Seuraa 
Viestejä45973

Inertia, siis taitamattomuus, haluttomuus vastahakuisuus, toimettomuus, voimattomuuskin.

Voidaan myös määritellä hiukkaseksi, joka vastustaa liiketilaansa, asemaansa kohdistuvaa muutosta omalla painollaan (tiettyyn avaruuden osaan, rajoittuva aineellinen kappale, jolla on inertia- kyky ikäänkuin vastustaa jokaista yritystä saada se liikkeelle tai muuttaa sen nopeutta tai suuntaa jos se liikkuu)

Sen voima on tuo vastustus jota ei aina varsinaisesti pidetä voimana. Kumulatiivisenä sillä on ominaisuus kasvaa kaikkia muita voimia suuremmaksi, tai ainakin saattaa ne yhteen. Se on siis tavallaan kaikkien muiden voimien äiti. (sähkömagnetismi kyllä liittää atomit yhteen)

Valonnopeuden sanotaan olevan senkin yläraja, onko näin? Kiihtyvyys ei voisi nousta tuota suuremmaksi, mutta vaikutusalue kyllä voisi kasvaa.
Hiukkasen massaan liittyy myös kineettinen energia, joka on siis puolet sen massan ja nopeuden neliön tulosta.

Tuo onkin tietenkin suhteellinen, mitattavasta kohteista riippuvainen (nopeus määritellään suhteelisena eri liikkujien kesken)

Onko tuo passiivinen ominaisuus, avaruuden, vai massan aikaansaama. (tai jonkun muun) higsiä en tarjoa tähän selitykseen.
Kaareutuminen ei oikein riitä vastaukseksi, sillä sillä oikeastaan vain kuvataan kuinka se toimii.

Vai onko tuo hitaus jokin sähkömagnetismin tuntematon muoto.

Kommentit (1)

Jatketaan, hiukkanen tai kappale vastustaa kiihtyvyyttä, koska sillä on omaa sisäistä kiihtyvyyttä (hitautta eli inertiaa) ja sen voittamiseksi tarvitaan sen koko energia.
Hiukkanen noustakseen pois omasta painovoimakuopastaan kuluttaa kaiken itsessään olevan energian. Näin einsteinin kaavan mukaan. (sen jälkeen onkin vain säteilyä jolla ei ole hitautta)
Tämä on tietenkin yksinkertainen kuvaus, mutta harva tätäkään on sisäistänyt omaan ajatteluunsa. näin oletan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat