Seuraa 
Viestejä999

Tästä on ollut puhetta ennenkin, mutta ansaitsee oman ketjunsa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Toksoplasmoosi

Toksoplasmoosi on toxoplasma gondii -lajin levittämä parasiittitauti. Se tunnetaan kai yleisimmin siitä, että se voi tietyssä muodossa tunkeutua sikiöön ja se leviää ihmiseen kissan ulosteesta. Mielenkiintoiseksi lajin tekee se, että rottaan (jyrsijään) tarttuessaan se muuttaa tämän käyttäytymistä. Rotta lakkaa pelkäämästä kissoja, mutta sen muut pelot jää jäljelle. Toksoplasman saanut rotta ei karta kissaa ollenkaan, päinvastoin hakeutuu sen läheisyyteen. Siitä tulee vapaata riistaa kissalle. Rotasta se taas tarttuu kissaan rotan lihan kautta toisessa muodossa. Kissa on sen pääisäntä.

Ihminenkin voi olla sen väli-isäntä ja siihen liittyy yllättäviä vaikutuksia, kuten naisten itsemurhat:

http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkimus+Kiss ... 5580148085

Mielenkiitoista on myös se, että skitsofreniaa sairastavilla on toksoplasman vasta-aineita 2-3 kertaa yleisemmin kuin terveillä. Skitsofrenikot kokevat kuulemansa äänet täysin oman mielensä ulkopuolisiksi puheiksi, ei omiksi ajatuksiksi.

Minulla on teoria, jonka suuntaisia viitteitä on esitetty muutenkin:

Toksoplasman kiertokulku kissasta rottaan ja takaisin aiheuttaa luonnollisesti evoluutiota toksoplasmassa. Kissaa pelkäämättömät rotat joutuu helpommin kissan saaliiksi ja sitä aiheuttavat toksoplasman mutaatiot ovat edenneet evoluutiossa. Tämä kiertokulku kissasta rottaan ja takaisin mahdollistaa mielestäni sellaisenkin, että rotassa esiintyvät ”harhat” kehittyvät tiettyyn suuntaan. Koska toksoplasmarotta pelkää vain kissaa eikä mitään muuta, on todennäköistä että niillä on joku tietty harha. Väitän että se harha on kehittynyt evoluutiossa. Olipa se mekanismi miten monimutkainen tahansa, mielestäni tämä on mahdollista, luonnollistakin. Ehkä toksoplasmarotan päässä soi ”kissa on mun paras kaveri” (rotan ajatusmaailmaan sopivassa muodossa) kun se suorastaan juoksee kissan suuhun.

Toivottavasti herättää jotain keskustelua tämä aihe.

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Sivut

Kommentit (58)

Valtte-Poika
Seuraa 
Viestejä999

Heitän vähän vettä myllyyn:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3035534/

"Of special interest are studies showing that Toxoplasma-infected rats become less neophobic, leading to the diminution of their natural aversion to the odor of cats (6). These behavioral changes increase the chances that the rat will be eaten by a cat, thus enabling Toxoplasma to complete its life cycle, an example of evolutionarily driven manipulation of host behavior by the parasite."

Toksoplasman kierto kissasta rottaan, rotasta kissaan, kissasta rottaan rotasta kissaan... mahdollistaa käyttäytymisen evoluution. Toksoplasma pystyy vaikuttamaan rotan käyttäytymyseen, kyse ei siis ole siitä, että toksoplasma sekoittaisi pysyvästi rotan aivoja. Vain kissanpelko katoaa, ei mikään muu.

Erityisen mielenkiintoista on, että jos toksoplasmarotalle antaa erästä skitsofrenialääkettä joka vaikuttaa toksoplasmaan, kissanpelko palaa:

http://kansankokonaisuus.blogspot.fi/20 ... misen.html

"On myös huomattu, että skitsofrenian hoidossa käytetty antipsykootti, haloperidoli, estää toksoplasman toimintaa. Jos sitä annetaan infektoiduille jyrsijöille, niiden pelko kissoja kohtaan palaa."

Herättääkö keskustelua ollenkaan?

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Valtte-Poika
Seuraa 
Viestejä999

Samasta lähteestä:

“Some cases of acute toxoplasmosis in adults are associated with psychiatric symptoms such as delusions and hallucinations. A review of 114 cases of acquired toxoplasmosis noted that “psychiatric disturbances were very frequent” in 24 of the case-patients (10). Case reports describe a 22-year-old woman who exhibited paranoid and bizarre delusions (“she said she had no veins in her arms and legs”), disorganized speech, and flattened affect; a 32-year-old woman who had auditory and visual hallucinations; and a 34-year-old woman who experienced auditory hallucinations and a thought disorder (11). Schizophrenia was first diagnosed in all three patients, but later neurologic symptoms developed, which led to the correct diagnosis of Toxoplasma encephalitis.”

Jos toksoplasma aiheuttaa:

1) kissanpelon katoamisen rotalta, eikä minkään muun pelon katoamista
2) hallusinaatioita ihmisessä

, eikö olisi mahdollista, että toksoplasman kyky poistaa rotalta kissanpelko voisi olla hallusinaatioon verrattavissa oleva asia. Rotan mieli on varmasti varsin yksinkertainen. Voi olla että rotalla on vain muutama peruspelko olemassa ja niitä pystytään stimuloimaan yhdessä tai erikseen jotenkin. Toksoplasma pystyy vaikuttamaan nimenomaan kissanpelkoon (poistamaan sen), ei muihin pelkoihin.

Toisaalta ihmisessä on löydetty aivoista ns. ”Jennifer Aniston –neuroni”.

http://thegloss.com/culture/jennifer-an ... euron-116/

Ihmisen aivossa voitaisiin siis mitä ilmeisimmin tiettyä neuronia stimuloimalla tuottaa Jennifer Anistonin kuva mieleen. Vastaavasti jotain toista neuronia stimuloimalla Julia Roberts ja kolmatta stimuloimalla Halle Berry.

Ei ole poissuljettua, etteikö toksoplasma pystyisi stimuloimaan / sekoittamaan sellaisia alueita rotan aivoissa, joissa kissanpelko sijaitsee. Tai välittäjäaineita joihin liittyy nimenomaisesti kissanpelko, ei mikään muu pelko. Tämä mahdollistaisi, että rotalle voisi tulla ”hallusinaatioon verrattavissa oleva” harha, jonka takia siitä tulee helppoa saalista kissalle.

Se miksi minulle on tämä kiinnostus herännyt johtuu siitä, että skitsofrenikot kuvaavat, että heidän päähän ”lähetetään viestejä” tai heidän pään sisällä ”joku puhuu” ja se puhuja usein sanoo jotain kummallista kuten ”tapa se!”. Skitsofrenikot painottavat sitä, että kyseiset ajatukset tulevat jostain muualta. Erittäin monet ovat päätyneet siihen, että täytyy olla joku radiotaajuus, jolla joku lähettää näitä puheita heidän päähänsä. Terveen ihmisen voi olla vaikea ymmärtää tätä. Terveen sisällä olevat ”äänet” ovat ajatuksia. Omia ajatuksia. Vastaavasti toksoplasman kiero evoluutiossa rotasta kissaan ja takaisin mahdollistaa tietyn, ”ulkoa tulevan” harhan syntymisen päässä. Ja edelleen, tämä voisi selittää skitsofreniastakin jotan, olipa se toksoplasmaan liittyvää skitsofreniaa tai muuta skitsofreniaa. Ja edelleen, ei kai olisi poissuljettua sekään, että toksoplasman vaikutus väli-isäntien aivoihin ei rajoittuisi vain rottaan ja siinä rotanpelkon katoamiseen. Sama mekanismi joka aiheuttaa rotassa tiettyjä hallusinaatioita, voisi aiheuttaa ihmisessä jotain toisia hallusinaatioita. Aivan kuten on olemassa ”Jennifer Aniston –neuroni”, voisi olla joku alue tai alueryhmät aivoissa, joissa sijaitsee tietyn perustyypin hallusinaatiot ja toinen alue jolla sijaitsee jonkun toisen perustyypin hallusinaatiot.

Kiinnostaisi tutkimus, jossa tutkittaisiin ihmisessä ”toksoplasmaskitsofreikkoja” ja ”ei-toksoplasmaskitsofrenikkoja”, voisiko näiden ryhmien välillä olla eroa harhojen perustyypeissä. Ehkä sieltä löytyisi niinkin yksityiskohtaisia haroja kuten ”tapa se” äänen kuuleminen, joka toistuisi vain toksoplasmaskitsofrenikoilla.

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parasiitit ja niiden kiertokulut ovat mielenkiintoisia. Tuo toksoplasmoosin skitsofreniaa aiheuttava vaikutus taitaa olla jo tutkittu tosiasia. Jotkin loiset tekevät myös isännistään zombeja. Esim erään häinäsirkan loinen saa sen tekemään itsemurhan hukuttautumalla, jotta se pääsee pääisäntäänsä.

Valtte-Poika
Seuraa 
Viestejä999
kabus
Parasiitit ja niiden kiertokulut ovat mielenkiintoisia. Tuo toksoplasmoosin skitsofreniaa aiheuttava vaikutus taitaa olla jo tutkittu tosiasia. Jotkin loiset tekevät myös isännistään zombeja. Esim erään häinäsirkan loinen saa sen tekemään itsemurhan hukuttautumalla, jotta se pääsee pääisäntäänsä.On todella mielenkiintoista. Mikä sen heinäsirkan loisen pääisäntä sitten on ja kuinka loinen päätyy heinäsirkkaan.

Todellakin tämä parasiitin kierteleminen lajista toiseen antaa huikeita mahdollisuuksia evoluutiolle, kuten nuo esimerkit osoittavat.

Tiedän että on uskottavuuttani syövä asia, mutta pidän todellakin mahdollisena, että parasiitti oppii evoluution myötä aiheuttamaan spesifejä harhoja väli-isännälleen. Evoluution voima on niin murskaava, että kyllä se kaikki raja-aidat ennemmin tai myöhemmin kaataa.

Tuosta tietenkin voi tiedeplastalla heittää sci-fi tasoon ajattelemalla, että miksipä ei joku parasiitti voisi aiheuttaa ihminen -nimiselle väli-isännälle omituista käyttäytymistä, josta olisi pääisännälle hyötyä. Mikä se pääisäntä sitten voisi ihmisen suhteen olla? No esimerkiksi äiti-maa

Se on huikeaa, että toksoplasmaan vaikuttava skitsofrenialääke palauttaa toksoplasmarotalle normaalin ja terveen kissanpelon. Ilman sitä se suorastaan kävelee kissan suuhun.

Ihmetyttää ettei tämä asia kiinnosta suurta yleisöä. Kaikenlaiset salaliitott kiinnostaa, mutta luonnon kyky vaikuttaa pään sisälle ei kiinnosta.

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Eläinmaailmasta tunnetaan lukuisia muita esimerkkejä siitä, miten loiset voivat hallita isäntänsä mieltä. Toksoplasmoosi on kissojen loinen, joka käyttää väli-isäntään rottia. Sen infektoimat rotat eivät pelkää kissoja, joten ne joutuvat helpommin kissojen saaliiksi Jouhimadot taas elävät aikuisena vapaana vedessä, mutta käyttävät väli-isäntänään hyönteisiä. Ne manipuloivat isäntänsä, kuten hepokatin, hyppäämään veteen, vaikka muutoin ne välttävät vettä.http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tut ... 5269378689

Luultavasti toksoplasmoosi poistaa rotilta kaiken pelon tai yli päätään aiheuttaa psykoosin, joten se ei edes ymmärrä ulkopuolista maailmaa. Tällööin jää helposti saaliiksi. Kuin psykoosipotilas auton alle.

Valtte-Poika
[
Tuosta tietenkin voi tiedeplastalla heittää sci-fi tasoon ajattelemalla, että miksipä ei joku parasiitti voisi aiheuttaa ihminen -nimiselle väli-isännälle omituista käyttäytymistä, josta olisi pääisännälle hyötyä. Mikä se pääisäntä sitten voisi ihmisen suhteen olla? No esimerkiksi äiti-maa
Ihmiselle spesifisiä loisia taitaa olla aika vähän. Yleensä ihminen on vain harhaisäntä. Kihomato ja lapamato, ovat ainakin ihmisen varsinaisia loisia. Ja tietysti malaria, jonka väli-isäntä on malariahyttynen.

Valtte-Poika
Seuraa 
Viestejä999
kabus

Luultavasti toksoplasmoosi poistaa rotilta kaiken pelon tai yli päätään aiheuttaa psykoosin, joten se ei edes ymmärrä ulkopuolista maailmaa. Tällööin jää helposti saaliiksi. Kuin psykoosipotilas auton alle.http://www.youtube.com/watch?v=__K104jSGzs

Tuossa dokumentissa kohdassa 04:20 - 5:20 väitetään että toksoplasma ei poistaisi muita pelkoja vaan pelkästään kissanpelon.

Uskon että kissanpelko on jossain hyvin syvissä vaistoissa rotalla, enkä siksi pidä mitenkään mahdottoman yllättävänä että juuri se alue peloista on saatu blokattua ulos (onko toksoplasman osalta rotan vaiston kehittyminen ja parasiitin manipulointikyvyn kehittyminen kilpaillut keskenään? Joku tasapainotila sopii parasiitin elinkyvylle parhaiten).

Se kuitenkin herättää ajatuksen siitä, että miksipä ei toksoplasman kaltainen parasiitti voisi manipuloida aivoja hieman hienostuneemmin ja hienostueemmin ja hienostueemmin ja hienostuneemmin... evoluution myötä kunnes pystyisi stimuloimaan aivoja siten, että syntyy hallusinaatiota vastaava mielikuva päähän. Korostan hallusinaatiota vastaava, ei välttämättä hallusinaatio miten se sitten ymmärretäänkään.

Jos ei "hallusinaatiota vastaavaa", niin tiettyjä pelkoja lamauttavaa? Esimerkiksi ihmisessä se voisi aiheuttaa vauhtisokeutta, yleistä itsesuojeluvaiston lamaannusta, korkeanpaikan kammon poistumista... Näitä kaikkia yhdessä tai vain tiettyä yksinään. Nythän on jo tieteellisesti todettu, että toksoplasma lisää naisilla auto-onnettomuuksia. Ehkä sama mekanismi jolla parasiitin rotanpelon lamauttaminen toimii, sattumalta poistaa ihmiseltä jonkun tietyn itsesuojeluvaiston osa-alueen?

Löytö "Jennifer Aniston" -neuronille on yksi syy mikä minut ajaa tässä tällaisiin pohdintoihin. Jos noin tarkka asia pystytään aivoista erottamaan, kyllä "lajitovereiden suojelun vaisto / pakkomielle" varmasti voisi olla blokattavissa väli-isännästä parasiitin avulla, jos siitä olisi huomattavaa etua parasiitin pääisännän selviytymiselle evoluutiossa. Ei olisi ihan tuulesta temmattua, että toksoplasma voisi aiheuttaa skitsofrenikolle harhan, jossa hän kokee että pään sisällä joku ääni käskee: "tapa se". Tai vastaavaa. Tämä nyt ei ole oleellisin säie näissä teorioissani.

Miksi parasiitin väli-isännän manipulointikyky rajoittuisi kaikkein alkeellisimman aivotoiminnan sekoittamiseen? Voisihan se pikkuisen sitä monimutkaisempaakin aivotoimintaa sorkkia ja edelleen vähän sitä monimutkaisempaa... Evoluutio on vahva voima ja parasiitin kiertokulki isännän ja väli-isäännän / -isäntien kautta mahdollistaa huikeita asioita.

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Tuolla jenniferaniston-neuronilla käsittääkseni tarkoitetaan sitä, että tietty osa-alue aktivoituu heti tutun kasvon nähdessä. Eli joku äiti-neuroni olisi parempi tai vastaava. Se testi oli vain tehty anistonin kasvoilla ja muilla julkkiksilla.

Valtte-Poika
Seuraa 
Viestejä999
kabus
Tuolla jenniferaniston-neuronilla käsittääkseni tarkoitetaan sitä, että tietty osa-alue aktivoituu heti tutun kasvon nähdessä. Eli joku äiti-neuroni olisi parempi tai vastaava. Se testi oli vain tehty anistonin kasvoilla ja muilla julkkiksilla.Tilanne on monimutkainen ja useampiakin neuroneita reagoi, mutta lähteeni mukaan:

" During surgery, he showed them a series of photographs: Julia Roberts, not-famous people, animals, locations. When he showed an image of Aniston, one specific neuron lit up. Back to animals, nothing. Back to Aniston and the neuron would flash again, multiple times. He found this “Aniston-specific” cell in a number of peoples’ brains. Of course, since Fried shared his findings, other A-lister neurons have been discovered: Julia Roberts, Halle Berry, Kobe Bryant, etc.

Read more: http://thegloss.com/culture/jennifer-aniston-neuron-116/#ixzz20R43OLrY"

Eli siis periaatteessa pystytään sanomaan aivoja tutkimalla näkikö henkilö Jennifer Anistonin vai Julia Robertsin, jos ensin on selvitetty mikä neuroni reagoi mihinkäkin.

Niin tai näin, toksoplasma teoriassa ja näyttäisi vähän siltä että myös käytännössä pystyy sorkkimaan aika spesifisti väli-isäntänsä "ajattelua" jos rotan aivotoimintaa voi sellaiseksi kutsua. Se mahdollistaa evoluutiomielessä rotta-kissa-rotta-kissa-rotta-kissa -kiertokulussa mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Vierailija
Valtte-Poika
kabus
Tuolla jenniferaniston-neuronilla käsittääkseni tarkoitetaan sitä, että tietty osa-alue aktivoituu heti tutun kasvon nähdessä. Eli joku äiti-neuroni olisi parempi tai vastaava. Se testi oli vain tehty anistonin kasvoilla ja muilla julkkiksilla.Tilanne on monimutkainen ja useampiakin neuroneita reagoi, mutta lähteeni mukaan:

" During surgery, he showed them a series of photographs: Julia Roberts, not-famous people, animals, locations. When he showed an image of Aniston, one specific neuron lit up. Back to animals, nothing. Back to Aniston and the neuron would flash again, multiple times. He found this “Aniston-specific” cell in a number of peoples’ brains. Of course, since Fried shared his findings, other A-lister neurons have been discovered: Julia Roberts, Halle Berry, Kobe Bryant, etc.

Read more: http://thegloss.com/culture/jennifer-aniston-neuron-116/#ixzz20R43OLrY"

Eli siis periaatteessa pystytään sanomaan aivoja tutkimalla näkikö henkilö Jennifer Anistonin vai Julia Robertsin, jos ensin on selvitetty mikä neuroni reagoi mihinkäkin.

Niin tai näin, toksoplasma teoriassa ja näyttäisi vähän siltä että myös käytännössä pystyy sorkkimaan aika spesifisti väli-isäntänsä "ajattelua" jos rotan aivotoimintaa voi sellaiseksi kutsua. Se mahdollistaa evoluutiomielessä rotta-kissa-rotta-kissa-rotta-kissa -kiertokulussa mielenkiintoisia mahdollisuuksia.


Mutta kun rotan ei tarvitse nähdä kissaa osatakseen pelätä sitä. Ei meillä ole mitään Aniston neuroneita ilman Anistonia. Aniston-neuroni tarvitsee Anistonin.

Valtte-Poika
Seuraa 
Viestejä999
jees
Onkohan tässä nyt kyse kissan figuurista, vai hajusta?Hajusta. Toksoplasmarotta suorastaan hakeutuu kissan hajuun.

Kun toksoplasmarotalle annetaan tiettyä skitsofrenialääkettä, joka salpaa toksoplasman vaikutusta, kissanpelko palaa samalle rotalle. Se toksoplasma ei siis aiheuta pysyviä muutoksia rotan aivoihin vaan vaikuttaa aktiivisesti toiminnallaan ajatteluun.

Btw. jopa joka viides ihminen toimii toksoplasman väli-isäntä. Pelottavaa?

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Valtte-Poika
kabus
Tuolla jenniferaniston-neuronilla käsittääkseni tarkoitetaan sitä, että tietty osa-alue aktivoituu heti tutun kasvon nähdessä. Eli joku äiti-neuroni olisi parempi tai vastaava. Se testi oli vain tehty anistonin kasvoilla ja muilla julkkiksilla.Tilanne on monimutkainen ja useampiakin neuroneita reagoi, mutta lähteeni mukaan:

" During surgery, he showed them a series of photographs: Julia Roberts, not-famous people, animals, locations. When he showed an image of Aniston, one specific neuron lit up. Back to animals, nothing. Back to Aniston and the neuron would flash again, multiple times. He found this “Aniston-specific” cell in a number of peoples’ brains. Of course, since Fried shared his findings, other A-lister neurons have been discovered: Julia Roberts, Halle Berry, Kobe Bryant, etc.

Read more: http://thegloss.com/culture/jennifer-aniston-neuron-116/#ixzz20R43OLrY"

Eli siis periaatteessa pystytään sanomaan aivoja tutkimalla näkikö henkilö Jennifer Anistonin vai Julia Robertsin, jos ensin on selvitetty mikä neuroni reagoi mihinkäkin.

Niin tai näin, toksoplasma teoriassa ja näyttäisi vähän siltä että myös käytännössä pystyy sorkkimaan aika spesifisti väli-isäntänsä "ajattelua" jos rotan aivotoimintaa voi sellaiseksi kutsua. Se mahdollistaa evoluutiomielessä rotta-kissa-rotta-kissa-rotta-kissa -kiertokulussa mielenkiintoisia mahdollisuuksia.
Eräässä dokumentissa näytettiin, miten pystyttiin tietämään jo 6 sekuntia ennen miten tutkittava valitsee kahdesta vaihtoehdosta. Eli tiedettiin tutkittavan valinta jo ennen kuin hän itsekkään tiesi.

Voi olla, että toksoplasmoosi aiheuttaa rotalle "zombie"-käyttäytymistä, jotta pääsee pääisäntäänsä kissaan. Ihminen on vainharhaisäntä, johon loisen ei ole tarkoitus tarttua, mutta voi aiheuttaa joitain neurologisia muutoksia.

Valtte-Poika
Seuraa 
Viestejä999
jees

Mutta kun rotan ei tarvitse nähdä kissaa osatakseen pelätä sitä. Ei meillä ole mitään Aniston neuroneita ilman Anistonia. Aniston-neuroni tarvitsee Anistonin.Kyllä. Otin Aniston -neuronin vertauskuvaksi aivotoiminnasta. Minä uskon, että jos ihmiselle näytetään vuoroin käärme, vuoroin kivi ja vuoroin kukka, löydettäisiin käärmeellekin oma neuroni. On kaukaa haettua, että toksoplasma osaisi etsiä sen kyseisen neuronin ja sorkkia sitä. Toksoplasma kuitenkin jotenkin sorkki jotain aivoissa, että tapahtuu jotain yllättävän spesifiä muutosta, kuten kissanpelon katoaminen rotassa.

Toksoplasman evoluutiolle on tärkeää, että toksoplasmaa kantava kissa pärjää toksoplasmaa kantamattomalle kissalle kilpailussa elintilasta. Kun rotat juoksee toksoplasmakissan suuhun, se saavuttaa uusilla elinalueilla nopeammin hyvän elintilan kuin toksoplasmaton kissa jollain toisella alueella (koska siellä ei rotat juokse kissan suuhun, pitää väijyä enemmän).

Toksoplasma uhraa väli-isännän (rotan) pääisännälle (kissalle). Toksoplasmakissa voi elellä rottien seassa ja syö rotan silloin tällöin jos siltä tuntuu, sen kummemmin saalistamatta. Luulisi kuitenkin, että toksoplasmalle immuunit rotat lisääntyisivät herkemmin kuin toksoplasmaan sairastumisalttiit! Sen takia kuvittelisin, että pitkäksi aikaa jollekin alueelle asettunut kissaporukka ei lopulta hyödy toksoplasmasta niin paljoa kuin jos se hakisi elintilaa aina uusilta alueilta.

Toksoplasma on ovela leviintyjä. Pelottavan ovela. Nythän se elelee kissoissa ja ihmisissäkin. Ne on aika potentiaalista porukkaa jos tältä planeetalta kukaan koskaan toiselle planeetalle muuttaa.

Jos pysähtyy miettimään toksoplasman kiertokulkua ja piirtelee vähän paperille mistä mihin se tarttuu ja miksi, huomaa että se on yksi nerokkaimmista ellei nerokkain elämänmuoto maapallolla, väitän.

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Vierailija
Valtte-Poika
Hajusta. Toksoplasmarotta suorastaan hakeutuu kissan hajuun.

Kun toksoplasmarotalle annetaan tiettyä skitsofrenialääkettä, joka salpaa toksoplasman vaikutusta, kissanpelko palaa samalle rotalle. Se toksoplasma ei siis aiheuta pysyviä muutoksia rotan aivoihin vaan vaikuttaa aktiivisesti toiminnallaan ajatteluun.


Ok. Kiitos.

Btw. jopa joka viides ihminen toimii toksoplasman väli-isäntä. Pelottavaa?

Ei mua kissat pelota. Riskikäyttäytymisen liittyminen toksoplasmoosiinkin voi selittyä sillä, että riskialttiit ihmiset nyt muutenkin saavat kaikki maailman taudit.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat