Seuraa 
Viestejä45973

"Kokoomuspoliitikko Harry Bogomoloff ei pidä Lappia lainkaan asuin- tai kehityskelpoisena paikkana vaan kylmänä ja sääskisenä.

- Siellähän on vain ne pari aurinkoista kuukautta keväällä.

Lausuntojen aiheuttaman kohun jälkeen Bogomoloff vastasi rovaniemeläisen poliitikon Jarmo Ingetin kutsuun käydä Rovaniemellä tutustumassa nykypäivän Lappiin.

Vastauksessaan Bogomoloff sanoo, että hän "katuu vahvasti harkitsemattomia puheitaan ja pyytää niitä anteeksi" mutta ei lupaa vierailla Lapissa.

- Asia jää osaltani tähän, hyvää kesänjatkoa. "
------------------------------------------------------------------------------------

Harry Bogomoloff katuu odotetusti poliitikkona sanojaan mutta globalisaation, kaupungistumisen ja ihmisten tarpeesta muuttaa toistensa lähelle - yhteiskunnallinen suuri muutos - puhuu pikemminkin sen puolesta, että tämä helsinkiläinen kokoomuspoliitikko saattaa sittenkin olla oikeassa. Onko Suomella varaa ylläpitää Lapin kaltaista reservaattia ellei sitten Lapissa ja muissa periferioissa (kuten Savo, Kainuu, P-Karjala ...) ole jotain sellaista jolla noihin periferioihin kannattaa vielä satsata.

Henk.koht näkemys Lapista: Ikävä, tympeä ja kaikkea muuta kuin innostava osa Suomea. En voi ymmärtää väitteitä "Lapin lumosta".

http://yle.fi/uutiset/bogomoloff_katuu_sanojaan/6224090

Kommentit (4)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

En minäkään ole koskaan jaksanut innostua Lapista, mutta asutaanhan Alaskassakin. Asukoon siis ne ihmiset kylmässä ja mäkäräisten syötävänä, jotka niin haluavat. Jos maassa aletaan väkisin siirtelemään porukoita paikasta toiseen, maasta tulee Soviet Finland.

Toisaalta ainakin etelämmässä ei noin vaan pystytetäkään omakotitaloa ihan minne sattuu, kun kunta/kaupunki tekee kaikkensa että joka hemmetin talo saadaan vaikka väkisin kunnalliseen vesijohtoverkkoon, paskavesiverkkoon ja mitä kaikkia verkkoja niitä onkaan. Jos olisin omakotitalon omistava varmaan kiroaisin sitä miten vuosi vuodelta tulee enemmän sääntöjä, määräyksiä ja maksuja. Jos esmes remppaat vanhaa paskaa taloasi paremmaksi, niin johan nousee tönön verot. Käsittämätöntä että siitä pitää maksaa vielä lisää että maksaa talon parannuksesta. Eiköhän myyntivoitosta maksettava vero jo sinällään riittäisi.

Ei toisaalta rassaa siis minua, tulipahan vaan mieleen.

Toope
Seuraa 
Viestejä25571

Valitsin vaihtoehdon 1, vaikka äänestysvaihtoehdot ovatkin aika kärjistettyjä.

On se etelä-Suomikin paljon hyötynyt pohjoisen luonnonvaroista, puun, metallien tms. raaka-aineiden suhteen. Yhtä perustellusti etelää voisi loisimisesta syyttää, kun iso osa Suomen tuotannosta tapahtuu etelän keskusten ulkopuolella. Bogolla lähti vähän käsistä, ymmärrettävää.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat