Seuraa 
Viestejä18

Töissäni joudun kuuntelemaan rokkia soittavaa radiota mikä pahimmillaan on sietämätöntä. Pystyn tukkimaan radion äänet jossain määrin nappikuulokkeilla ja äänekkäällä musiikilla mitä ei aina kuulla jaksaisi mutta ainakin kahden äänekkään musiikin sekoittuessa kumpikaan ei niin pääse häiritsemään ajatuksia. Klassista ei pysty kuuntelemaan koska hiljaisempia kohtia ei kuule mutta gregoriaaninen chant kuuluu kohtuudella ja on hienoa työmusiikkia. Kuntouttavaan työtoimintaan kuuluu yksitoikkoinen laitteiden purkaminen joten jää aukko jonka täyttää joko ajatukset tai musiikki. Mutta onko asiat sen paremmin muuallakaan? Huudatetaanko melkein jokaisella työpaikalla radiota jaksamista ylläpitääkseen? Asiat ovat aika kamalalla tolalla. Mainosrääkyminenhän on helvetillistä. Kahvia kitanneet väsyneet ja kuluttavat puhujat. Tunkkaiset bassoäänet tuntuvat kehossa ja valtaavat sen sijaan että olisivat tavoitettavissa mutta etäällä. Se mikä joskus vapautti, kahlitsee nyt.

Kommentit (5)

Minun viimeisessä työpaikassani jossa olin töissä yli 20 vuotta, siellä oli aika meteli alku-aikoinani. Vuosien kuluessa siihen tuli muutoksia. Tuli määräys että työkavereitaan ei saa häiritä musiikilla, annettiin musiikin ystäville neuvo, kuunnella sellaisilla jotka korviin laitetaan, mikä niitten nimi nyt olikaan? Silloinhan ei häiritse ketään.

Se vei muutaman vuoden ennen kuin tuohon totuttiin. Riitoja oli paljon musiikin takia. Sillä työpaikkallahan on myös psykososiaalinen ilmapiiri, joka tietenkin huononee jos ei välitetä muista kuin vain itsestään.

Viimeiset vuoteni siellä ei musiikki enää pauhannut, jokainen kuunteli omaansa hiljaa suoraan korviinsa. Joku harva kuunteli hiljaa tavallista radiota.

Olisi ajateltava että pitemmän päälle kova musiikki, nopea musiikki, on stressaavaa monelle, ei kaikille kuitenkaan. Eiköhän monet työpaikat ole enemmän tai vähemmän stressisiä, joten usein toisten soittama musiikki lopulta koetaan stressiä lisääväksi.

kohe
Seuraa 
Viestejä1257

Onko joku muukin sitä mietä että radioasemat lähettävät musiikin liian kovalla suhteessa puheeseen? Kun on taustahälyä ei puhe-osioista tahdo saada selvää ennen kuin radio on niin kovalla että musiikki soi jo häiritsevän lujaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Meillä soi töissä Radio Nova. Joskus Groove tai Aalto. Harvoin suomi Pop. Eli pääasiassa Nova. Mulla on töitä jäljellä enää kolme viikkoa. Toivottavasti en itsemurhaa itseäni siihen mennessä. Radio Megaa ei voi kuunnella koskaan koska "sieltä tulee niin kamalaa heviä ja rankkaa musiikkia!!!!!!" Voi vittujenkevät...

Hämmentää.

Meillä soi...no aina jollain työmaalla soi joku pakko-kanava, aina joku sama %//%¤:n kotimainen "viihdejuttu" ja sitä veisua oli pakko kuunnella. Näköjään nykyäänkin...ja vielä uutisia siihen sivuun. Jopa pitkän matkan linja-autossa pitää kuunnella jotain sairasta lätkää tai runk...urheiluruutua..se kaiutin on joka ikisen istuimen yläpuolella

Eikö joku laki ole niin että jos yksikin matkustaja/työntekijä haluaa että radio suljetaan, se myös suljetaan eikä sen varjolla osa työntekijöistä voi vetkutella ja jättää oikeita töitä niille joita turhat pashanjauhamiset ja "urheilut" ei kiinnosta?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat