Seuraa 
Viestejä45973

Kun pikkuruinen murkkukuningatar alkaa rakentaa yhteiskuntaansa niin sen toimivuus on periaatteessa taattu jo alkumetreillä. Miten ne asian hoitaa? Niillä on pienet aivot ihmiseen varrattuna mutta niillä on parempi käsitys siitä mikä on "yhteiskunta" Ihminen vasta harrastellen opettelee miten toimitaan yhdessä. Suoritus on vielä ankea!

Kommentit (13)

Milkou
Seuraa 
Viestejä120

Tässä päästään vain ja ainoastaan siihen kuuluisaan kysymykseen, että
mitä viisaus on. Kokemusta ja soveltamista? Eiköhän ihmiset pysty kokemaan
sekä soveltamaan asioita tehokkaammin kuin muurahaiset.

"If you can, help others ; if you cannot do that, at least do not harm them." - Dalai Lama

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Murkut vaikuttavat fiksuilta verraten hyttysiin joiden robottimaista toimintaa ole kesän seurannut. Tuo ötökkä hoippuu sinne tänne ja sensoreittensa ohjaamana verta imemään, kuin sillä olisi tietoisuus tekemisistään. Kohteeksi käy kuitenkin mikä tahansa lämmin, ihmisen hajuinen esine, joten se tietoisuudesta. Kun sen taktiikka kuitenkin toimii eikä lisääntyminenkään edellytä verta, niitä riittää vaikka kuinka paljon. Edes sade ei niitä tunnu estävän mitenkään.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

muurahaisyhteisössä vallitsee jonkinnäköinen tasa-arvo liekkö se syynä tehokkaaseen yhteiseloon. yhdellekkään muurahaiselle ei rakenneta omaa 100 kertaa isompaa palatsia.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Vierailija

Hyttynen tarvitsee vain ja ainoastaan lisääntymiseen verta ja muurahaiskeossa on aika tarkasti määriteldyt kastit, kuten dokumentista Antz voi joukon älykkkäimmät huomata.

Muurahaisilta on löydetty ainakin kuusi viestintäkanavaa, muun muassa erilaiset keholliset värinät ja monimutkaiset feromonituprahdukset. Myös sähköistä (sähkökentillä tapahtuvaa) kommunikaatiota on esitetty.

Seuraavat kirjoitukset puhuvat muurahaisten ääntelystä, jota joku vuosi sitten nauhoitettiinkin. Äänet ovat tilanteesta riippuen aivan erilaisia. Pienet eläimet, jotka haluavat päästä muurahaisten suosioon, matkivat kuningattaren ääntä niin hyvin ja voimakkaasti, että kohta niitä paijataan ruhtinaallisesti.

http://kaheel7.com/eng/index.php/nature ... nts-speak-

http://current.com/1pt6m4c

Guarani River Oil
Seuraa 
Viestejä467

Muurahaisyhteiskunnassa vallitsee täydellinen kommunismi, missä jokainen tekee yksinkertaisen panoksensa yhteiskunnalle ja saa vastineeksi suojapaikan ja ravintoa.

Niin, eli jatkoa:

Muurahaiset ovat kovin älykkäitä -ainakin yksittäisenä organismina- muodostaessaan näin toimivan yhteiskunnan. Muurahaiset ovatkin valloittaneet koko maailman, ja niitä löytyy mirjardettain.
Ihmisten yhteiskunnat eivät ole toimivia, niissä on poikkeuksetta epätasa-arvoa ja ne romahtavat yleensä tuota pikaa rakentamisesta.

Kommunismipropagandaa tai ei, ei kiinnosta.

jogger
Seuraa 
Viestejä2936

Ei ne yksittäiset murkut mitenkään viisaita tai älykkäitä ole. Luonto on luonut evoluution kautta toimivan systeemin, ei ne mitään tajua siellä, kunhan liikehtivät kemiallisten merkkien perässä eri suuntiin muka-älykkään näköisesti. Robottejahan nuo kaikki hyönteiset ovat enemmän tai vähemmän. Suuri monimutkaisuus usein antaa illuusion älystä, älyä se ei silti vaadi.

Foorumin salainen sääntö #1: Pienellä alkukirjaimella kirjoitetut aiheet lukitaan.
Foorumin salainen sääntö #2: Älä kerro kenellekään säännöstä #1 tai tulee bannit!

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323

Iso muurahaispesä tuottaa jopa kymmenien vuosien ajan joka vuosi satoja kuningattaria. Pesien määrä pysyy kuitenkin vakiona. Eli ihan huippuprosenteilla muurahaisetkaan eivät polkaise yhteiskuntaansa käyntiin. Moni valitsee väärän paikan ja tulee syödyksi, kuivuneeksi, paleltuneeksi, homehtuneeksi, sairastuneksi tai nälkään nääntyneeksi.

Muurahaispesien kommunismi on aika samanlainen kuin ihmisten versio aiheesta. Ollaan kyllä olevinaan, mutta jokainen ajaa kuitenkin omaa etuaan. Muurahaistyöläisten tapauksessa selkein etu on siinä, että niiden perimä toimii hieman eri tavalla kuin nisäkkäillä. Muurahaisella sisko, eli saman kuningattaren munima työläinen tai kuningatar, on geneettisesti lähempää sukua kuin oma jälkeläinen. Siksi työläisen on yleensä edullisempaa edesauttaa kuningattaren munimien munien kehittymistä kuin munia itse. Mutta silti työläiset tekevät sitäkin. Hedelmöittymättöminä ne voivat kuitenkin tuottaa vain koiraita, ja väärään aikaan vuodesta koiraat tapetaan heti kun sellaisiksi havaitaan. Sellaisissa yhteiskunnissa, joissa on monia kuningattaria, työläiset suosivat omaa äitiään ja sen jälkeläisiä, jos siihen suinkin tarjoutuu tilaisuus.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Neutroni
Muurahaisella sisko, eli saman kuningattaren munima työläinen tai kuningatar, on geneettisesti lähempää sukua kuin oma jälkeläinen.

Mää en muuten hiffannut sitä 75 %:n sääntöä. Koska spermahan tulee joka tapauksessa koiraalta. Vai onko taattua, että paritteleva koiras on naaraan oma jälkeläinen?

Hämmentää.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
Vatkain
Neutroni
Muurahaisella sisko, eli saman kuningattaren munima työläinen tai kuningatar, on geneettisesti lähempää sukua kuin oma jälkeläinen.

Mää en muuten hiffannut sitä 75 %:n sääntöä. Koska spermahan tulee joka tapauksessa koiraalta. Vai onko taattua, että paritteleva koiras on naaraan oma jälkeläinen?Yleensä kromosomit ovat eläimillä pareittain. Esim. ihmisellä 23 paria. Sukusolut jakautuvat niin, että nuo parit erkanevat, ja kun munasolu ja siittiö yhdistyvät, saadaan jälleen uudet parit. Sukupuolen määrää tietty kromosomipari. Parittomat kromosomit omaava solu ei voi jakaantua ja sellaista yksilöä ei voi olla. Tuollaisessa systeemissä jokainen saa 50 % perimästä äidiltä ja 50 % isältä. Sisarukset ovat keskimäärin 50 %:sesti sukulaisia (eli keskimäärin toinen kromosomiryhmä on sama ja toinen eri).

Mutta se ei ole ainoa mahdollisuus. Esimerkikisi muurahaisilla homma pelaa niin, että jos munasolu hedelmöittyy, se saa yhden kromosomiryhmän munasolusta (äidin toinen kromosomisto) ja toisen siittiöltä (isän ainoa). Kromosomit ovat silloin pareina (diploidinen), yksilöstä tulee naaras. Sen toukka-aikaisesta hoidosta riippuu, tuleeko siitä työläinen vai kuningatar. Mutta jos munasolu ei hedelmöity, se saa vain toisen puoliskon äidin kromosomeista (haploidinen) ja yksilö kehittyy koiraaksi. Työläiset ovat hedelmöittymättömiä, joten ne voivat tuottaa ainoastaan koiraita.

Tuosta seuraakin se, että koska isän puolelta tulee aina sama kromosomijoukko ja äidin puolelta satunnaisesti jompi kumpi kahdesta, työläinen saa 50 %:n todennäköisyydellä molemmat samat kromosomistot kuin siskonsa ja 50 % todennäköisyydellä puolet. Eli sukulaisuus työläisten välillä (ja työläisten ja niiden sisaruskuningattarien) on keskimäärin 75 %. Jos taas naaras munii itse, mahdollisuuksia on kaksi. Jos jälkeläinen on naaras, eli hedelmöittynyt, se saa puolet kromosomeilta koiraalta ja onkin 50 %:nen sukulainen. Jos taas jälkeläinne on koiras, sen kaikki kromosomit ovat naaraalta, mutta kun se lisääntyy toisen naaraan kanssa, jälkipolvi on vain 50 %:nen. Ja koiraalle on varsin epätodennäköistä päästä lisääntymään. Niinpä työläiselle tehokkain tapa edistää perimänsä jatkumista on edistää mahdollisuuksien mukaan äitinsä kykyä tuottaa uusia kuningattaria, jotka ovat lähempää sukua työläisille kuin omat jälkeläiset.

Ihmisellekin voi olla tilanteita, joissa on edullisempaa liittoutua siskonsa kanssa tukemaan tämän lisääntymistä. Kaksi siskon (tai veljen) lasta vastaa geenien periytymisen kannalta yhtä omaa. Siksi mm. homous ei ole välttämättä evolutiivisesti haitallinen ominaisuus, vaan joissain huonoissa oloissa eduksi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat