Seuraa 
Viestejä45973

Pyynnöstä avaan oman viestiketjun tälle suru-uutiselle.
Tiedefoorumin eräs ahkerimmistia kirjoittajista, nimimerkki Moses Leone, on poistunut keskuudestamme 15. huhtikuuta.

Hänen kuolinilmoituksensa julkaistiin Aamulehdessä lauantaina 12. toukokuuta.
Kaksi ilmoitusta, toinen omaisilta, toinen työnantajalta.

En tuntenut Mosesta henkilökohtaisesti. Moses ymmärtääkseni ei halunnut tulla täällä tunnetuksi omalla nimellään mutta siitä huolimatta hänen henkilöllisyytensä paljastui eräissä keskusteluissa joihin itsekin osallistuin.

Ihmettelin miksi hyvin aktiivisesti kirjoittava Moses yhtäkkiä vaikeni täysin. Muistelin hänen joskus kertoneen että hän asuu tai on asunut Tampereella, missä itsekin nykyään asun. En ole Aamulehden tilaaja enkä seuraa kuolinilmoituksia säännöllisesti mutta joko silkka sattuma tai alitajuinen aavistus sai minut lukemaan kyseisen lehden tavallista tarkemmin juuri 12.5., niin että huomasin nimen jonka osasin heti yhdistää tähän foorumiin.

Moses Leone oli syntynyt vuonna 1963.

Kommentit (15)

Toope
Seuraa 
Viestejä25557

Todellakin, hyvin ikävä uutinen. Moses oli erittäin aktiivinen kirjoittaja tuolla historia/yhteiskunta-osiolla. Hänen kanssaan tuli väiteltyä monituiset kerrat, kun näkemykset menivät usein niin herkullisesti ristiin. Foorumi on fiksua kaveria köyhempi.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Surullinen uutinen. Moses oli muuten myös erittäin huumorintajuinen ihminen. Siksi yritin
tähän etsiä muistopuheeksi esimerkkiä Moseksen ja minun välisestä sapelinkalistelusta, joka sitten päättyi yhteiseen nauruun. Vaan eipä niitä palstan alkeellisella hakutoiminnoilla löytynyt.

Kepeät mullat Moseksen haudalle.

Odottamatonta ja surullista. Humaanit mullat Moses Leonelle!

Oli kirjoittajana tinkimättömän avarakatseinen humanisti. Hän oli noin nuorikin vielä.

Oliks tää nyt se suomenruotsalaisten mooses joka sitä pakkoruotsin ja kaksikielisen suomen ihanuutta hehkutti ja paasas joka nurkassa?

Rauha hänen sielulleen, oli kuka hyväänsä.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Palstan toiseksi ahkerin kirjoittaja. Surullista kyllä muistakin syistä kuin tuosta menetyksestä. Nuori ihminen.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Moses Leonesta minulle ei kovin vahvoja mielikuvia ole syntynyt. Se mahtanee tarkoittaa että hän oli todella mukava ihminen ja nimimerkki. Joka tapauksessa, osanottoni läheisille. Muille; elämä jatkuu ja kannattaa joskus miettiä sitäkin, että pääasiassa palstan ulkopuolella.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Moses kirjoitti erityisesti Historia ja yhteiskunta -aluella. Hän jaksoi uupumatta puolustaa sekä moniarvoista yhteiskuntaa että yksittäisen ihmisen vapautta kieleen, uskontoon ja rakkauteen. Ei ajanut omia etujaan eikä halunut toisia loukata. Hän jaksoi aina luottaa siihen, etä tietoa jakamalla voidaan mielipiteitä muuttaa suvaitsevampaan, väljempään ja vapaampaan suuntaan.

Kovasti, kovasti olen surrut vielä nuoren, fiksun ja humaanin ihmisen kuolemaa.
Löytyi netistä tällainen laulu, ruotsinkielinen, jota usein siellä soitetaan hautajaisissa. Moses Leone, tämä on sinulle:
http://www.youtube.com/watch?v=1LitK0hc ... re=related

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat