Seuraa 
Viestejä45973

Oletettavasti monien miesten suureksi harmiksi naiset pieksevät nyt sitten miehet älyssä jättäen enää voimalajit yms. miesten tontille.

http://www.inquisitr.com/277274/women-n ... udy-finds/
http://www.iltasanomat.fi/tiede/art-128 ... nts-anchor
http://en.wikipedia.org/wiki/James_R._Flynn

Miesten älykkyyden vastaisku tulossa? Vai peli meni jo ja keskittykäämme jatkossa vain lätkän seurantaan (miten niin "VAIN").

Vai ovatko tulokset täyttä bullshittiä (en katsonut edes vielä koko tutkimusta mistä sen sitten löytääkään)?

Oma kantani miehenä. Mainiota että älykkyys senkuin kasvaa. Jos se nyt kasvaa.. voihan sitä olla muitakin selittäviä tekijöitä, mutta oletetaan nyt sitten toiveikkaana että kasvua on... eikös tuo Flynn-efektikin moista ennusta.

Mielipiteitä?
Sukupuolten välinen taistelu sallittu ja älykkyysosamäärätestien arvostelu samaten

Sivut

Kommentit (60)

Viimeinen lausahdus wikipedian "Flynn-efektissä" liittyisi myös ketjuun, joka käsittelee rotujen älykkyyttä:

"Recent research suggests that the Flynn effect may have ended in at least a few developed nations, possibly allowing national differences in IQ scores[10] to diminish if the Flynn effect continues in nations with lower average national IQs".Tarkoittaen lähinnä sitä että mahdollisesti kehittyvien maiden kansalaisten älykkyysosamäärä voisi kehittyä ihan vauhdillakin samoihin lukemiin kuin nykyisissä kärkimaissa (pari vuosikymmentä yltiöoptimistisesti tai pari vuosisataa vähemmällä optimismilla). Jos naiset harppaavat lyhyessä ajassa takamatkalta ohi niin......

Älykkyyttähän voi sinällään ihan kehittää ainakin tiettyjä osa-alueita (lyhytkestoista muistia yms.). Dual-n-Backia vaan pelailemaan ilmaiseksi tai lumosityä jos vain sattuu luottokortilla olemaan katetta.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Suurten fysikaalisten oivallusten takana on ollut nainen. Jopa E:n puoliso oli matemaatikko ja hoiti hommassa osan. Kannattaa pohtia miten ison osan.

Nobel-rintamallakin on pientä vinoutumaa kunnian kaappausten takia.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eiköhän tässä kohta tule jo tutkimukset ulos naisten kokonaisvaltaisesta fyysisestä paremmuudestakin. Johan niillä on parempi vastustuskyky, kivunsieto ja raajatkin taitavat kasvaa takaisin.

Noiden evoluutiosatujen sijasta näkisin syyn olevan siinä, että naisen yhteiskunnallinen asema on parempi kuin koskaan aiemmin. Nainen ei elä enää samojen henkisten paineiden alaisena kuin miehet, jolloin heidän on helpompaa keskittyä mihin tahansa.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Quantized
Eiköhän tässä kohta tule jo tutkimukset ulos naisten kokonaisvaltaisesta fyysisestä paremmuudestakin. Johan niillä on parempi vastustuskyky, kivunsieto ja raajatkin taitavat kasvaa takaisin.

Tiede-lehtihän (silloin Tiede 2000) julkaisi jo 90-luvulla artikkelin, jossa osoitettiin kuinka naiset ovat 2010-lukuun mennessä ohittaneet miehet useimpien juoksumatkojen maailmanennätyksissä, maratonista alkaen.

Arkkimeedees
Seuraa 
Viestejä995

Jututin kerran erästä kaunista nuorta naista, joka oli Mensan erään paikallisosaston varapuheenjohtaja. Hän kertoi menneensä Mensan testiin, koska oli jo lapsesta asti tuntenut itsensä jollain tavalla erilaiseksi ja ulkopuoliseksi. Muut ihmiset eivät pysyneet lainkaan hänen kanssaan samalla aaltopituudella, mikä sai neidon epäilemään jopa mielenterveyttään. Testissä selvinnyt korkea älykkyysosamäärä selitti kertaheitolla nämä ongelmat.

Epäilen siis, että naiset ja miehet menevät Mensan testiin hieman eri syistä. Miesten motiivina voi olla esimerkiksi miehinen uho tai vedonlyönti, kun taas naiset kenties hakevat vastauksia persoonansa piirteisiin. Tämä johtaisi oitis otoksen vääristymään.

Todenmukaisempi vastaus sukupuolten älykkyyseroihin saataisiin satunnaisotannalla kuin vertailemalla heitä, jotka ovat menneet Mensan testiin. Itse epäilen, että sukupuolet ovat aika tasaväkisiä niissä asioissa, joita Mensan testi mittaa.

Nyky-yhteiskuntajärjestelmä ehkä soveltuukin paremmin naisille kuin miehille mutta en usko että naiset mitenkään merkittävästi tulisi ohittamaan miehiä älykkyystesteissäkään. Suurimmat nerot on aina ollut miehiä ja tulee luultavasti jatkossakin olemaan.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Hyvä vaan tasa-arvo lisääntyy. Kohta miehenä päästää kiintiöissä erinlaisille johtopaikoille

Esim. itse kun käyn iltalukion eka loppuun ja meen opiskeleen niin pääsen professoriksi suoraan koulun penkiltä ja tietenkin nautin 6000 euron palkkaa ja hyviä etuja .

Naisetkin rupeavat kantamaan enemmän vastuuta yhteiskunnasta, esim. yritysmaailmassa ja muussa, ei se haitaksi ole.

täytän vasta 27 niin ehdin löytämään rikkaan naisen elättäjäksi.

Mitenkähän nykyjakauma menee. "Ääliömiehiä" edelleen törkeän paljon painamassa tulosta alaspäin... eiköhän. Mahtaako yläpäässä olla tasoittumista jo eli naisneroja alkaa olla aikaisempaa enemmän. Vai tuliko miesten joukkoon vain suurempi määrä niitä joilla älykkyysosamäärä on luokkaa kengännumero
Vaikea sanoa kun en löytänyt pika-googletuksella mitään. Aikaisemmat tutkimukset olivat osoittaneet miehillä olevan muutaman pisteen etumatka noin keskimäärin.... nyt homma oli kääntynyt päälaelleen.

Aikaisemmin pääsivät miehet hekumoimaan esim. http://www.iqtestexperts.com/iq-better.php

So now it's official: Men have higher IQ than women. The age-old battle between the sexes over brainpower is finally over and the winner has been identified.......................................
But I think it's high time that women should accept it without a fuss that - men are brainier!
.. etenkin tuo huutomerkki näyttää kuinka tärkeä asia onkaan joillekin

Naisten hekumointia aiheella ei tarvinne odottaa kauaa. "I told you so.... I always knew that" kommentit näyttävät olevan normaaleita mitä nyt foorumeita pikaisesti selailin.

Ihanaa miten hyvin sukupuolet tulevat toimeen keskenään. Ikuinen nälvintä ajakoot meitä yhä parempaan ja älykkäämpään tulevaisuuteen, eh?

Lisää linkkejä samaan aiheeseen:
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... sking.html
http://www.couriermail.com.au/news/worl ... 6427052220

http://www.newser.com/story/150154/sorr ... igher.html

"This is a consequence of modernity," said Flynn. "The complexity of the modern world is making our brains adapt and raising our IQ." But why the female boost? "Because they were disadvantaged in the past."

Sopii miettiä tietenkin niitä ryhmiä, jotka ovat nyt heikoissa asemissa (tietokonetta esim. ei käytössä Internetistä puhumattakaan.. mahdollisesti kamppaillaan vain selviytymisestä)..... odotettavissa siis mahdollisesti tuloksien petraantuminen hyvinkin monissa maissa, joissa tulokset nyt ovat olleet surkeita. Tämä tietenkin vain sillä oletuksella että maiden tilanne ensin korjaantuisi ja saisivat edes koulutuksen toimimaan.

Moinen tietenkin voisi olla melkomoinen pettymys osalle niistä, joiden mielestä "nekrut nyt on vaan pirun tyhmiä" Elämässä pitää toki varautua pettymyksiin. Kovin pikaisella aikavälillä tuntuu mahdollisuuksien ja koulutustason lisäys tuovan lisäystä älykkyysosamäärään.... naisten osalla 100 vuotta näyttäisi riittävän hyvin.

Monesti näkee väitteen.

Syy että maa on sekasorrossa johtuu heidän surkeasta älykkyysosamäärästään.

Vaan entäpä jos:
Syy surkeille älykkyysosamäärätuloksille johtuu maan sekasorrosta ja koulutuksen ja mahdollisuuksien puutteesta.

Kunhan vain arvailen ja saattaapi olla molemminkin päin, ei siinä mitään. Veikkaan kuitenkin jälkimmäistä enemmän.

Moinen tietenkin voisi olla melkomoinen pettymys osalle niistä, joiden mielestä "nekrut nyt on vaan pirun tyhmiä" Elämässä pitää toki varautua pettymyksiin

Toivoa sopii, Suomen kuvalehdessä oli juuri hyvä juttu Tanzaniasta kuinka Suomi on antanut maalle 50vuotta jo kehitysapua ja ilman kehitysavun saantia maan johtajat sanoo että maa olisi jo "romahtanut", tiivistettynä kehitysapua ei ole juurikaan saavuttanut mitään merkittävää maassa ja jatkuvan väestönkasvun takia Afrikassa asiat menee aina vaan paskempaan suuntaan.

Syy surkeille älykkyysosamäärätuloksille johtuu maan sekasorrosta ja koulutuksen ja mahdollisuuksien puutteesta.

Sellainen maa millaiset asukkaat, ne asukkaat tekee maasta sellaisen kun se on.

vapaatyyli
Moinen tietenkin voisi olla melkomoinen pettymys osalle niistä, joiden mielestä "nekrut nyt on vaan pirun tyhmiä" Elämässä pitää toki varautua pettymyksiin

Toivoa sopii, Suomen kuvalehdessä oli juuri hyvä juttu Tanzaniasta kuinka Suomi on antanut maalle 50vuotta jo kehitysapua ja ilman kehitysavun saantia maan johtajat sanoo että maa olisi jo "romahtanut", tiivistettynä kehitysapua ei ole juurikaan saavuttanut mitään merkittävää maassa ja jatkuvan väestönkasvun takia Afrikassa asiat menee aina vaan paskempaan suuntaan.
Tuo liittyy toiseen ketjuun, jonka laitoin pystyyn vielä entisellä nimimerkilläni ja johon ei vielä ole ollut aikaa palailla. Eli miten AUTTAA TEHOKKAASTI (eikä vain auttaa päin-helvettiä ja mahdollisesti jopa huonontaen tilannetta). Esim. onko parempi auttaa ihmisiä auttamaan itseään (loogisesti toki näin) esim. http://www.kiva.org mikrolainoilla. Toki katastrofitilanteessa kun ihmiset muuten kuolevat ilman apua (esim. tsunamin/maanjäristyksen jälkeen) kriisiavulle on ymmärrettävästi paljonkin tarvetta. Koulutuksen tehostaminen, tutkimusten mukaan juurikin naisten/tyttöjen, on avainasemassa. Jo valmiiksi tietyn tason saavuttaneissa maissa naisten extra-tukemiselle sen sijaan ei liene useinmitenkaan mitään järkevää syytä.... nythän näyttää että miehiä pitää tukea pian huomattavasti enemmän Samapa tuon pitäisi olla noin tasa-arvon kannalta kunhan tukee niitä, joilla on moiseen tarvetta (ja mikäli tuelle nyt tosiaan on jotain järkeviä perusteita).

Arkkimeedees
Jututin kerran erästä kaunista nuorta naista, joka oli Mensan erään paikallisosaston varapuheenjohtaja. Hän kertoi menneensä Mensan testiin, koska oli jo lapsesta asti tuntenut itsensä jollain tavalla erilaiseksi ja ulkopuoliseksi. Muut ihmiset eivät pysyneet lainkaan hänen kanssaan samalla aaltopituudella, mikä sai neidon epäilemään jopa mielenterveyttään. Testissä selvinnyt korkea älykkyysosamäärä selitti kertaheitolla nämä ongelmat.

Epäilen siis, että naiset ja miehet menevät Mensan testiin hieman eri syistä. Miesten motiivina voi olla esimerkiksi miehinen uho tai vedonlyönti, kun taas naiset kenties hakevat vastauksia persoonansa piirteisiin. Tämä johtaisi oitis otoksen vääristymään.

Todenmukaisempi vastaus sukupuolten älykkyyseroihin saataisiin satunnaisotannalla kuin vertailemalla heitä, jotka ovat menneet Mensan testiin. Itse epäilen, että sukupuolet ovat aika tasaväkisiä niissä asioissa, joita Mensan testi mittaa.


Olen saanut miesten Mensan testeihin menosta hieman enemmän tuon ensimmäisen kuvauksen mukaisen kuvan, en ole kuullut että kukaan olisi testeihin mennyt porukan äijäuhossa. "Äijiä" ei paljon Mensalaisten joukossa näy.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat