Seuraa 
Viestejä45973

Kuinka vakavasta rikoksesta on kyse?
Googlailemalla en löytänyt mainintaa rikoksella ansaitusta hyödystä, eli kuinka isoista summista oli kyse viiden vuoden aikana(2005-2009) tehdystä koron peukaloinnista?

Lopullinen sakko oli 376 miljoonaa euroa.
Toimitusjohtaja lupasi erota ja "Barclays President Bob Diamond also announced he and three senior bank executives were waiving any bonus for the year as a result of the case."
Firman vuositulot on n.26miljardia puntaa, kutakuinkin 32miljardia euroa. Nopeasti laskettuna sakko on yksi prosentti vuosi bruttotuloista? Päiväsakkona vastaa kai kolmea päiväsakkoa?

Korkovilppi ei ilmeisesti ole kovin paha rikos? Pelkkää poikien hassuttelua?

Vertailun vuoksi:

Törkeä veropetos

Rikoslain 29 luvun 2 pykälässä säädetään veropetoksen törkeästä tekomuodosta. Lainkohdan mukaan rikoksen tekijä on tuomittava törkeästä veropetoksesta, Jos veropetoksessa tavoitellaan huomattavaa taloudellista hyötyä, tai rikos tehdään erityisen suunnitelmallisesti, ja veropetos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Mitään tarkkaa euromäärää ei ole säädetty. Kuitenkin oikeuskäytännöstä on pääteltävissä, että noin 15 000-20 000 euroa tavoiteltuna hyötynä alkaa olla lainsäätäjän tarkoittama huomattava taloudellinen hyöty. Erityisen suunnitelmallisena tekoa voidaan pitää, jos tekoon on uhrattu paljon aikaa, resursseja ja ammattitaitoa. Lukuisat valeoikeustoimet tai kirjanpitoon merkityt todellisuutta vastaamattomat tositteet ja kirjaukset ilmentävät myös usein teon erityistä suunnitelmallisuutta.

Törkeän veropetoksen rangaistusasteikko on rikoslain törkeiden tekomuotojen mukaisesti neljästä kuukaudesta neljään vuotta vankeutta.
http://www.usatoday.com/money/industrie ... 55854212/1
http://yle.fi/uutiset/barclays_sai_jatt ... ta/6198536

Neljä muuta pankkia on myös tutkinnassa: HSBC, Royal Bank of Scotland, UBS ja Citigroup. Näistä Barclays ja UBS olivat myös puolisen vuotta sitten julkaistussa verkostoitumis -tutkimuksessa top10:ssä:
http://www.newscientist.com/article/mg2 ... world.html

Goldman Sachsin tapaus on jo vaiettu ja unohdettu. Meksikonlahden öljyturma oli niin paha, että GS:n toimet voitiin laittaa yhdentekevinä syrjään

Sivut

Kommentit (47)

Onko tämä nyt salaliittoteoria ? Eihän Barcleysiä tuomittu, se vain sopi maksavansa kompensaatiota ?
Barclays-pankin hallituksen pj.Marcus Agius ilmoitti eroavansa tapauksen johdosta. Olisiko niin ,että Agius suoritti hänelle annetun tehtävän eli derivatiivimarkkinan alasajon aloituksen=kaaoksen.
Agius on muuten naimisissa Katherine de Rothschildin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sapetix
Onko tämä nyt salaliittoteoria ? Eihän Barcleysiä tuomittu, se vain sopi maksavansa kompensaatiota ?

Tässä GKS:n tuntoja miljardiluokan sakoista:
"Tärkeä tuomio tämä on siksi, että olemme kuulleet aivan liian kauan lääketeollisuuden pitävän näitä sakkoja ja korvauksia maksuina, jotka kuuluvat bisneksen tekemiseen, kuvaillaan oikeuden lausunnossa."
http://yle.fi/uutiset/laakeyhtiolle_mil ... ta/6203548

Joo, ei ollut tarkoitus alkaa salaliittoja esittelemään, nyt vaan sellainen näyttää tässä avautuvan...

Barclaysin kohdalla kyse on ilmeisesti ollut Lontoon Libor-koron manipuloinnista, mutta myös Tokion Tibor-korkoa ja Euroopan euribor-korkoja epäillään manipuloitaneen.

Melkein kaikki epäilyn alaiset pankit kuuluvat euriborin pankki paneeliin, joten yhteistyöllä euriboria on voitu säätää haluttuun suuntaan.

Olenkohan ymmärtänyt asian merkityksen ihan väärin, kun eri mediatkaan eivät juuri reagoineet tähän uutiseen mitenkään erityisesti? Liittyykö vaikeneminen Eu:n pankkikriisiin? Kai nyt Timo Soini edes olisi ottanut tämän esille?

Eihän tällä ole mitään merkitystä kenellekään.
CNBC:n puhuvat päät:markkinat ovat manipuloidut, myös hopeamarkkinat-So what.
http://maxkeiser.com/2012/07/02/cnbcs-a ... nipulated/

Korot,osakemarkkinat,jalometallimarkkinat jne. ovat manipuloituja. Vapaa maailma,kapitalismi ja demokratia.

Liitän vielä toistamiseen tämän videon ,jossa varsin hyvin kuvataan ja ennustetaan tulevaa.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... lyO8VT_SSM

Taha I
Seuraa 
Viestejä5528
Arvuuttelija
No, voi v**tu.
Eikös ne salaliitoilla naureskelut pitäisi heivata hiljalleen mäkeen ja lähteä kadulle riehumaan?

Ei vielä. Telkkarista tulee jotain hyvää.

sapetix
Eihän Barcleysiä tuomittu, se vain sopi maksavansa kompensaatiota ?

Tuon alan firmoilla ei ole taipumusta maksaa tarpeettomasti mistään. Onko todellinen viesti nyt(Jopen äänellä):

"Meitä kaduttaa(Ja baashkat. me ollaan isomman rahan perässä ). Ottakaa vastaan meidän hyvitys(karkkirahat ) Olemme hyvin pahoillamme tapahtuneesta. Me manipuloimme korkoja(lopettakaa tapauksen tutkiminen, ettei meidän pääjuoni paljastu )

Ketähän kansanedustajaa tämän asian tiimoilta kannattaisi lähestyä?
Ollaan rakentamassa pankkiunionia ja briteissä ollaan päästämässä törkeän epärehellisiä pankkiireja kuin koira veräjästä.

Peukaloitujen korkojen katealue on ollut 350 000 miljardia euroa.
Suomessa siis törkeän veropetoksen raja on 15'000e ja minimi rangaistus 4kk linnaa. Onko tuollaisesta koron peukaloinnista olemassa edes lainsäädäntöä?

Vastuullisuutta osoittaa vastuullinen ja rikkeetön käytös, eikä nöyrä sanktioiden vastaanottaminen. David Cameron katsoo, että Barclays'n maine on tärkeämpi kuin rikostutkinnan kautta tekijöiden yksilöiminen.

Englannin mellakoiden aikaan poliisit pidättivät 10-13 vuotiaita poikia. Pojat varastivat mm. limsaa ja vettä janoonsa. Aikoivat todella laittaa pojat vankilaan. Tuomiot kuitenkin peruuntuivat.

Nyt sitten tuollainen 350000 miljardia käsittävä huijaus johtaa päänsilittelyihin .
Systeemi on mielenkiintoinen sillä mm.Englannin keskuspankki tiesi manipulaatiosta ja varmaan johtavat poliitikotkin. Siksipä asiaa katsellaankin läpi sormien.
Cameroninkin isä,isoisä jne. olivat pankkiireja.
Suomessahan mm. Niinistö vei Suomen rahaliittoon, ts.myi Suomen pankeille.
Suomi vietiin euron rahaliittoon perustuslakiin tehdystä aukosta:
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=2454

Systeemissä pankit hallitsevat kaikkea ,valtiot "demokraattisine" poliitikkoineen ovat pankkien omaisuutta ja veronmaksajat (=orjat) lopulta kaiken takaajina.
Järjestelmä muistuttaa hieman ammoista Venäjää, jolloin maata ei voinut myydä ilman maaorjia .

Systeemi on niin kiero,että herää epäilys todella jostakin agendasta johon pumpataan ilmaa jatkuvasti lisää ennen lopullista kaaosta. Kaaoksen jälkeen NWO? Mikä se sitten lieneekin?

Valitettavasti lampaat eivät tajua paperijärjestelmää ja sitä manipuloivia mekanismeja. Herääminen voi tapahtua,mutta liian myöhään.

sapetix

Nyt sitten tuollainen 350000 miljardia käsittävä huijaus

Tarkennan vielä, että tuo 350'000 miljardia on se rahamäärä johon korko vaikutti. Ei suinkaan peukaloinnilla saavutettu hyöty. Mutta jos tuosta määrästä ottaa vaikkapa promillen...

Sain luvun aamun lehdestä, mutten löydä netistä vahvistusta sille.

Ei noilla luvuilla sinänsä ole merkitysta ,sillä summat joita manipuloidaan USA:ssa ja Euroopassa ovat jo tähtitieteellisiä.
Hauskaahan on se ,että toiminta on täysin salaista. Lisäksi valvovat viranomaiset ovat korruptoituneita.
Onhan toki joitakin syntipukkeja tehty .Yksi on Madoff . Kaveri lienee avovankilassa nauttimassa kaviaaria brunssilla ?
Tosin ihmetyttää miksi tämä osa manipulaatiosta paljastettiin nyt ? Jokin tarkoitus tällä nyt on .Ei varmasti ole sattumaa.

Kansalaisilla (orjilla) ei lopulta ole mitään käsitystä siitä mitä tapahtuu ennen kuin ns. "shit hits the fan".
Myös päämedia on korruptoitunut ja johtaa kansalaisia harhaan ollen tosiasiallisesti manipuloijien (kapitalistien ,hehe) puolella.

sapetix
Tosin ihmetyttää miksi tämä osa manipulaatiosta paljastettiin nyt ? Jokin tarkoitus tällä nyt on .Ei varmasti ole sattumaa.

Perustelematon intuitioni sanoo, että Amerikkalaisilla on hyvä syy ajaa Eu mahdollisimman pahaan jamaan. Pankkikriisi, pankkien pelastusohjelmat ja nyt pankkiirien totaalinen kierous...

sapetix

Kansalaisilla (orjilla) ei lopulta ole mitään käsitystä siitä mitä tapahtuu ennen kuin ns. "shit hits the fan".
Myös päämedia on korruptoitunut ja johtaa kansalaisia harhaan ollen tosiasiallisesti manipuloijien (kapitalistien ,hehe) puolella.

Ollakseen tasapuolisia, päämediat eivät voi julkaista juuri mitään syventäviä artikkeleita. Kerran kun pyllistää väärään suuntaan, on välit lopullisesti poikki. Toki medioilla on myös muita intressejä, kuin objektiivisen totuuden julkistaminen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat