Seuraa 
Viestejä45973

Olen täällä joku aika sitten saanut suurta apua kun fysiikan perusjuttujen kanssa kamppailin (siitä kiitos!) ja nyt on vuorossa kemia..Tämän pitäisi kai myös olla aika perusjuttua, mutta ei aukea ollenkaan kun omatoimisesti yritän opiskella..Eli:

Eräs makea yhdiste sisältää 39,47m-% C, 7,95m-% H ja 52,85m-% O.
a. mikä on yhdisteen empiirinen kaava?
b. moolimassaksi mitattiin 152,15g/mol. Mikä on yhdisteen molekyylikaava?

a-kohta jumittaa. Kirjan mukaan vastaus on C5H12O5. Osaan laskea siihen asti että lasketaan ainemäärät ja niiden suhteet. Siinä sitten menee jossain vikaan..Jääkö minulla joku kertominen tekemättä? Jos joku viitsisi selittää ja vääntää taas rautalangasta olisin erittäin kiitollinen!

Kommentit (2)

Sain seuraavat:
n(C)= 3,286 mol
n(H)= 7,886 mol
n(O)= 3,286 mol
eli sitten kaikki n(O):lla tai n(C):lla niin tulee 1, 2.4 ja 1..

Tässä kirjoitellessani taisin tajuta, että seuraavaksi kerrotaan sillä pienimmällä mahdollisella luvulla, jolla kaikista luvuista saadaan kokonaislukuja ja tässä tapauksessa se olisi 5..Nyt vastaukseksi tulee kirjan ilmoittama C5H12O5

Hämää kuitenkin se, että kirjan aikaisemmissa esimerkeissä tuo suhteet laskemalla saatu luku on tyrkätty suoraan vastaukseksi..Miksi?

Johtuuko se kenties siitä, että aikaisempien esimerkkien suhteiksi on saatu lukuja 2,009 yms ja nuo luvut ovat riittävän lähellä kokonaisilukua vai miten?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat