Seuraa 
Viestejä45973

Kun kerta ollaan tiede-foorumilla, niin monia varmasti kutkuttaa ajatus liittyä Mensaan, mutta on ehkä pientä epävarmuutta, että uskaltaisiko käydä testissä. Olisihan se hienoa vilautella Mensan jäsenkorttia ystäville ja tuttaville, mutta kun sinne Mensaan on kuulema niin vaikea päästä. Mutta ei hätää! Mensaan on itseasissa aika helppokin päästä, vaikka olisi ns. normaaliälyinen!

Ratkaisu on harjoittelu!

Suomen Mensa käyttää pääsykokeenaan Ravenin matriiseja http://en.wikipedia.org/wiki/Raven%27s_Progressive_Matrices, joita harjoittelemalla voi nostaa tulostansa reippaastikkin; normaali ÄO:stä Mensan ÄO:hon. Itse Mensan testihän kestää vain 20 minuuttia ja sisältää 45 kysymystä.

Esimerkkisivuja, joissa voi harjoitella Ravenin matriiseja:
http://www.mensa.fi/sivu.php/nettitesti
http://www.iqtest.dk/main.swf
http://en.mate.info.ro/Resources/en-US/IQ_Test.aspx
http://www.raventest.net/
Lisää löytää googlettamalla. Mitä enemmän harjoittelet, sitä paremmaksi kehityt!

Mikäli olet normaaliälyinen(et kehitysvammainen), ja sinulla riittää halua ja kykyä harjoitella, niin Mensan ovet jo kutsuvat! Tee ystäväsi ja tuttavasi kateelliseksi vilauttelemalla heille Mensan jäsenkorttia!

 • ylös 15
 • alas 10

Sivut

Kommentit (144)

Virallisestihan Mensan järjestämään ÄO-testiin voi osallistua kaksi kertaa, mutta en usko heidän seuraavan ja rekisteröivän aikaisemmin yrittäneitä. Testin uusiminenhan perustuukin enemmänkin omaehtoiseen ilmoittamiseen, että on aikaisemmin käynyt jo testissä, eikä Mensan rekistereistä lähtöisin. Mikäli heillä olisi tälläinen rekisteri, jossa ilmenisi aikaisemmin testissä käyneiden nimet ja tulokset, olisi se rekisteri vähintäänkin kyseenalainen lain puitteissa.

Eli senkus vaan yrittämään monta kertaa, kunnes onnistaa!

 • ylös 20
 • alas 2
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi kyllä olla että mun kotiseuduilla (duunaripaikkakunta) ei paljon respectii saisi jos sitä korttia vilauttais Nyrkistä korkeintaan...

 • ylös 30
 • alas 6
Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Hubert J. Farnsworth
Tee ystäväsi ja tuttavasi kateelliseksi vilauttelemalla heille Mensan jäsenkorttia!Saako tolla jäsenkortilla jotain etuisuuksia, alennuksia tai paljon naisia?

Jos menee juottolaan tuopilliselle ja laittaa Mensan jäsenkortin pöydälle, kerääntyy pöytä hetkessä täyteen naisia, jotka tahtovat säkenöivän älykästä perimääni?

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

 • ylös 20
 • alas 2
Röyh!
Just, tai sitten kalskeita, lihaksikkaita JA älykkäitä miehiä..

Olettaisin että kunhan omistaa jonkun noista ominaisuuksista on se parempi kuin ei mitään

Muistaakseni luin jostain aika tuoreeltaan että harjoittelulla pystyi nostamaan menestystä näissä Raveneissa noin 10-20% (en muista oliko se 10% vai 20%). Eli ihan tyhmimmät eivät harjoittelullakaan onnistu mutta jos se on siinä kiikun kaakun 110-120 ÄO niin voi jo auttaakin

Mutta joo, en kyl tiedä mitä oikeaa hyötyä Mensa jäsenyydestä olisi. Ilmaiset kahvit ja lehdet kerho talolla?

 • ylös 11
 • alas 4
Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Röyh!
Just, tai sitten kalskeita, lihaksikkaita JA älykkäitä miehiä.....eli minua.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Jäsenyys kuitenki maksaa sen jonku 30 egeä vuosi ja kun sillä pääsee lähinnä osallistumaan johonki väsyneeseen viikkovisaan, eipä oo tullu liityttyä. 999-kerho ois kiinnostavampi, mutta ei sillä taida olla toimintaa Suomessa.

Mikä on sellainen "normaali älykkyysosamäärä" jos matemaattiset ongelmat ja palikoiden kokoaminen ei kauheasti kiinnosta mutta onnistuu jos on pakko?

 • ylös 12
 • alas 4

Tuolla kortillahan saa mm. etuiluoikeuden nakkikioskilla lauantaiyönä, kun vain vilauttelee sitä nälkäisille kanssajonottajille.

Uskoisin että noin 30% tämän tiede-foorumin säännöllisistä seuraajista läpäisisivät suoraan testin, ja loput harjoittelemalla. Harjoittelun vaikutushan voi perustua ainakin näihin kolmeen asiaan:

1) Harjoittelemalla oppii tietyt perussäännot, joiden variaatioihin testit perustuvat.
Näitä perussääntöjä on selitetty mm. tässä http://www.jperla.com/blog/post/how-to-ace-an-iq-test

2) Monet tehtävät ovat täsmälleen samoja. Esimerkkilinkkieni tehtävissä on jo suurin osa täysin vastaavia kuvioita, mitä Mensan virallinen 45-kuvion testi sisältää. Opettelemalla nuo esimerkkitestit, käytännössä takaa jo Mensaan pääsyn.

3) Harjoittelu parantaa mm. työmuistia. Tämän kehittämiseen erityisesti on kehitetty "n-back" ja "dual n-back" pelejä. http://en.wikipedia.org/wiki/N-back
peli http://www.soakyourhead.com/dual-n-back.aspx
Mutta nopein ja helpoin tapa on, että harjoittelee vain mahdollisimman monia Ravenin matriisia.

ÄO-pisteet eivät ole yhtä kuin henkilön älykkyys. ÄO-pisteitä voi parantaa helpostikkin.

Pointti tässä on, että Mensan jäsenyys ei ole mikään tae henkilön maagisesta älykkyydestä. Seuraavan kerran kun tapaatte Mensan jäsenen, niin voitte hyväntahtoisesti naurahtaa hänelle.

 • ylös 11
 • alas 8
idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Heh. Jaksoin tehdä noita "raveneita" 5-10 minuuttia ja ajattelin, että tuon ajan voisi käyttää hyödyllisemminkin. 100 tulos sillä tuli. Riittää minulle ja tuskin se siitä paljoa olisi noussut. Se on just sopiva – kaunis luku. Itse en edes osaa sanoa mkä on arkielämässäkin pääosinvain apinoitua ja mikä kirkasta päättelykykyä.

Millaista menoa Mensassa sitten on? Mulla on isompi kuin sulla?

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Eli ei ole tutkimusta tai näyttöä? Vai onko niin, että on tutkimusta mutta sen tulokset eivät ole mieleisiäsi? Heität mutu-juttuja todella itsevarmoin äänenpainoin, mikä on aina huvittava yhdistelmä.

Olettaenkin, että harjoittelu parantaa suoriutumista, testillä on edelleen arvoa sellaisessa vertailussa, jossa tutkittavat a. Eivät ole harjoitelleet tai b. Ovat harjoitelleet yhtä paljon. Silloin vain raja nousee mutta paras 2% pysyy ainakin lähes samana

 • ylös 14
 • alas 3
hombre
Eli ei ole tutkimusta tai näyttöä? Vai onko niin, että on tutkimusta mutta sen tulokset eivät ole mieleisiäsi? Heität mutu-juttuja todella itsevarmoin äänenpainoin, mikä on aina huvittava yhdistelmä.

Olettaenkin, että harjoittelu parantaa suoriutumista, testillä on edelleen arvoa sellaisessa vertailussa, jossa tutkittavat a. Eivät ole harjoitelleet tai b. Ovat harjoitelleet yhtä paljon. Silloin vain raja nousee mutta paras 2% pysyy ainakin lähes samana
Mikä se olisi sellaisen tutkimuksen painoarvo, jossa annettaisiin ensiksi tehtävät, vastaukset ja rajaton aika tutustua niihin? Pitääkö sinun oikein saada lukea tutkimus, että minkälainen vaikutus tuollaisella asetelmalla olisi kokeen tuloksiin? Olisiko mitenkään mahdollista päätellä, näin ilman tutkimusta, että jos saat tutustua kokeeseen ja sen vastauksiin ennen kokeen pitämistä, niin se voisi jopa ehkä nostaa kokeen tuloksia?

Ovat harjoitelleet tai eivät, niin tuo 2% raja on hatusta vedetty joka tapauksessa. Sitä 2% ei olla määritelty Suomen oloissa, eikä tulla määrittelemäänkään.

Ravenin matriisien tuntemuksesta voi olla oikeaakin hyötyä!
Haeskelin 2011 kesätöitä, ja yksi firma (suurehko turvallisuusalan toimija, kyseessä oli asiakaspalvelu/helpdesk-homma) teetti minulle, kuten kuulemma kaikille hakijoilleen jo vuosikymmenet, tuon Ravenin testin. Oli mielenkiintoista nähdä, että joku yritys testaa hakijoitaan muutenkin kuin pelkästään keskustelemalla.

Aikaa työnhakijoilla kuluu kuulemma tyypillisesti 45-55 minuuttia, mutta itse hoidin homman puolessa tuosta ajasta pistein 59/60. Haastattelija sanoi lähinnä "jumaliste". Se yksi virhe oli jossain alkupäässä, ja hän sanoi pitävänsä sitä huolimattomuusvirheenä. En pidä älykkyystesteistä enkä ollut koskaan kuullut Ravenin testistä aikaisemmin, mutta googlailin nimeä jälkeenpäin ja tällöin selvisi että asperger-diagnosoiduilla testi sujuu keskimääräistä hohdokkaammin. Oh well, mutta tilanne oli silti hauska

 • ylös 18
 • alas 3

Tietenkin pitäisi. Ja sinunkin kannattaisi hankkia jotain evidenssiä tyhjän hölötyksen sisällöksi. Yhtä lailla voin perustelematta heittää, että OLEN VARMA etteivät tämänkään foorumin kaikki tyypit yltäisi rajaan rehellisesti harjoittelemalla, vaikka harjoittelisivat koko ikänsä.a

Testissä saatu ÄO kuulemma korreloi opiskelumenestyksen tai vaikka työelämän menestymisen kanssa. Mutta entäs, jos on jo menestynyt opiskeluissa ja työelämässä? Mihinkäs sitä testitulosta enää tarvitsee?

jogger
Seuraa 
Viestejä2936

Ehkä helpointa oppia noi testit olisi nähdä oikeat vastaukset ja selitykset miksi näin. Itseäkin kiinnostaisi nähdä noita vastauksia selityksineen, varsinkin niitä loppupään juttuja jotka menee yli hilseen.

emp
Testissä saatu ÄO kuulemma korreloi opiskelumenestyksen tai vaikka työelämän menestymisen kanssa.

No eikä korreloi.

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

emp
Testissä saatu ÄO kuulemma korreloi opiskelumenestyksen tai vaikka työelämän menestymisen kanssa. Mutta entäs, jos on jo menestynyt opiskeluissa ja työelämässä? Mihinkäs sitä testitulosta enää tarvitsee?

Tästä on jo aikaa, kun jossain lehdessä kerrottiin, että Hjallis Harkimon koulutodistuksen keskarvo oli ollut jotain 5 - 6 luokkaa hänen pyrkiessään lukioon.
Hänestä näyttää tulleen menestyjä ainakin käskijän äänensävystä ja kielenkäytöstä päätellen.

Kuvittelen, että jos minulla olisi sama tilanne kuin Harkimolla, todistelisin testeillä itselleni ja toivoisin, että joskus vielä testitulokset osoittaisivat minulla olevan enemmän kykyjä kuin niillä, joita komentaisin työssäni.

Lis. Jotta en antaisi väärää todistusta itsestäni, sanon, että en ole enkä halua olla komenteleva.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat