Seuraa 
Viestejä45973

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201206 ... 2_ul.shtml

Google street view- oli aluksi hauska keksintö, mutta nyt alkanee mennä vähän liian pitkälle, jos kotien sisälle voidaan kuvata. Iso veli valvoo on todellisuutta nykyään, ja pidemmälle ollaan vain menossa. Omaa yksityisyyttä on yhä vaikeampi suojata. Tällaisilla ohjelmilla voidaan kuvata myös alueita, jotka ovat tavallisesti yleisölle pääsy kielletty-alueita. Ja niitä voidaan kuvata kovin tarkkaan. Ei vaadita kuin nerokas hakkerilauma soluttautumaan ja murtamaan google ja apple, ja tiedot voivat levitä vaikkapa terroristeille. Maailmassa on lisäksi jo kaikki nähty. Googlen avulla voi mennä New Yorkiin matkustamatta paikan päälle. Maailma on muuttunut kovin pieneksi ja teknologiseksi. Suurilla yrityksillä on jo nyt valtaa hallituksiin, ja tulevaisuudessa tulee olemaan mahdollisesti vielä enemmän. Ja tätä kautta valtaa ihmisiin. Jo nykyisin yritykset voivat tehdä ja julkistaa tutkimuksia, jotka saattavat ne itsensä ja ajamansa asiat positiiviseen valoon, ja tällä tavoin ohjata ihmisten ajatusten kulkua. Lisäksi media on yksitysomistuksessa, ja kappas, Kokoomuksesta kirjoitetaan iltapäivälehdissä eriskummallisen paljon myönteisempään sävyyn kuin muista puolueista. Huolestuttavaa, eikä erityisen demokraattista.

Kommentit (2)

John Carter
Seuraa 
Viestejä11038

Niitä nerokkaita hakkereita löytyy tällä hetkellä jo useiden yritysten palkkalistoilta, jotka pystyvät tarjoamaan parempaa palkkaa hakkereille kuin useimmat valtiot. Tämä taas on johtanut siihen, että useiden maiden sotilasverkot ovat jo hakkereiden murtamia. On pelottavaa ajatella, että mitä kaikkea hakkerit voivat halutessaan saada aikaan operoimalla eri maiden sotilasverkkojen sisällä.

http://www.bbc.co.uk/news/technology-17486847

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Nykyisillä puhelimilla ja kameroilla saadaan yhteys suoraan nettiin ja youtubeen. Kannattaa miettiä minkä näköisenä liikut ulkona, koska se voi olla sekunnissa koko maailma tietoisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat