Seuraa 
Viestejä45973

[size=150:t95fu36w]Hallituksen eurokriisipolitiikalla ei ole kansan tukea [/size:t95fu36w]

Suomen hallitus jatkaa yhteisten varojen käyttöä Euroopan velkakriisin ratkaisuyrityksiin, vaikka toimet vain pitkittävät ja pahentavat kriisiä. Järjestämme hallituksen eurokriisipolitiikkaa vastustavan yleislakon perjantaina 17.8.2012.

Taloustutkimuksen hiljattain tekemässä tutkimuksessa vain neljäsosa suomalaisista kannatti rahan lainaamista Espanjan pankeille. Samaan aikaan kun Espanja pyytää pankeilleen tukea, monet espanjalaiset pankit jakavat osakkeenomistajilleen suuria osinkoja.

Taloutensa huonosti hoitaneiden valtioiden ja pankkien tukeminen motivoi niitä jatkossakin hoitamaan talouttaan huonosti. Jos velkaantuville valtioille myönnetään tukipaketteja, niiden ei kannata lyhentää velkojaan. Jos vaikeuksissa oleville pankeille myönnetään tukea, niiden kannattaa jakaa osakkeenomistajilleen isoja osinkoja, jolloin pankkien taloudellinen tilanne huononee, ja pankeille myönnetään pankkitukea.

Presidentti Sauli Niinistön mielestä köyhä Suomi maksaa nyt rikkaiden maiden talousahdinkoa, sillä mm. Kreikassa, Irlannissa, Espanjassa ja Italiassa kotitaloudet ovat rikkaampia kuin Suomessa. Niinistön mielestä Suomi on ollut ylivertaisesti solidaarisin maa koko euroalueella.

Suomella ei ole velvollisuutta käyttää rahaa velkakriisin hoitoon, sillä Suomi on hoitanut omaa julkista talouttaan hyvin. Suomen valtionvelka on vielä pieni verrattuna euroalueen keskiarvoon, eikä suomalaisilla rahoituslaitoksilla ole merkittäviä vastuita kriisimaissa. Suomen ei kannata olla mukana pystyttämässä vakausrahastojen kaltaisia tulonsiirtoautomaatteja, sillä niistä tehdyt tulonsiirrot tuskin tulevat olemaan Suomelle edullisia. Jokaisen maan velvollisuus on tasapainottaa budjettinsa itse.

Suomalaisten kannalta erityisen haitallinen hanke on Euroopan parlamentin jo hyväksymä velanpurkurahasto. Velanpurkurahaston ideana on, että rahastoon siirrettäisiin euromaiden julkistalouden velat siltä osin, kun ne ylittävät 60 prosenttia maan bruttokansantuotteesta. Suomen ei kannata liittyä velanpurkurahastoon, sillä Suomen julkinen velka on alle 50% bkt:sta, kun useimmilla muilla euromailla se on selvästi tätä suurempi.

Vaikka päivän mittaisesta yleislakosta aiheutuu Suomelle kustannuksia, ovat nämä kustannukset selvästi pienemmät kuin tukipaketeista ja vakausrahastoista koituvat kymmenien miljardien vastuut.

Kansalaiset järjestivät kesäkuussa 2012 kaksi Euroopan vakausmekanismia vastustavaa mielenosoitusta, mutta eduskunta hyväksyi silti Suomen liittymisen vakausmekanismin äänin 104-71. Toivomme että yleislakko rohkaisee hallitusta muuttamaan politiikkaansa.

Jotta yleislakko onnistuisi, ammattiliittojen täytyy lähteä siihen mukaan. Liitot osallistuvat, jos tarpeeksi suuri osa niiden jäsenistä kannattaa lakkoa. Kutsu yleislakkoon osallistumisesta on lähetetty seuraaville keskusjärjestöille ja liitoille: SAK, Kaikki SAK:n jäsenliitot, STTK, Akava, Tehy, TEK, Pro, Erto, Pardia, Kirkonalat, Jyty, Liiketalouden liitto, Mediaunioni, MVL, Meto, Seteli, Konepäällystöliitto ja SuPer, joista Pardia ja Erto ovat ilmoittaneet etteivät osallistu lakkoon. Myös EK:n alaisile työnantajaliitoille on lähetetty osallistumiskutsu, sillä sekä työntekijät että työnantajat Suomen ottamia velkoja ja vastuita tulevaisuudessa maksavat.

Nyt kannattaakin lähettää tietoa lakkohankkeesta liitoille, luottamusmiehille, lehdille, keskustelupalstoille ja tuttaville. Keskusjärjestöjen täytyy tehdä ilmoitus lakosta viimeistään 3.8. eli kaksi viikkoa ennen lakkopäivää.

Kokoonnumme joka tapauksessa eduskuntatalon edustalle yleislakkopäivänä klo 12:00, riippumatta siitä montako liittoa lakkoon osallistuu.

Yleislakon tapahtumasivu facebookissa, kannattaa kutsua myös kaverit:
http://www.facebook.com/events/168068076659608/

Tavataan eduskuntatalon edustalla 17.8.2012 klo 12.00

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/s ... p=11444234
http://www.facebook.com/events/168068076659608/

Juuri huomasin tämän ja laitoin tämän paremmin näkyville.

Sivut

Kommentit (27)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko ruotsit ja kokoomukset kutsuttu erikseen? Toimivatko nämä luonnostaan rikkureina Suomen edun vastaisesti? Jälkimmäisille ainoa motiviivi lienee saada stubido komissaariksi, politrukiksi eurouskovaisille. Ruotsien motiiveista ei tietoa, liekö pakkoruotsin säilyttäminen ja lisääminen jo alakoulun kolmannelta?

Ai niin, haalistuneita punalippuja voi myös ottaa mukaan, jos ne siitä kirkastuisivat.

kevät
Onko ruotsit ja kokoomukset kutsuttu erikseen? Toimivatko nämä luonnostaan rikkureina Suomen edun vastaisesti? Jälkimmäisille ainoa motiviivi lienee saada stubido komissaariksi, politrukiksi eurouskovaisille. Ruotsien motiiveista ei tietoa, liekö pakkoruotsin säilyttäminen ja lisääminen jo alakoulun kolmannelta?

Ai niin, haalistuneita punalippuja voi myös ottaa mukaan, jos ne siitä kirkastuisivat.


facebookin linkistä osataan paremmin tiedottaa tästä,

mutta sanon sen verran, että kun aloitustekstissä on lueteltu liittoja, joille on lähetetty kutsu, niin siitäkin voi päätellä, että asianosaisia ovat kaikki suomalaiset murteista ja kieliopinnoista riippumatta.

Näin ollen poliittista väriä ei ole tarpeen korostaa ja tuoda esiin. Suomenliput sopivat paremmin, mielenilmaukset parhaiten.

Toivottavasti edes työttömät tulee paikalle: n.200'000

Koko finanssiala on täysi fiasko, joka pitäisi purkaa ja rakentaa alusta uudelleen. Pankkien, suuryritysten ja demokraattisesti valittujen johtajien toimille täysi läpinäkyvyyden edellytys. Kaikki salakähmäily pitää tuomita automaattisesti törkeänä petoksena ja kavalluksena.

Ei jouda. On sen verran työtä oman työttömyyden ehkäisy töissä. Pitäkää te vaan hauskaa siellä, jos yle noteeraa niin katson kokoontumisajot areenasta.

Onkohan osa suomalaisista ottanut kohteliaisuutena sen, miten edustajamme esittelevät suomalaisia Etelä-Euroopan Moolokille?

Äskettäin on suomalaisten kärkipoliitikkojen toimesta maailmalle kerrottu, kuinka rauhallisesti suomalaiset suhtautuvat siihen, että Suomea varakkaammat maat maksattavat suomalaisilla vastuuntunnotonta rahankäyttöään, joka kuulostaa saaliin esittelyltä saalistajille. Ja sen kertominen maailmalle, että Suomen budjetissa ei ole mitään salattavaa, vertautuu rahojensa nähtäväksi levittelemiseen nakkikioskin jonossa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat