Seuraa 
Viestejä1521

.

Kun katselee vaikka tiede.fi-foorumia ja nimimerkkejä, niin aika moni niistä on englantilaisperäinen. Miksi? Tuntuu, että suomalaisuus on jotain, mikä ei niin pelitä useimpien mielestä.

Onko tässä nyt jotain aivopesua taustalla vai mitä? Mistähän kyse?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Kommentit (8)

Nojaa, englanninkieliset nimimerkit kuulostavat useimmista cooleilta.. Mielestäni ei ole mistään aivopesusta kyse, koska lapset joka tapauksessa kasvavat englanninkielisten tv-ohjelmien ääressä ja kuuntelevat englanninkielistä musiikkia, niin se on luonnollinen jatkumo englanninkielisille nimimerkeille. Mielestäni englanninkielen taito ei ole haitaksi suomalaiselle kulttuurille ollenkaan.

( EU on se, josta mielestäni on eniten haittaa Suomen kulttuurille ja itsenäisyydelle )

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

.

Joo. Itse mitä ohjelmoinut, niin aika usein tulee käytettyä englantia muuttujanimissä ja proseduurien nimissä. Ohjelmointikielet tosin aktivoivat osaltaan englannin käyttöä.

Uusi kieli tai uusi sana on kuvaajana jotain uutta ja tuoretta. Ennenpitkää se "saastuu" erilaisilla merkityksillä. Ehkä tämä on merkittävä tekijä nimmarinkin valinnassa. Halutaan hetkeen jotain selkeän kuvaavaa ja kenties aloittaa enemmän puhtaalta pöydältä.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Kuka on ajatellut, että esim luontodokumenttien tehtävänä on edistää primitiivisiä arvoja? Ne kuuluvat jo eläinmaailmaan, joten eikö olisi syytä kuulua myös ihmisyyteen? Olemmehan pohjimmiltamme eläimiä.

Mielestäni kasvatus nykyiseen kilpailuyhteiskuntaan alkaa ulottua jo varhaiskasvatukseen. Jos ei suoraan esim BB-jutuilla jne, niin sitten ainakin epäsuorasti.

Ihminen osaa luonnostaan olla itsekeskeinen ja kasvatus ja kasvaminen on toisen huomioonottamiseen enemmän tähtäävä. Systeemi on kuitenkin hassu, sillä se opettaa pikkuhiljaa kautta linja meidät ajattelemaan etupäässä itseämme.

Miten kaikin tavoin vapaus lisääntyy yksilön omanapaisuuden kautta? Tavoitteena on kai yksilönvapaus. Arvot on haluttu virittää ihmisten luontaisten ja lyhytnäköisten taipumusten mukaisesti. Ehkä siinä on jotain hyvää, mutta myös jotain arveluttavaa.

Vaikea sanoa, että mikä on nykyisyyden lopputulema, vai eletäänkö välivaiheita vain ...

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Juuh no se johtuu siitä että Suomi on osa läntisen kulttuurin vaikutusaluetta missä valtakielenä on englanti. Itsekin käytän ihan arkisuomessa jo paljon englantilaisia sanoja/muunnelmia ja tämä onkin ihan yleistä esim. nuorten sukupolvien kesken.

Vähän sama ilmiö kun Ruotsin vallan aikana suomen kieleen tuli ja on vieläkin paljon ruotsinkielisiä sanoja-sanamuunnelmia.

eskimo

Kun katselee vaikka tiede.fi-foorumia ja nimimerkkejä, niin aika moni niistä on englantilaisperäinen. Miksi?Sinullakin on, joten varmaan pystyt omalta osaltasi vastaamaan, mitkä omat vaikuttimesi ovat olleet.

Itse olisin ottanut nimimerkikseni miehekkäästi Carlos, mutta se oli jo varattu.

John Carter
Seuraa 
Viestejä10960

Tuskin siihen mitään aivopesua tarvitaan, sillä kulttuurievoluutio tarkoittaa tänä päivänä myös toiseen ihmiseen samaistumista ja kykyä siirtää tietoa eteenpäin. Nyky aikana tieto määrä kasvaa koko ajan ja siirtyy yhä nopeammin sukupolvelta ja yksilöltä toiselle erilaisten medioiden sekä kommunikointivälineiden avulla, joista suurimmassa osassa yleisesti käytössä oleva kieli on englanti.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Carloz
Itse olisin ottanut nimimerkikseni miehekkäästi Carlos, mutta se oli jo varattu.Onko tämä kuva sinusta itsestäsi?

Yllä Carlosin nykyinen avatar

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat