Seuraa 
Viestejä6444

Viime aikojen suurimpia teknologiayritysten uutisia ainakin Suomessa on ollut Jollan julkistus Meego-tekniikkaan perustuvien älypuhelimien kehittämisestä ja markkinoille tuomisesta vielä lähimmän puolen vuoden aikana.

[size=150:xquydu91]Ex-nokialaiset luottavat Meegoon[/size:xquydu91]

Entiset Nokian työntekijät jatkavat Meego-käyttöjärjestelmällä varustetun älypuhelimen kehittämistä. Tarkoituksena on kehittää uusi käyttökokemus, sanoo Päivän kasvo -ohjelmassa vieraillut Jollan toimitusjohtaja Jussi Hurmola.

Hänen mukaansa tarkoituksena on luoda uutta ja merkittävää.

- Lähdemme rakentamaan riittävän suurta kokonaisuutta, jotta Jolla voi lunastaa elinpaikkansa tässä toimialassa, Hurmola sanoo.

http://yle.fi/uutiset/ex-nokialaiset_lu ... on/6211472

Itse pidän "lentoon lähtemisen" kriteerinä min 1 000 000 laitteen myyntiä ensimmäisen vuoden (eli 2013) aikana - jos tuohon päästään ollaan mukana isojen poikien pelissä ja vain taivas on kattona.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Karike
Seuraa 
Viestejä31

Väkisinkin tulee mieleen, että onko taustalla joku kassakaappisopimus Jollan ja Nokian välillä. Meegoa ei voi elvyttää Nokian sisällä, se olisi liian suuri arvovaltatappio Nokian nykyjohdolle joten ulkoistetaan koko projekti.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

MeeGo-Linuxista forkataan Jollassa uusi distro. Edes MeeGo nimen käytöstä ei vielä ole varmuutta, koska Se on ilmeisesti rek. tuotemerkki. Joutuvat myös kai käyttämään kasapäin alkup. Nokia-MeeGon patentoitujen osasten tilalla avoimia kilkkeitä.

Periaatteessa voisi ehkä kansallisella jollai rajoitetulla markkinalla pystyä myymään jotain kapulaa joka suunnattu jollekin erityisryhmälle. 6 metrin kontti jämärautaa kaukoidästä halvalla ja bisnes pyörimään

En tajua mitä jätkät pusaa. Joku viritys tuossa on. Joka puolelta pukkaa uutta Linux-distroa puhelimiin, joten kenttä on mullinmallin pienpajojen osalta. Minä haluaisin Ubuntupuhelimen 86 arkkitehtuurilla.

Minulla on muuten tällä läppärillä noita Puhelin-Linux-viritelmiä siltä ajalta kun yritin pusata mobiiliminiläppäristä GSM-pöytäpuhelinta siinä onnistumatta.

----------------------------------

Olikohan "forkata" ja "distro" termi oikea tässä asiayhteydessä? Toivon niin, jotta tulisin ymmärretyksi.

- Ubi bene, ibi patria -

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873

MInä uskon että Jolla on erittäin hyvä mahdollisuus luoda jotain uutta ja hyvää. Numero yksi: Jollan porukka on pieni, motivoitunut ja nälkäinen. Epäilen tällä hetkellä, että Nokia poistuu olemasta. Nokian voi pelastaa uusi Windows, jos se on hyvä ja tuo kännykän käyttöön jotain todellista lisäarvoa.

Pine
Seuraa 
Viestejä251

Uskon myös Jollaan. Uskon myö että se tullee saamaan myös seuraajia ennemmin tai myöhemmin. Jollalla on kuitenkin hyvä etumatka, osaavia työntekijöitä, jne.
En todellakaan usko että tarvitaan miljoonaa myytyä kännykkää ensimmäisenä vuonna.
Vanhat jätit vielä porskuttaa jonkin aikaa, mutta niillä on omat heikkoutensa. Ketteränä yrityksenä Jolla tulee näyttämään kehityksen suunnan lähiaikoina.

SamBody
Itse pidän "lentoon lähtemisen" kriteerinä min 1 000 000 laitteen myyntiä ensimmäisen vuoden (eli 2013) aikana - jos tuohon päästään ollaan mukana isojen poikien pelissä ja vain taivas on kattona.Ei mitään saumaa saada ketjua vuodessa siihen kuntoon että sillä markkinoidaan ja myydään miljoona puhelinta.

Esimerkiksi jenkkeihin saat hakata päätä läpi kuolleen Steve Jobsin hautakiven että pääset edes kauppojen hyllyille, koska siellä operaattorit myyvät puhelimet sopimuksella eikä juuri kukaan osta suoraan rahat kouraan ja kortti sisään periaatteella luureja, koska lukitsematon liittymä maksaa enemmän ja siinä on huonommat ehdot, jos nyt joltain operaattorilta löytyy edes GSM verkko jossa voi vaihtaa SIM korttia ettei se ole juotettu suoraan piirilevylle.

Jolla tehnee Jälleen Yhden Linux Distribuution joka kaatuu täsmälleen samaan asiaan kuin kaikki muutkin: tiimi murenee, idea karkaa käsistä, keskitetty hallinta ja softanjakelu kusee omaan byrokraattisuuteensa sekä ylipäätään siihen että alusta liikkuu jatkuvasti, ja yhteensopivuus saatavilla olevan raudan kanssa on lähes nolla, paitsi jos puhutaan 10 vuotta vanhasta tekniikasta.

Tätä varten sitten tehdään N9 kaltainen esittelylaite millä tahansa raudalla se saadaan toimimaan, niinkuin alkuperäinenkin N9 joka tehtiin edellisen edellisen sukupolven tekniikalla, ja pistetään se johonkin modernin näköiseen saippualaatikkoon, ja kuvitellaan että se on oikeasti valmis tuote itsessään ilman mitään ympäröivää infrastruktuuria tai "ekosysteemiä" mikä tekisi siitä oikeasti hyödyllisen - periaatteella että jos siinä pyörii Firefox ja GCC niin kyllä ne nörtit kääntää softaa.

pmk
Seuraa 
Viestejä1855

En haluaisi maalata piruja seinälle, mutta Benefonin muinainen kohtalo pistää kyllä aikalailla mietteliääksi, onko tämänkaltaisilla offspringeillä mestymismahdollisuuksia.

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873
pmk
En haluaisi maalata piruja seinälle, mutta Benefonin muinainen kohtalo pistää kyllä aikalailla mietteliääksi, onko tämänkaltaisilla offspringeillä mestymismahdollisuuksia.

Tuohon aikaan kai ei gsm-yms -rauta ollut geneeristä halpaelektroniikkaa. Nykyään vain softalla on merkitys. Laitteita saa alihankkijalta.

z
Seuraa 
Viestejä2918

Yritystä ainakin näyttää olevan:

TalSa: Meego-kehittäjä Jolla solmi myyntisopimuksen

Matkapuhelinvalmistajaksi pyrkivä suomalainen Jolla on solminut myynti- ja jakelusopimuksen kiinalaisen puhelinmyymäläketjun D.Phonen kanssa.

...

Tiedotteen mukaan D.Phone on Kiinan suurin puhelinten jälleenmyyjä, jolla on yli 2 000 myymälää. Lisäksi yritys tekee yhteistyötä China Mobilen, China Telecomin ja China Unicomin kanssa.

zz

Oranki
Seuraa 
Viestejä1309

Paljon on jollalla valmista, mutta paljon on myös tehtävää.

Käyttis tehdään Mer projektin päälle/yhteistyössä, joten perusominaisuudet joita puhelimessa (ja älypuhelimessa tarvitaan) ovat about valmiita.

http://merproject.org/

Mer on pohjana lähes kaikille linux älypuhelin ja tablettisoftille.

Jollan tehtäväksi jää rautapalikoiden valinta ja käyttiksen sekä myöhemmin jonkinlaisen ekosysteemin kehittäminen. Varmasti varsinkin jälkimmäisessä tullaan hyödyntämään open source mallia niin pitkälle kuin mahdollista.

Itse kuuluun niihin kummajaisiin joille puhelimessa tärkeintä on se että se on minun oma ja vain minä päätään mitä siihen asennetaan tai ei asenneta.

N9:ssä ja varsinkin edeltäneessä N900:ssa ehdin tottua siihen luonnollisuuteen että puhelimesta päätän minä enkä operaattori. Tätä on vaikeaa selittää teknologiarajoitteiselle kuulijakunnalle, mutta luotan siihen että maailmasta löytyy riittävä määrä individualisteja jotka valitsevat aina avoimen ja oman, suljetun ja ulkopuolelta ohjatun sijasta.

Älypuhelimia menee vuositasolla nyt kait jotain 300 miljoonaa (2012) ja avoimella ympäristöllä on varmasti vähintään prosentin kannatus. Tuokin tarkoittaisi 3 miljoonan kappaleen vuosimyyntiä. Kyllä sillä noin pieni yritys tulee jo toimeen.

Älä anna auringon pilata sadettasi. Nouse ylös ja valita!

Pine
Seuraa 
Viestejä251
Oranki

Mer on pohjana lähes kaikille linux älypuhelin ja tablettisoftille.

Tarkkaan ottaen ei kai ainakaan vielä?
En tiedä markkinoilla yhtään älypuhelinta tällä hetkellä, jonka käyttöjärjestelmän ydin olisi Mer.
Vivaldin lisäksi en tiedä muita Mer pohjaisia tabletteja. Vivaldiakaan ei taida vielä saada kaupoista.
Mer on käyttökelpoinen ydin mitä erilaisimmille laitteille, eikä tarvinne odottaa enää kauaa ensimmäisten kaupallisten laitteiden markkinoille tuloa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat