Seuraa 
Viestejä45973

Kirjoitanpa tämmöisen setin tänne mikä on jonkin aikaa jo askarrellut mieltäni, jos saisi siitä keskustelua aikaiseksi. Pidän näitä kaikkia asioita yhtenä isona vyyhtinä. Siksi puhun niistä yhdessä topikissa.

Aloitetaan musiikkiteollisuuden ahdingosta ja piratismista:

"The issue comes down to two key points:

1. It is much easier to record good-sounding music than ever before. Anybody can record at home these days with a modest financial investment. I'm not saying that buying gear confers talent; all I am saying is that nearly everyone owns computers these days and quality audio interfaces are only a couple hundred bucks. There's also plenty of free (non-pirated) music software out there, so one could actually produce an entire album "in the box" with a computer at no cost at all! This is linked to point #2 in that the market is simply saturated with music right now. Sure, there was a lot of stuff coming out in the 80's and 90's, but nothing like the relentless tidal wave of today.

2. Virtually everyone has internet access these days and have become spoiled from free releases or easy access to pirated material. From an ethical standpoint, there is no justification for illegally downloading music, but I have to admit that I've done it anyway. I know that it's wrong, but money is tighter than it's ever been before. Why would I spend money on something that I can get virtually instantaneously, and for free? I've been downloading music since 1997 or so, on a dial-up modem!

I also produce and record my own electronic music and have done so since the late 90's. I started off with some software, and I've downloaded other stuff since then, but I realized that producing on a computer is utterly boring. Since then I have invested thousands of dollars in music gear because it is a passion of mine. A hobby. I've never made a dime from my music. Every show or party I've ever played at has been for free. I've sold some CDs, but I've given away far more. Times have changed and musical artists expecting to make a living from recording tunes simply need to accept the fact that those days are pretty much gone unless you tour a lot and sell a lot of merchandise. Even then, you're not likely to get rich from it.

It's really simple - people are not going to pay for something that they can get for free, whether it's legal or not. There's always going to be a relative minority that will shell out for physical recordings, but they are, like I said, a minority. If people could get houses for free with very little risk of legal repercussions, they would. If they could get food for free, they would. The same applies to anything that is in demand. Anything that can be digitized will be pirated. Shut down one site and two more will pop up.

Sure, musicians are less likely to make a living from their music, but it has never been easier to actually get your content out to an audience. No longer do bands need record deals to get heard. Anyone can record at home, and between YouTube, Soundcloud, and all of the other sites similar, these artists can be heard by people all over the world. Try doing that in 1996! I think that most musical artists under the age of 40 realize and accept the state of the music industry... people are always going to make music, because it's fun and they love to do it. The only people I see bitch and complain are the older cats who miss the "good ol' days," record companies, and certain politicians trying to gain support. The industry has changed, for better or for worse, but like people have already mentioned, time doesn't flow backwards. The truly talented musical artists can still make plenty of money because we have a more global marketplace than we did even 15 years ago."
-- skunk3, Wednesday, June 20, 2012
http://www.digitalmusicnews.com/perm...2/120619lowery

Ja wikipediasta:
Goods (and services) that are scarce are called economic goods (or simply goods if their scarcity is presumed). Other goods are called free goods if they are desired but in such abundance that they are not scarce, such as air and seawater.
--> and recordings of people performing music at any given level of skill and/or talent.

"There is no scarcity of recorded music. There is no scarcity of those who perform music. There is little scarcity in the number of guitars and amps being sold globally."

Jotenka digiaika luo yltäkylläisyyttä viihteenalalla ja sitä kautta aiheuttaa digitaalisten tuotteiden hinnan lähes nollaan.

Nämä muusikot ovat kuin biologinen ekolokero jolta puuttuvat "saalistaja" ja näin populaatio pääsee räjähtämään käsistä ja lopulta kuolee omaan mahdottomuuteen. Jäljelle jää sitten hirveästi harrastajia jotka tuottaa musiikkia vain maineen takia ja muutama superkuuluisuus jotka onnistuvat tienaamaan sillä.

Tällä hetkellä muusikoilla on isoin tappelu siitä, että pitäisikö brändää tuotetta vai ei. Siis tarkoittaen krääsän myyntiä faneille kuten T-paitojen. Pidemmän päälle siinäkin on ongelmana se, että jos kaikki tekee sitä niin niidenkin markkinat saturoituu liikaa.

Nyt puhuin lähinnä musiikista, mutta tulevaisuudessa isommassa määrin ongelman kohtaavat muutkin alat. Ei tarvitse miettiä kuin aikaa jolloin kotikoneella pystytään tuottamaan photorealistista kuvaa. Miten käy elokuvateollisuuden? Nyt jo on netti pullollaan kaikenmaailman harrastajien tuotantoa. Sitten saturoituu elokuva ala.

Mitenkäs sitten se krääsän myynti musiikin ohella? Se voi toimia nyt, mutta ei ehkä muutaman vuodenpäästä kun 3D-tulostus yleistyy. Sen kehityttyä kaikki pienempi krääsä mitä ihmiset haluaa voidaan kopioida raaka-aineen hinnalla. 3D-tulostus aiheuttaa myös kriisin perinteinen teollisuus. Miksi ostaa 200 euron varaosa autoon kun voi vaan imuroida CAD-file netistä ja tulostaa se varaosa. Tämä voi tulla jo 10vuoden päästä. Voi vaan kuvitella millaisia ACTA/SOPA ehdotuksia alkaa lentää kun perinteinen teollisuus alkaa lobbaamaan anti-piraatti lakeja.

Bioteknisen kehityksen yhteydessä ei olla vielä puhuttu piratismista, mutta voisi kuvitella, että tulevaisuuden tekniikat mahdollistaa kotikonsteillakin tuottaa vaikka miten monimutkaisia geenimuunnoksia. Puhumattakaan lääkkeiden kopioimisesta.

Piratismia ei pysty pysäyttämään. Se on luonnollista, että ihmiset hankkivat tuotteet sieltä mistä ne saa halvimmalla. Pitää vielä ottaa huomioon kuinka yhteiskunta muuttuu. Aika moni nuorisohan pitää digitaalista piratismia täysin hyväksyttävänä ja että siinä ei ole moraalisesti mitään väärää. Lakeja tehdään ihmisten moraalikäsityksien mukaan jos jokin laki ei sovi yleiseen moraaliin niin sitä ei vaan kukaan noudata ja ennen pitkään sellaiset lait kaatuvat. esimerkkinä kieltolait. Moraalihan on kokoajan muuttuva esim. ei Rooman aikaan pidetty mitenkään moraalisesti vääränä orjien pitäminen. Tulevaisuudessa todennäköisesti ei ole piratismia koska kopioiminen on sallittua kuhan nykynuoriso pääsee vallankahvaan.

Kaiken kaikkiaan kun taloudellinen ahdinko lisääntyy, niin lisääntyy myös piratismi. Ihmiset pistävät mieluummin vähäiset rahat välttämättömyyksiin ja hardwareen kuin softwareen. Sitten pitää myös ottaa huomioon automaatio ja työpaikkojen väheneminen, joka lisää paineita halvemmille ja ilmaisille tuotteille. Lopulta tulemmekin tilanteessa jossa tämä kapitalistinen järjestelmä on tiensä päässä koska on liian paljon työttömiä ja liian vähän työntekijöitä pyörittämään tätä järjestelmää.

Niin ja kaikkein pahinta tässä hommassa on se, että ihmiskunta on historiansa suurimpien muutosten kourissa ja poliitikot ovat ihan pihalla asioista. Ne tappelevat vain jostain veronkorotuksista ja tukipaketeista eivätkä ota kantaan todellisiin ongelmiin, kuten liikakansoitukseen, resurssien liialliseen kulutukseen jne. Tämä nykyinen velkakriisikin johtuu yliveloiksi elämisestä ja se taas johtuu siitä kun yritämme pitää epätoivoisesti pystyssä tätä meidän nykyistä länsimaista järjestelmää ja hyvinvointia joka vaatii jatkuvaa kasvua. En usko, että nykyistä työttömyyttä pystytään mitenkään korjaamaan. Arabian maissa missä on vallanvaihdoksia, niin ei auta vaikka olisi mikä hallitusmuoto käytössä, niin lisää töitä ei pystytä pahemmin luomaan kuin korkeintaan hetkellisesti.

Omasta mielestä elämme äärimmäisen mielenkiintoisia aikoja joihin tämä meidän nykyinen tuntemamme yhteiskunnallinen ja ekonominen järjestelmä ei pysty antamaan vastauksia. Isoin ongelma tässä kaikessa taitaa olla se, että koko kehitys tapahtuu kokoajan nopeammassa ajassa ja perinteisesti muutokset ovat syntyneet sukupolvien vaihtuessa. Nyt sukupolven pitäisi omaksua uudet arvot ja muutokset jopa moneen kertaa elämänsä aikana. Dilemaksi voi muodostua se, että evoluutio vaatii kuolemaa, että uudistuksia tapahtuu ja kun me elämme kokoajan pidempään, niin miten me pystymme uudistamaan yhteiskunnan? Joskus 1500-luvulla oli paljon helpompi ennustaa miltä maailma teknoloogiselta tasoltaan näytti 50-vuoden päästä. Nykyjään se on lähes mahdotonta...

Lopulta kaikki tämä johtaa tähän:
http://emach.wordpress.com/2012/01/19/o ... he-future/

Itse uskon, että tuo on lähempänä kuin uskommekaan. Ehkä me näemme sen jo jos vaan elämänpidennys ehditään kehittää ennen sitä.

Tämä kaikki on vain pintaraapaisua aiheista ja tarkoitus antaa jonkinlainen kuva mitä on tekeillä. Muutenhan tästä mun tekstistä tulisi kirjanpaksuinen.

Niin ja lopuksi hauska artistin mielipide:
http://www.youtube.com/watch?v=aCkX0KcNwrI

Kommentit (2)

Tätähän tämä on.

Ennustan, ei vaan päättelen nykyisenkaltaisen kehityksen romahduttavan musiikin ja elokuvien laadun.

Ei sillä 200 euron laptopilla nauhoiteta, miksata ja masteroida maailmanluokan musiikkia. Se on puhtaasti mahdotonta. Jo pelkästään pätevän nauhoitustilan rakentaminen maksaa kymmeniä tuhansia. Eikä niitä enää rakenneta tai ylläpidetä, jos ei tulee rahaa toimistollekin päin.

(Tsekatkaa nyt vaikka tv:n tarjontaa... Rahan loppuminen näyttää juuri siltä.)

Eli tähän asti tehdyn laadukkaan musiikin ja elokuvan arvostus tulee nousemaan arvoon arvaamattomaan, kun ensin romahdutamme viihdeteollisuuden ja sitten korvaamme sen naapurin Sepin laptopilla nauhoittamalla nokkahuilusoololla.

Minä maksan rahaa saadakseni ammattilaisten tekemää musiikkia ja muuta taidetta. Harrastelijat pysyköön työväentalon kurssilla ja soittakoon sitten biisejään vaikka rippijuhlissa tai mummin synttäreillä.

Herää kysymys tarvitsemmeko me oikeasti näitä 100 miljoonan dollarin hintaisia ammattilaisten tekemiä elokuvia vai pärjäisimmekö ihan hyvin pienemmilläkin tekeleillä? Kuten naapurin nokkahuilun soitolla? Tietenkin kun on aina niitä maksajia kuten sinä niin laadukkaampaakin matskua löytyy. Nythän trendi on menossa kokoajan siihen suuntaan, että leffojan ja pelien tekeminen maksaa kokoajan enemmän ja enemmän.

Musiiksita taas pitää sanoa, että ilmatteista harraste musaa löytyy todella laadukasta ja hyvää todella paljon jos vaan jaksaa penkoa. Miksi se olisi mahdotonta tehdä maailmaluokan musaa halvalla läppärillä? Jos musan pystyy tuottamaan kokonaan tietokoneella? Eräässä kirjoituksessa oli, että ainakin jenkeissä nämä nauhoitustilat elävät kultakautta. Niitä nousee kuin sieniä sateelta ja pieniä sellaisa on enemmän kuin koskaan ja nauhoitettavaa tulee enemmän kuin pystyisi ottamaan vastaan. Nimenomaan niitä on siis paljon ja ne on halpoja. Siis kuka tahansa harrastaja voi pienellä rahalla mennä sinne nauhoittamaan. Tekniikan kehittyessä nämä nauhoutuslaitteet tulevat kokoajan halvemmaksi.

Niin ja tosiaan kohta musat tehdään kokonaan tietokoneella ilman mitään nauhoitustiloja. Oletko kuullut sellaisesta kuin Hatsume Miku?: http://www.youtube.com/watch?v=DTXO7KGHtjI
Tuo on siis kokonaan tietetokoneen laulama ja se on erittäin suosittu ulkomailla. Noita konsertteja järjestetään aika paljon Japanissa ja jenkeissä. Suurilmiö nimenomaan nuorten keskuudessa. Youtube on pullollaan Vocaloids-ohjelmalla tehtyä musiikkia mitä tuo edellä oleva linkki edustaa. Ja tämä tekniikka on vasta lasten kengissä. Ne tosin eivät ole vielä niin laadukkaita, että ne viihdyttäisi valtaväestöä...

Eräässä TED-keskustelussa oli juttua, että oli kehitytty matemaatikallinen algoritmi taiteelle... Ehkä kohta tietokone tekee parempaa taidetta kuin me ihmiset.

Mutta sen kyllä allekirjoitan, että mitä suurempi määrä porukkaa pystyy tekemään musakkia, niin sen kokonais laatu laskee, mutta pitää myös muistaa, että sekaan mahtuu niitä helmiäkin sitten. Onko paljous tosiaan niin huonoasia? Pitää vaan sitten osata löytää ne helmet sieltä sössön seasta. Tämä on tietenkin sen hinta siitä, että kaikki pääsevät tekemään musiikkia ja jakamaan sitä. Minusta se on paljon parempi vaihtoehto kuin entinen, missä gatekeepersit pitivät vahtia. Gatekeepersit on historiaa kohta kaikessa internetin ansiosta... Tuskin tälläiset yksityisen kirjoitukset olisivat edes päässet lehden yleisöpalstalle 70-luvulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat