Seuraa 
Viestejä300

Vein tuossa vajaa kuukausi sitten sohvan parvekkeelle tuulettumaan, kun myrkytin sitä alareunoista Raid Superilla turkiskuoriaisten takia. No nyt tällä viikolla parvekkeella käydessä olen nähnyt jo kolmesti ampiaisen sohvan lähistöllä. Sekä tänään että eilen se ampiainen tuli ulkoa raollaan olevan parvekkeen lasin aukosta ja lensi hyvin päämäärätietoisesti sohvan selkänojan sisään. (olen ottanut sohvasta päällimäisen istuintyynyn pois joten siihen jää sellainen rako josta pääsee selkänojan sisälle. ) Tuo ampiainen lensi sekä tänään että eilen vielä juuri samasta kohdasta sinne selkänojan sisälle.

Oon tosi harvoin parvekkeella, ehkä kerran päivässä pari minuuttia kun kastelen kukan alkuja, niin tuntuu ettei voi olla sattumaa. Mitä ihmettettä mä nyt sitten teen tuon sohvan kanssa jos siellä on pesä? Oon miettinyt jo pari viikkoa että pitäis tuoda se sohva sisälle, mutten oo saanut aikaiseksi raahata, kun oon ajatellut että raahaan sitten kun on joku kantoapuna, ja sitten se on unohtunut. Mutta jos siellä onkin ampiaispesä niin eihän sitä uskalla tuoda sisälle ollenkaan? Mitä mä sille teen? En halua myrkyttää sitä ainakaan enää toista kertaa. En edes uskalla mennä sörkkimään sitä. Oisko ne ampiaiset ehtineet tehdä isonkin pesän tässä kuukauden aikana? Jos pidän parvekkeen lasit nyt suljettuna niin kuoleeko ne nälkään sinne?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (41)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Voihan se olla niinkin, että ne vaan hakee sun sohvasta rakennusmateriaalia pesäänsä, joka sijaitsee ihan toisaallla.

Anastasia
Seuraa 
Viestejä300

Toivottavasti ois niin. Ei pysty kovin helpolla edes katsomaan että onko siellä pesää vai ei kun selkänoja on aika paksu, en tiedä edes millainen onkalo siellä keskellä tarkalleen on kun en uskalla katsoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Luultavasti on pesä ja kasvaa koko ajan.

Järjestä siihen sen verran hankala sisäänkäynti levyllä, että ampparin on jaloiteltava muutama sentti. Seuraavaksi sirotat siihen muurahaismyrkkyä pölymoodissa. Pöly tarttuu ampparien jalkoihin ja kulkureitti myrkyttyy ja pesä myrkyttyy ja saat tuhotuksi maailmaa pienen palan.

Tein tuhotyöni tuolla pölyllä pari kesää sitten. Pääsisäänkäynnin luona kävi jo hyvä ampiaisten meno-paluuliikenne oven viereen. Laskeutuivat ulkopaneelin katkaisupellin päälle ja siitä kävelivät tuuletusrakoon. Vuorokaudessa liikenne loppui ja kuistin lattialla oli lukuisia amppareita jalat ylöspäin. Raakaa mutta tehokasta.

Ei muuten hae materiaalia. Ne nyhtävät paperikuitua tietyllä tavalla kuivuneen ja sään pieksemän puun pinnasta. Tuollaista pintaa ovat harmaaksi muuttuneen laudat ja hirret.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Anastasia
Seuraa 
Viestejä300

Plaah, ei jaksa tätä huonoa tuuria. Pitää taas lähteä ostaman myrkkyä ja yhden myrkyn takia sen sohvan tuonne parvekkeelle veinkin. Pitäisköhän mun heittää vaan koko sohva menemään, tosin sen joutuis kantamaan sisäkautta ulos ja ne ampparit hyökkäis sillä välin päälle.

Anastasia
Seuraa 
Viestejä300

Lueskelin että kuningattaret on yleensä niitä jotka perustaa pesän ja ajattelin että jos siellä on vaan se kuningatar ja jos se kuningatar lentää ulos ja ei pääse enää pesään niin ongelma on sillä ratkaistu. Ja kävin avaamassa äsken parvekkeen lasin ajatuksena että se kuningatar lentäis takaisin ulos ja suljen lasit sitten niin ettei se pääse sisään. No kun avasin lasin niin viiden sekunnnin päästä lensi taas amppari ulkoa sohvaan :O Eli niitä onkin pesällä useampi. Suljin sitten taas lasit ja yksi amppari sitten lensi sohvasta ja yritti sitten pätoivoisesti päästä ulos, muttei mahtunut raoista kun oli niin iso. Ja yritin sitten suihkuttaa sen päälle Raid Superia vaikka vannoin etten ikinä enää koske ko. myrkkyyn. No ei se suihkuttaminen auttanut kun ei se osunut siihen amppariin kun se lenteli niin nopeasti ja meni aina niin ylös etten voinut suihkuttaa sinne kun ois tullut silmille se myrkky. Ärsyttää kun taas jouduin haisteleen tuota myrkkyä eikä siitä ollut mitään hyötyä. Miten ne ampparit on ehtineet tässä vajaassa kuukaudessa perustaa pesän ja kasvaa noin suuriksi kaikki? Kaikki jotka oon nähny on olleet tosi isoja.

Felis catus
Seuraa 
Viestejä242

Pölynimuri sohvan rakoon ja imu päälle tai nappaa ne imurilla lennosta. Sitten kun olet lopettanut, niin teippaat imurin suun kiinni. Annat olla kiinni muutamia päiviä, jotta ovat varmasti kuolleet.

"There are those to whom knowledge is a shield, and those to whom it is a weapon. Neither view is balanced, but one is less unwise."

Anastasia
Seuraa 
Viestejä300

Pitää kokeilla tuota pölynimuria joku päivä, en uskalla vielä. Pelkään että ne hyökkää mun päälle eikä oo mitään suojavarusteitakaan. Pidän nyt parvekkeen laseja kiinni, vaikka ois pitänyt kyllä tuulettaa se eka kun se myrkky haisee siellä sisälle asti. Äsken yks ampiainen yritti ulkoa sisään, ei mahtunut. Periaatteessa ne mahtuis tunkemaan itsensä noista raoista jotka lasien väliin jää, mutta ne ei halua jostain syystä tunkeutua niistä kun ei mahdu reippaasti. En viitsi kuitenkaan teipata niitä kun parvekkeen kautta tulee tuuletusilma sisälle ja ne teippiliimat on vaikea pestä pois. Luulis että tuokin jotenkin auttais niiden vähentämisessä kuitenkin kun eivät ne pääse hakemaan/tuomaan ulkoa toukille ruokaa?

Anastasia
Seuraa 
Viestejä300

Oppivatkohan nuo jo kulkemaan lasien raoista. Kun äsken yksi yritti ulos ja kävin hakemassa myrkyn niin sillä välin se oli kadonnut, toivottavasti ei tajunnut mennä lasien raosta.

Joku fiksu ampiaisasiantuntija vois heittää arvion että kuinka suuri pesä sohvassa mahtaa olla? Tai kuinka suuri voi suurimmillaan olla (montako ampiaista) jos sohva on viety parvekkeelle 29.5 eli 25 päivää sitten.

Vierailija

Tömäytä sitä sohvaa jollain pitkällä kepakolla oven raosta. Jos sieltä ei nouse ampiaisparvea, siellä ei ole pesää. Jos nousee, siellä on. Siinä tapauksessa tunget sinne vaan puoli purkillista Raidia. Ampparit kuolevat, eikä siitä aineesta ole mitään haittaa sohvalle eikä sinulle, ellet sitten satu olemaan kultakala.

Ampiaiset eivät ole niin aggressiivisia hyönteisiä kuin monesti luullaan. Itse tuhoan vajan kattoon ilmestyvät pesät yksinkertaisesti irrottamalla ne jollain laudan pätkällä katosta. Eilen kaveri tuhosi aika ison pesän samalla taktiikalla. Satojen yksilöiden pesiä olen tuhonnut suihkuttamalla niihin pyretriiniä. Ei ne sen pilven läpi kimppuun tule.

Anastasia
Seuraa 
Viestejä300

En pysty oikein tökkimään sitä sohvaa kepillä kun se selkänoja on niin korkea niin tarvis sellaisen 90 asteen kulman että sinne vois tökkiä ovenraosta. Eikä sinne pysty oikeastaan katsomaankaan, koska sohva pitäis ensin kääntää selälleen ja jotta sen vois kääntää selälleen se pitäis ensin siirtää että sen mahtuis kääntämään. Ja se on niin raskas etten saa sitä siirrettyä kun yksi reuna kerrallaan ja kun siirtäisin toisen reunan niin joutuis kulkemaan aika hankalasti keskeltä parveketta takaisin ja sillä välin ampiaiset vois ehtiä hyökätä. Luin että muutama kaulanalueelle tuleva pistos voi olla hengenvaarallinen eikä mulla oo mitään hyttysnaamiota. Eikä sekään ois varmaa että näkis onko siellä pesää tuollakaan tavalla, koska sen selkänojan sisässä on sellainen vuodemekanismin osa niin se pesä voi olla sen kummalla puolella tahansa Sitä vuodemekanismiakaan ei saa vedettyä ulos kun se vetäytyy sieltä viimeisenä ja parvekkeella ei riitä tila aukaista koko sohvaa. Myrkyn suihkuttaminekaan ei välttämättä osu oikeaan kohtaan.

Parvekkeen lasien kiinnipitäminen ei enää auta. Ne ampiasiet on oppineet kulkemaan kaikista mahdollisista raoista.

Yritin tehdä niille tuossa ansan, joka ei sotke sohvaa, mutta sekään ei toiminut. Leikkasin kirkkaan jätesäkin auki ja levitin sen sohvan päälle ja teippailin kiinni niin että toiseen reunaan jäi vaan pieni aukko josta pääsee pesältä pois. Sitten suihkutin sen päälle reippaasti Raid Superia siihen niiden käyttämän aukon näköiselle kohdalle tarkoituksena että se ampiainen yrittää siitä pesään ja koskee eka siihen ennen kuin menee pesään ja kuolee tai vie myrkkyä pesään. Äsken yksi tulikin siihen pesälle ja tökki sitä muovia pari minuuttia, mutta ei mitään reagtiota ! :O Sitten se löysi tien pesälle. Eikö sen ois pitänyt alkaa kitumaan tuossa kahdessa minuutissa?

Mulle itselle tulee vaan aina ihan höntti olo tuosta Raid Superista, alkaa nukuttaa ja on jotenkin epämääräinen olo. Taas sitä myrkkyä tuli sisään kun sitä käsketään suihkuttaa suljetussa tilassa niin pidin parvekkeen lasit eka kiinni ja odotin eka että se laskeutuu ja sitten vasta kävin avaamassa lasin, niin sillä välin ne höyryt tuli sisälle eikä täällä vaihdu ilma kun ei oo kun yksi ikkuna jota voi pitää auki.

Virittelin niille aamulla pari hunaja-ansaakin, eli suureen lasipulloon hunajavettä pohjalle, kuulemma niiden pitäis mennä pulloon eivätkä osaa ulos, mutta ei se näköjään toimi. Yhtään ei oo pullossa. Kokeilin myös omenaviinietikka& fairy-ansaa, joka toimii kukkakärpäsille, muttei sekään houkuta niitä.

Anastasia
Seuraa 
Viestejä300

On tuossa muovissa näköjään se hyvä puoli että ne tunkee itsensä tosi ahtaisiin välein kun yrittävät päästä sen alta pois, ja silloin ne on kätevä lististää silitysraudalla sinne muovin alle Tai ainakin yksi tuohoutui äsken noin. Sohva voi vähän sotkeutua, mutta pidän muutenkin siinä aina päällistä kun se on niin haalistunut.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Paul M

Ei muuten hae materiaalia. Ne nyhtävät paperikuitua tietyllä tavalla kuivuneen ja sään pieksemän puun pinnasta. Tuollaista pintaa ovat harmaaksi muuttuneen laudat ja hirret.


Mulla yksi amppis kävi järsimässä pahvilaatikoita ja muutaman päivän kuluttua huomasin että oli kovasti ruskea ja punavalkoinen pesä kasaantumassa parvekkeen oven yläpuolelle... ei muuten kasaantunut kauan. Kopautin sen ovenraosta kepillä alas, eikä sen jälkeen kukaan ole yrittänyt.

Oli vaan hupaisaa katsoa kun tyyppi kävelee kodinanttilalaatikon kylkeä ja taakse jää vana...

EEDITH. Lainauksen korjaus.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

jogger
Seuraa 
Viestejä2936

Sain aikamoiset naurut lueskellessani tätä. Kun luin aikaisemmin sinun sohvanmyrkytysaihetta... Minulla on outo huumorintaju, ei sillä että olisin vahingoniloinen, mutta jotenkin koomista tuo jatkuva epäonnistuminen on, ehkä muistuttaa minun omia epäonnistumisia ja ne naurattaa jälkeenpäin ajateltuna niin hemmetisti. ja muutenkin tuo koko idea tässä on niin koominen... ötökät jotka eivät meinaa lähteä pois sieltä vaan lisää tulee joka kerta kun yhden yhdyskunnan olet poistanut. ne tykkää sun sohvasta kauheasti. tämä siis koomista. tai no en oikein tiedä mille nauran enää. monimutkainen asia nojaa, olen mä kai hullukin vähän.

Itse varmasti kyllästyisin jatkuvaan epäonnistumiseen ja yksinkertaisesti heittäisin sohvan kaatopaikalle ja ostaisin uuden, olethan pärjännyt ilman sohvaa jo monta kuukautta, niin miksipä ei?

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Ei tuossa oikeasti ole mitään ongelmaa: potkaise sohvaa ja katso, minkälainen pilvi sieltä ampiaisia nousee, jos lainkaan. Kylmä keli on siihen hommaan parempi kuin kuuma.
Jos tulee musta pilvi, suihkuta raidilla koko partsi. Jos tulee 5-10 kpl, mene käynnissä olevan imurin kanssa koputtelemaan lisää. Jos tulee vain pari, paukatat niiltä nirrin pois kärpäslätkällä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40833

Ei niillä tähän vuodenaikaan kovin montaa työläistä ole. Sen kun kannat sohvan sisälle ja tapat ikkunan läpi ulos pyrkivät työläiset yksitellen. Jos perheessäsi on joku vaarallisen allerginen, sitten ehkä kannattaa pyytää jotakuta toista hävittämään pesä.

Vierailija

Pyydä joku riuskaotteisempi tuttavasi tuhoamaan tuo pesä,ei millään pahalla mutta vaikutat hieman liian varovaiselta ja "kaupunkilaiselta" tähän operaatioon.

Ei ollut siis tarkoitus loukata,avun pyytäminen on ihan fiksua,koska kaikki me tarvitaan joskus apuvoimia.

Allerisoitua voi kuka tahansa ja koska tahansa. Silloin on hengen lähtö lähellä yhdestäkin pistosta. Amppari on äärimmäisen aggressiivinen pesällään. Paksu vaatetus estää pistot, mutta myrkky vaikuttaa myös kankaasta saatuna. Se on silloinkin hyvin kivulias. Ei siis koskaan yksin pesän kimppuun. Toki katossa olevan voi pussittaa muovipussiin helpostikkin.

Anastasia
Seuraa 
Viestejä300

En yhtään ihmettele jogger että sua naurattaa. Mä oon oikeasti sellainen tosielämän Ms. Bean, epäonni varjostaa mua koko ajan ja mulle sattuu ja tapahtuu kaikenlaista ilman että itse siihen edes välttämättä voin vaikuttaa. Vissiin joku kirous :S Tekis mieli kyllä päästä siitä eroon. Välillä tosin voi yrittää nauraa itselleen ja huvittaa kavereita facebookissa kirjoittamalla päivityksiä Ms.Beanin nimellä. Musta vaan tuntuu että kaikki ei enää edes usko että ne on totta. Toisaalta jotkut pitkäaikaisemmat kaverit on huomanneet tämän mun epäonnisuuden jo yli kymmenen vuotta sitten ja itsekin ihmetelleet siitä useaan kertaan. Oikeastaan minusta tuntuu etten nykyään uskalla tehdä juuri mitään tai pitää olla aina kauhean varovainen, mutta silti sattuu koko ajan jotain. [size=50:11qaxks3](Tiesittekö että esim. kirjolohen pyrstö pitkästi solmittuine pusseineen ehtii kulkeutua aika tiukasti kaupan liukuhihnan väliin sillä aikaa kun maksaa. Ja ei, sitä ei saa ehjänä sieltä pois vaikka pyytäisi pysäyttämään likuhihnan. Ja että kaupassa on hyvä olla sateenvarjo mukana aurinkoisellakin säällä siltä varalta jos joku keksii avata limsapullon kassalla ja se vähän kuohuu yli ja itse seisoo siinä vieressä. Ja eri valmistajien elintarvikepakkauksissa on aika paljon yllätyksiä ja suojakaasupakkaukset on toisinaan aika huonosti liimattuja, mutta monikaan ei sitä tiedä, koska ne kaikki sattuu aina mulle. Toisinaan vitamiinipurkkiinkin voi eksyä väärä tabletti, vaikka se ei valmistajan mukaan voi olla mitenkään mahdollista kun koneet pestään sillä välin. Ja että kannattaa varoa ettei läppärin johto takerru jalkaan, sillä sen pää voi huonlla tuurilla katketa virta-asemaan ja koko virta-aseman voi joutua vaihtamaan ja se voi maksaa enemmän kuin koneen arvo on. Ja että jos ostaa uuden koneen niin sille ei ehkä saakaan siirrettyä niitä ohjelmia joita ihan välttämättä tarvitsisi gradun tekoon, ja gradun aiheen voi joutua vaihtamaan tuon takia, vaikka seminaarikin tuli jo käytyä, ellei sitten halua muuttaa takaisin 200km päähän opiskelupaikkakunnalle josta muutti juuri pois, kun ei ole vara ostaa kalliita ohjelmia uudempana versiona itselleen. Jos pelaa kenoa niin ei sitten kannata huvikseen katsoa seuraavana päivänä että oisko edellisen päivän rivillä voittanut tänään mitään, sillä ois nimittäin voinut saada tänään aikamoisen potin ja ja sekös harmittaa. Ja jos haluaa muuttaa johonkin kämppään juuri sen takia että sen varustukseen kuuluu astianpesukone siksi koska inhoaa yli kaiken tiskaamista, niin kannattaa varautua siihen että se kone saattaa hajota kuukautta ennen sun muuttoa. Kynsilakanpoistoaine myös liuottaa aika tehokkaasti tekstit ja kuvat opiskelijakortista...Ja alle kolmekymppisenä voi olla jo yhtä paljon sairauksia kuin vanhalla mummolla. Näistä kaikista voisi kirjoittaa kirjan, jos siis haluasi nolata itsensä totaallisesti )[/size:11qaxks3]

En mä oo itseasiassa ollut ilman sohvaa vasta kuin 26 päivää, kovasti sitä jo kaipailin kyllä takaisin. Muutan ehkä syksyllä toisella paikkakunnalle joten en nyt sitä ennen ainakaan osta uutta.

Minusta tuntui aamulla että nuo mun ampiaiset haki rakennusmaterialia sellaisesta valkeasta kalkista jota on kuivunut noihn parvekkeen kiviseiniin yläreunaan. Tai sinne se aina lensi näykkimään, kun ei päässyt ulos ja sitten pian takaisin pesään.

Mä oon muuten potikinut tuota sohvaa kans, mutta väärästä reunasta kun se ampiaispesä on ilmeisesti toisessa reunassa kun sieltä ne kulkee, mutta ovenraoko on väärällä puolella. Ei taphtunut mitään kun potkin, toisaalta tuo sohva on tosi jykevä ja raskas joten ei siinä potkut sitä paljon heilauta.

Tässä on myös se ongelma että mä en tiedä yhtään että oonko allerginen ampiaisen pistoille. Viimeksi pistänyt varmasti lapsena, ja aikuisena mulle on tulltu tosi paljon allergioita, vakaviakin. Esim. pähkinöistä mulla turpoaa nykyään kurkku ja henkitorvi eikä lapsena taphtunut mitään. En siis uskalla mennä sörkkimään sohvaa ilman mitään hyttysnaamaria ja sadevaatteita, joita mulla ei oo, eikä kyllä huvittais ostaakaan, mutta pakko vissiin. Mä nyt kokeilen että kuinka pitkälle riittää tämä konsti että suihkutan tuohon muovin päälle Raid Superia ja listin niitä sieltä alta aina kun näen. Ei vaan viitsi ihan jatkuvasti tuijottaa tuossa ikkunassa että näkyykö niitä, kun joku naapuri näköjään häiriintyi siitä Se huoasi kun seisoin ikkunassa ja tuli naapuritalon pihasta tuohon keskelle pihaa ja rupes tuijottamaan mua näkyvästi takaisin Luuli vissiin että kyylän sitä Vähän liian näkyvä paikka seisoa tokassa kerroksessa ikkunan vieressä koko ajan.

jogger
Seuraa 
Viestejä2936
Anastasia
[size=50:1rihccpj](Tiesittekö että esim. kirjolohen pyrstö pitkästi solmittuine pusseineen ehtii kulkeutua aika tiukasti kaupan liukuhihnan väliin sillä aikaa kun maksaa. Ja ei, sitä ei saa ehjänä sieltä pois vaikka pyytäisi pysäyttämään likuhihnan. Ja että kaupassa on hyvä olla sateenvarjo mukana aurinkoisellakin säällä siltä varalta jos joku keksii avata limsapullon kassalla ja se vähän kuohuu yli ja itse seisoo siinä vieressä. Ja eri valmistajien elintarvikepakkauksissa on aika paljon yllätyksiä ja suojakaasupakkaukset on toisinaan aika huonosti liimattuja, mutta monikaan ei sitä tiedä, koska ne kaikki sattuu aina mulle. Toisinaan vitamiinipurkkiinkin voi eksyä väärä tabletti, vaikka se ei valmistajan mukaan voi olla mitenkään mahdollista kun koneet pestään sillä välin. Ja että kannattaa varoa ettei läppärin johto takerru jalkaan, sillä sen pää voi huonlla tuurilla katketa virta-asemaan ja koko virta-aseman voi joutua vaihtamaan ja se voi maksaa enemmän kuin koneen arvo on. Ja että jos ostaa uuden koneen niin sille ei ehkä saakaan siirrettyä niitä ohjelmia joita ihan välttämättä tarvitsisi gradun tekoon, ja gradun aiheen voi joutua vaihtamaan tuon takia, vaikka seminaarikin tuli jo käytyä, ellei sitten halua muuttaa takaisin 200km päähän opiskelupaikkakunnalle josta muutti juuri pois, kun ei ole vara ostaa kalliita ohjelmia uudempana versiona itselleen. Jos pelaa kenoa niin ei sitten kannata huvikseen katsoa seuraavana päivänä että oisko edellisen päivän rivillä voittanut tänään mitään, sillä ois nimittäin voinut saada tänään aikamoisen potin ja ja sekös harmittaa. Ja jos haluaa muuttaa johonkin kämppään juuri sen takia että sen varustukseen kuuluu astianpesukone siksi koska inhoaa yli kaiken tiskaamista, niin kannattaa varautua siihen että se kone saattaa hajota kuukautta ennen sun muuttoa. Kynsilakanpoistoaine myös liuottaa aika tehokkaasti tekstit ja kuvat opiskelijakortista...Ja alle kolmekymppisenä voi olla jo yhtä paljon sairauksia kuin vanhalla mummolla. Näistä kaikista voisi kirjoittaa kirjan, jos siis haluasi nolata itsensä totaallisesti )[/size:1rihccpj]

[size=85:1rihccpj]Tuosta huono-onnisuudesta: siihen vaikuttaa oman kokemukseni mukaan oma asennekin, saatat alitajuisesti hakea tilanteita joista tulee paha olo tai ärsyynnyt. Huomasin samanlaisen tavan itsestäni taannoin, asia hoitui niin etten enää välittänyt virheistä kuten ennen, vaan annoin asioiden vain olla, ja esim jos tuo sohva olisi tuommoinen, niin ostaisin vain uuden enkä vaivaisi sillä päätäni enää, koska tiedän kokemuksesta että asiat vain menisivät huonommin kuitenkin .

Huomasin joskus myös että mitä ärtyneempänä käytin tietokonetta, sitä useammin kaikki ohjelmat kaatuilivat ja kone jumitti. Ehkä oli sattumaa, ehkä ei, mutta aina välillä sen huomaa, kun jokin asia vituttaa, niin kaikki menee päin persettä automaattisesti, joten yritän nykyään olla rauhallisesti välittämättä vastoinkäymisistä liikaa, ja kyllä se asenne on vaikuttanut paljonkin. Ehkä minullekin käy noita "mr.bean" juttuja yhtä paljon nykyäänkin, mutta koska asenne on muuttunut, en muista niitä sen kummemmin enää enkä kiinnitä huomiota: ne ovat vain jotain tapahtumia jotka nyt sattuivat menemään näin. Enää ei vituta asiat niin paljon, kun ei ajattele sitä "vitutusta" jatkuvasti, eikä mieti kokoajan että on se "mr.bean" jolle käy kuitenkin huonosti. Asenne vaikuttaa paljon!

Toisaalta, tuo "mr.bean" on kyllä takaraivossa juurtuneena vieläkin, esim olen pessimistinen luonteeltani, mutta enää se ei häiritse elämää kuten ennen. Onhan mullekin sattunut kaikenlaista epäonnea, mutta en mä niitä enää sen kummemmin muista, kuten sinä muistit pitkän litanian, minäkin voisin kirjoittaa jos vain muistaisin tapahtumia... niitä kyllä on käynyt aika omituisiakin, mutta kun ei muista niin ei muista, toisaalta, parempi niin.
[/size:1rihccpj]

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

Anastasia
Seuraa 
Viestejä300

[size=85:3ax439ov]En minäkään enää oikeasti jaksa kaikesta niin välittää, oon tottunut tähän. Eli ei mua niinkään ärsytä vaan turhauttaa vaan kun mene aika kaiken turhan kanssa tappelemiseen. Ja nuo jutut jotka kirjoitin oli tässä viimeisen kahden vuoden aikana sattuneita joten siksi ne muistaa vielä. Mutta en todellakaan muista kaikkea kahden vuoden aikana sattunutta, niitä on sattunut niin paljon.

Mulla menee tuo tietokonehomma muuten niin että aina kun olen innostunut niin kone menee sekaisin. Siis on ihan varma että jos mulla on joku hieno idea ja menen innostuneena koneelle sitä tekemään niin kaikki jumahtaa, vähintään ohjauslevy ei toimikaan yhtäkkiä. Nykyään mä pärjään kyllä paremmin tietokoneiden kanssa, nuorempana olin varma että mulla oli joku sähkökenttä joka sotki ne, kun lähes joka kone jumahti tai sekosi aina kun minä olin sillä. Enkä tehnyt niille edes mitään outoa, kerrankin yritin luokkatilassa vaan jokaiselle koneelle ja ehdin liikauttaa hiirtä tai kirjautua tai vastaavaa ja kaikki koneet jumivat saman tien. Melkein yliluonnollista Kuten sekin kun kerran mainitsin yhdelle opiskelukaverille puolivitsillä että "uskallankohan tulla tähän viereen istumaan kun mulla on sellainen vaikutus että tietokoneet sekoaa" ja kohta sen opiskelukaverin word meni täysin sekaisin. Ehkä mun sähkökenttä on nykyään tottunut omaan läppäriin…

Kaikista ongelmaista ei vaan tosiaan voi olla välittämättä, kuten tuo tietokoneen virtapistokkeen hajoaminen. Tai tuli mieleen se kun pesin viime syksynä syystakkini ja silitin sen huollellisesti, ja menin kaupungille niin joku lintu kakkasi sen takin päälle ja mun piti lähteä pesemään se uudestaan. Jos ois välittämättä niin ois varmaan sitten kävellyt koko syksyn linnukakkaa takissa Kerran taas mulle soitettiin yhdestä työpaikasta jota olin hakenut, mutta en kuullut sitä koska imuroin, ja en yleensä koskaan silloin imuroinut keskellä päivää paitsi viikonloppuisin. Kun hoksasin että mulle oli soitettu ja soitin takaisin niin se tyyppi oli ehtinyt antaa sen työpaikan jollekin toiselle. Ei voinut olla harmittelematta

Joskus tästä epäonnisuudesta on kyllä hyötyä muille, niin kuin kerran kun vaihdoin kirjaston pin-tunnuksen. Heti uudestaan kirjautuessani "unohdin" sen ja jouduin pyytämään kirjastolta alkuperäisen palauttamista. No heti kun sain sen, vaihdoin sen omaan ja kas kummaa taaskaan se ei toiminut. Sitten luin ohjeista että se saa olla enintään 11 merkkiä ja mun oli 12. Huomasin että salasanan vaihtosysteemissä oli sellainen vika että se ilmoitti jos salasana oli liian pitkä, mutta se ei ilmoittanut jos se oli 12 merkkiä, vaan vasta 13 merkistä eteenpäin. Ilmoitin tästä kirjastonhoitajalle , kun pyysin taas salasanan palauttamista. Se kirjastonhoitjaa ei ikinä ollut kuullut että moista voisi sattua ja itsekin kokeili sitten että onko se mahdollista, ja kun onnistui vaihtamaan itselleen toimimattoman salasanan, niin aikoi sitten ottaa yhteyttä asiantuntijoihin. Kukaan muu ei ollut ilmeisesti koskaan kokeillut 12 merkin salasanaa ennen mua .[/size:3ax439ov]

Mutta noista ampiaisista: Toimikohan tuo Raid Super sittenkin tuossa muovin päällä...Nimittäin en oo nähnyt nyt ampiaisia enää kun oon vilkuillut, tosin en viitsi vilkaista kun ehkä kerran tunnissa ettei naapuri ärsyynny kyyläämisestä. Onnistukohan se yksi viemään sitä myrkkyä pesään....Tai ehkä on vielä liian aikaista riemuita, pitää seurailla useampi päivä.

Sivut

Tasan kaksi vuotta sitten

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat