Seuraa 
Viestejä45973

Pikkulinnut kertoivat, että Suomi on ajautumassa myös konkurssiin. Jännää jos se romahtaa, ja ollilat ja lijeroosit nähdään leipäjonossa, niin kuin köyhät olosuhteiden pakosta.

Sivut

Kommentit (31)

Viimeisen 50 vuoden aikana Suomi on saanut keskimäärin 2,4 %:n talousvuosikasvun aikaiseksi. Tällä keskimääräisellä kasvulla on saatu aikaiseksi 83 miljardin velka, joka 1,6 kertainen maan vuosituloihin tuloihin nähden ja se kasvaa huimalla vauhdilla - kiitos Jutta Urpilainen.

Jotta velkaantuminen pysähtyisi vaaditaan noin 4,5 %:n vuotuinen talouskasvu. 2000-luvulla Suomi ylittänyt neljänä vuotena 4,5 %:n ja ainoastaan vuosina 2000 ja 2007 valtion velka pieneni. Niin että ihan varmasti tulee velat maksettua!

ps. valtio maksaa korkoja 2,1 miljardia vuodessa ja kuntasektori 11,2 miljardia - se on noin 2500 €/vuosi/kansalainen vaikka korot on nyt uskomattoman matalat - odottakaas kun ne lähtee nousuun - kusessa olette kaikki!

Defaulttaa viimeistään muutamassa vuodessa.

Juuri tänään oli arvio että eurobondien korot kipuaisivat 6-7% vaikka Saksakin olisi maksamassa. Jos euro hajoaa niin Suomen pankki on konkurssissa. Nämä takausvastuut ovat hyttysen paskoja Itä-meressä. On toki se mahdollisuus että konkurssin sijasta saamme hyperinflaation joka lopulta johtaa anarkiaan.

Hallitus toki koostuu peliriippuvaisista kakaroista eikä yhtään auta asiaa, mutta Suomenpankki kuitenkin lopulta on se portti maanpäälliseen helvettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos oikein laskin, niin nykyisellä korkotasolla, nykyisellä menotasolla ja vuotuisella 6 %:n talouskasvulla velat tulee maksettua 97 vuodessa. Harmi vain että 6 %:n talouskasvuun päästy viimeisen 50 vuoden aikana kolmena vuotena - NIIN ETTÄ IHAN VARMASTI VELAT TULEE MAKSETTUA!

Valtiolla on velkoja ja saatavia. Ei valtion velattomuus ole tarkoituksenmukaista vaan velkojen ja saatavien tasapaino. Kieltämättä velkaantumistahti on viime vuosina ollut turhan kova. Ei silti ole mitään syytä vaipua epätoivoon.

Carloz
Valtiolla on velkoja ja saatavia. Ei valtion velattomuus ole tarkoituksenmukaista vaan velkojen ja saatavien tasapaino. Kieltämättä velkaantumistahti on viime vuosina ollut turhan kova. Ei silti ole mitään syytä vaipua epätoivoon.En ymmärrä miksi valtion taloudenpito olisi erillaista yksityisen ihmisen taloudenpidosta.
Velattomat valtiot mm. Norja nauttivat suuresta varakkuudesta.
Maat, jotka eivät ole sitoutuneet €uroon, kuten ei Ruotsi, UK tai Tanska ovat paljon paremmassa asemassa €uromaihín nähden.
Suomen politikot peloittelevat meitä Eurosta eroamisella ja suurella taantumalla.
Olemme vain antaneet vallan Euromyönteisille politikoille, jotka jakavat "MEIDÄN" rahojamme kuten omiaan, eli vastuuttomasti.
Suomi tulee jatkamaan EU avustuksiaan kymmeniä vuosia.
Kun EU:lla ei ole yhtenäisyyttä tai lopullista yhteistä rahaa, johon kaikki olisivat sitoutuneet, niin olemme maksuimiehiä ja naisia.
Rahaliiton edellytys jäseniltään on taloudelliseti lähes tyhjä.
Suuret epäonnistujat maksattavat kulunsa muilla.
Ja ne kulut eivät ole pieneniä.
Kannattaisi pitää kiinni omasta taloudesta, eikä uhrata sitä suurpankeille, joiden rahat joku on jo vienyt.
Konkurssiin menneitä valtioita on ollut jo historiassa ja niiden maksumiehiksi ovat joutuneet lainanantajat.
Auttaa voi muutenkin.

Carum carvi
Onko omat rahat paremmassa turvassa patjan alla vai pankissa?Tällä hetkellä patjan alla. Pankki maksaa olematonta korkoa ja Euroopassa ei sellaista tällä hetkellä olekkaan kuin tuvallinen pankki. Talletussuoja on periaatteessa 100000 euroon asti, mutta niitä rahoja joita sen maksuun on varattu ei riitä kuin kattamaan pari % talletuksista. Jos pankkeja menee nurin niin valtio sitten joko ottaa tai ei ota velkaa tuohon talletussuojaan, todennäköisesti ei koska se tuskin edes saa riittävää määrää mammonaa markkinoilta.

Toope
Seuraa 
Viestejä25584

Suomella on talousvaikeuksia, mutta maa ei ole ajautumassa konkurssiin. Joitakin miljardeja Suomen pitää lähivuosina leikata toki. Euro sinänsä on vain väline. Jos se ei toimi, siitä voidaan luopua, mikä ei ole kuitenkaan toivottavaa.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1737

Ei Suomi valtionvelan määrään kaadu. Se vanha totuus että Suomi elää viennistä pitää paikkansa edelleen, ja vihervasemmisto kyllä tekee kaikkensa että yritykset ja teollisuus saadaan siirrettyä täältä muille maille, esim tämä uusi rikkidirektiivi.

Pari päivää sitten oli juttu jossa todettiin että Suomessa ilmapiiri yrittäjyyttä kohtaan on muuttunut suopeammaksi. Siis suopeammaksi sitä ainoaa asiaa kohtaan joka luo ihan oikeita työpaikkoja. Miten helvetissä joku edes jonkinlaiset aivot omistava voi ajatella yrittäjyydestä negatiivisesti?
Olisikohan suomalaisten jo aika kasvaa aikuisiksi ja päästä siitä paskimmasta luonteenpiirteestään eroon. Siis muiden työn tuloksiin kohdistuvasta kateudestaan.

Makkaraperse
Jännää jos se romahtaa, ja ollilat ja lijeroosit nähdään leipäjonossa, niin kuin köyhät olosuhteiden pakosta.
Just, et taida tietää talousasiosta paljon paskaakaan jos noin kuvittelet käyvän. Talouskriiseissä rikkaat rikastuvat entisestään.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995

Yhteisvaluutta euro oli kaunis ajatus, mutta siinä oli pari harmillista valuvikaa. Se ei ottanut huomioon maiden suuria elintasoeroja eikä luonut juuri minkäänlaista pakote- ja rangaistusmenettelyä tai sanktioita niitä kohtaan, jotka rikkovat sääntöjä. Kun kaiken lisäksi Saksa ja Ranska olivat ensimmäisten joukossa liisimässä Emu-kriteereistä, oli köyhien maiden kuten Kreikan ja Espanjan helppo ryhtyä elämään lähes täysin velaksi.

Kreikan bruttokansantuote ei lähtenyt euron myötä nousuun, mutta velanotto suorastaan räjähti käsiin. Maa söi surutta vuosittain kymmenen prosenttia enemmän kuin tienasi ja väärensi tarvittavat asiakirjat, jotta meno sai jatkua näinkin pitkään. Kun se lopulta jäi kiinni housut kintuissa maksukyvyttömänä, niin ei ollut muuta todettavissa kuin että pääsipä lirahtamaan. Tulkaapa pyyhkimään!

Tottakai Kreikkakin halusi elää samanlaista elämää kuin muutkin. Kansa suorastaan vaati sitä, oltiinhan sentään yhteisvaluutassa ja raha oli käytännössä ilmaista. Nyt huomataan, että velkojen maksu edellyttää yli 20 vuoden nälkäkuuria ja se pitäisi näille syöttiläille (kansalaisille) yrittää myydä. Ei tule onnistumaan.

Kreikka, Irlanti ja Portugalikin olisivat vielä menneet, mutta ei enää Espanja. Se on liian iso käenpoika elätettäväksi. Jos Espanja, niin seuraavaksi Italia, sitten ehkä Ranska. Takaajiltakin alkaa loppua uskottavuus.

Euron hajoaminen tulee olemaan dramaattinen tapahtuma, vakavin takaisku toisen maailmansodan jälkeen. Ilman mellakoita ja vesitykkejä ei tulla selviämään. Mutta jos Kreikka esimerkiksi saadaan potkittua rahaliitosta ulos, palautuu sillä sekunnilla markkinoiden luottamus euroon ja tie kriisistä ulos avautuu.

Eurosta pitää tehdä samatahtisten ja samanlaisen elintason omaavien maiden valuutta. Emu-kriteereitäkään ei tarvitsisi muuttaa, riittää jos sääntöjä alkaa noudattaa. Näillä näkymin euroon tulisivat jäämään Saksa, Ranska, Itävalta sekä Benelux-maat, Suomi ja Viro, pitkin hampain Italia, jos se saadaan pysymään ruodussa. Italiasta voidaan luopuakin, mutta ei Ranskasta, sillä se on tuomittu loppuiäkseen samaan pussauskoppiin Saksan kanssa, jotta rauha Euroopassa säilyy. Viro alemman elintason maana on pidettävä mukana, koska se täyttää parhaimmin Emu-kriteerit. Virolaiset ovat ilmeisesti historiasta oppineena päättäneet, etteivät he jää enää koskaan holhouksen varaan ja vieraan armoille.

Jos euron muuttuminen patjantäytteeksi saadaan vältettyä, on Suomen aika miettiä, millä se aikoo elää tulevaisuudessa, kun teollisuus on ajettu alas. Epäilen ettemme elä ikuisesti myymällä ritsapelejä maailman kännyköihin.

barbababa
Carum carvi
Onko omat rahat paremmassa turvassa patjan alla vai pankissa?Tällä hetkellä patjan alla. Pankki maksaa olematonta korkoa ja Euroopassa ei sellaista tällä hetkellä olekkaan kuin tuvallinen pankki. Talletussuoja on periaatteessa 100000 euroon asti, mutta niitä rahoja joita sen maksuun on varattu ei riitä kuin kattamaan pari % talletuksista. Jos pankkeja menee nurin niin valtio sitten joko ottaa tai ei ota velkaa tuohon talletussuojaan, todennäköisesti ei koska se tuskin edes saa riittävää määrää mammonaa markkinoilta.

Pitänee ottaa sitten vakuutus, jos tulee humalapäissään mainittua lähikuppilassa jemmasta kotona.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1737

Isompia säästöjä ei tosiaan kannata pankkitilillä nyt makuuttaa, reaalikorkokin on negatiivinen (eli inflaatio syö koko ajan tilillä olevan rahan arvoa enemmän kuin mitä se summa kasvaa korkoa).
Jos näyttää siltä että kakka osuu tuulettimeen oikein kunnolla niin kaikki minkä voisi kuvitella säilyttävän hyvin arvonsa on parempi vaihtoehto kuin käteinen. Ja tosiaan konkreettinen, kiinteä tavara, eikä mikään IOU-lappu.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Carum carvi
Onko omat rahat paremmassa turvassa patjan alla vai pankissa?

Ei kummassakaan. Kohta on semmoiset verot että sulla ei ole varaa pitää niitä patjan alla ja pankit kaatuu alta. Parempi sijoittaa kädessä pidettävän kulta harkkoon, vaikka kullan hinta on hivenen tippunut viimeisen vuoden aikana - kohta sen hinta räjähtää käsiin...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat