Seuraa 
Viestejä45973

author="<a href="http://www.iltasanomat.fi/muutlajit/art-1288483480207.html">iltasanomat.fi</a>" kirjoitti:

[size=150:256bvyo6]McDonaldsin vaatimus: ranskalaiset pois ravintoloista olympiakisojen ajaksi[/size:256bvyo6]

Lontoon olympialaisten virallinen sponsori, pikaruokaketju McDonalds vaatii muita olympiatoimipisteiden yhteydessä toimivia ravintoloita poistamaan ranskalaiset ruokalistoiltaan kisojen ajaksi.

Kisojen johtokunta on määrännyt ranskalaiset perunat poistettaviksi kaikista ruokapisteistä, jotka toimivat olympiakisojen toimipaikkojen yhteydessä. Määräystä perustellaan "sponsorivelvoitteilla".

Hampurilaisaterian tilaaminen ranskalaisten kanssa on siis mahdotonta, ellei ravintolan nimi satu olemaan McDonalds.

Yhden myönnytyksen kieltoon johtokunta on suostunut tekemään. Perinteisen brittiläisen fish and chips -annoksen saa tilata ranskalaisten kanssa myös McDonaldsin ulkopuolella.

Johtokunta julkaisi asiasta tiedotteen, jossa pahoiteltiin McDonaldsin vaatimuksesta syntyneitä pakotteita.

- Olkaa hyvät ja ymmärtäkää, että kyseessä ei ole ravintolahenkilökunnan päätös. Mikäli se olisi mahdollista, he tarjoilisivat ranskalaisia teille mielellään, mutta heillä ei ole lupa tehdä niin, tiedotteessa todettiin.

Lähde: Daily Mail
author="<a href="http://www.dailymail.co.uk/news/article-2172168/London-Olympics-2012-McDonalds-force-Olympics-bosses-ban-restaurants-selling-chips-unless-FISH.html">dailymail.co.uk</a>" kirjoitti:

[size=150:256bvyo6]McDonald's force Olympics bosses to ban all other restaurants from selling chips... unless they're served with fish[/size:256bvyo6]

Hundreds of restaurants and food retailers expected to be affected
Memo about the change said retailers don't back the decision
All British favourites must be served without chips - except for fish

Hundreds of food outlets at Olympic venues have been forced to take chips off the menu, because of a demand from sponsor McDonald's.

Olympic chiefs have banned all 800 food retailers at the 40 Games venues across Britain from dishing up chips because of 'sponsorship obligations.'

The only loophole in the agreement, announced in a memo to staff, is that chips can be served with fish - safeguarding Britain's most famous dish.

But is seems the bosses have predicted an outrage about the decision, emphasising that the move was not backed by the food retailers.

The memo reads: 'Due to sponsorship obligations with McDonalds, Locog have instructed the catering team they are no longer allowed to serve chips on their own anywhere within the Olympic park.

'The only loophole to this is if it is served with fish.'

'Please understand this is not the decision of the staff serving up your meals, who given the choice would gladly give it you however they are not allowed to.

'This is being escalated through to the directors of L2012C and Locog and the IOC.

'Please do not give the staff grief; this will only lead to us removing fish and chips completely.

'Everyone has a right to work in a none abusive environment.'

Commercial partners Coca-Cola, McDonald’s, Cadbury, Nature Valley and Heineken will be the only branded products sold at the games.

The 800 food outlets will serve a mixture of international dishes and great British dishes, with the organising committee boasting that food outlets would 'celebrate the heritage and diversity of British regional products and recipes.'

But the chip ban mean visitors from all over the world will be stopped from enjoying firm British favourites, including sauage and chips, gammon, egg and chips, lasgane and chips, steak and chips and chicken and chips.

Chips will only be allowed to be sold with fish, saving the British classic

Steak and chips will also have to be crossed off the menu

Visitors to the Olympic venues won't be able to tuck into British sausage and chips

Controversy already surrounded some of the sponsors of the Olympic Games, with organisers criticised for accepting deals with companies like McDonald's and Coca-Cola because they conflict with the 'Olympic ideal'.

Jenny Jones, a Green Party assembly member, said the Games have provided 'a glut of sponsored messages for high calorie food and drink that are at odds with the Olympian athletic ideal.’

Last month McDonald's revealed pictures of its biggest restaurant in the world, newly build in London's Olympic Park where the strongest, fittest and fastest athletes in the world will compete.

The vast two-storey restaurant will serve up to 1,200 customers an hour and sell £3million of fast food during the Games.

At 3,000 sq ft the building, next to the Olympic Stadium, is bigger than the current largest McDonald’s, in Moscow.
[size=50:256bvyo6]Lisää juttua ja video tuolla Daily Mailin sivulla.[/size:256bvyo6]

Niin se vapaa markkinatalous? Mihin Amerikan unelma sen unohti. Kilpailu on vapaata ja markkinat hoitavat hinnan, menekin ja menestyjät.

Jotenkin tulee kuitenkin mieleen muinainen Neuvostoliitto.

No, boikotti lienee markkinatalouden vastaus tähän hölmöyteen. Kyllä se maailmanlaajuisena puree mäkkäriinkin. Odotellaan vain, koska se potkaistaan pystyyn.

Sivut

Kommentit (29)

Ei taida vapaa markkinatalous toteutua missään. Lisäksi McDonalds lienee maksanut messevästi siitä ilosta, että se saa ainoana (pl. kala ja ranskalaiset) olympiakisojen toimipaikkojen yhteydessä olevissa ruokapaikoissa ranskiksia tarjota.

P.S.: ihan hyvän näköistä pihvilihaa.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14537
Carloz
Ei taida vapaa markkinatalous toteutua missään. Lisäksi McDonalds lienee maksanut messevästi siitä ilosta, että se saa ainoana (pl. kala ja ranskalaiset) olympiakisojen toimipaikkojen yhteydessä olevissa ruokapaikoissa ranskiksia tarjota.

Pikemminkin kyseessä on olympiakomitean ahneus kun on lähtenyt tällaisia yksinoikeuksia myymään. MAcDonaldsia vaan on helppo syyttää.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pseudohippi
Pikemminkin kyseessä on olympiakomitean ahneus kun on lähtenyt tällaisia yksinoikeuksia myymään. MAcDonaldsia vaan on helppo syyttää.Tämähän se oli minunkin pointtini. Huonosti formuloitu.

Mäkkäri kuitenkin joutunee uudelleen maksajaksi.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Onko tässä kyse jonkinlaisista kojuista, joita pystytetään Olympialaisten ajaksi? Ei kai jo olemassa olevia ravintoloita voi kieltää myymästä ranskalaisia? Monopolioikeuksien myöntäminen/myyminen on käytännössä aina järjetöntä. Kilpailu pitäisi sallia aina.

Mikäli kyseessä on em. kojut, niin kaipa järjestäjällä on oikeus esittää vaatimuksia ja rajoituksia palveluntarjoajille, jotka tulevat järjestettyyn tapahtumaan (vrt. festarit). Onko tuo järkevää, on sitten eri asia.

Juu, kojuistapa hyvinkin. Tässä mäkkärin koju:

Ihan stadionin kupeessa. 1200 asiakasta tunnissa, 3 000 000 punnan myynti kisojen aikana!

Samasta linkistä:

Olympics sponsor Visa also came under fire from critics last month after effectively banning the use of rival cards at Games venues.

It has ordered the closure of all cashpoints which accept Mastercard or American Express, and non-Visa customers will not even be able to use their cards to pay for goods at checkouts.

The card giant, which has exclusive rights over the Games' payment system, will disable 27 LINK machines inside venues and replace them with just eight Visa-only cashpoints.

Vain Visakortit kelpaavat alueella. Käteisestä ei ole mainintaa...

Marc Gander, of the Consumer Action Group, said at the time: '‘This is shocking. It is a privilege to be a sponsor of the Olympics and they are abusing that privilege by exploiting consumers.'

Joko Delivers näkee jonkinlaisen ongelman?

Tätä menoa Olympialiike tappaa itsensä omahyväisyyteensä. Ei hyvä.

Varmaankin Gaillimh:in hautausmaalla on nykyisin pieniä maanjäristyksiä jatkuvasti.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Huhhuh. Ei voi muuta sanoa kuin että älyttömäksi on mennyt. Voisi kuvitella, että tuo riittää raivostuttamaan semmoiset massat, että protestointien ja boikottien takia on taloudellisestikin typerä veto. Nähtäväksi jää.

Toope
Seuraa 
Viestejä25584

Jos joku firma päästetään hallinnoimaan markkinoita, sillä ei ole mitään tekemistä vapaan markkinatalouden kanssa, päinvastoin. Onko tuo enemmänkin merkantilismia? Toivottavasti markkinat tämän huomaavat, koska tuollaisille päätöksille ei vain ole perusteita. O-komitea taitaa olla huru-ukkojen hallinnassa, jos tuollaisia päätöksiä tekevät.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995

Voe kiesus miten paljon badwilliä tuo aiheuttaakaan McDonald'sille. Jokaisesta myydystä annoksesta lähtee negatiivinen ajatus Mäkkäriä kohtaan.

Markkinatalous on sitä, että asiakas saa päättää, kenen ranskalaiset ovat maistuvmmat ja ostaa niitä; tämä on jonkinlainen kuvottava irvikuva kilpailutuksesta, jossa olympiajärjestäjä myy monopolin globaalisti patentittomaan tuotteeseen.

Delivers
Seuraa 
Viestejä449

En näe ongelmaa McDonaldsin, Visan tai Olympialaisten järjestäjien osalta. Ongelman muodostaa myyntioikeuksien säännöstely.

muoks. Itseasiassa järjestäjien osalta en ole aivan varma. McDonaldsin ja Visan velvollisuushan on tahkoa mahd. paljon rahaa, en tiedä onko kisojen järjestäjillä samaa velvollisuutta.

Arbeit macht frei

Nykyään voi myös rapsahtaa sakot, jos kritisoit jotain yritystä esimerkiksi epäeettisestä toiminnasta. Yrityksellä on henkilön status lain edessä, eli sen kunniaa voi loukata.

Onko heillä oikeus tehdä niin on eri asia kuin kannattaako heidän tehdä niin.

McDonalds yms. sponsoroivat kisoja ja heillä on meilestäni oikeus pyytää mitä tahtovat. Tosin en tiedä kannattaako heidän tehdä näin. Huonoa mainosta. Kisojen järjestäjistä en kylläkään tiedä. Mielestäni heillä on tietynlainen velvollisuus palvella kaikkia asiakkaita (eikä esim. vain Visa-kortin omistajia).

Henkilökohtaisesti syyttäisiin kisajärjestäsi, että antoivat tämän tapahtua. Heidän ei olisi pitänyt tehdä tämänlaisia sponsorointisopimuksia.

Pseudohippi
Carloz
Ei taida vapaa markkinatalous toteutua missään. Lisäksi McDonalds lienee maksanut messevästi siitä ilosta, että se saa ainoana (pl. kala ja ranskalaiset) olympiakisojen toimipaikkojen yhteydessä olevissa ruokapaikoissa ranskiksia tarjota.

Pikemminkin kyseessä on olympiakomitean ahneus kun on lähtenyt tällaisia yksinoikeuksia myymään. MAcDonaldsia vaan on helppo syyttää.Mistäköhän olympiakomitea on tuollaiset valtuudet saanut? Luulisi että Britanian laki se tuollakin pätee. Ihme ettei Adidas ole saattanut muita kenkämerkkejä alueella pannaan. Jos sen asettelee näin: "Kisakylässä valvotaan ettei alueelta löydy lisenssoimattomia suikaloituja uppopaistettuja perunoita", niin on tuo aika absurdia.

Voi muuten olla että kisakylä on hetken aikaa maailman totalitäärisin alue. Kameroita joka neliösentillä, mikrofoneja, sotilaita, IT-ohjuksia ja perunavalvontaakin. Päihittäneen Pohjois-Korean vallan keskuksenkin.

Tiedä vaikka olisivat tulleet jäädäkseen Lontoon mellakoiden jälkeen.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14537
barbababa
Pseudohippi
Carloz
Ei taida vapaa markkinatalous toteutua missään. Lisäksi McDonalds lienee maksanut messevästi siitä ilosta, että se saa ainoana (pl. kala ja ranskalaiset) olympiakisojen toimipaikkojen yhteydessä olevissa ruokapaikoissa ranskiksia tarjota.

Pikemminkin kyseessä on olympiakomitean ahneus kun on lähtenyt tällaisia yksinoikeuksia myymään. MAcDonaldsia vaan on helppo syyttää.Mistäköhän olympiakomitea on tuollaiset valtuudet saanut?

Eiköhän tapahtumajärjestäjillä noin ylipäätään ole oikeus päättää mitä tuotteita heidän tapahtumiensa yhteydessä myydään.

Typerää tässä on se, että sponsoroinnin perusajatus on jonkin tapahtuman tukeminen ja siitä vastineeksi saatava goodwill. Nyt tapahtuu aivan päin vastoin. Kyseessä ei olekaan enää sponsorointi vaan ranskanperunoiden myyntioikeus -nimisen tuotteen myynti yhdelle firmalle. Ranskaperunoiden myyntioikeus vertautuu siten tuotteena vaikka tv-oikeuksiin, joita niitäkin valvotaan tarkasti ja myydään vain kovaan hintaan.

Sensuuri kärjistää yhteiskunnan polarisaatiota.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat