Seuraa 
Viestejä5019

Olen suhtautunut kovin kriittisesti Keskustaan koko järjissäoloaikani.

Kekkonen oli mielestäni sietämätön diktaattori ja Eino Uusitalo halpa kopio hänestä, tai ehkä osittainen karikatyyri.

Puheenjohtajat Johannes Virolainen, Paavo Väyrynen, Esko Aho, Anneli Jäätteenmäki, Matti Vanhanen ja Mari Kiviniemi omasivat kaikki joitain sympattavia ominaisuuksia, mutta kokonaisuus jäi aina pahasti miinukselle.

Karjalaisen kuvioita en koskaan ymmärtänyt, eikä moni muukaan ilmeisesti.

Uusin puheenjohtaja, Juha Sipilä on vielä kirjoittamaton lehti.

Tällä miehellä on kuitenkin muutamia ominaisuuksia jotka miellyttävät. Hän on jo valmiiksi miljonääri, joten raha ei luultavasti häntä enää kiinnosta ykkösprioriteettina.

Hän ei epäröi ilmaista mielipiteitään, esim. muovikassit kiellettävä - vaikka ne aiheuttavat joissakin närää.

Hyviä harrastuksia on, kuten häkäpönttöily ja uusiutuvat energialähteet.

DI:nä ja rahan liikkeen tajuavana hän tiedostaa uusiutuvien ja hajautetun energiatuotannon edut.

Ainakin näin alkuun tuntuu hyvältä mieheltä, aika tulee näyttämään jyrääkö koneisto miehen, vai onko sitkoa viedä julkituomiaan aatteita eteenpäin.

Jos Keskusta tämän nousun mahdollisuuden tässä hukkaa, se taitaa olla goodbuy koko liikkeelle.

Jollain kummalla tavalla tuntuu, että kyseessä on rehellisin poliittinen nousukas pitkään aikaan. Voin toki olla väärässäkin.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Sivut

Kommentit (435)

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5019
Uuden puoluekannatusmittauksen mukaan keskusta haastaa jo sosiaalidemokraattien toiseksi suurimman puolueen asemaa. Perussuomalaisetkin ohittaneen keskustan kannatus on nyt korkeimmillaan 1,5 vuoteen. Mikä on saanut puolueen kannatuksen taas nousuun? Voiko siitä kiittää uutta puheenjohtajaa Juha Sipilää? Vai selittääkö nousua jokin muu syy?

http://yle.fi/uutiset/mika_nosti_keskus ... un/6399677

Nouseva kannatus on saanut äärikeskustalaisänkyrät pysymään hiljaisina, vaikka Sipilän kaikki linjaukset eivät varmaan miellytä.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Flick
Seuraa 
Viestejä258

Toistaiseksi konkretiaa on ollut melko vähän. Bioenergiaa joo mutta ei oikein ole selittänyt miten se tehtäisiin, taasko valtion massiivisilla tuilla?

Toinen näkemys liittyy terveydenhuollon tietojärjestelmiin, nyt kun hänen mielestään IT-insinöörejä on vapailla työmarkkinoilla niin se voitaisiin tehdä hänen mielestään halvalla. No, eikö tätä juuri tehdäkin, hinta lienee tässä vaiheessa 500 miljoonan euron luokkaa.

Sitten valtiontalous; valtio ei saa velkaantua mutta mistään ei saa säästää. Siinäpä niin väyrysmäinen lause ettei tosikaan!

Mutta muuten ei oikein vakuuta, muutamia avauksia mitkä jäävät epäselviksi miten toteutetaan. Seurataan tilannetta, eiköhän hänestäkin kelpo keskustapoliitikko kasva, tai sitten ei.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Ihmettelen kyllä jos tämä Sipilä saa keskustan "elpymään" edes hetkeksi. Miten joku talonpoikapuolue muka selviytyy vuonna 2012 ja siitä jopa eteenpäin? Ei mitenkään.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
Astronomy
Ihmettelen kyllä jos tämä Sipilä saa keskustan "elpymään" edes hetkeksi. Miten joku talonpoikapuolue muka selviytyy vuonna 2012 ja siitä jopa eteenpäin? Ei mitenkään.Keskustapuolue on jo eurooppalaisessakin mittakaavassa suuri harvinaisuus. Missään muussa maassa agraaripuolueella ei ole tällaistä valtaa. Ja tämän taustaksi vielä se miten pientä maanviljelystoiminta Suomessa on jo pelkkien olosuhteiden takia verrattuna esimerkiksi Keski-Eurooppaan!

Astronomy
Ihmettelen kyllä jos tämä Sipilä saa keskustan "elpymään" edes hetkeksi. Miten joku talonpoikapuolue muka selviytyy vuonna 2012 ja siitä jopa eteenpäin? Ei mitenkään.Keskusta ei ole enää täysin "talonpoikapuolue" ja toisaalta monen mielestä "Keskusta" kuulostaa niin ihqun kivalta... ei oikeel, ei vasemmal.. sillee niiku keskel vaikkei oiskaa

Pikkutilalliset ja kohta keskikokoisetkin ovat muutoinkin tuhatmäärin poistuneet... vastoin yleistä luuloa ei tuolla nykyään kovin helpolla menesty ellei ole suurtilat.

Mitä maatalouteen tulisi, niin Suomen IMHO pitäisi säilyttää jotain omavaraisuutta edes eikä luottaa siihen että ruokahuolto kaikissa tilanteissa tulevaisuudessa hoituisi ulkomaiden kautta..... just saying.... maapallon laajuinen nälänhätä syystä tai toisesta, tahi suursota, or whatever.... ja ilman omaa ruuantuotantoa homma voi vähän kusta pahimmassa tapauksessa. Eikös pahimpiinkin tilanteisiin pitäisi varautua, vaikka todennäköisesti asiat menevät valoisammin....

visti
Seuraa 
Viestejä6331

Toimittajat arvioivat Sipilän ja Päivi Räsäsen menestyneen huonosti vaalitentistä toiseen. Minusta kumpikin pärjäsi aika hyvin. Sitten Jussi Lähde kehaisi Sipilää ja katso nyt Sipilä olikin muidenkin mielestä aika hyvä.
Sipilä on liian kokoematon ja kenties rehellinenkin oppositiojohtajaksi ja olisi tekevänä miehenä (hallituksessa) ehkä hyväkin. Sipilältä puuttuu eräitä politiikan perustaitoja, niinpä tarvitaan Pekkarinen selittämään, miksi "silloin" oli mitä viisainta politiikkaa tukea Kreikkaa ja nyt se on mitä hölmöintä.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
mluluke
Astronomy
Ihmettelen kyllä jos tämä Sipilä saa keskustan "elpymään" edes hetkeksi. Miten joku talonpoikapuolue muka selviytyy vuonna 2012 ja siitä jopa eteenpäin? Ei mitenkään.Keskustapuolue on jo eurooppalaisessakin mittakaavassa suuri harvinaisuus. Missään muussa maassa agraaripuolueella ei ole tällaistä valtaa. Ja tämän taustaksi vielä se miten pientä maanviljelystoiminta Suomessa on jo pelkkien olosuhteiden takia verrattuna esimerkiksi Keski-Eurooppaan!Kuten nokkelat havaintonne pätevästi osoittavatkin, ei Keskusta ole erityisemmin viljelijöiden puolue. Maatiloja on noin 60 000 joten äänestysikäisine perheenjäsenineen viljelijät voisivat tuottaa ehkäpä 150 000 ääntä, jos kaikki äänestäisivät ja jos kaikki äänestäisivät nimenomaan Keskustaa. 60%:n äänestysaktiivisuudella ääniä olisi luokkaa 90 000. Ääniä Keskusta on viime vuosina vaaleissa saanut 500 000 - 600 000. Go figure. käytännössä osa maanviljelijöistä äänestää RKP:tä (ruotsinkieliset), osa kokoomusta (suurtilalliset, muuta yritystoimintaa ohessa harjoittavat jne), osa Kristillisiä (vakaumus) ja saattaapa jokunen Aku Ankan kannattajakin mahtua joukkoon. Ai niin ja luomuviljelijät ja jotkut harrastelija-downshiftaajat äänestävät Vihreitä. Tosiasiassa maanviljelijöiden osuus Keskustan kannattajista on luokkaa 10%.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5019

Sipilä alkoi louhimaan noussutta kannatustaan pienemmäksi antamalla Kaikkosen jatkaa kaikissa luottamustehtävissään huolimatta Kangen saamasta viiden kuukauden (ehdollisesta) vankeusrangaistuksesta Nuorisosäätiö-jutussa.

Näin Sipilä tuli antaneeksi hyväksynnän poliittiselle korruptiolle ja rikollisuudelle.

Ilmeisesti joko hänen asemansa on niin heikko, tai koko paska niin korruption läpitunkema, ettei muuta vaihtoehtoa ollut.

Mielestäni moiseen rikoksia suosivaan järjestöön kuuluminen on verrattavissa liivijengien jäsenyyteen joten loogisesti tuomioita pitäisi sen perusteella koventaa.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/p ... 888-115888

Yleinen mielipide on aina väärässä.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880

Uuusi naama politiikassa. Turvonnut puolueineen kivasti oppositiossa. Saanut suuren yleisön unohtamaan kepun perinteisen kähminnän ja vanhat fraasit kuten "kepu pettää aina". Kaikki näyttää hyvältä kunhan Paavo Väyrynen ei nyt tee mitään ulostuloa. Näyttää vahvasti siltä, että tulossa on veret seisauttava vaalivoitto vaikka Sipilä ei ole tehnyt yhtään mitään. Soini on sentään oppositiopuolueista aukonut pätään kun sen sijaan Sipilä on ymmärtänyt olla hiljaa ja antanut pelkästään hallituksen epäsuosion sataa kepun laariin.

Taas kerran on toteutumassa se mikä ei missään muussa Euroopan maassa ole mahdollista: yhden ajatuksen agraaripuolue on nousemassa yhdeksi Suomen vaalivoittajaksi. Missään muualla ei moinen ole mahdollista mutta täällä kansa tulee äänestämään viljelijöiden puolueen vaalivoittoon. Se on monella tavalla hassua. Muualla euroopassa jopa vihreät pärjäävät paremmin kuin maaseudunpuolue. Täällä Suomessa on kuitenkin toisin. Mutta kansa niittää täällä sitä mitä kylvää. Kepun käsittämättömät kähminnät ovat persujen kera nousemassa keskiöön. Ja pahimmassa mahdollisessa tilanteessa.....

Vierailija

Jälleen täysin turhanpäiväistä onanointia. Ensimmäinen osio oli kyllä omassakin mielessäni, mutta sitten päädyttiin taas perseilyssä kliimaksiin.

Sipilä on selkeästi jätkä joka kykenee yhteistyöhön, eikä hänellä ole niin henkilökohtaisia intressejä. Sitä sopisi näkyvän muuallakin.

Itselleni Keskusta edustaa mautonta linjastoa, mutta Sipilää varmaan äänestän realiteettien sanelemana. Tosin PK-seudulla sekin realiteetti kyllä hieman karisee, mutta epäsuorasti ainakin.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
jees
Sipilä on selkeästi jätkä joka kykenee yhteistyöhön.Juu ja tällaisen statuksen se on sinun silmissäsi saavuttanut tekemättä yhtään mitään, istumalla vaan oppositiossa ja odottamalla, että hallituksen epäsuosio sataa päälle. Toki sekin on saavutus, että kepun verenhimoiset piirijohtajat eivät ole syöneet Sipilää suihinsa. Siinä olet kieltämättä oikeassa jos sitä satuit tarkoittamaan

Vierailija

Lisään kyllä vielä että suomalainen agraarikulttuuri on perseraiskattu (alapäälinjasta en luovu) kilpailun puutteella ja on ihan hyvä että joku heitäkin edustaa.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
jees
Lisään kyllä vielä että suomalainen agraarikulttuuri on perseraiskattu (alapäälinjasta en luovu) kilpailun puutteella ja on ihan hyvä että joku heitäkin edustaa.Oletko itse viljelijä vai äänestätkö kepua ihan muuten vaan?

Vierailija
mluluke
jees
Lisään kyllä vielä että suomalainen agraarikulttuuri on perseraiskattu (alapäälinjasta en luovu) kilpailun puutteella ja on ihan hyvä että joku heitäkin edustaa.Oletko itse viljelijä vai äänestätkö kepua ihan muuten vaan?En. Olen työtön espoolainen joka ostaa eineksensä pää-asiassa Saksasta.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
jees
mluluke
jees
Lisään kyllä vielä että suomalainen agraarikulttuuri on perseraiskattu (alapäälinjasta en luovu) kilpailun puutteella ja on ihan hyvä että joku heitäkin edustaa.Oletko itse viljelijä vai äänestätkö kepua ihan muuten vaan?En. Olen työtön espoolainen joka ostaa eineksensä pää-asiassa Saksasta.Eli siis muuten vaan, mutta miksi?

Vierailija
mluluke
Eli siis muuten vaan, mutta miksi?En ole koskaan äänestänyt Keskustaa, mutta henkilöä jolla ei ole omia intressejä voin äänestää. Sellainen ihminen on valmis kuuntelemaan. Useimmiten se vaatii kaikesta luopumista, mutta välillä myös kaiken saavuttamista.

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
jees
mluluke
Eli siis muuten vaan, mutta miksi?En ole koskaan äänestänyt Keskustaa, mutta henkilöä jolla ei ole omia intressejä voin äänestää. Sellainen ihminen on valmis kuuntelemaan. Useimmiten se vaatii kaikesta luopumista, mutta välillä myös kaiken saavuttamista.Et siis ole kepun äänestäjä ja kannattaja vaan olet Juha Sipilä fani. Varaudu pettymyksiin. Jokaisella poliittisella toimijalla on oma agenda ja ennemmin tai myöhemmin se tulee esiin. Ja kuten sanoin niin nyt on Sipilän helppo näyttää symppikseltä kun sen ei tarvitse tehdä yhtään mitään muuta kuin olla möllöttää ja ottaa vastaan hallituksen epäsuosion tuoma fanitus -kuten esimerkiksi sinulta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat