Seuraa 
Viestejä31348

Onko nykyään saatavissa yksinkertaisia ja halpoja paikantimia, jotka näyttävät sijainnin, osaavat muuntaa sen ETRS-TM35FIN -koordinaatistoon ja tallentaa nykyisen sijainnin muistiin tietyllä nimellä? Mitään muuta en tarvitse, koska käytän laitetta ainoastaan hyönteishavaintojen tallentamiseen tarvittavien paikkatietojen saamiseen. Kaikissa tuntuu olevan jotain karttoja ym. joutavuuksia ja kosmiset hinnat, tai sitten ovat vain USB-himmeleitä. Ei jaksaisi alkaa vääntämään sellaiselle koteloa ja näyttöä.

Kommentit (11)

Vanha S60 NOKIA:n puhelin ja SmartcomGPS ohjelma. Puhelin maksanee 20e ja softalisenssi saman verran. Karttapaikasta voi kopsata kartat jos haluaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31348

Kiitos vastauksista. Onneksi vaimo löysi käsittämättömällä päättelykyvyllään kadonneen navigaattorini 30 sekunnissa siitä kun mainitsin asiasta. Minä olin etsinyt sitä tunteja kotoa, autoista, töistä ja kaikkialta. Mutta täytyy pitää mielessä, että sen korvaaminen tulee olemaan hankalampaa kuin luulin.

Tuo puhelin voisi olla hyvä idea, jos siihen saisi järkevän ohjelmiston, koska sitten ei tarvitsisi ottaa erikseen paikanninta mukaan. Voiko puhelimiin koodata itse softaa, joka voisi lukea koordinaatit GPS-modulilta, muuntaa ne oikeaan muotoon ja näyttää/tallentaa? Tuo automaattinen koordinaatistomuunnos on täysin välttämätön. Noita pisteitä tulee satoja tai tuhansia vuodessa ja jos ne pitää naputella erikseen pallokoordinaatteina muunnosohjelmaan, tulee virheitä ja menee ikä ja terveys. Mutta joo, vanha Magellan saa palvella niin kauan kun savu pysyy sisällä (tai vehje tallessa).

Jos vähän kilpailijan lehtiä mainostetaan niin Tieteenkuvalehdestä ja DiGiKuvasta saa GPS murikan tai tai kellon kahden lehden tilauksen kaupanpäälle yhteensä hintaan vajaa kuusi euroa. Nuo tallentavat reitin missä ovat milloinkin liikkuneet. Minulla on tuommoinen Digikuvasta saatava mokkula ja sen saa myös liittetyä titokoneeseen USB-piuhalla jolloin kannettavasta saa vaikka isonäyttyöisen paikantimen.

http://digi-kuva.fi/tarjous

http://tieku.fi/digital

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31348
Kitteeläinen
Jos vähän kilpailijan lehtiä mainostetaan niin Tieteenkuvalehdestä ja DiGiKuvasta saa GPS murikan tai tai kellon kahden lehden tilauksen kaupanpäälle yhteensä hintaan vajaa kuusi euroa. Nuo tallentavat reitin missä ovat milloinkin liikkuneet.Hinnat ovat kohdallaan, ei voi kiistää, mutta nuo eivät näytä siltä mitä haluan. Haluan siis tallentaa koordinaatit juuri siltä kohdalta kun saan ötökän kiinni. Minulla on numeroituja koeputkia, joihin panen hyönteisen ja tallennan pisteen koeputken numerolla laitteen muistiin. Sitten kun levitän hyönteisen kopioin tiedot etikettilapulle ja tietokantaan. Paikkatiedot tallennetaan hehtaarin tarkkuudella ETRS-TM35FIN -koordinaatistossa.

Koska laite kulkee retkillä mukana, sen pitää olla pieni ja kevyt. GPS-toiminto puhelimessa olisi tosiaan ideaalinen, koska puhelin kulkee kuitenkin mukana muulloinkin kuin hyönteisretkillä, jolloin satunnaista löytöä ei tarvitse paikantaa karttapaikan avulla jälkeenpäin. Kannettavat tietokoneet eivät tule kyseeseen painonsa, kenttäkelvottomuutensa ja yleisen epäkäytännöllisyytensä takia enkä hyödy kartoista mitään, ainakaan niin paljoa että katsoisin ne hintansa arvoiseksi.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31348
sinnipirtti
no kuinkas tuo puhelimella otettu valokuva johon efix-tietoihin tallennetaan gps koordinantit?Kyllä se menettelee, jos se puhelin osaa näyttää ne exit-tiedot ja koordinaatit ovat oikeassa muodossa. Tai sen voi edes ohjelmoida tekemään niin. Osaan kyllä tehdä ohjelman, joka lukee koordinaatit exif-datasta, jotka arvatenkin ovat pallokoordinaatteja, muuntaa ne haluamaani koordinaatistoon ja kirjoittaa tekstiksi kuvan päälle, jos vain puhelimeen saa sopivat kehitystyökalut. Ja kun kuvan ottaa koeputken numerolapusta, saa yhdistettyä paikan hyönteiseen. Se, että joutuu siirtämään kuvat tietokoneelle ja konvertoimaan kordinaatit jollain ohjelmalla on liian vaivalloista, koska toisinaan toimenpide pitää pystyä tekemään kenttäoloissa. Mutta toisaalta en jaksaisi alkaa mihinkään isompiin perehtymis- ja koodausoperaatioihin, jos sopivia laitteita on olemassa valmiina.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Ostin taannoin tyrkystä 60 euron Garmin autonavin. Mahtuu taskuun, on yksinkertainen käyttää, Netistä saa koko maailman kartat ja työpöytäsoftat vaikka TPB.n linkeistä, tukee MCD-korttia. Tosin en muista saiko siinä vaihdetuksi koordinaatistoja kuten Garmin Etrexissä saa, joka on minulla ollut juurikin mm. kasvien sijaintitietoja tallentaessa. Pitääkin, kun ehtii, katsoa josko tuo autonavi toimisi siinäkin. Etrexin käyttöliittymä ajaa hulluuden partaalle. Kuin Sonyn ja Microsoftin yhteistyön tulos. Kasvaa kpä otsaan kun ajatteleekin.

On tullut harastettua Seaclear sorsan kanssa. Aika veikeä tapaus se. Voi muuntaa, konvertoida, virittää, löytyy harrastajilta lisäpalikoita automagiaohjaukseen, tutkahälytykseen, konvertointiin, jne, jne... Aika vain ei enää riitä. Osaa konvertoida miltei kaikki karttatiedostot ja ymmärtää kaikki koordinaatistot. Osaa tehdä skannatuista paperikartoista gps-karttoja, osaa limittää karttatiedostot lennossa. On ollut XP.ssä minull. en tiedä miten Linuxpuoli. Jos onnistuu joku Linux-puhelin voisi pyörittää tulevaisuudessa paatin koko navigaation. Kas siinäpä ajatus.

- Ubi bene, ibi patria -

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat