Seuraa 
Viestejä45973

Moi

MInulla olisi vain kysymys parista pyykinpesukoneesta. Haen sellaista, mikä kestää monta vuotta, ei vain 2-3, sekä 1200 kierrosta ettäsyvyys on enintään 44 cm . Mietinnän alla on seuraavia ( muita en ole löytänyt );

Hoover VHD33512D
Upo pesukarhu 5012
CANDY GO4127DF ET-PESUKONE ( en tiedä onko muita Candyn malleja, joissa on 1200 kierrosta ja syvyys on enintään 44 cm ? )

Kaikissa on 1200 kierrosta.

Onko noissa olennaisia eroja juuri luotettavuuden ja kestävyyden suhteen?

Kommentit (10)

z
Seuraa 
Viestejä2918
Volitans
Miele.Ääni tälle. Jatkossa kaikki kodinkoneet tulevat olemaan Mielejä (no, ehkä Liebherriä voisi kanssa harkita). Toki nykyinen Siemenssin pesukone on palvellut ihan moitteetta jo kohta vuosikymmenen, mutta se olikin silloisen malliston toiseksi kallein (kallein olisi jo puhunut...) Väittävät vaan, että BSC-ryhmä (vai mikä se nyt olikaan...) on vetänyt energian ja veden säästön viimeaikoina pitkälle yli järkevyyden rajojen ja siten Siemenssejäkin pitäisi ruveta välttelemään.

zz

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

äiteellä indesitin kone paukuttanut yli 15 vuotta ja jatkuu ja jatkuu. omalla ei ole ikää vasta kuin 7 vuottaja ja vielä näyttää kestävän. pesty kestovaippoja jne. raskasta. ja linkouskierroksia on 1200 mutta ainapa nappi on 800 kierroksen kohdilla.

loppupeleissä koneet tulevat samasta tehtaasta. tarrat ovat vain erit. kun menee kauppaan ja alkaa katsomaan tarkemmin niin usea kone muistuttaa toisian hyvin paljon jopa nappien osalta järjestykseltään mutta muoto kalliimmassa koneessa on esteettisesti hienompaa ja elegansimpaa.

ihmettelen vain miksi immeiset kuluttavat vaatteensa suurella linkouksen kierrosnopeudella?

toisen polven pilkkuvirhe

z
Seuraa 
Viestejä2918
ihmettelen vain miksi immeiset kuluttavat vaatteensa suurella linkouksen kierrosnopeudella?Miksi ei? Mulla on linkous aina "1400"-asennossa - vaikka ei se käytännössä aina sitä tarkoita, koska nopeus riippuu ohjelmasta ja lisäksi myös koneen pienen sähköaivon päättelemästä optimista. Lisäksi pesukoneen päällä nököttää kuivausrumpu - ja sehän vasta vaateita syökin!

...tai sitten ei - tutkimuksien mukaan vain joku 5% kuivausrummun irroittamasta nöftästä on rummun itsensä aiheuttamaa kulumista ja loput 95% pölyä, joka ei pesun aikana irronnut (tai saattoi irrota, mutta tarttui takaisin). Aidosti pölyttömät liinavaatteet ovat påp.

zz

Ok, kertomani merkit ovat siis huonoja. Mutta kun minulla on tietyn suuruinen budjetti ja nämä eivät kuitenkaan ole halvimpia. Siis; mitä eroavuuksia kertomillani koneilla on? Ja huom: ystävillämme oli juuri Upo pesukarhu ja se kesti liki 10 vuotta, eikä ollut ongelmia. Ja heidän hyvän kokemuksen takia se on listassa mukana.

Tietääkseni Miele on paljon kalliimpi. Ja kun syvyys saa olla enintään 45 cm.

Varaktori
Seuraa 
Viestejä777

Mun edellinen pesukone oli Upo Pesukarhu ja se kesti kanssa tosi pitkään. Siinä tuli pestyä painavia mattoja joita siihen ei olisi saanut laittaa ja lopulta se sitten hajosi. Kesti se reilusti yli 10 vuotta. Oli mun ensimmäinen oma pesukone, vai perhana taisi sitä ennen olla vielä yksi. Enhän minä muista.

Kulmikkat silmälasinlinssit. Ymmärtäisin, jos lastensadun kuutiopäinen robotti haluaisi sellaiset, mutta ihmiselle ne eivät sovi.
http://www.youtube.com/watch?v=PLNR4xfh1Qc

Lurulude
Seuraa 
Viestejä248

Candy ja Hoover on nykyään samaa paskaa. Kannattaa valita kone, jossa on mahdollisimman monta kiloa mahdollisimman suurella linkoamisnopeudella. Se ainakin osittain takaa moottorin olevan riittävän vahva pyörittämään, eikä ainakaan siitä pitäisi tulla ongelmia. Whirpool, bosch, aeg, ariston taitavat vielä olla suhteellisen laadukkaita merkkejä. Eipä näitä nykyleluja ole tehty kestämään yli 5v ajan, suhteellisen iso osa hajoaa ihan muutaman vuoden käytöllä.

z
Seuraa 
Viestejä2918
koneistaAsiaa
Ok, kertomani merkit ovat siis huonoja. Mutta kun minulla on tietyn suuruinen budjetti ja nämä eivät kuitenkaan ole halvimpia. Siis; mitä eroavuuksia kertomillani koneilla on? Ja huom: ystävillämme oli juuri Upo pesukarhu ja se kesti liki 10 vuotta, eikä ollut ongelmia. Ja heidän hyvän kokemuksen takia se on listassa mukana.Halvimmissa malleissa on se ongelma, että niiden ostaminen on vähän arpapeliä. Ei oikein taida olla mitään indikaattoria, josta voisi päätellä kestääkö tänään ostettu pesukone nippanappa takuuajan yli - vai voiko sillä jyristellä huoletta seuraavan 1/4 vuosisadan. Tässä ei paljoa auta muiden kokemuksetkaan, koska edullisimpien koneiden valmistuspaikat, materiaalit yms. voivat vaihdella vuodesta toiseen täysin ennustamattomasti (esim. Upo taitaa nykyään olla tällainen merkki? eikös sitä ole tehty ainakin Italiassa, Slovakiassa ja ties missä).

Noh - googlettamisesta on tietysti joskus apua valinnoissa - ainakin saattaa nähdä sen, jos joku masiina tuppaa pamahtamaan heti kättelyssä.

Muuten ei voi kyllä mennä kuin fiiliksellä...

zz

z
Seuraa 
Viestejä2918
Lurulude
Candy ja Hoover on nykyään samaa paskaa. Kannattaa valita kone, jossa on mahdollisimman monta kiloa mahdollisimman suurella linkoamisnopeudella. Se ainakin osittain takaa moottorin olevan riittävän vahva pyörittämään, eikä ainakaan siitä pitäisi tulla ongelmia. Whirpool, bosch, aeg, ariston taitavat vielä olla suhteellisen laadukkaita merkkejä.Merkkejä on paljon, mutta valmistajia niiden takana aikas vähän:

http://en.wikipedia.org/wiki/Elektrolux#Brands
http://en.wikipedia.org/wiki/BSH_Bosch_und_Siemens_Hausger%C3%A4te_GmbH
http://en.wikipedia.org/wiki/Indesit#Brands
http://en.wikipedia.org/wiki/Whirlpool_Corporation#Major_brands

...ja sitten tietysti kiinalaiset ja korelaiset kaupan päälle.

zz

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat