oikein auennut.. Mitä eroa tavalliseen? ..googletus ei oikein toiminut.

Onkos muuten mitään esteitä että laittaisi meluavan laitteen parvekkeelle ja sieltä letkulla kylmä ilma asuntoon, eikä perinteisellä tavalla laite sisälle ja kuuma ilma ulos?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873
ratz
Poistoilmaputken veto on tosiaan se keljuin homma mutta eiköhän se tuosta parvekkeelta jotenkin saa järjestettyä, tai sitten hyttysverkkoa tuuletusikkunaan ja siitä läpi.

Tuollainenhan vaatii korvausilmaa ulkoa ja puhaltaa lämmintä ulos. Minusta ajatus poistoputkesta avoimessa ikkunassa tuntuu jotenkin tehottomalta, eikö tuo ime lämpimän ilman takaisin huoneeseen siitä ikkunasta mistä putki roikkuu? MInulle tulisi ajatus askarrella tuuletusikkunaan siisti "huppu" minkä voisi teipata nätisti sopivalla teipillä tuuletusikkunan karmeihin, ikkuna hupun sisällä olisi auki. Huppu voisi olla muoviakin, tai jotain (melko) tiivistä keinokuitukangasta. Hupun voi askarrella ompelemalla tai liimaamalla kontaktiliimalla. Eihän tietysti ole mikään kaunein ratkaisu, mutta pahimpien helteiden ajaksi lienee ok.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Ei nuo toimi kunnolla. Pitäisi tuottaa jenkkilästä jo 50-60-luvulta tuttu ikkunaan asennettava yksikkö. Sähkösyöppö sekin, mutta tehokas jäähdytys, toisin kuin noilla letkuvirityksillä.

Eikö kukaan toimita niitä US-malleja? USArmyn ylijäämistössäkin niitä on varmasti miljoona jossain aavikolla odottamassa. Oli yhdelläkin alueella uusia Willys-Jeeppejäkin puulaatikoissa varmaan tuhat tai kymmenentuhatta. Siinä tarvita kuin joku kun järkkää laitteen rahtina tulemaan ja tietoihin, että on "lahja" jolloin tullikin nuolee näppejään. Jos on pelimies, tuottaa koekappaleen jälkeen 6 metrisen kontillisen niitä takapihalleen ja myy pimeänä. Kierrätys on päivän sana.

- Ubi bene, ibi patria -

V.A.Littaa

Tuollainenhan vaatii korvausilmaa ulkoa ja puhaltaa lämmintä ulos. Minusta ajatus poistoputkesta avoimessa ikkunassa tuntuu jotenkin tehottomalta, eikö tuo ime lämpimän ilman takaisin huoneeseen siitä ikkunasta mistä putki roikkuu?Ei tässä nyt tarvi alkaa hifistelemään jos pienenpieni osa ilmasta tulisikin takaisin. Pääasia että ei lämmitä asuntoa entisestään! Saisihan sen tiiviimmäksikin rakennettya mutta miten paljon se todella vaikuttaa jos putki menee puolikin metriä vielä ikkunasta ulos ja roikkuu siellä? Eniten varmaan asuntoa lämmittää se poistoputki itsessään, joka lämpiää pinnaltaan melko paljon.

Pacanus Rusticanus
Ei nuo toimi kunnolla. Pitäisi tuottaa jenkkilästä jo 50-60-luvulta tuttu ikkunaan asennettava yksikkö. Sähkösyöppö sekin, mutta tehokas jäähdytys, toisin kuin noilla letkuvirityksillä.
.Juu, ilmalämpöpumppu tai muu "kunnon" häristin olisi kyllä kiva olisi se sitten ikkunassa tai missä vaan, mutta se ei ole nyt vaihtoehtona.

Sähkönkulutus tosiaan.. Laskeskelin huvikseni että täysillä toimiva 1,7 kW ilmastointilaite kuluttaisi 8h keskimääräisellä käytöllä 2,04 € per hellepäivä. (sähkön hinta 15 snt/kWh)
Melko pieni korvaus siitä ilosta, vaikka tekeehän tuo jo kuukausitasolla pomppauksen sähkölaskuuni. ..mutta en ajattele sitä niin.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Miten se ilma siinä siirrettävässä kiertää? Se vissiin ohjaa osan läpi menevästä ilmasta kuuman vaihtimen läpi poistoletkuun ja osan kylmän vaihtimen läpi huonekiertoon. Se siis "imee" saman verran huoneeseen lämmintä helleilmaa korvaamaan ulos puhallettua.

Tämä korvausilman määrä on laitteen spekseistä johdatellen aika suuri verrattuna huone(iston)en tuuletustarpeeseen.

Nyt meni aivot solmuun. Mitä jos se pömpeli olisi eri tilassa tai peräti ulkona ja kylmä ilma johdettaisiin letkulla sisään? Näin huoneiston tai huoneen koko korvausilma olisi viilennettyä. Niinkumäsanoin, meni aivot solmuun. Olen vasta aamukahvilla.

Paljonko tuolla voitettaisiin, jos voitettaisiin?

Tuntuu intuitiivisesti että olen jäljillä... Juon vielä 3 mukillista..

--------------------------------
Seuraava mukillinen.

Joo niin. Se pömpeli ei jäähdytäkään laakista ilmaa vaan se jäähdyttää "vähän joka kierroksella". Näin jos on, ei sitä voi käyttää kuten suunnittelin. Se lykkää "lehmänhönkäystä", eli ilma jäähtyy per kierros vain vähän.

Letukassa joskus kun unohti kesähelteellä kaljapullon ilmastoinnin suulakkeen eteen takapenkillä, niin se veti jäähän. Sitä piti osata käyttää ettei saanut flunssaa. Siis ilmastointia, ei kaljaa. Tai tietysti kaljaakin. Siis siinä mielessä ett....

------------------------------

Pannu tyhjä

Pitää hakea semmoinen siirrettävä halpis jostain ja pruuvata.

JOS se pelaa minulla on sille käyttöä saunatuvalla. Se on helteillä niin kuuma ettei siellä voi olla saatika nukkua ja käyttö on niin vähäistä, että mitään ilmalämpöpumppua ei voi laittaa.

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Toimiiko ne siirrettävät peltierelementeillä? Tuollaisilla 1,7 ja yli ottotehoilla käy jo kohtuukokoinen mäntäkompurakin. Käynnistys tietysti tekee tehopiikin.

Painokin on melkoinen jos kilowattien tehoinen kompurasysteemi.

- Ubi bene, ibi patria -

Ei ole harvinaista ollenkaan että voi painaa 40 kg. Gigantin halpikset näyttäs olevan jo 30 kg.

Olen ostopäätöksen tehnyt. Voi mennä viikonpäähän kaupat mutta voin vastailla kysymyksiin sen jälkeen ja kertoa kokemuksia.

Diam
Seuraa 
Viestejä3552

Ei näissä kaikissa ole poistokanavaa, jos on poistokanavan voi työntää vaikka kenkäkomeroon D2 siirtoilmana epäpuhtaampaan paikaan. Varsinaisesti esteeksi saattaa toteutuksesta riippuen tulla kosteus-, palokatko- tai ääniongelmat, mutta koneista tehokkaimpien on oltava viemäröityjä.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Kaupat tuli ja laite on nyt pikatestissä parhaillaan. Laite allaolevan linkin mukainen, 18 000 BTU, 2300 W ottoteho ja jäähdytysteho 5 300 W. Hintaa kertyi 599 € mutta ajattelin ettei ainakaan tarvitse jälkikäteen katua tehottomuutta.

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/ ... -18000-BTU

Hieman äänekäshän tuo on mutta viereisessä huoneessa pöhistessä ei niin haittaa hyötyihin nähden ole. Poistoputken laitoin toistaiseksi avoimesta tuuletusikkunasta ulos, enkä ole huomannut sisäänvirtaavan lämpimän ilman tai ulosmenevän kylmän ilman olevan kovin suurta. Ts. huone ja koko asunto kylmenee riittävästi. Specseissä luvattiinkin 40-50 neliön tilaan riittäväksi.

Hieman on ihmeteltävääkin. Koneessa on erikseen jäähdytys tai kosteudenpoisto-ohjelma. Olen aiemmin luullut että jäähdytettäessä se poistaisi samalla kosteutta eikä sitä pitäisi erikseen valita? Mitä järkeä tuossa on? (Muuta kuin mahdollinen sähkönsäästö.)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Olen kuvitellut erityisen kosteudenpoiston toimivan niin, että ilmaa kierrätetään vähempi, jolloin kosteuden poistoon voidaan sen lämpöä laskea enemmän.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Pitää huomenna roudata jostain joku ilmastointirakkine. Tyrkkään sen asuntovaunuun kokeeksi. Pitäis jussina heittää reisu eikä ole hyönteisverkkoja tuuletusikkunoihin laittaa.

Jos hakis Gigantista/Expertiltä/Prismasta. Niitä pitäisi olla varastossa kun on ollut näin vilpoiset ilmat. Bauhaussiin ei pysty meneen, eikä K-rautaan, kun joutuu kävelemään kilometritolkulla. Sitten se tuote vielä yleensä on jossain 6 metrin korkeudella kuormalavahyllyssä. Taitaa tuo Bauhaussi olla yli kilsan pituinen jo linnuntietäkin ja jos joutuu hakemaan joka hyllyvälin kahteen kertaan, niin äkkiäkös siitä se 7,5-10 km tulee käveltyä. Ja niskat pirun kipeiksi. Ja hermo lepää...

Tuli mieleen...

Olin kerran IKEAssa... Voi tsiisus...

- Ubi bene, ibi patria -

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Hain Motonetista ilmastointilaitteen testiin.

Melkoinen pölynimuriefekti mölytöösassa.

Ohjeet on haistapaskatasoa. Ei teknistä ymmärrystä omaavan käsialaa.

Kylmää kyllä pukkaa notta tukka hulmuu. Samassa huoneessa ei voi olla tuon kanssa ihminen sairastumatta / saamatta kuulovauriota.

Idioottimaisesti toteutettu vempain kaikkiaan. Suunnittelijan nenää voisi kiertää pari kierrosta myötäpäivään.

- Ubi bene, ibi patria -

Millanen laite muuten, otto/jäähdytysteho? Katselin samaista laitetta mutta ohitin koska ei ollut minkäänlasita infoa myynti-ilmoituksessa.

Onhan se kyllä että pöly lähtee liikkeelle väkisinkin.. Melun suhteen sun pitää laittaa se päälle ja lähteä itse vaunusta ulos vaikkapa oluselle tai no, oluselle vaan kun jussiksi sitä olitkin hommaamassa. Siinä sitten käyt välillä katsomassa vieläkö meluaa ja jatkat juopottelua kunnes sitä ei enää huomaa

Tai sitten joku tehokas matkajääkaappi minkä oven jätät auki..

Omaani olen kyllä edelleen tosi tyytyväinen. Pauhaa viereisessä huoneessa ja pölyt on jo keuhkoissa, niin ei haittaa enää.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Pacanus Rusticanus
Hain Motonetista ilmastointilaitteen testiin.

Melkoinen pölynimuriefekti mölytöösassa.

Ohjeet on haistapaskatasoa. Ei teknistä ymmärrystä omaavan käsialaa.

Kylmää kyllä pukkaa notta tukka hulmuu. Samassa huoneessa ei voi olla tuon kanssa ihminen sairastumatta / saamatta kuulovauriota.

Idioottimaisesti toteutettu vempain kaikkiaan. Suunnittelijan nenää voisi kiertää pari kierrosta myötäpäivään.
perinteinen suomalainen valitusvirsi.

itse olen aika skeptinen kyseisten laitteitten suhteen ja epäilen hyvin suurta energialaskua kesän käytön jälkeen. siksi olenkin jättänyt suosiolla kauppaa.

toisen polven pilkkuvirhe

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Asteen tunti se pudotti 20 neliön huoneen lämpöä iltapäivällä kun testasin.

Ei siellä kyllä olisi viitsinyt olla sen toosan pauhatessa ja nuhankin siitä saa. Siinä mielessä toimiva laite, että sillä voi laskea esim. makuuhuoneen tyypilliset
27 astetta johonkin 22 pintaan kun antaa sen käydä alkuillan ennen nukkumaan menoa. Yöllä kämppä pysyykin jo siedettävänä kun pitää ikkunaa auki.

Asuntovaunuun sen voisi pistää Alden pystypannun viereen komeroon. Kun käyttää ilmastointia, pitää komeron ovea auki. Rasiaporalla reikä seinään josta kuuma ilma ulos ja kondenssivesiputki vessan lavuaariin. Kiinnittäminen onkin taas oma episodinsa.

--------------------------------------

PS

Oli Motonetissa yli 200 Ah vapaa-ajan akkuja sopu hintaan. Harmaita Boscheja. En ottanut kun ei ollut hapotuspäivää merkattu. Sellaisella kylmälaukku pysyy kotvan kylmänä ja elokuvia & musiikkia toistaa jonkun aikaa ilman että generaattori koko aikaa käy. Samoin oli halpoja aktiivikajareita reissuun. Ostin sellaisen ison starttiapulaturin 300A, mutta se oli rikki jo pakkauksessa Perkele. Aina tuppaa reissussa 12V loppumaan, niin eiköhän tuolla pärjää taas jonkin aikaa. Pitää huomenna käydä vaihtamassa se. Pitää samalla pistää kuormaan se Motonetin aurinkokennosarja. Ei mahtunut kärriin tänään.

- Ubi bene, ibi patria -

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

melu on ihan sietämätön ja viilennysteho olematon sähkönkulutukseen nähden. tuollainen 2,6kW laite oli yhtenä kesänä vähän aikaa.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat