Seuraa 
Viestejä3976

Voi olla että tätä on kysytty jo aiemminkin mutta kysynpäs silti: Onko kaikilla eläimillä aivot? Eläimellä en tarkoita bakteereita enkä viruksia, vaan sellasia jotka ovat "eläimiä". Lähinnä mieleen tulee vaikkapa hyttyset, muurahaiset ja muut pienet mönkijät, mm. madot. Onko näillä siis aivot siinä merkityksessä kuin vaikkapa ihmisillä on, eli ne liikuttavat jalkoja, kertovat milloin ja mitä pitää syödä jne.? Jos vaikkapa hyttysellä on aivot, niin onko niitä kuvattu tai tutkittu? Tämä ei ole trolli vaan ihan vakavissaan esitetty kysymys johon eräs biologian opettajakaan ei osannut vastata.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Kommentit (2)

miilu
Seuraa 
Viestejä813

Ongenkoukkuun laitettavalla madolla sanotaan olevan vain tikapuuhermosto. Siksi on ajateltu että se ei tunne kipua.
Esimerkiksi hämähäkeillä on jo hurjan hieno systeemi. Jo hämähäkin silmistä tulee valtaisa tietomäärä laskentakeskukseen, jonka kuvittelen olevan aivot. Paikka ja etäisyyslaskenta taitaapi olla kehittyneempi kuin ihmisellä. Mielenkiintoinen kysymys tuo aivojen määritelmä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Astronomy
Voi olla että tätä on kysytty jo aiemminkin mutta kysynpäs silti: Onko kaikilla eläimillä aivot? Eläimellä en tarkoita bakteereita enkä viruksia, vaan sellasia jotka ovat "eläimiä". Lähinnä mieleen tulee vaikkapa hyttyset, muurahaiset ja muut pienet mönkijät, mm. madot. Onko näillä siis aivot siinä merkityksessä kuin vaikkapa ihmisillä on, eli ne liikuttavat jalkoja, kertovat milloin ja mitä pitää syödä jne.? Jos vaikkapa hyttysellä on aivot, niin onko niitä kuvattu tai tutkittu? Tämä ei ole trolli vaan ihan vakavissaan esitetty kysymys johon eräs biologian opettajakaan ei osannut vastata.Meduusoilla, sienieläimillä ja salpaeläimillä ei käsittääkseni ole aivoja.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat