Seuraa 
Viestejä32865

Tulevaisuuden kauppatavaraa tulee olemaan pää-asiassa informaatio.Se tulee vielä joskus syrjäyttämään aineelliset tavarat.

Ja sitä luultavasti tulee seuraamaan Fermin esittämä paradoksi,että jos tuolla ulkona on jotain älyllistä elämää se varmaan tulee aikanaan meidät löytämään,meidän informaatio tulvan perusteella,joka koko ajan avaruudessa etenee.esim;radioaaltoina.

Sen takia medialle joka myös jakaa informaatiota tullaan asettamaan tulevaisuudessa tiukemmat rajat myös maanpäällisten konfliktien seurauksena.

Kuten itsesensuurin käytön lisäys.Esim uskonnollisissa kysymyksissä.Vaikka sananvapauden säilyvyyden pitääkin pysyä tärkeämpänä pointtina.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija
John Carter
Tulevaisuuden kauppatavaraa tulee olemaan pää-asiassa informaatio.Se tulee vielä joskus syrjäyttämään aineelliset tavarat.

Huonoa kauppatavaraa tuo informaatio, liian helposti kopioitavissa.

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä32865

Salaus järjestelmät ja keinot tulevat kehittymään teknologia evoluution mukana.

Ja luulisin esim,sotilastiedustelun informaation olevan hyvin kallista ja vaikeasti kopioitavaa.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Retard
Seuraa 
Viestejä28258

Ongelma ei ole tänäpäivänä tosiaan siinä kuinka hyvin tiedon keksijä on tietonsa salannut vaan siinä kuinka hyvin tieto pysyy salattuna vaikka se olisi periaatteessa downloadattavissa. Kapuloita rattisiin lisäävä komponentti perustuu kokonaan tiedon funktioon. Aikoinaan tiede kehittyi kaupallisten intressien voimalla, mistä sekä päättävä eliitti, että tavallinen veronmaksaja ei tiennyt mitään (ensyklopedia). Ja nykyään tietoon yhdistetään se, että kaikilla ihmisillä tulisi olla tuohon tietoon tutkimusmielessä vapaa pääsy.

Eli se mitä minä olen oppinut sanoo sen, että tiedon saaminen tulee jatkossa perustumaan pikemminkin sen saajan mielipiteeseen siitä jakaako hän sitä eteenpäin vai ei.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä32865

Minä luulen,että se tulee perustumaan rahaan.

Se saa salaisimmat tiedot,jolla on eniten Rahaa tarjota k.o.informaatiosta.

Tottakai sotilastiedustelussa tulee vaikuttamaan myös liittolaisuus ja politiikka.

Yksilöllisellä tasolla taas olet aivan oikeassa,siellä se riippuu enemmän siitä,kuka haluaa jakaa informaatiota ja kuka taas ei.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Hei,

minulle vain nousee tässä esille ajatus, miten turha on luoda suuria ennusteita siitä mitä ihmeellisyyksiä ja mielettömyyksiä, hullutuksia, ja mitä hienoimpia korvikkeita aidoille asioille tekninen kehityksemme tulevaisuudessa tuokaan tullessaan, koska nähdäkseni ennen kuin inhimillisen mielen pinnallisuus ja rajoittuneisuus on saavuttanut korkeimmat huippunsa, se on jo toisella kädellä tuhonnut itsensä, koska sen ajatukset ovat jo aluperin olleet elämälle vieraita ja tulevat sitä aina olemaan.

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä32865

Ehkä jäljelle jää teknologisesti valveutunut yhteiskunta,jossa tieteen kehitys tuo mukanaan myös väkivallattoman maailman ja korkeamman henkisyyden tason.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

John Carter
Tulevaisuuden kauppatavaraa tulee olemaan pää-asiassa informaatio.Se tulee vielä joskus syrjäyttämään aineelliset tavarat.

Kyllä, joskus ihminen kyllästyy tavaraan jota ei tarvitse ja alku tuolle kyllästymiselle alkoi jo silloin, kun elettiin niitä aatamin ja eevan aikoja.

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä32865

Informaation myynti on todella nopeasti kasvava kaupan-ala,joka tulevaisuudessa tulee kasvamaan arvaamattomiin mittasuhteisiin.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Informaation myynti on todella nopeasti kasvava kaupan-ala, joka tulevaisuudessa tulee kasvamaan arvaamattomiin mittasuhteisiin.

.. joskushan tämän tavarayhteiskunnan rajat tulevat vastaan..

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

Tulevaisuuden kauppatavara tulee olemaan puhdas juomavesi. Hyvänä kakkosena tulee ruoka. Sitten olisi hyvä olla katto pään päällä ja sen jälkeen voidaan sitten katsoa mitä tietoa tarvitsisi...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Aloittaja on oikeilla jäljillä, muttei oikeassa. (Minähän tietnekin olen.) Informaatio on kyllä osa kokonaisuutta, mutta varsinainen kauppatavara tulee olemana pikemminkin laitteisto- ja laskentaresurssit. Informaatiotakin toki voidaan hyödyntää tällä tavoin, mutta vain osana kokonaisjärjestelmää, ei välttämättä yksin.

Joku sanoi että informaation kopioitavuus tekee siitä huonon vaihtovälineen. Päin vastoin, se juuri tekee siitä oivan vaihtovälineen. Se, kenellä on oikeus informaatioon, voi saavuttaa sitä myymällä suuria hyötyjä käytännössä kustannuksitta. Kaupankäynti ei kuitenkaan tule olemaan pääasiassa suoraviivaista rahalla tiedostoja -kauppaa á la nykyiset musiikkinettikaupat. Toki sillekin oma sijansa on. Pääasiassa informaatio tulee olemaan ilmaista ja saatavilla ehdolla että sen hyödyntäjä antaa jotakin tilalle; joko omaa dataa tai tallennuskapasiteettia tai laskentatehoa. Nykyisenkaltaiset P2P-verkot antavat tästä esimakua, jonkinlaisen kalpean aavistusken siitä, millainen tulevaisuuden informaatioyhteisö voi olla.

Siinä missä nykyisin kyseistä menetelmää käytetään lähinnä rikollisiin ja arveluttaviin tarkoituksiin, tulevaisuudessa iso osa tietotekniikasta ja -verkoista skeä niissä tapahtuvasta niin kaupallisesta kuin epäkaupallisetsakin toiminnasta tulee jollakin tavalla hyödyntämään vastaavanlaisia menetelmiä. Saatavilla olevan tiedon määrä tulee kasvamaan räjähdysmäisesti ja tiedon löydettävyys tulee muuttumaan. Nykyiset surkeat hakusysteemit tulevat korvautumaan tiedon sisällön perusteella tapahtuvalla tehokkaalla haulla ja nerokkailla indeksointijärjestelmillä, jotka hyödyntävät mm. assosiatiivisia menetelmiä.

Tulevaisuudessa Kaikki laitteet ovat verkottuneet, kaikki tieto (pl. salattu) tulee olemaan kaikkien saatavilla jollakin ehdolla, ja tiedon saaminen on helppoa ja mutkatonta. Tämä ei toki korvaa olemassaolevia talousjärjestelmiä radikaalisti, mutta voi joiltakin osin muuttaa nykyisiä käytäntöjä. Ja varmuudella tuo uusia bisnesmahdollisuuksia, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia.

Verkko tulee olemaan jotakin muuta kuin nykyisenkaltainen WWW esimerkiksi on, se tulee olemaan paljon enemmmän. WWW toki säilyy, mutta vain pohjana tai yhtenä alkukantaisena informaationvälityksen muotona. Uudet verkot ja tietojärjestelmät tulevat olemaan isompi mullistus WWW:hen nähden kuin mitä WWW oli vaikkapa Internetiin nähden tai Internet yksittäiseen tietokoneeseen nähden.

Tulevaisuudessa tieto ja sen hallinnan tavat tulevat enimmäkseen olemana avoimiin standardeihin perustuvia. Tieto ei enää tule olemaan valtaa, mutta tieto tai sen käsittelyn resurssit tulee olemaan kuin rahaa. Tiedon pihtaaminen ja sillä vallan hamuaminen ei tule olemaan mahdollista, kun tieto on ostettavissa. Ja jos sitä ei yksi taho suostu myymään, joku muu myy. Tieto on ollut tähän asti valtaa, kun sen jakelua on voitu kontrolloida keskitetysti ja rajoitetusti, olipa kyseessä valtioiden, yritysten tai median informaatiomonopoli, tietoinen tai tahaton, pakon sanelema tai tarkoituksella aiheutettu.. Tämä on osin jo muuttunut, mutta suurimmat teknologian ja käytäntöjen muutoksen mahdollistamat mullistukset ovat vasta alkamaisillaan. Tieto tulee olemaan rahaa, mutta se toisaalta tulee olemaan demokraattisempi, koska se tulee olemaan kaikkien käytettävissä olevaa kauppatavaraa. Tieto aina ei vaadi käytännössä ollenkaan investointeja, jolloin siihen ei pääse syntymään suuruuden ekonomiaa, jossa jättiläiset voivat syödä pienet tekijät. Tietoyhteisössä jokainen tiedon tuottaja ja haltija on yhtä arvokas ja samanarvoisessa asemassa. Tieto voi yhä kertyä tiedon luokse, kuten rahakin on tehnyt, mutta poiketen rahasta, tieto ei ole pois sen alkuperäiseltä haltijalta. Tietoa ei tulevaisuudessa voi menettää, sitä voi ainoastaan lisätä. Tieto mahdollistaa todellisen "amerikkalaisen unelman" toteutumisen, eikä vain menestyjien prosentille, vaan ihan kaikille ihmisille.

Informaatio ei tietnekään tule koskaan syrjäyttämään materiaalisia tarpeita. Tiedolla yksin ei kukaan elä. Perustarpeet on tyydytettävä aina. Tiedolla kuitenkin voidaan tienata ne perustarpeet ja muutakin. Niinhän taiteilijat, toimittajat, softainsinöörit ja monet muut vastaavat tiedontuotannon tai -hallinnan ammattilaiset tekevät jo nykyäänkin.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä32865

Jos mietitään jo nykyisiä"tieteitä",niin eikö ole selvää,että kaikkein arvokkainta mitä tiede voi saavuttaa on tieto,informaatio,joka ratkaisee tieteen vaikeimmatkatkin kysymykset.

Sitä tuskin arvokkaampaa tuotetta on vaikea löytää tulevaisuudessa.

Arvokkainta mitä toinen kone/informaatiojärjestelmä voi toiselle antaa on uusi tieto ja opetus,joka tulee tulevaisuudessa vain kasvamaan.

Myös ihmisyksilö käyttää koko ajan kasvavassa määrin tietoa ja informaatiota hyväkseen jokapäiväisessä elämässä.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Tieto toki on arvokasta, sitä kukaan ei kiistäne. Ei siitä silti ole johdettaviss amitä tahansa päätlemää tiedon asemasta tulevaisuudessa esim. kaupankäynnin pääasiallisena välineenä tai kohteena.

Rakkauskin on äärimmäisen arvokasta, mutta sillä kaupankäynti lähinnä paheksuttavaa, ellei jopa laitonta.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä32865

Harvoin oikeata rakkautta voi rahalla ostaa.

Rahalla ostettu rakkaus tarkoitta yleensä seksin ostamista,joka taitaa Suomessa olla rikos,mutta myyminen ei.

Muualla Euroopassa esim;Saksa,Hollanti,Belgia,ym...ovat laillistaneet seksin oston,joka antaa viranomaisille paremman mahdollisuuden valvoa prostituoitujen terveyttä,kerätä veroja heiltä,myöntää lupia rajatun määrän,että laiton business ei pääse alalle.

Näissä maissa myös esim;vammaisilla tai yleensä ihmisillä jotka eivät voisi muuten harrastaa seksiä on mahdollisuus tehdä se laillisesti tai jopa yhteiskunnan kustantamana.

Myös meidän lainsäädäntömme olisi aika päivittää liberaalimpaan suuntaan ja näin ollen myös saada siitä verot valtiolle ja itä-rikolliset pois markkinoilta.

Ehkä Suomalais miesten Viron ja Thaimaan matkat vähenisivät myös huomattavasti.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Kuka nyt mitäkin informaatiolla tai tiedolla käsittää. Mikä kenellekin on tärkeätä ja mikä ei. Se mikä toiselle on informaatiota on toiselle täysin yhdentekevää.

Herra Tohtori
Tulevaisuuden kauppatavara tulee olemaan puhdas juomavesi. Hyvänä kakkosena tulee ruoka. Sitten olisi hyvä olla katto pään päällä ja sen jälkeen voidaan sitten katsoa mitä tietoa tarvitsisi...Vaikkapa tietoa siitä mistä noita edellämainittuja saa. Esimerkiksi "halvalla", jos budjetointiin liittyvät asiat on tärkeitä kriteerejä informaatiotulvan suodatuksessa, tai "keskeytyksettä", jos rahalla ei ole niin väliä

HaZe
Tieto on valtaa.Mutta tiedätkö sinä mikä tieto on tärkeätä muille kuin itsellesi? Tai mitä valtaa sillä saa? Kuka sen vallan tarjoilee, tuleeko vapaaehtoisesti vai vastentahtoisesti ja mihin sitä valtaa voi järkevästi käyttää? Mitä vallan antaja saa sitä vastaan? Valtaan liittyy aina auktoriteetti, mistä se tulee? Ja kuinka se pysyy, miten valta säilyy, jos tietoa on kuitenkin tarkoitus jakaa?

Jos valta on se pääsyy tiedonhankintaab, niin siinä tallaa äkkiä niin monelle varpaalle, että se valta loppuu hyvin nopeasti.

John Carter
Ehkä jäljelle jää teknologisesti valveutunut yhteiskunta,jossa tieteen kehitys tuo mukanaan myös väkivallattoman maailman ja korkeamman henkisyyden tason.Ja aikaväli tästä päivästä tähän mullistukseen on? Uskallatko edes arvata?

John Carter
Se saa salaisimmat tiedot,jolla on eniten Rahaa tarjota k.o.informaatiosta.

Kaikkea ei saa rahalla. Koska näin on, joku kolmas osapuoli voi tarjota sitä paljosta rahasta, vaikka ei ihan olisikaan oikeuksia kyseiseen tietoon. Kun myy, pitää ottaa rassua suhteessa riskiin, näinhän se menee..

Btw. seksi ei ole rakkautta.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
twoDogs
Kuka nyt mitäkin informaatiolla tai tiedolla käsittää. Mikä kenellekin on tärkeätä ja mikä ei. Se mikä toiselle on informaatiota on toiselle täysin yhdentekevää.

Informaation olemassaolo ei riipu mielipiteistä ja subjektiivisista tärkeysarvotuksista.

Pöydälleni hujan hajan kasautuva kirjoihin, vihkoihin ja muihin painotuotteisiin taltioitu informaatio on ja pysyy, vaikka emäntä sitä pitääkin arvottomana ja yhdentekevänä ja lähinnä esteettisenä katastrofina.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
twoDogs

HaZe
Tieto on valtaa.Mutta tiedätkö sinä mikä tieto on tärkeätä muille kuin itsellesi? Tai mitä valtaa sillä saa? Kuka sen vallan tarjoilee, tuleeko vapaaehtoisesti vai vastentahtoisesti ja mihin sitä valtaa voi järkevästi käyttää? Mitä vallan antaja saa sitä vastaan? Valtaan liittyy aina auktoriteetti, mistä se tulee? Ja kuinka se pysyy, miten valta säilyy, jos tietoa on kuitenkin tarkoitus jakaa?

Hyviä kysymyksiä, jotka ansaitsevat enemmän pohtimista kuin nyt tähän aikaan jaksan. Totean nyt alkupaloiksi kutienkin, että tiedon suhteen auktoriteetti on sen tuottaja, mutta myös hallintaoikeuden siihen muuten saanut. Osuuskuntamallit ja julkiset lisenssit, GPL-tyyliset oikeudet jne. eivät ole minkään yhden tahon armosta suomia, vaan perustuvat yhteiseen ja yhteisöön. Ja sellaisina vahvoista vahvimpia. Vallan voi omalla päätöksellä ottaa omaan, yhteiseen käyttöönsä myös ihmiskunta tai sen osat yhdessä. Sitähän kaikki valta demokratioissa muutenkin on, joskin yleensä käytännön ja perinteen takia jonkinlaisiin asiainhoitajiin henkilöityneinä ja vähemmin läpinäkyvissä muodoissa, mikä on mahdollistanut vallan keskittymistä yksilöille, jopa väärinkäyttöä. Se ei kuitnekaan tarkoita että nämä epäkohdat olisivat edes mahdollisia, saati sitten vääjäämättömiä informaatioyhteiskunnan ja tiedon kontrollin suhteen. Toisaalta fyysisten osien suhteen valta toki säilyy yhä laitteiden haltijoilla perinteiseen tapaan. Konettasi ei käytä kukaan jonka et halua niin tekevän.

Se, mikä kenellekin on tärkeää, lähtee toki jokaisesta itsestään. Ja siten tiedon arvo lähtee sen tarvitsijoiden kysynnästä. Markkinapohjalta siis, kuten muidenkin hyödykkeiden suhteen. Mikä tahansa informaatio ei tietenkään ole automaattisesti kuinka tahansa arvokasta. Niin ei kai kukaan ole väittänytkään. Informaatiotulvasta suuri osa on kertakäyttöistä tai hyödytöntä selkeälle valtaosalle ihmisistä. Mutta aina sinne sopii myös arvokastakin. Ja eräs arvo voi olla sekin, että saa hyödyttömän tulvasta huolimatta sen mikä on arvokasta. Siis hakua, suodatusta, louhintaa, hallintaa. Kaikki vielä alkutekijöissään olevaa ja ihan oikeassa rahassakin mitatuna suunnattoman arvokasta jahka joskus toteutuu. Avoimen ja hajautetun tekniikan ja informaatioliiketoiminnan mallien ja visioiden mukaan tästä lohkeaa kyllä siivunsa jokaiselle.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
twoDogs

John Carter
Ehkä jäljelle jää teknologisesti valveutunut yhteiskunta,jossa tieteen kehitys tuo mukanaan myös väkivallattoman maailman ja korkeamman henkisyyden tason.Ja aikaväli tästä päivästä tähän mullistukseen on? Uskallatko edes arvata?

Sellaisten arvaileminen lienee hyödytöntä. Ihmisillä on tapana yliarvioida lähitulevaisuus, mutta aliarvioida rankasti pidempien ajanjaksojen kehitys. Syynä on lähinnä se, että edes visionäärit eivät oikeasti kykene kuvittelemaankaan mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan. Kehityksen kehittyessä eksponentiaalisesti arvailu muuttuu yhä enemmän nopanheitoksi.

Ei silti, visioida voidana yhä laatia ja myö sperustella. Nähdäkseni teknologisesti valveutuneen informaatioyhteiskunnan kehittyminen jollakin aikavälillä on jo vääjäämätön selviö, joskin Carterin ylläoleviin suhtautuisin vähän varauskella. Kehitys tuskin tapahtuu niin jouhevasti ja suoraviivaisesti, muutoksille kun yleensä löytyy suurusluokkaansa ja radikaaliuttaan vastaavat vastustajansa. Ja nyt puhutaan ISOISTA muutoksista. Voi olla että täytyy käydä aallonpohja jos toinenkin, mutta sitä on mahdoton ennustaa enää millään tarkkuudella...

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
twoDogs
Kuka nyt mitäkin informaatiolla tai tiedolla käsittää. Mikä kenellekin on tärkeätä ja mikä ei. Se mikä toiselle on informaatiota on toiselle täysin yhdentekevää.Informaation olemassaolo ei riipu mielipiteistä ja subjektiivisista tärkeysarvotuksista.

Pöydälleni hujan hajan kasautuva kirjoihin, vihkoihin ja muihin painotuotteisiin taltioitu informaatio on ja pysyy, vaikka emäntä sitä pitääkin arvottomana ja yhdentekevänä ja lähinnä esteettisenä katastrofina.

Mielestäni tulkitsijalla ja suodattajalla on oma tärkeä roolinsa informaation olemassaolossa. Koska informaatiota on niin paljon, sitä on pakko suodattaa. Tässä iskee suodattajan ja tulkitsijan hyötynäkökulmat päälle, se mikä ei ole tärkeätä eli mistä ei ole hyötyä, on toisarvoista, jonka voi toki jemmata, jos tilaa riittää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat