Seuraa 
Viestejä16844

Näemmä on uskottu että ns. Clovis-kulttuuri oli ensimmäinen merkki ihmisasutuksesta Amerikassa. Tähän käsitykseen on nyt tulossa muutos:

http://www.eurekalert.org/pub_releases/ ... 071112.php

Ihmisulostejäämien perusteella väkeä on pyörinyt alueella jo ainakin 1000 v aiemmin. Jos tuhat, niin miksei useampikin tuhat? Miksi roikkua väkisin kiinni näkemyksessä että ihmiset ovat siirtyneet Amerikoihin ainoastaan Beringin salmen kautta? Itseäni on aina ihmetyttänyt että pohjoisesta etelään päin siirtymään lähteneet metsästäjä-kalastaja-keräilijät ovatkin hokkuspokkus suotuisalla vyöhykkeellä väli-Amerikassa keksineet alkaa rakentamaan taloja ja pyramideja.

Tuollaisen totaalisen kulttuurin ja käytännön muutoksen pitäisi olla vertaansa vailla oleva nerokkuuden ilmaus, mutta harvemmin kuulee kenenkään moisesta erikoisemmin mekastavan mitä tulee intiaaneihin. Aina ihastellaan jotain sumereja, egyptiläisiä, kreikkalaisia jne. Mutta että metsästystä harjoittavat vaeltajat alkavat kaupunkilaisiksi Amerikoissa, ei kiinnosta ketään. Mieluummin mäkätetään vaikkapa siitä että ihmisuhraaminen oli kova sana Amerikan korkeakulttuureissa. Ihan kuin mikään muu ihmisryhmä ei olisi ikinä pahojaan tehnyt.

Kommentit (4)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Ok. Jos sopiva ketju jossa asiaa käsitelty on myös olemassa, niin liitettäköön tämä aloitus siihen. Itse sain linkin kyseiseen aiheeseen juuri äskettäin Face Bookissa, joten oletin että kyseessä on joku uusikin juttu.

Epämääräinen mielikuva tosin että olen tuosta Amerikan alkuperäisasukkaiden vaellusreitistä itsekin jotain tv-ohjelmaa pällistellyt, mutta ei jäänyt muistikuvaa mihin skenaarioon ohjelmassa päädyttiin. (Tiedä vaikka olisin siitä itsekin joskus tänne hölöttänyt, kaikkea ei vaan muista eikä hallitse.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat