Seuraa 
Viestejä45973

And Now for Something Completely Different

Meillä on ketjuja joissa on satoja sivuja, jopa lähestyen tuhatta sivua. 9/11, islamistit tulloo ja tallaa, ufot siellä ja täällä ja onko kuussa käyty. Noitahan riittää. Ja kritiikkiä meiltä kaikilta tulee miten muiden pitäisi elää ja miten joku on väärässä ja naiivi kusipää (tai muuten vain paskiainen).

No tässä nyt on yleinen auttamisketju. Tarvitsen/kaipaan/haluan vinkkejä siitä miten ihmisiä voisi parhaiten auttaa (luonnon auttaminenkin yms. käy). Samoin voi listata ihan jokapäiväisiä asioita miten on juuri tänään tai eilen auttanut jotakuta (tai joku muu sinua).... jotain ihan arkipäiväistä voi heittää. Meillä on ketjuja siitä mitä ainetta dokaat juuri tällä hetkellä tai mitä tulee syötyä. Niihin tulee kyllä kirjoitusta.

- ei mieluusti politiikkaa ( "piikki kiinni", "hallitus/oppositio ladon taakse" yms. poliittiset neuvot jätetään toisiin ketjuihin)
- ei uskovaisuutta ( XENUn tulemiseen tai Jeesukseen pelastavuuteen löytyy muita ketjuja )

Voipi kirjoittaa esim.

1) Mielestäsi käytännössä toimivia avustuskohteita/järjestöjä (kotimaa tai ulkomaa)....oletko avustanut, onko todisteita että konkreettisesti tulisi enemmän hyötyä kuin haittaa (pieniä perusteluja voipi laitella tai olla laittelematta)
Onhan noita: hyväntekeväisyyden lisäksi kaikkea kiva.org hommaa tai oman tietokoneen prosessoriajan laittoa hyötykäyttöön ja muutakin voi listailla. Voipi listailla pitkälti kaikkia mahdollisia tapoja, joita tietää ja jotka hyödyllisiksi kokee.

Kyynisyys sallittua korkeintaan parissa viestissä. "Ei mikään mitään auta. Kaikki tehdään loppupeleissä omaksi hyväksi, joku saa aina orkkuja auttamisesta jne. jne." ovat ihan tiedossa olevia käsityksiä jo valmiiksi. Enkä minä nyt niitä liikaa kritisoi kunhan eivät vie loputtomiin tilaa.

Nyt siis etsin niitä keinoja, joista ihmiset uskovat olevan jotain apua jollekulle ja mitä itse kannattavat. Kritiikkiä voi laittaa, jotta tietäisi mitkä auttamismuodot mahdollisesti vain haittaavat tai valuvat korruptiona/byrokratiana jonnekin minne aurinko ei paista.

Kommentit (11)

Kokeillaan nyt katsoa tuleeko tähän edes muutamaa kymmentä sivua. Kertoo loppupeleissä aika paljon foorumilla olevista ihmisistä mikäli monet IMHO täysin järjettömät ketjut saavat ihmiset kirjoittamaan satoja sivuja, mutta auttamiseen liittyvä ketju saa viestin tai pari. Tai ehkei meillä ole vain sitten tietoa auttamistavoista...

Itse en auta tällä hetkellä juuri paskaakaan, kait, tai siltä tuntuu eli ei tässä itseään minnekään jalustalle ole nostettu. Ja vaikka auttaisin mielestäni, niin en siihen muita lähtisi velvoittamaan eli ei täällä ketään pakoteta.

Eipä minulla muuta. Laittelen jotain omaa tänne varmaan parin päivän sisään kunhan joudan muilta kiireiltäni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Carloz
pellonpekko
Itse en auta paskaakaanJust. Kertoo paljon sinusta.
No pistin pari lanttia Anttilan keräyslippaaseen, kun viimeksi siellä kävin (olikohan jotain syövän ehkäisemiseen tai vastaavaan liittyvää). Lahjoitin rahaa johonkin mehiläispesän ostoon netissä.. joku köyhille menevä homma (ajattelin listailla mahdollisia lahjoitushommia myöhemmin ja miettiä mikä olisi tehokkain/järkevin tapa, jos mikään.. en yksinkertaisesti tiedä meneekö apu perille vai ei.. pitää selvitellä). Jne. Ei tuo nyt kamalasti ole mielestäni. Autoin 2kk vanhaa lastani äsken, koska joku hätä hänellä oli huudosta päätellen.. rauhoittui sylissä. Vein koirille lisää puhdasta vettä, koska niillä varmasti on kuuma tuolla ulkona. Tollasta melko normaalia siis. En tiedä pitäisikö lause muotoilla muotoon "en mielestäni auta juuri paskaakaan, mutta en toisaalta usko olevani täysi paskiainenkaan" (mikä nyt sitten omassa luokittelussani onkaan paskiainen.. mutta ei nyt mennä siihen).

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Minullekaan ei yleensä tapaa juolahtaa mieleen että tulisin jotenkin auttaneeksi ihmisiä, joten tiedän tuon "en auta paskaakaan", mutta onhan näitä tapoja tullut harrastettua:

- Olen vuosien varrella kantanut varmaan rekkalavallisen vaatteita UFF:n laatikoihin. Niillä hinnoilla mitkä siellä on nykyään luulisi jonkun jossakin jotain hyötyvän. Jonkin verran vaatteita on sieltä tullut myös ostettua, joten sitäkin kautta apua on tullut annettua - siis jopa rahana, jos se on joku "hyvän" ihmisen merkki että luopuu rahoistaan. (Mitä joskus vähän epäilen että onkohan se ihan niinkään.)

- Olen jokusen vuoden kuulunut UnWomen-järjestöön ja maksan jäsenmaksua. Vuodessa tulee neljä kertaa jäsenläpyskä ja sen perusteella jotain hyvää saadaan maailmalla aikaiseksi naisten ynnä muiden ihmisolentojen suhteen.

http://www.unwomen.fi/

Sitten on tietysti nämä iänikuiset itsestäänselvyydet kuten kierrättämiset sun muut. Vähänkin käyttökelpoisen kaman jätän sellaiseen paikkaan mistä sen joku toinen voi ottaa. Jos en muuta paikkaa keksi niin kierrätän vaikka pyykkituvassa, ihan kivasti sieltä on jättämäni kama hävinnyt. Kirjastoissa on nykyään kierrätysvaunuja jos ei joku kirja mene antikvariaatissa kaupaksi (tai ei jaksa sitä siellä tuputtaa). Auttaahan se ihmisiä kun ei tarvitse ihan kaikkea itse ostaa ja maksaa.

- Erään kerran huusin bussissa yhdelle tytölle että hänen pitää jäädä pois, kun hän ei tuntenut tienoita ja olin sattunut kuulemaan että hän keskusteli kuskin kanssa paikasta jonne oli menossa, eikä kuski näemmä itse hoksannut tyttöä oikeaan paikkaan jättää. Koska jäin sinne itsekin, neuvoin reittiä perille tarkemmin. Informaatiota minulla ei siis ole mikään tarvis pihdata. Inhoan sellaisia ihmisiä jotka virnuilevat ylimielisesti että häh häh, minäpäs kyllä tiedän sen jutun mitä tuo toinen ei tiedä, mutta enpäs sille kerro. Eikä niin nössö saa olla että sosiaalisen jännittämisen vuoksi jättää tarvittavat faktat jakamatta.

Hyvää tekstiä Rousseaulta.... meinaan jotain tuontapaista kaipasinkin. Omakohtaisia kokemuksia ihmisiltä. Ja järjestöistä sitten.... tuostakaan unwomen -hommasta en ollut varmaan koskaan kuullut. Toki tiesin että moisia on olemassa.

Keräilen itselleni listaa tässä erilaisista auttamistavoista ja toki varsinaiset hyväntekeväisyysjärjestöt kuuluvat mukaan eli jonkinlaista listailua teen niistäkin...

Nyt on ollut kiirettä... lisäilen tänne ketjuun kaikkea omasta mielestäni asiaan liittyvää kunhan joudan. Saapi joku muukin lisäillä mikäli sattuu halua olemaan tai ylipäätään ideoita. Itsellä on aikalailla enemmän kysymyksiä moniin auttamistapoihin liittyen... mikä toimii ja mikä ei,... mikä mahdollisesti jopa haittaa... ja toisaalta ihmisten halu lopettaa kaikki auttaminen vedoten siihen ettei mikään auta kuitenkaan, vaan juurikin vain haittaa. Tai filosofisemmat syyt lopettaa auttamiset tai ehkä kaikilla ei ole tarvetta moiseen (kenenkään auttamiseen) ollenkaan mikä on myös mielenkiintoista. Mikäs tarve se nyt moinen tarvitsee välttämättä olla on kysymys jo sinällään. Samoin mielenkiintoista on erilaiset jaoittelut siihen kuka kuuluu kenelläkin autettavien joukkoon milläkin tavalla ja ketä kohtaan ei edes syljettäisi mikäli sattuu olemaan palamassa .............. tai jonkin ryhmän ihmisen kuolema/kärsimys koetaan pääosin positiivisena... toisen kärsimyksen käsittäminen positiiviseksi on sekin hyppäys siitä ettei ole paskaakaan väliä... siihen hyppäykseen tarvitaan usein jo vihaa/pelkoa/tai muuta tunnetta.
jne. monenlaista asiaa.... pääosin tietenkin pyrkisin etsimään konkreettisia asioita, joilla voisi auttaa... mikä nyt lieventääkään kärsimystä tässä maailmassa enemmän kuin sitä aiheuttaa..... kaikenlainen asiaa sivuava vain tässä pyörii yöaikaan mielessä. Kärsimyksen kautta toki oppii usein (ja siinä mielessä se on hyödyllistä), mutta liika on joskus tässä maailmassa liikaa ja ..turhaa. Toisinkin voisi olla.

..suuremmissa tekijöissä miten esim. keskittyminen johonkin tiettyyn ongelmaan voi haitata, kun sen varjolla suuremmat/tärkeämmät ongelmat jäävät varjoon... joku voisi väittää vaikkapa global warming asioita sellaiseksi (loputtomia väittelyitä seuranneena tuntuu nostavan tunteita puolesta ja vastaan).. itsellä ei varmoja kantoja ole moiseen.. kunhan ajattelin ihan yleisluontoisesti tuotakin pulmaa ja miten se voi näkyä.... siis keskitytään johonkin muka-maailman-tärkeimpään-probleemaan ja siinä samalla moni muu asia jää ehkä retuperälle tai vaille kunnon huomiota.
Ketjun kyllä perustin enemmän miettimään ihan normaalin tavan-tallaajan tapoja keskittää jotain epämääräistä auttamisen haluaan... noihin isompiin kysymyksiin ei kamalasti ole vaikutusmahdollisuuksia, vaan vain omiin tekoihin. Kaikesta saa toki laittaa viestiä mikäli sattuu tulemaan mieleen. Ehkä ketjun alussa laitoin säännötkin turhan pitkälle..... kun jo pohdin puoliunessa nyt itsekin vaikka mitä täysin sivuavaa tekstiä. Ihme ajatusvirtaa tuntuu tulevan univajeessa...

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Jos luontoa ja estetiikkaa ajattelee, niin on olemassa sellaisia liikkeitä että ihmiset heittelevät "siemenpommeja" rumiin maaläntteihin kaupungissa tarkoituksena kylvää siihen kiva keto.

Mitä ruokakasvien kasvattamiseen tulee, niin on myös joku perma-en-muista-mikä missä ideana on että talous kasvattaa mahdollisimman monipuolisesti useita eri kasveja joista kaiketi on sitten satoakin tarjolla alvariinsa kun ne kypsyvät eri aikoina. Suomessa tämä tosin ei oikein ulko-olosuhteissa ole mahdollista. Mutta kestävää kehitystä ajatellen valtavat pellot täynnä yhtä ja samaa ravintokasvia ovat suuri riski.

***

Monet vierovat auttamista ja siitä puhumista ehkä sen takia että tässä maassa pelätään aivan hysteerisesti että ettei vaan kukaan luulisi mitään itsestään ja kuvittelisi olevansa jotenkin muita parempi. Ihan kuin auttamisessa voisi olla yksinomaan oman kilven kiillottamisesta kyse. Uskonnoissa on paljon huonoa, mutta jos niissä jotain oli hyvää niin se idea että autettaisiin kärsiviä. Voihan auttaja tuntea itsensä niin paskaksi ihmiseksi että hänestä tuntuu että hänen on pakko tehdä auttamistyötä lunastaakseen itsensä edes jotenkin. Sitten joku pässi keksi että hyvillä teoilla ei ole mitään merkitystä, yksinomaan uskolla, ja siitä eteenpäin saattoi sitten olla vaikka tumput suorana ja äljennellä oman uskonsa vimmalla ja voimalla. Vaikka jos Jeesus oli antanut esimerkin jossa juutalaisten silmissä ällöttävä samarialainen oli ainoa joka auttoi ryöstettyä ihmisraiskaa.

Onhan se hyvä että on oikeasti ihmisiä jotka tekevät jotain, eivätkä vain problemoi filosofisten ynnä muiden kysymysten parissa. Mutta tietenkään, jos sattuu jotakuta joskus auttamaan, siitä ei ole tarvis hihhuloida koko maailmalle. Toisaalta jos siitä ei puhu, ihmiset kuvittelevat että on ihan ok että kukaan ei koskaan tee kenenkään hyväksi yhtään mitään.

Eri maiden välinen ero tuli kyllä mieleen kun taannoin meinasin tukehtua ruokaan yhdessä syöttöpaikassa ja kukaan ei tehnyt mitään. Olisihan sitä voinut vaivautua edes kysymään että oletko ok, niinkuin takuulla USA:ssa olisi tehty. Kyllä siinä aikatavalla tuli yskittyä ja kakottua... Mutta ei mitään, kaikki vaan mättävät apetta leipäläpeensä ja kukaan ei tainnut edes vilkaista miksi mekkaloin.

On tämä jännä maa tämä Suomi. Auttaa ei saa, koska mihinkään ei saa puuttua mitenkään, ettei vaan tee itsestään numeroa?

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
pellonpekko

Keräilen itselleni listaa tässä erilaisista auttamistavoista ja toki varsinaiset hyväntekeväisyysjärjestöt kuuluvat mukaan eli jonkinlaista listailua teen niistäkin...
Sitten, kun olet saanut listaa kasaan, niin laita vaikka ranskalaisin viivoin luettelo, jos viitsit...

Mä oon niin laiska, etten jaksa ite paljoo hakea kohteita.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Mun kaveri ja veli yms. ovat maininneet että minun kannattaisi hakeuta jonkinasteiseen freelancer toimittajan työhön. Ensin pitää kyllä huoltaa kielioppia ja opetella jotain journalistiikan perusteita, esim lyhytkurssina. Mullahan alkaa tuo mielenterveyskuntoutujan työhönvalmennus syksyllä ts. työharjoitteluun ilmeisesti mua ollaan ohjaamassa.

Ossaako kukkaan kerttoo ka missä sitä voes kynän käsittelyä opiskella pääkaupunkiseudulla? Niin että saisi ensin rehellistä ja ohjaavaa palautetta ennen kuin hakeutuisi pidempään kurssitukseen kuten AMK:hon esim. keväällä 2013? Ties vaikka pääsis Huvustads Laabettiin töihin?

-

On se elämä ihanaa kuin ainoa asia mikä on pakko on kuolla eikä senkään eteen tarvitse juuri mitään tehdä..

Mitäs tässä tekis kuolemaa odotellessa?

rka1
Seuraa 
Viestejä39

Noin 10 vuotta sitten näin sattumalta SOS-lapsikylän esitteen.
Päähänpistona laitoin pyynnön kummilapsesta Aasiasta.
Sain kummilapsen Nepalista ja vielä tytön, noin viisivuotiaan.
Tytön äiti oli kuollut kolmannen lapsen synnytykseen ja isä oli sairaalahoidon varassa.
Niin lähetin 20 euroa kuukadessa vuosien ajan, tyttö kasvoi, kävi koulua ja
lähetti vuosi vuodelta paremmalla englannilla kirjeitä, suoritti ylioppilastutkintoa
vastaavan tutkinnon ja jatkoi ylempään opinahjoon.
Sitten ikää tuli niin paljon, että kummius päättyi.
Jotenkin siitä jäi mukava auttamisen tunne.
Tässä eräänä päivänä ovikello soi ja tulija oli Pelastakaa Lapset ry:n henkilö,
joka kysyi halusinko tulla pienellä summalla mukaan.
Nyt laitan järjestölle 20 euroa kuussa, se menee lasten auttamiseen
eri puolelle maailmaa, siis omaa kummilasta ei ole.
Pieniä puroja, isoja jokia. . .

Toope
Seuraa 
Viestejä25565

Hyvää auttamista on antaa ihmisille mahdollisuus auttaa itseään. Suhtaudun vähän skeptisesti noihin organisoituihin avustusjärjestöihin (kuten kehitysapuunkin), mutta omalla käytöksellään aina voi yhteiskuntaa tehdä paremmaksi.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat