Seuraa 
Viestejä45973

Saksassa julkitulleet asiakirjat osoittavat, että oli etukäteen tiedossa, että valuuttaunioni tulee epäonnistumaan. Euroopan johtajat kuitenkin tiesivät tarkalleen, mitä olivat tekemässä synnyttäessään Euron.

Nyt sitten voimme ympärillämme havaita sen, miksi tuhoontuomittu valuutta-alue luotiin. Pelastukseksi katastrofiin tarjotaan eliitin pitkään hellimää päämäärää, liittovaltio EU:ta.

http://glblgeopolitics.wordpress.com/20 ... ould-fail/

Sivut

Kommentit (17)

noone
Seuraa 
Viestejä577

Jokin pieni piiri on voinut tietääkin, mutta suurin osa uskoi bluffia.
Harvassa ovat ne näkijät, kuten Timo Soini, joka on vuosia yrittänyt kertoa että EMU:ssa on valuvika "eikä eri kokoisille hedelmille voi pukea samaa lippistä". Mutta populistejahan tuollaiset virallisesta totuudesta poikkeavat ovat aina. Suomi on kautta aikojen ollut kyykyssä ja laput silmillä milloin mihinkin. Jotkut Pisa-tutkimukset on pelkää foolaa. Yleissivistys paljolti sitä, että osataan olla kyykyssä "virallisien totuuksien" varjossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Ei euroa sinänsä ole suunniteltu epäonnistumaan, vaan se oli suunniteltu toteutumaan. Markkinatalous on itseään korjaava systeemi, eli jos se markkinatalouden komponentti kuten Euro ei toimi, niin se voidaan korjata. Ja korjataankin, koska virheiden korjaaminen tulee loppuviimein halvemmaksi.

Kysehän on vain rahasta jolla on imaginäärinen arvo ja uutta rahaa saadaan painokoneista. Pienet kriisit kun antavat arvokasta tietoa korrektista makrotaloustieteestä, joten pidemmällä aikavälillä hyödytään, jos tehdään korrektia makrotalouspolitiikkaa. Tätä on tiede, eli tiedeihmiset pystyvät oppimaan historiassa tehdyistä virheistä! (Soini tietenkin epätiedeihmisenä ei pysty oppimaan virheistä, koska hän on ideologiaan sidottu, eli hän ei pysty koskaan uudistumaan)

Tästä finanssikriisistä ollaan opittu ainakin seuraavia asioita:

1) Velan tarjonta on laitettava kuriin, koska velan todellisuutta vastaavaa hintaa ei voida tietää kysynnän ja tarjonnan lain perusteella. Esim. kreikkaan myytiin aivan liian halpaa luottoa, mutta Yhdysvaltain asuntokupla oli vieläkin pahempi markkinahintojen vääristymä.

2) Taloutta ja investointeja pitää stimuloida luomalla kotimarkkinoiden kysyntää, eikä lisäämällä investointiluottojen tarjontaa. Tällöin kysynnän ja tarjonnan laki ohjaa mihin kannattaa investoida. Kysynnän ja tarjonnan lain mukaan kannattava investointi kannattaa myös korkeakorkoisella ja lyhytaikaisella investointiluotolla.

3) Euro pitää korjata niiltä osin mitkä ovat pettäneet.

4) Sosiaalipolitiikka pitää uudistaa, eli sen perusta pitää luoda EU:n laajuisella perustulolla.

5) Veropolitiikka voitaisiin kanssa harmonisoida, koska Suomalaisten veropolitiikka on perverssiä ja kansalaisille suoraan valehtelevaa. Tästä johtuen 99 prosenttia palkansaajista ei osaa laskea edes omaa nettoveroprosenttiaan. Tämä tarkoittaa sitä, että yksikään tiedefoorumin seuraaja ei pysty laskemaan sitä edes viiden prosenttiyksikön tarkkuudella. Verotus ei siis ole läpinäkyvä ja sisältää paljon näkymättömiä piiloveroja, joita ei selvitetä kansalaisille.

Näin, markkinatalous on siis sopeutuvainen ja siinä mahdolliset virheet voidaan triviaalisti korjata. Kyse on vain siitä että pystytäänkö identifioimaan kriisin todelliset syyt. Tätä on myös rakentava kritiikki. Rakentavassa kritiikissä esitetään myös miten olemassaoleva voidaan korjata ja rakentava kritiikki ei ole koskaan sidottu ideologiaan, joka tarjoaa korjausehdotuksia ideologiselta pohjalta empiirisen pohjan sijaan.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

noone
Seuraa 
Viestejä577
Puuhevonen
Ei euroa sinänsä ole suunniteltu epäonnistumaan, vaan se oli suunniteltu toteutumaan. Markkinatalous on itseään korjaava systeemi, eli jos se markkinatalouden komponentti kuten Euro ei toimi, niin se voidaan korjata. Ja korjataankin, koska virheiden korjaaminen tulee loppuviimein halvemmaksi.

Kysehän on vain rahasta jolla on imaginäärinen arvo ja uutta rahaa saadaan painokoneista.
Tekisi mieli sanoa vain höpö-höpö, mutta pakko se on avata enempi.

Melkoista naiivia utopiaa kirjoittelet. Yhtä naiivia kuin avattaresi habitus, söpö leikkihevonen.
Utopia-liittovaltiossa nuo unelmat voisivat toimia, mutta ei reaali-Euroopassa, missä Vetelä-Euroopan ihmiset eivät suostu sisäisiin devalvaatioihin ja veronkorotuksiin.

"Itseään korjaava systeemi". Kyllä, mutta korjaavien ilmiöiden ei nyt anneta toimia. Markkinatalous ei ole sitä että sijoittajat ottavat voitot, mutta kun sijoitukset turskaantuvat, tappiot pakotetaan veronmaksajien maksettavaksi.
Nyt pitäisi antaa pankkien mennä konkurssiin, niputtaa ja sosialisoida niitä jotka ovat "too big to fail" (TBTF), eikä tekohengittää kusetusrahalla muutamia kuukausia eteenpäin, kunnes nekin rahat menneet korruption Moolokin kitaan, kuten Kreikassa.

Eikä Euroa nyt korjata. Ostetaan vaan kalliilla lisäaikaa taas. Näillä nykyisillä himmeleillä se ei korjaannu. Perusongelma tällä hetkellä pysyy, että PIIGS-mailla on aivan liian paljon velkaa per BKT, niin paljon etteivät ne halua ja tule niitä maksamaan. Tulevat pankkiunionit ja budjettikurit ovat nyt vain sitä bluffia jolla nykyiset rahan varastamiset ja pankkitukikusetukset perustellaan. Pitää muistaa että aiemminkin EMU:ssa oli vakaussopimus, rajat velkaantumisille ja vajeille. Niitä vaan ei noudatettu silloin, eikä niitä tulla noudattamaan nytkään. Näkeehän sen.

"Rahaa saadaan painokoneesta". Onpas taas naiivia tuokin. Utopiassa näin toimittaisiinkin reilusti [1], mutta nythän niin ei ole toimittu, vaan velat ollaan tasaamassa talkoilla. Suomelle kertynyt yli 50 Mrd€ saatavat jo nyt EKP:n kautta ja takauksia n. 10 Mrd€.
Näkisipä vaan sen päivän kun EKP painaa Suomelle nyt sitten 59 Mrd€ pikavauhtia jotta Suomen Pankki voisi maksaa velkansa liikepankeille pois ja sairaalloisesti ilmeisen pysyvästi vinoutunut target-balanssi (kohta 9.4) [1b] menisi nollaan.


Pienet kriisit kun antavat arvokasta tietoa korrektista makrotaloustieteestä, joten pidemmällä aikavälillä hyödytään, jos tehdään korrektia makrotalouspolitiikkaa. Tätä on tiede, eli tiedeihmiset pystyvät oppimaan historiassa tehdyistä virheistä! (Soini tietenkin epätiedeihmisenä ei pysty oppimaan virheistä, koska hän on ideologiaan sidottu, eli hän ei pysty koskaan uudistumaan)

Kerropa ihan mielenkiinnosta, mitä käsität Soinin "Hedelmät ja Lippikset"-vertauksella? Oletko edes vaivautunut miettimään mitä se tarkoittaa, tai käynyt lukemassa Soinin kirjoituksia, jossa avaa vähän enemmän sitä? Tunnut vähättelevän ja mitätöivän asian kuin Sinnemäki reilu vuosi sitten [2], haluamatta edes ymmärtää, kun fakta puhuu toivomaasi utopiaa vastaan. Toki Soini käyttää populismia juuri tuossakin, mutta samanlaista päinvastaista populismia käyttävät Sekoomuksen jäsenet kun puhuvat "palomuureista", "niskalenkeistä", "pensaspaloista" jne.


Tästä finanssikriisistä ollaan opittu ainakin seuraavia asioita:

1) Velan tarjonta on laitettava kuriin, koska velan todellisuutta vastaavaa hintaa ei voida tietää kysynnän ja tarjonnan lain perusteella. Esim. kreikkaan myytiin aivan liian halpaa luottoa, mutta Yhdysvaltain asuntokupla oli vieläkin pahempi markkinahintojen vääristymä.
Helpoiten tuo tapahtuu omissa valuutoissa, tai jos valuuttaliitot ovat vain samankaltaisten maiden liittoja, esim Vetelä-Eurooppaan oma valuutta-alueensa, Seuro, South-Euro.
Kun sisäinen devalvaatio ei onnistu, ulkoinen devalvaatio on edessä enemmin tai myöhemmin vääjäämättä, eli EMU:sta eroaminen tai EMU:n kokonaan hajoaminen.

"ollaan opittu" ? Mitä muka ollaan opittu, kun Eurobondit pakotetaan kurkusta alas meillekin lopulta. Siinähän jatketaan samaa myrkyllistä toimintaa että kaikille lainataan samoilla koroilla, vaikka kansantaloudet joissakin osavaltioissa olisi kuinka kuralla.
Tulee tarkoittamaan jatkuvaa rahansiirtoa Vetelä-Euroopan maille.


3) Euro pitää korjata niiltä osin mitkä ovat pettäneet."Hedelmät ja Lippikset". "Valuvika".
Milläs korjaat, kun ei vaan toimi.
Korjaavat toimet olisi Vetelä-Euroopan veronkorotukset ja sisäinen devalvaatio. Mutta kun ne ihmiset eivät siihen suostu. Emme elä utopiassa, vaan itsenäisten ja itsepäisten ylpeitten kansojen löyhässä liitossa joka perustuu kuvitelmiin.

Sisäiset devalvaatiot, eli palkanalennukset ja sosiaalietujen karsiminen, eivät ole maistuneet eivätkä tule tapahtumaan PIIGS-maiden kansalaisille. Viimeisessä EMU-huippukokouksessa tällä viikolla Espanja ja Italia sitten kiristivät käytännössä ihan uudet säännöt jo sovittuihinkin apupaketteihin. Nyt Irlanti haluaa myös helpotukset ja Kreikka haluaa avata säästöpaketin. [3] Kummassakin Suomi toisena sopijaosapuolena joutuu vaan nielemään vanhojen sopimusten muuttamisen niin että Suomen riski kasvaa nyt jälkikäteen huomattavasti.


4) Sosiaalipolitiikka pitää uudistaa, eli sen perusta pitää luoda EU:n laajuisella perustulolla.

Mistä rahat tuohon? Veronkorotuksilla vai ponzi-lainoilla?


5) Veropolitiikka voitaisiin kanssa harmonisoida, koska Suomalaisten veropolitiikka on perverssiä ja kansalaisille suoraan valehtelevaa.

Utopiaa jälleen. Nythän Suomen verotusta ei voida laskea, vaan sitä pitää nostaa edelleen, jotta otetut ja tulevat vastuut pystytään maksamaan. Vetelä-Euroopan ihmiset taas eivät suostu veronkorotuksiin eivätkä sisäiseen inflaatioon, vaan menevät molotovin-koktailien kanssa kaduille jos sellaista yritetään. [4]
SINÄ MAKSAT 2300 € enemmän veroja, jotta espanjalaisen ei tarvitse maksaa 1000 € enemmän veroja. Sellaista konkretiaa, eikä utopiaa.

Milläs harminoisit verotuksen? Sillä että Suomi alentaa verotuksen Vetelä-Euroopan tasolle velkarahoituksella? Ihan hyvä idea, mutta myöhäistä. Jos olisi ollut kaukaa viisas, Suomen olisi kannattanut velkaantua PIIGS-maiden tavoin. Nyt Suomi kyllä joutuu ottamaan velkaa, mutta ne menee PIIGS-pankkitukikusetusten maksuun.


Näin, markkinatalous on siis sopeutuvainen ja siinä mahdolliset virheet voidaan triviaalisti korjata.

Huoh! Niin, Utopiassa ehkä.
Asiassa samanlainen ristiriita kuin Marxin sosialismissa ja Neuvostoliiton reaalikommunismissa. Paperilla toimii, mutta elävien ihmisten kanssa ei, kuten ei EMUkaan.

[1] http://www.talouselama.fi/uutiset/yllat ... a/a2006113
[1b] http://www.suomenpankki.fi/fi/tilastot/ ... se_fi.aspx (9.4)
[2] http://www.youtube.com/watch?v=d9JIQx-7ywM
[3] http://www.talouselama.fi/uutiset/kaikk ... e/a2136064
[4] http://naurunappula.com/932489/suomi-maksaa.png

SINÄ MAKSAT EMU-ponzi-kusetuksen.

Tällainen oma pika-analyysini edellisen kirjoituksen innoittamana:

Eurossa pysyminen on etelä-euroopan maille eräänlaista "vahvan markan politiikkaa", koska Euron kurssi ei jousta alaspäin kriisin iskiessä, kuten kansalliset valuutat tekisivät.
Kaikkihan sen tietävät, miten siinä vahvan markan politiikassa lopulta käy.

Euro -päättäjät eivät voineet olla niin tyhmiä, etteivät tajunneet tätä synnyttäessään Euron. Euro oli suunniteltu epäonnistumaan.

Jarnoraattori
Tällainen oma pika-analyysini edellisen kirjoituksen innoittamana:

Eurossa pysyminen on etelä-euroopan maille eräänlaista "vahvan markan politiikkaa", koska Euron kurssi ei jousta alaspäin kriisin iskiessä, kuten kansalliset valuutat tekisivät.
Kaikkihan sen tietävät, miten siinä vahvan markan politiikassa lopulta käy.

Euro -päättäjät eivät voineet olla niin tyhmiä, etteivät tajunneet tätä synnyttäessään Euron. Euro oli suunniteltu epäonnistumaan.
Delorsin EY- ja sisämarkkinasuunnitelmaan tuskin sisältyi mitään salaliittoteoriaa - Euroopan yhdentyminen on ideologian tasolla ollut tapetilla jo Hansa-liitosta saakka - mutta kuten Delorsin ohjelmaan kuului, siinä taloudellisen yhdentymisen tuli tapahtua samaa askelta maiden yhteisen poliittisen sääntelyn kautta. Hän myös halusi rajata tuohon sopivat maat.

Tuossa vaiheessa kyseessä oli vielä poliittisesti ja "taloustieteellisesti" rationalistinen projekti, mutta kun yhteistalousmaihin Delorsin argumenttien vastaisesti - hän näki poliittis-taloudellisen liiton suppeana - otettiin liittovaltio-ideologisista syistä rakenteeltaan vääriä maita tehtiin virhe. Delorsin seuraaja Santer oli läpikorruptoitunut, jonka aikana sallittiin sormienläpikatselu ja kriisimaiden hillitön velanotto ja nykyisin euro on poliittinen ismi, johon suhtautuminen ei enää toteuta talouden rationalismia.

Euro on jonkun modernin Napoleonin visio. Mielessään hän lausui sanat: "Eurooppa... Se olen minä." ja loppu on historiaa. Ei sitä varmaan suunniteltu epäonnistumaan, mutta mutta kuten aina niin taaskin unohtui se että vaikka titteli olisi Galaktisen federaation ikiaikainen presidentti, niin siltikkin se on vain yksi mieli yhdessä hauraassa ruumiissa.

Luonnonlait ei tottele lain säätäjiä. Jos aikoo loputtomasti kuluttaa enemmän kuin tuottaa, niin nuo pankkituki miljardit ehkä kannattaisi laittaa aseisiin ja pitää huolta että niiden käyttäjillekkin jää järjestelyistä jotain käteen.

Euro on paska diili liian monelle joten joko se luhistuu tai sitten sitä pitää pitää yllä väkivallalla orjuuttamalla. Tapaus uusi-NL uudestaan kaikkityyni.

Kyllähän tämäkin on jo vanhaa tietoa ainakin niille jotka seuraavat pääsääntöisesti muutakin kuin erkkomediaa.

EU ja Euro - kansallisvaltioiden velkavankeuteen sitominen ja luonnonvarojen ryösto on osa 23 kohti New World Orderia.

Ihmisten oli ne sitten taviksia tai vähän fiksumpia tapauksia on syytä ruveta uskomaan että se on tämän maailmanlaajuisen geopoliittisen ja talouspelin syy.

Pienen eliitin maailman fasistinen valtius.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
noone
Melkoista naiivia utopiaa kirjoittelet. Yhtä naiivia kuin avattaresi habitus, söpö leikkihevonen.

Älä morkkaa Twilightia, se on lukenut enemmän tiedekirjoja kuin sinä.

noone
Puuhevonen
3) Euro pitää korjata niiltä osin mitkä ovat pettäneet.

"Hedelmät ja Lippikset". "Valuvika".
Milläs korjaat, kun ei vaan toimi.

toi ei ole rakentavaa kritiikkiä. Jos et kykene rakentavaan kritiikkiin, niin sinulle tehdään kuten Soinille, eli sinut ignoroidaan.

noone
Puuhevonen
4) Sosiaalipolitiikka pitää uudistaa, eli sen perusta pitää luoda EU:n laajuisella perustulolla.

Mistä rahat tuohon? Veronkorotuksilla vai ponzi-lainoilla?

Miten olisi painokone? Jos meillä on 1000 miljardia euroa euromääräistä velkaa ja eurojen määrä ja keskiluokan tulot tuplataan, niin meillä on tuplaamisen jälkeen enää 500 mummon euroa velkaa. Taikuutta? Ei vaan makrotalouspolitiikkaa!

No, sinä vastustat tätäkin ajatusta ja koska juuri sinä sitä vastustat niin et sitä myöskään saa.

Demokratiassa saat täsmälleen sitä mitä haluat. Sinä et tuollaista halua, joten et tasan tarkkaan sitä myöskään saa.

noone
Puuhevonen
Näin, markkinatalous on siis sopeutuvainen ja siinä mahdolliset virheet voidaan triviaalisti korjata.

Huoh! Niin, Utopiassa ehkä.

Suomen ja Euroopan ja Yhdysvaltain nykyinen vauraus on rakennettu tälle, että tehdään aktiivista keynesiläistä makrotalouspolitiikkaa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa talouskasvu pysähtyi jo 70-luvulla, kun aktiivinen makrotalouspolitiikka ajettiin uusliberalismin (monetarismi) tieltä alas.

Se on utopiaa vain niin kauan kuin sinä ja juuri sinä vastustat aktiivista makrotalouspolitiikkaa ja kannatat monetarismia.

Ongelma Eurossa on siis monetarismi, koska se ei toimi, mutta tämä voidaan korjata luopumalla monetarismista.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Ote tuolta o:n lähettämästä linkistä:

"Tätä asiaa on vaikea uskoa. Suomalaiset poliitikot, ministerit ja valtamedia ajamassa rikollisilla menetelmillä maata sellaiseen tilaan, jotta vallansiirto voidaan toteuttaa epätoivoon saatettujen kansalaisten nenän edestä."

Järjetöntä euron koossapitoa vastoin kaikkea rationaalisuutta ajetaan juuri siksi, että saadaan "taivas putoamaan niskaan", kun korttitalo lopulta romahtaa.

Miksikö?

Lukekaa Naomi Kleinin Tuhokapiatalismi -kirja. (The Shock doctrine)

Paksu kirja, mutta perusajatus on kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä:

Epätoivoinen ihminen on paljon helpommin manipuloitavissa.(esim. hyväksymään EU -liittovaltion)

o
Mulle on jäänyt epäselväksi miksi liittovaltio on yhtä suuri saatana kuin kommunismi aikoinaan? Vai tietääkö kukaan, kun ei kai kukaan kommunismihysteriaakaan osannut selittää?En itsekään usko,että se liittovaltio olisi kaikille osapuolille mitenkään huono. Suomi siinä kyllä häviäisi eli maksaisi säännöllisesti tulonsiirtoja Etelä-Eurooppaan, mutta vastaavasti kriisimaat varmasti hyötyisivät. Jos Suomalaiset liittovaltion kansanäänestyksessä hyväksyvät, niin ei kai siinä sitten auta itsekään muuta kuin asia vaan hyväksyä. Se, että sinne liittovaltioon mennään tällaisten poliittisten suhmurointien kautta pikkuhiljaa, on minusta täysin tuomittavaa.

Euroon mentiin, koska olimme jo EU:ssa. EU:n Perustuslaki hyväksyttiin, koska olimme jo eurossa. Nyt puhutaan jo ihan vakavasti budjettivallan siirtämisestä Brysseliin. Onhan tämä jo täysin eri EU mistä minä aikoinani äänestin. Kyllähän silloin tätä liittovaltiokeskustelua EU:n vastustajien leirissä oli, mutta nuo argumentit vaiennettiin hyvin ylimieliseen sävyyn ja muistutettiin kyseessä olevan pelkkä talousliitto ei mikään Ilmestyskirjan peto. Jossain vaiheessa vaan tulee se piste, että olemme jo liittovaltiossa, siis ennen kuin tuota rumaa sanaa on edes käsitelty poliittisessa keskustelussa. Väitän, että se hetki on nyt _hyvin_ lähellä.

o
Mulle on jäänyt epäselväksi miksi liittovaltio on yhtä suuri saatana kuin kommunismi aikoinaan? Vai tietääkö kukaan, kun ei kai kukaan kommunismihysteriaakaan osannut selittää?Menetelmät, joilla liittovaltiota ajetaan kun käärmettä pyssyyn, ovat lievästi sanoen "ulkoparlamentaarisia". Varmaa on myös, että jos näissä pyrinnöissä onnistutaan, niin tulevassa EU -liittovaltiossa pyyhitään pöytää demokratialla, niin kuin tehtiin suuressa ja mahtavassa Neuvostoliitossa aikoinaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat