Seuraa 
Viestejä45973

Tänään Ylen uutisissa kerrottiin, että lääkeyhtiö GlaxoSmithKline on joutunut maksamaan suurimmat korvaussakot koko USA:n historiassa, valheellisesta markkinoinnista:
http://yle.fi/uutiset/laakeyhtiolle_mil ... ta/6203548

Yhdysvalloissa lääkeyhtiö GlaxoSmithKline on tuomittu maksamaan kolmen miljardin dollarin, liki 2,4 miljardin euron sakot. Yhtiö tuomittiin kahden lääkkeen markkinoimisesta tarkoituksiin, joihin niitä ei ollut tarkoitettu. .Syyte koski kahta masennuslääkettä, mutta keskityn viestissäni nyt vain toisen niistä käsittelyyn, jonka vaikuttava aine on paroksetiini:

Syyttäjän mukaan GlaxoSmithKline markkinoi Paxil-nimistä lääkettä laittomasti lasten masennuksen hoitoon vuoteen 2003 saakka. Yhdysvaltalaisviranomaiset eivät olleet koskaan antaneet lupaa lääkkeen käyttöön alaikäisille.Minua hämmästyttää tuossa uutisessa se, että asiasta kerrottiin Suomen mediassa vasta nyt. Itse olen ollut siinä käsityksessä, että kyseinen lääkeyhtiö olisi tuomittu miljoonakorvauksiin jo aiemmin, vuonna 2005, tuon Paxil -masennuslääkkeen takia. En muista enää mistä tämän tiedon olen lukenut, enkä löytänyt vanhaa lähdettäni, mutta näin kirjoitin täällä vuonna 2007:

post443042.html?hilit=new%20yorkin#p443042
väläys, Ti Huhti 17, 2007 kirjoitti :

Lääkefirmat, mm. GlaxoSmithCline on jo joutunut maksamaan ainakin New Yorkin oikeusistuimessa 2,5 miljoonan dollarin sakot salatessaan tietoja tuotteensa (Seroxat) haitoista lapsilla ja nuorilla.Ilmeisesti vaatimuksia korvauksista on esitetty ennenkin, mutta nyt vasta tuli iso tuomio. Ainakin jo vuonna 2005 viranomaiset tiesivät ( FDA oli antanut varoituksen) paroksetiinin ( kauppanimet Paxil, Seroxat, Optipar) aiheuttamista sikiövaurioista, joiden takia oli nostettu syyte lokakuussa 2009, jossa sikiölle oli aiheutunut sydänvaurio äidin käytettyä kyseistä masennuslääkettä raskauden aikana. Korvaussumma oli tuo 2,5 miljoonaa dollaria, todennäköisesti tuo on se sama tapaus josta olin kuullut, mihin vanhassa viestissäni viittasin. Tässä linkki:
http://www.lawyersandsettlements.com/la ... _M0bvVXmM8
In October, 2009, a jury awarded a family $2.5 million in a Paxil lawsuit filed against GlaxoSmithKline that alleged Paxil was responsible for a young boy's birth defects. The lawsuit claimed that Lyam Kilker, now three years old, suffered from Paxil birth defects, including two holes in his heart, which required surgery.Tämäkin tiedettiin jo 2005:

http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/ ... la/a122640

Erpo Pakkala, 26.4.2005, 9:50

Selektiivisiä SSRI- ja SNRI-masennuslääkkeitä ei pidä määrätä lapsille ja nuorille muuta kuin hyväksytyissä inkaatioissa. Näin suosittaa Euroopan lääkevirasto EMEAn asettama komitea loppuraportissaan. EMEAn mukaan SSRI- ja SNRI-lääkkeiden valmisteyhteenvetoihin tulisi lisätä varoitus itsetuhoisesta käyttäytymisestä ja vihamielisyydestä lapsilla ja nuorilla käytön yhteydessä.

Kommentit (7)

Paroksetiinista kirjoittelu vuosien varrelta palstan eri ketjuissa valaisee sitä, miten kauan tästäkin on puhuttu, miten paljon aikaisemmin lääkkeen käyttäjät ovat asiasta tienneet:

laaketiede-ja-terveys-f11/laakekasvatuksen-sisalto-lobbausta-t17285.html?hilit=paroksetiini
väläys:

SSRI-lääkkeitä on tutkittu, samoin kuin käytetty tuhansilla lapsilla ympäri maailmaa. Jenkeissä tilanne on johtanut omaisten nostamiin oikeusjuttuihin ainakin paroksetiinin osalta, ja New Yorkin korkeimman oikeusistuimen päätökseen, että pakkauksessa tule olla tieto niiden aiheuttamasta itsetuhoisuuden ja aggressiivisuuden
lisääntymisestä lapsilla ja nuorilla.
post810272.html?hilit=paroksetiini#p810272
Ilmateur:

Mielialalääkkeen käytön lopettamiseen voi kuitenkin liittyä hyvinkin vakavia vieroitusoireita, jotka tekevät käytön lopettamisesta monille ihmisille erittäin vaikeaksi, toisille käytännössä mahdottomaksi. Näin BBC:n ohjelman Paxil-nimisestä SSRI-lääkkeestä (myydään muualla kuin Yhdysvalloissa esim. nimellä Seroxat). Sen käyttäjät kuvailivat, miten lääkkeen lopettaminen tai annoksen asteittainen vähentäminen saa aikaan muun muassa huimausta, sähköiskun kaltaisia tuntemuksia päässä ja jopa tajuttomuustiloja.post1217746.html?hilit=paroksetiini#p1217746
Neonomide:
Paroksetiini on masarilääkeiden frankenstein, josta on mm. psykiatrian tutkimusprofessori David healy kirjoittanut paljon pahaa.

http://www.benzo.org.uk/healy.htm
Monet masarilääkkeitä käyttäneet kaverit kyllä näyttävät kokeneen muutosta sosiaalisempaan suuntaan, mutta kaikkia en ole yhtä hyvin tuntenut aiemmin eikä kukaan ole ottanut tuota frankenstein-lääkettä, joka olisi pitänyt unohtaa koe-eläintutkimuksiin kuten alunperin suunniteltiinkin.

Valitettavasti minä otin, lääke on tuon keksimäsi nimen veroinen.

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Väläykselle

No ei muuta kuin FDA:n sivuille hakua päälle: sieltä yleensä löytyy ne alkuperäiset ISOJEN lääkefirmojen myyntikiellot.

Tässä pari vuoden 2005 linkkiä - tiedä sitten liittyvätkö suoraan siihen mitä ajoit takaa:

http://www.fda.gov/downloads/Safety/Med ... 164864.pdf

http://www.fda.gov/Safety/MedWatch/Safe ... 152062.htm

http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/ ... 108527.htm

FDA:n hakukonetta voi käyttää täsmällisempään takaa-ajoon

Gravity sucks.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
väläys

Minua hämmästyttää tuossa uutisessa se, että asiasta kerrottiin Suomen mediassa vasta nyt. Itse olen ollut siinä käsityksessä, että kyseinen lääkeyhtiö olisi tuomittu miljoonakorvauksiin jo aiemmin, vuonna 2005, tuon Paxil -masennuslääkkeen takia.

Yritysten imagoa pitää suojella, että kauppa käy.
Suuryritykset voivat romuttaa uutistoimistot oikeudenkäynneillä, mikäli niiden tekemisillä retostellaan liikaa. David Cameron pelkää myös enemmän Barclaysin maineen menetystä, kuin kähmijöiden armahduksesta seuraavaa vihanpurkausta. Tai ei siitä mitään vihanpurkausta tule. Muutama paheksuva katse ja närkästynyt tuhahdus.

Vuosituhannen salaliitoilta putoaa pohja, kun totuus paljastuu?
Vielä puuttuu, että paljastuu, ettei kuussa ole käyty ja ufotkin on Jeesuksen lähettämiä. Tähän suuri yleisö kohauttaa olkapäitään:"Mitä sitte? Mulla on uusi i-pädi." ja salaliittoteoreetikot ovat vain hämillään, kun fantasia onkin muuttunut todeksi,

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat