Seuraa 
Viestejä45973

Olen jo pitemmän aikaa ihmetellyt, mikä on kalastuksessa käytössä olevien tiettyjen kalalajien alamittojen tarkoitus ja perustelu.

Luulisi, että saalistuksen kohdistaminen vain isompiin yksilöihin vääristäisi kalakantojen luonnonmukaista koko- ja ikäjakaumaa. Luonnollisestihan saalistuspaine kohdistuu useimmiten juuri nuorempiin ja heikompiin yksilöihin, täysikokoisten ja lisääntymiskykyisten selviytyessä suuremmalla todennäköisyydellä. Ja kun kalastuspaine kohdistuu juuri parhaaseen lisääntymisikäiseen kalastoon, veikkaisin tällä olevan vaikutusta myös kalakantojen runsauteen. Ei myöskään tarvitse olla kummoinenkaan evoluutiobiologi ymmärtääkseen, että jos populaatiosta systemaattisesti poistaa isoja yksilöitä pienempien säästyessä, johtaa tämä pitkällä aikavälillä kannan geneettiseen kääpiöitymiseen.

Paremminkin tulisi ottaa käyttöön "ylämitta", jota suurempia kaloja ei saisi ottaa ylös. Sen sijaan, että sanottaisiin "päästetään takaisin kasvamaan", olisi järkevämpää sanoa "päästetään takaisin lisääntymään".

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat