Seuraa 
Viestejä999

Avataanpas keskustelu jo valmiiksi:

Tänään Prismassa klo 19:00 - 19:50

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/tiede-ja ... t-ja-tiede

"Teorian mukaan hengenvaarallisessa tilanteessa ihmisen aivot saattavat mennä "enkelivaihteelle", jolloin hänestä tuntuu, että ulkopuolinen henkilö saapuu apuun".

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Sivut

Kommentit (81)

http://www.unexplainedstuff.com/Religio ... ngels.html

Hyvä katsaus asiaan, joka ei ole sidottu erityisesti mihinkään uskontokuntaan. Viimmeistä oljenkortta vastaan puhuu joukkohavainnot.

WW1 aikaan molemmat osapuolet olivat nähnee enkelin samaan aikaan kesken taistelun. http://suite101.com/article/warrior-angels-a185938

There have been many reports throughout history of warrior angels appearing on battlefields to assist soldiers. The most famous of these occurred during World War I. In 1914, the English and Germans fought the Battle of Mons in Belgium. Many of the English troops insisted that an entire regiment of white-clad, shining apparitions appeared between the two armies. Even though the British were badly overpowered and outnumbered, the Germans began to retreat once the angels arrived.

During the ensuing days, two other sightings of angelic cavalry and winged protectors were reported by British officers.

Aitoutta on epäilty, mutta ei kumottu.

There have been many reports throughout history of warrior angels appearing on battlefields to assist soldiers. The most famous of these occurred during World War I. In 1914, the English and Germans fought the Battle of Mons in Belgium. Many of the English troops insisted that an entire regiment of white-clad, shining apparitions appeared between the two armies. Even though the British were badly overpowered and outnumbered, the Germans began to retreat once the angels arrived.Jos vetoa pitäisi lyödä niin tämän perusteella en laittais enkeleiden puolesta.

20 000 000 intialaista saa joka päivä uskonnollisia harhoja. Tilastojen valossa heidän jumalat ovat oikeampia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
konna
There have been many reports throughout history of warrior angels appearing on battlefields to assist soldiers. The most famous of these occurred during World War I. In 1914, the English and Germans fought the Battle of Mons in Belgium. Many of the English troops insisted that an entire regiment of white-clad, shining apparitions appeared between the two armies. Even though the British were badly overpowered and outnumbered, the Germans began to retreat once the angels arrived.Jos vetoa pitäisi lyödä niin tämän perusteella en laittais enkeleiden puolesta.Olisiko kyseessä kuitenkin taistelukaasuhallusinaatiot?

http://www.acep.org/News-Media-top-bann ... Terrorism/

Mielenkiintoisempi ilmiö on se kun makaa sairaana vaikka puukotuksesta lekurinpöydällä ja sitten irtaantuu ruumistaan ja katselee vierestä kuinka ruumista leikellään, ja tämä vielä kohtalaisen yleinen ilmiö käsittääkseni.

Zaibowski
Seuraa 
Viestejä1387
Onko kyseessä kehon äärimmäinen refleksi? Voisiko ulkopuolisen henkilön aistiminen vaarallisissa tilanteissa olla jopa alkuperäinen syy ihmisten uskoon yliluonnollisille asioille?

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/tiede-ja ... t-ja-tiede
Ainakaan Jeesus ei aistinut mitään tuollaista kuollessaan:

Markus 15

34 Ja yhdeksännellä hetkellä Jeesus huusi suurella äänellä: "Eeli, Eeli, lama sabaktani?" Se on käännettynä: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?
35 Sen kuullessaan sanoivat muutamat niistä, jotka siinä seisoivat: "Katso, hän huutaa Eliasta".
36 Ja muuan juoksi ja täytti sienen hapanviinillä, pani sen ruovon päähän ja antoi hänelle juoda sanoen: "Annas, katsokaamme, tuleeko Elias ottamaan hänet alas".
37 Mutta Jeesus huusi suurella äänellä ja antoi henkensä.

Terve,

Carloz

Olisiko kyseessä kuitenkin taistelukaasuhallusinaatiot?

Ei ollut tähän aikaan (elokuu 1914) vielä taistelukaasuja käytössä. Saksalaiset käyttivät niitä vasta seuraavana vuonna ja sittemmin myös liittoutuneet.
tietää

Even though the British were badly overpowered and outnumbered, the Germans began to retreat once the angels arrived.

Enkeleihin en usko, mutta käyttämäsi lähde antaa hieman virheellisen kuvan Monsin taistelusta, virheenä alleviivattu kohta, jossa annetaan ymmärtää, että englantilaiset olisivat voittaneet taistelun.

Sodan sytyttyä elokuun alussa saksalaiset aloittivat sotasuunitelmiensa mukaisesti hyökkäyksen Ranskaan. Hyökkäykseen varattiin 7/8 Saksan käytettävistä olevasta sotavoimasta. 1/8 jäi pidättelemään Venäjän mahdollista hyökkäystä Itä-Preussiin. Ideana oli lyödä Ranska pois pelistä nopeasti ja sitten keskittyä Venäjän rintamaan. Näin saksalaiset pyrkivät välttämään kahden rintaman sodan.

Saksalaiset vyöryivät elokuussa Belgiaan ja Ranskaan, painopisteenä Belgia. Englannin pieni siirtoarmeija siirrettiin Belgiaan torjumaan saksalaisten vyöryä Belgian läpi kohti Ranskaa.

Monsin taistelussa englantilaiset onnistuivat pidättelemään hetken aikaa erästä saksalaisten hyökkäyskärkeä, joka oli vahvuudeltaan ylivoimainen englantilaisiin nähden, kuitenkin lopulta englantilaisten oli vetäydyttävä ylivoiman edessä ja saksalaisten hyökkäys jatkui.

Englantilaisten keskuudessa tämä puolustustaistelu sai aivan legendaariset mittasuhteeet, johon sopii mainiosti enkelit ym.Todellisuudessa taistelulla ei ollut suurempaa merkitystä koko rintamaa ajatellen. Saksalaiset jatkoivat vyörytystään vielä vajaan kuukauden ajan, jonka jälkeen rintama alkoi jähmettyä asemasodaksi.

Eli enkeleistä ei ollut paljon apua.

Luulisi että enkeleillä olisi parempaakin tekemistä kuin vain silloin tällöin ilmaantua armeijoiden väliin.

Pettikö enkeleiden "cloaking device" vai mikä perinteinen Star Trek -temppu tuossa kävikään.
V-mäistä sakkiahan moiset enkelit olisivat. Maailma täynnä tuskaa vasemmalla ja oikealla ja pirut (äh, enkelit) vain yhteen tapaukseen miljoonasta puuttumassa ilmeisesti täydellä random-otannalla.

Sanoisin moista toimintaa epäloogiseksi... mahdollisesti sadistiseksi toiminnaksi. Auttaa voisi vaan piruuttaan autetaan vain silloin tällöin ja muuten piileskellään näkymättömyyden suojissa. kuulostaa v-mäiseltä sakilta. Itse kohtelen lemmikkieläimiäkin miljoona kertaa paremmin.... ehkä muurahaisia joskus lapsena tuli kohdeltua yhtä oudosti eli otin "pikkumuurahaiset" suojelukseen "isoja pahoja" murkkuja teloen niiden hyökätessä. Ehkä "enkelit" ovat jääneet pikkulasten tasolle??

tietää

Ranskalaiset aloittivat kemiallisen sodan.

Kappas vaan. Itse olen monesta muusta lähteestä lukenut, että saksalaiset aloittivat taistelukaasujen käytön 1915. No, kun tuota artikkelia lukee, niin siinä sanotaan, että ranskalaiset käyttivät 1914 kyynelkaasua kranaateissaan ja saksalaiset jotain vastaavaa.
Wikipedia

None of the combatants considered the use of tear gas to be in conflict with the Hague Treaty of 1899, which prohibited the launching of projectiles containing asphyxiating or poisonous gasKuitenkin varsinaisten tappavien myrkkykaasujen käytön aloitus on saksalaisten toimesta vuodelta 1915, jos nyt pilkkua viilaa. Tällöin myös Haagin sopimuksen pykälät myrkkykaasuista joutivat roskakoriin.

No eihän tällä ketjun aiheen kannalta ole tosiaan mitään merkitystä.

Valtte-Poika
Seuraa 
Viestejä999
vapaatyyli
Mielenkiintoisempi ilmiö on se kun makaa sairaana vaikka puukotuksesta lekurinpöydällä ja sitten irtaantuu ruumistaan ja katselee vierestä kuinka ruumista leikellään, ja tämä vielä kohtalaisen yleinen ilmiö käsittääkseni.Nähtyäni ohjelman tuosta ruumiista irtaantumisen kokemuksista ja nyt näistä enkelikokemuksista, näen ne hyvin läheisinä sukulaisina. Joku tiedemiesten koulukunta selitti enkelikokemuksen sellaisena, että ihminen hallusinoi oman kuvansa kroppansa lähelle. Ollessaan kuoleman rajamailla, ihmisen on helpompi seurata jotakuta muuta kuin pähkäillä tietoisesti, että mitäs tässä nyt tekisi.

Ihminen siis selviää ollessaan henkihievereissä luomalla (hallusinoimalla) Rambon vierelleen aktiiviseksi toimijaksi ja tilanteen haltuunottajaksi. Tietoinen minä vain seuraa sitä Ramboa sitten läpi liekkien ja räjähdysten turvaan. Tietoiselle minälle se on vieras persoona => enkeli mikä enkeli. Auttaa hädässä.

Jotenkin noin minä sen ohjelman annin koin.

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Valtte-Poika
Seuraa 
Viestejä999

Ja liekkö sekään yllättävää, että joillekin on joskus tullut enkeli unessa sanomaan jotain. Ihan sama mekanismi varmasti. Veikkaan, että Marialla ja Josefilla esimerkiksi on ollut aika kova stressi päällä kun toinen on tullut raskaaksi ilman että toinen on koskenutkaan siihen. Ei se mikään ihme ole jos öisin enkelit alkaa kertomaan selityksiä raskaudelle.

"...future work should be steered towards considering the building structure as an entity, with the aim of avoiding complete collapse." - Professor Colin Gareth Bailey, 1995

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Uskovainen puheenpitäjä kertoi jossakin tilaisuudessa (olin kaiketi lapsena koulun tms. vuoksi läsnä, aikuisenahan en ole pahemmin näihin kristillisiin kinkereihin osallistunut) että häneltä oli loppunut bensa kesken matkan, ja jostain ilmestyi ihminen antamaan sitä, ja katosi sitten.

Enkelikokemuksissa kaiketi saattaa tuollaista tapahtua että auttaja katoaa yhtäkkiä? Edellisen kaltaisen tarinan suhteen tietysti mietityttää nyt myöhemmin että noinko se auttaja tosiaan lampsi bensakanisteri kainalossa sinne paikanpäälle auttamaan. Tai jos hän oli liikkeellä autolla, niin katosiko hän sitten autoineen hokkuspokkus?

Olen itse aika neutraali enkeli-ilmiön suhteen ja ensisijaisesti tyydyn ihan "normaaleihin" selityksiin. Toki ihmetyttää että miksi sitten joillekin ihmisille olisi aina apua tarjolla ja toisille ei, tuntuu ihan siltä kuin jotkut olisivat lellikkejä. Kun taas toiset meistä saavat elää vaikka kuinka monta sielun pimeää yötä läpi ja minkäänlaista apua ei tipu eikä lirahda. Ovatko ne autettavat niin heikkoja että he eivät selviäisi, ja ne jotka eivät saa apua ovat kurssilla "miten kasvan vahvaksi täysin oman itseni varaan nakattuna"?

Vielä kun saisi katsottua sen dokun boxista pois. Mutta jos se on pelkkää hallua alusta loppuun että "näkyi niinku sitä ja tätä ja oisko ollu niin ja noin" niin ei kyllä kauheasti kiinnosta. Enempi tuollaiset konkreettiset jutut kuten alussa kiinnostavat. Elleivät sitten ole silkkaa valhetta (uskovainen täytti itse tankkinsa mutta pääsi jotenkin jännästi unohtumaan...)

Ketkunperä
Seuraa 
Viestejä239
Rousseau
Vielä kun saisi katsottua sen dokun boxista pois. Mutta jos se on pelkkää hallua alusta loppuun että "näkyi niinku sitä ja tätä ja oisko ollu niin ja noin" niin ei kyllä kauheasti kiinnosta. Enempi tuollaiset konkreettiset jutut kuten alussa kiinnostavat. Elleivät sitten ole silkkaa valhetta (uskovainen täytti itse tankkinsa mutta pääsi jotenkin jännästi unohtumaan...)Kyllä tuo dokkari kannattaa katsoa, oli ihan mielenkiintoinen.

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/tiede-ja ... t-ja-tiede

Sen voi katsoa jo netissäkin, ja sunnuntaina näyttäisi olevan vielä telkku-uusintakin tulossa.

Otetaan vaikka se naparetkeilijäjoukko joka joutui ahtojäihin ja laiva tuhoutui. Valaanpyyntiasemalle tuikituntemattomassa paikassa 1000 km osin veneellä ja osa kävellen olisi normaalisti onnistunut yhdelle tuhannesta yrittäjästä ja heiltä se meni nappiin. Retken johtaja oli kertonut jonkun johdattaneen heitä koko matkan.
Kertomuksissa on yhteistä se että heitä johtadetaan, ei viedä minnekkään, jossa ratkaisee oma aktiivisuus, joka voi selittää miksei kaikki selviä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat