Seuraa 
Viestejä45973

Intiaaneilta vietiin kokonainen manner, heidät tapettiin lähes sukupuuttoon ja heitä pilkataan nykyajan mediassa, viihteellisessä tosin (Lucky Luke, lännenelokuvat yms.) Puritaanisten hurskastelijoiden saapuessa mantereelle he toivot sinne kristinuskon ja "hyvyyden", eräässä laaksossa hirtettiin tuhansia intiaaneja.

Onko tämä sitä kristinuskon lähimmäisenrakkautta?

Kaiken lisäksi intiaanien kieli ja kulttuuri on lähes tuhoutunut ja he elävät nykyisin pienissä reservaateissa. En kirjoittanut aiheesta enempää puuttellisen tiedon takia juuri tältä osa-alueelta ja haen lähinnä muiden mielipiteitä asiaan.

http://www.tunturisusi.com/wildwest/intiaanit.htm

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Sama tulee tapahtumaan suomalaisillekin, ja muille pienille kansoille, kun suuremat kulttuurit tulevat ja valtaavat ja korvaavat pienemmät kulttuurit. Se tapahtui silloin siellä ja nyt se on tapahtumassa täällä, tosin toisenlaisella tavalla.

Se on harmi. Röyhkeimmät ja dominoivimmat kulttuurit tuhoavat vähemmän agressiiviset kulttuurit sulauttamalla omansa niiden tilalle.

Sitä voi ajatella vaikka että kulttuurit ovat jonkinasteisia ruoholajikkeita, tällä hetkellä rikkaruoho nimeltä amerikkalaisuus valtaa tilaa euroopan lajikkeilta. Ja ah, niin monet ovat siitä vaan mielissään jostain kieroutuneesta syystä. Omat juuret eivät merkkaa mitään sen rinnalla, että saadaan katsoa saippuaoopperoita tv:stä. Tsemppiä vaan kaikille teille Idols-faneillekin! Kyllä se siitä! Olette jo käytännössä kuolleet henkisesti, enää tarvitsee odottaa että ruumiinne elintoiminot pysähtyvät.

kärjistän taas varmaan hieman liikaa...

EDIT: Kiowa-intiaaneilla oli semmoinen johtaja ku Satank (Istuva Karhu), joka oli viimeiseen asti yksi kiivaimmista länkkärien vastustajista. Kuoli vangittaessa. Propsit hänelle. Kuoli mielummin ku alistu länkkärien touhuille siihen aikaan.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Lännenelokuvissa intiaanit esitetään nykyisin positiivisessa valossa. Valkoiset ovat pahiksia.

Mutta monet länsimaalaiset elävät menneisyydessä eivätkä näe nykyajan kansanmurhia ympärillään.

Nykyajan suurin vääryys tapahtuu Tiibetissä, jossa imperialistinen miehittäjä-Kiina häpeämättömästi tuhoaa paikallista rauhanomaista kulttuuria. Kuinka moni siitä on Suomessa huolissaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joker kirjoitti m.m.: "Intiaaneilta vietiin kokonainen manner."

Filosofisessa mielessä olen aina ihmetellyt sitä, miten kukaan ihminen tai yhteiskunta voi "omistaa" mitään tästä Telluksesta riippumatta siitä, mihin päin maailmaa joku on syntynyt! Eikö kaiken pitäisi kuulua kaikille?!
(Huom: En ole sosialisti enkä mikään muukaan "listi" tai "nisti"!)

Riitelevätkö muurahaiset siitä, kenelle joku palsta tai alue kuuluu? Onko linnuilla kulkulupa alueisiin tai maihin, jonne ne lentävät esimerkiksi pesimään?

Ihminen on iso virhe Maan evolutiivisessa prosessissa. Ilman Homo Sapiensia Telluksemme toimisi paljon "järkevämmin", luonnon tasapainolakeja noudattaen.
Jos ns. Jumala on olemassa, hän on tehnyt dramaattisen munauksen luomalla ihmisen. Mutta Raamatun mukaan "Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen", eli hänkin möhlii! Valitettavasti vain pahimman kaavan mukaan.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Armitage !
Onko se nyt mikhän ihme jos Ameriikkalaiset on semmosia kuin ovat ?
Ajatelhampa asijaa histuurian valossa.
Son ollu niin ettäku täällä on jonku rikoksen tehny, tappanu jonku tai ryöstäny, niin eikö nole menhet ameriikhan pakhon ?
Sinnehän on jo muutamia satoja vuosija kertyny , (täältä karkotettu
tavalla tai toisella ) kaikki roistot ja murhamiehet.
Mitä niitten jälkeläisistä voi muuta tulla ku roistoja ja murhamiehijä ?
Siellä on tapettu intiaanit yhthän surematta, son jopa maksettu rahhaa intiaanien päänahasta. Elikkä valkonaamat senki sen päänahan nylkemisen keksithin ja alotethin. Sittekkö näytti sille että eivät intiaaneille muuten pärjää , tapethin intiaanien "Karja" Biisonit lähes sukupuuthon.

Sittekö ei ollu intiaaneja tapelthin keskenäns , Sittäkö päästhin yli tuli jos minkänäköstä mafiaa. Italiaanot tappo ties määräns ihmisiä .
Niille valethin betonimöykky koiphin ja upotethin vethen.
Tompson konepistoollillaki niitä niitethin maahan ties määräns.
Aina amerikkalaiset on olhet jotaki tappamassa, onkhan ne koskhan elänhet rauhassa ?
Tai ossaako tai pystyykö amerikkalainen yhteiskunta elämhän rauhassa ?
Mie ainaki eppäilen tuota. Seku on se sotatarviketeollisuus yks
USA:n johtavista teollisuuvenaloista , niin son homattava jos milläkonstilla pieniä rähinöitä maailmhan, jotta hejän konhet pyöris.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46484
Tarkkailija

Riitelevätkö muurahaiset siitä, kenelle joku palsta tai alue kuuluu?Riitelevät, verissä päin. Lisäksi muurahaiset valloittavat toisiltaan pesiä, sekä raa'alla väkivallalla (hyökätään isolla joukolla toisten pesään) että myös viekkaudella (kuningatar surmaa pesän kuningattaren ja asettuu itse tämän paikalle, jolloin työläiset hoitavat tietämättään väärän lajin jälkeläisiä). Käyttäytyvät melkoisen ihmismäisesti siis, mutta se nyt on tyypillistä yhteiskuntaeläimille.


Ihminen on iso virhe Maan evolutiivisessa prosessissa. Ilman Homo Sapiensia Telluksemme toimisi paljon "järkevämmin", luonnon tasapainolakeja noudattaen.Ei luonnossa ole milloinkaan tasapainoa. Geologia, ilmasto, elävä ympäristö, ylipäätään kaikki muuttuu alituisesti, hitaammin tai nopeammin. Lajit muuntuvat, sopeutuvat ja kuolevat. Ihminen on kyllä planeettaa huomattavasti muokkaava olento, mutta sen teot ovat kuitenkin mitätöntä näpertelyä esimerkiksi sinibakteereihin ja sensukuisiin verrattuna. Ne muuttivat aikanaan ilmakehän happipitoiseksi, eli julmaksi myrkyksi suurimmalle osalle aikansa eliöitä, ja ilmeisesti myös aikaansaivat ilmastonmuutoksen, johon verrattuna pahimmatkin kauhuskenaariot (joissa on edes etäisesti huomioitu tunnetut luonnonlait, Venushorinat ovat tietysti omassa arvossaan) ihmisen toimista ovat melkomoista näpertelyä.

Luonnolla ei myöskään ole tavoitteita. Ei se silloin voi tehdä virheitäkään. Luonnolle on aivan sama pyyhkiytyykö elämä jonkun planeetan pinnalta vai ei.


Jos ns. Jumala on olemassa, hän on tehnyt dramaattisen munauksen luomalla ihmisen. Mutta Raamatun mukaan "Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen", eli hänkin möhlii! Valitettavasti vain pahimman kaavan mukaan.

Riippuu tietysti, mihin oletettu jumala töillään pyrki. Jos hän kikattaa ruudun ääressä, kun ihmiset sotivat hullun raivolla jonkin johtajaksi nimeämänsä ison kihon oikusta, hän on varmaan tyytyväinen luomuksestaan. Ja tosiaan jos lukee vanhaa testamenttia, kyllä jumala vaikuttaa hyvinkin ihmisenluontoiselta tyypiltä. Koettelemuksia, kärismystä, kuritusta ja kostoa, siinä on jumalan huvit - eikä kuva ole paljoakaan esikuvaansa mielikuvituksettomampi mitä noihin puoliin tulee.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46484
Joker

Onko tämä sitä kristinuskon lähimmäisenrakkautta?

Ei varmaankaan ole. Uskonnon alkuperäiset idealistiset rakkaushöpötykset ja niiden pohjalta luotu ihmisten hallitsemiskoneisto ovat aivan eri asioita. On uskonto sitten mikä tahansa. Sama pätee myös maallisiin hallitsemismalleihin, propaganda on propagandaa ja teot ovat tekoja. Vain naiveimmat yksilöt sekoittavat ne toisiinsa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat