Seuraa 
Viestejä45973

Suutelevatko ihmiset toisiaan kaikissa kulttuureissa?

  • ylös 1
  • alas 2

Sivut

Kommentit (21)

dinoflagellat
Suutelevatko ihmiset toisiaan kaikissa kulttuureissa?

Ei tule mieleeni yhtään kulttuuria, jossa ihmisiltä olisi suuteleminen kielletty. Jopa vapaamuurari kulttuurissa suudellaan, tosin miesten väliset suukot eivät ole niin arvostettuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luultavasti suurimmassa osassa kulttuureita suuteleminen (myös poskisuudelmat) on tapa osoittaa kiintymystä, ystävyyttä, yms. Joissain kulttuureissa enemmän ja vähän eri lailla kuin taas toisissa.

Eikös esimerkiksi eskimoiden keskuudessa ole yleisempää hieroa neniä vastakkain kiintymyksen osoituksena?

Itsellä ei niin ole kokemuksia suutelemisesta eikä toisista kulttuureista, mutta luulen, että suutelua tapahtuu kaikkialla läheisessä kanssakäymisessä ainakin silloin kun himo yltyy tarpeeksi kovaksi. Jossakin kuulin etteivät ainakaan kaikki prostituoidut salli itseään suudeltavan (suulle) kun kokevat sen liian intiimiksi (tästä ei ole kokemuksia vielä).

Alapäämies
. Jossakin kuulin etteivät ainakaan kaikki prostituoidut salli itseään suudeltavan (suulle) kun kokevat sen liian intiimiksi (tästä ei ole kokemuksia vielä).

Elokuvissa ainakin niin väitetään, en tiedä väitteen todenperäisyyttä.

Inuitit tosiaan hierovat neniään vastakkain. Käsittääkseni myös Maorit alunperin.
Suuteluakin on monenlaista.
Eiköhän sitä INTIIMItilanteessa kaikki syö toisiensa naamaa sun muuta.
Nenänhieroskelut ovat tervehtemistä, AKA kättelyä....,

Gideon
Alapäämies
. Jossakin kuulin etteivät ainakaan kaikki prostituoidut salli itseään suudeltavan (suulle) kun kokevat sen liian intiimiksi (tästä ei ole kokemuksia vielä).

Elokuvissa ainakin niin väitetään, en tiedä väitteen todenperäisyyttä.

Luultavasti totta, tai en minä ainakaan huorana antaisi itseäni ihan jokaisen ihmisen suudella.

Tosin, eipä ole (vielä) kokemusta huoraamisesta...

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249
Teje
Eikös esimerkiksi eskimoiden keskuudessa ole yleisempää hieroa neniä vastakkain kiintymyksen osoituksena?

Samoin Uuden-Seelannin maoreilla. Muistan wanhasta kuvasta jostain koulukirjasta. Tosin kyseessä taisi olla ihan tervehdys, naisetkin tekivät sitä keskenään.

Eräs ystäväni kävi kerran Amsterdamissa "huorissa", ja siellä nämä tytöt eivät kuulemma antaneet suudella suulle. Juuri kai sen vuoksi että se on tavallaan liian intiimiä. Niin, seksihän voi toisinaan olla ainoastaan varsin fyysinen "suoritus"

Tässä neuvoja nuorisolle suutelemisesta. Lukekaa ja oppikaa.

Lainaus:

SUUTELEMINEN

*

Suuteleminen on usein - ja sen pitääkin olla - erillinen aistillinen kokemus, josta tulee nauttia sen itsensä takia ilman, että se johtaa seksiin. Suuteleminen voi lähentää enemmän kuin rakastelu, sillä se on intiimimpää kanssakäymistä.
*

Nykyajan rakastavaiset uskovat suutelemisen olevan eräs suhteen olennaisempia aspekteja, mutta tästä huolimatta sekä miehet että naiset kertovat yhä useammin, ettei heidän rakkauselämässään ole tarpeeksi suudelmia.
*

Tiedämme vaistomaisesti, milloin joku aikoo suudella meitä. Kaikki aistit ovat samanaikaisesti mukana suudelmassa. Kun aavistamme suudelman, reagoimme fyysisesti; huulet ja sukupuolielimet paisuvat, tummuvat ja täyttyvät verellä. Nämä reaktiot tehostavat huulten hermopäätteisiin kohdistuvaa vaikutusta ja lisäävät suutelemisen ja huulien kosketuksen nautinnollisuutta.
*

Eroottisten suudelmien salaisuus on siinä, kuinka jokainen suudelma saadaan tuntumaan ihan ensimmäiseltä.
*

Harjoituksen tarkoituksena on saada suuteleminen, ehkä pitkänkin tauon jälkeen, osaksi parin aistimaailmaa. Tarkoituksena on etsiä nautittavia tapoja suudella, kokea uudenlaisia suudelmia ja antautua suudelmille useammin.
*

Harjoituksen tarkoituksena ei ole saada/tuottaa seksuaalista kiihottumista. Näin voi kuitenkin käydä ja siitä ei ole mitään haittaa.
*

Harjoitus on vain runko, jota voi muokata omien mieltymyksien ja tarpeitten mukaan. Harjoitusta ei tarvitse käydä läpi järjestyksessä, vaan sieltä voi poimia kohdat, jotka erityisesti houkuttelevat suutelemaan.

Suuteluharjoitus I

*

Pidä huulesi suudeltavina; jos huulesi ovat suloiset ja kosteat, ne vetävät vastustamattomina puoleensa. Huolehdi myös suuhygieniasta; pese hampaasi huolella, muista kielen pesu, käytä suunraikastetta tai kumppaniasi miellyttävää pastillia yms.
*

Aloita harjoitus löytämällä oikea tunnelma tässä ja nyt. Anna jonkun rakastettusi piirteen lumota itsesi ja keskity siihen. Älä ennakoi, älä tee sitä tavalliseen tapaasi, vaan viivyttele ja leikittele.
*

Painakaa kasvonne lähekkäin. Tähtää nenälläsi hieman rakastettusi nenän sivuun. Kun nenänne kohtaavat, antakaa niiden liukua toistenne nenien yli. Hengitä nenäsi kautta, kun nenänkärkesi koskettaa kumppanisi poskea ja nauti hänen tuoksustaan. Liikuta nenääsi hieman edestakaisin rakastettusi nenän yli. Painakaa aina välillä nenänpäänne yhteen. Hymyile ja katso rakastettuasi silmiin, kun teet näin.
*

Anna helliä, pehmeitä suukkosia silmäluomiin, otsaan, korvalehtiin, niskakuoppaan ja kaulaan. Niihin voit liittää kevyen hipaisun kielellä tai nenien hieromisen vastakkain. Suukkoset tuntuvat usein suloisimmilta, kun huulet ovat kuivat.
*

Suutele korvaa kuin se olisi suu. Pari lyhyttä ja sitten yksi pidempi pusu. Suutele korvanlehteä kuin se olisi alahuuli: ime ja näyki sitä, ja välillä voit nykäistä sitä huulillasi ja hampaillasi.
*

Kosketa huulillasi kevyesti rakastettusi huulia. Hipaise hänen huulia kuin höyhenellä - hyvin kevyesti ja pehmeästi. Avaa huulesi hieman raolleen. Kosketa hänen alahuultaan. Pysähdy ja ala suudella häntä hitaasti ja pehmeästi, nauttinen rakastettusi suun lämmöstä. Tunnustele kumppanisi huulia kielellä ja ime ja näyki ylä- ja alahuulta hellästi erikseen.
*

Siirry alaspäin ja suutele kaulan sivustaa. Anna lempeitä suudelmia kaulan painumaan. Se on kohta, jota leuka koskettaa, kun painat pääsi alas. Nuolaise sitten painaumaa. Hengitä lämpimästi rakastettusi kaulaan, puraise ja suutele sitä.
*

Tämän jälkeen voitte jatkaa suutelemista tai lopettaa harjoituksen hellään syleilyyn ja keskusteluun miltä harjoitus tuntui.

Suuteluharjoitus II

*

Kun rakastettusi on valmis, työnnä kielesi varovasti hänen huulten väliin. Jos hänen suunsa avautuu hiukan, kielesi on todennäköisesti tervetullut. Etsi hänen kielensä kärki ja leikittele sillä. Älä työnnä kieltäsi heti kumppanisi suuhun, vaan pitkitä, kiusoittele antamalla vain pienen kielikosketuksen. Anna välillä helliä hipaisuja huulillasi.
*

Työnnä kielesi rakastettusi suuhun, kun tunnet, että hän todella näin haluaa. Ole välillä passiivinen. Kun rakastettusi työntää kielensä suuhusi, rentoudu ja nauti tunteesta ja vastaa hänen kielensä kosketukseen. Muista, älä liioittele.
*

Suutelemiseen voi yhdistää erilaisia makuja. Kokeile huuliin makeaa tai hapanta esimerkiksi sitruunaa, tomusokeria tai kaakaojauhetta. Tai kielenpäälle piparminttua tai vadelmaa. Kun haluat antaa rakastetullesi suustasi jotain nestettä tai ruokaa, vaatii se aistillisen mielentilan. Voit tarjota hänelle esimerkiksi karamellia, samppanjaa, jääkuutioita, mansikoita, jäätelöä tai vaikkapa sokeriliemeen säilöttyjä persikoita.
*

Purusuudelma on sekä hienostunut että aistillinen, leikkisä ja vakava. Se on kiintymystä, syvää kiihkoa, hillittyä aggressiivisuutta sisältävä suudelma. Näykkää hellästi rakastettusi ihoa hampaidesi väliin. Vedä hieman hampaillasi. Päästä iho irti ja anna sen liukua pois hampaidesi välistä. Päästäessäsi irti siirry saman tien eteenpäin ja näykkää uudestaan. Siirry hitaasti kaulaan, käsivarsiin, kasvoihin. Voit muunnella tätä näykkäämällä vain huulillasi niin, etteivät hampaasi kosketa suoraan rakastettusi ihoa. Voit myös vaihdella purusuudelmien ja muiden suudelmien kanssa, esim. ensin purusuudelma, sitten hellä, lempeä, pieni suudelma.

http://www.sexpo.fi/

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Kielen imeminen on mahtavaa. Kannattaa josus kokeilla. Hiljalleen ja fiilistellen, ettei toinen hätäänny.

neuronox
Eräs ystäväni kävi kerran Amsterdamissa "huorissa", ja siellä nämä tytöt eivät kuulemma antaneet suudella suulle. Juuri kai sen vuoksi että se on tavallaan liian intiimiä. Niin, seksihän voi toisinaan olla ainoastaan varsin fyysinen "suoritus"

Kyllä, luin jenkkiläisen seksitutkijan teoksesta samanlaista tulkintaa. Suuteleminen käsitetään liian intiiminä, länsimaisessa kulttuurissa yleensäkin penetraatio edustaa enemmän välineellistä mielihyvää kun taas suuteleminen edustaa enemmän tunnepohjaisuutta. Prostituoiduille suuteleminen taas voi korostautua enemmän sillkana käyttäytymisnormin poikkeamana, kuin varsinaisena tunteen sekoittamisena työhön. Samalla nainen ehkä pitää kiinni edes osasta itsekunnioitustaan, kun hän voi uskotella itselleen ruumiin dualistisuutta mieleen nähden.

eQualizer
Gideon
Alapäämies
. Jossakin kuulin etteivät ainakaan kaikki prostituoidut salli itseään suudeltavan (suulle) kun kokevat sen liian intiimiksi (tästä ei ole kokemuksia vielä).

Elokuvissa ainakin niin väitetään, en tiedä väitteen todenperäisyyttä.Luultavasti totta, tai en minä ainakaan huorana antaisi itseäni ihan jokaisen ihmisen suudella.

Tosin, eipä ole (vielä) kokemusta huoraamisesta...

Omaan komemusperäiseen tietooni nojautuen väitän että tunnesyy on vain osa totuutta.
Suurempi syy lienee että kaikki taudit liikkuvat juuri helpoiten suutelemalla.
Alan ammattilaisella kontakteja voi olla useampikin päivässä.

En kehota ketään suutelemaan prostitoitua suoraan sulle vaikka tämä siihen suostuisikin. Suukondoomia ei lenee vielä keksitty.

Jos ammattilainen omasta aloittestaan yrittää suudella suulle tai yrittää muuten suojaamatonta seksiä, voi epäillä tarkoituksellista taudin levittämistä.

Minusta tämän aiheen avaajan (dino) peruskysymys oli hauska. Ihan totta! Yhtä hyvin voisi kysyä: harrastavatko ihmiset yhdyntää kaikissa kulttuureissa?

Itseasiassa Maorit painavat otsansa ja nenänsä vastakkain, sulkevat silmänsä ja hymisevät matalasti tervehtiessään. Tuota tervehtimistä kutsutaan sanalla Hongi, hyminä ja toisen kasvoille hengittäminen merkitsee elämän henkäyksen, ha:n, vaihtamista. Se kuuluu osana suurempaan tervehtimisseremoniaan, powhiriin, ja sen uskotaan siirtyneen Maoreille suoraan jumalilta.

Muutoin Maorit suutelevat siinä missä mekin.

Edit. typoja

Vuosia sitten luin Kiinasta Yhdysvaltoihin muuttaneen naisen muistelmat. Siinä hän kuvaa ensimmäistä käyntiään elokuvissa: Päähenkilöt, mies ja nainen, lähestyivät toisiaan valkokankaalla ja imeytyivät huulista toisiinsa kiinni kuin kupparin sarvet. Kirjan kirjoittaja sanoi hämmästyneensä suutelemista, koska hän ei ollut koskaan nähnyt vanhempiensa tai kenenkään muunkaan suutelevan suulle.

En tiedä kuinka yleistä imuttelu on itämaisissa kulttuureissa, ei sitä ainakaan julkisesti harrastettu kirjan kirjoittajan nuoruusaikana.

Neonomide

Kyllä, luin jenkkiläisen seksitutkijan teoksesta samanlaista tulkintaa. Suuteleminen käsitetään liian intiiminä, länsimaisessa kulttuurissa yleensäkin penetraatio edustaa enemmän välineellistä mielihyvää kun taas suuteleminen edustaa enemmän tunnepohjaisuutta. Prostituoiduille suuteleminen taas voi korostautua enemmän sillkana käyttäytymisnormin poikkeamana, kuin varsinaisena tunteen sekoittamisena työhön. Samalla nainen ehkä pitää kiinni edes osasta itsekunnioitustaan, kun hän voi uskotella itselleen ruumiin dualistisuutta mieleen nähden.

Charles Bukowskikin taisi mainita jossain kirjassaan, ettei ollut niin väliä jos oma muija oli sukupuoliyhteydessä muiden miesten kanssa, mutta jos rupesi suutelemaan niin silloin meni herne nenään.

Se on seuravaksi parasta mitä voi tehdä housut jalassa. Ekä on moottoripyöräily.
Se naisen säväreiden aistiminen on tosi maukasta. Pano ei ole siihen verraten yhtä hyvää.

Tosi jees Nautin miehenä kovasti, mutta riippuu vähän partneristakin. Ja luulen että toisille se on hienompaa kuin toisille. Hellyyttä ja intohimoa, niillä tulee hyvä kok. mukaan.

Harvoin näkee pareja suutelemassa julkisesti täällä. Mielestäni se on sääli. En ymmärrä ihmisiä, jotka pahastuvat julkisista hellyydenosoituksista. Koko maailma voi hävitä "tiimellyksessä", ja se on hienoa. Siis, ellet aja autoa tai puuhaa muuta yhteiskunnallisesti käytännöllistä juuri silloin.

GradStudent
Tosi jees Nautin miehenä kovasti, mutta riippuu vähän partneristakin. Ja luulen että toisille se on hienompaa kuin toisille. Hellyyttä ja intohimoa, niillä tulee hyvä kok. mukaan.

Harvoin näkee pareja suutelemassa julkisesti täällä. Mielestäni se on sääli. En ymmärrä ihmisiä, jotka pahastuvat julkisista hellyydenosoituksista. Koko maailma voi hävitä "tiimellyksessä", ja se on hienoa. Siis, ellet aja autoa tai puuhaa muuta yhteiskunnallisesti käytännöllistä juuri silloin.


Tosiaankin sääli. Miksi sitten Suomessa ei suudella julkisesti yhtä avoimesti kuin esimerkiksi Italiassa? No, kulttuuri on kai se suurin selittäjä ja tämä jäykkä suomalainen luonne. Muutenkaan suomalaiset eivät julkisesti näytä tunteitaan, vaan painutaan nurkkaan itkemään/suutelemaan. Halaus kai vielä menee kaikilta julkisesti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat