Seuraa 
Viestejä8843

[size=85:oxi81olv](Yhdysvaltalainen luottoluokittaja Moody´s siirsi muun muassa Saksan talousnäkymiä negatiiviseen suuntaan - toki AAA -luokitus säilyi, ... vielä)[/size:oxi81olv]

[ ... läntisen puolen saksalainen tuumasi jo 1990 -luvun alussa, että ehkä emme jossain vaiheessa jaksa maksaa kaikkea, kun yhdistyminen voi iskea suonta liikaa, pitihän maksaa myös Neuvostoliiton joukkojen siirtokustannukset Itä-Saksasta. Nyt sama saksalainen saattaa miettiä euron kiistattomia hyötyjä, mutta myös talousveturina olon kustannuksia ... ]

Saksa kipristeli hyperinflaatiossa 1930 -luvulla; aamulla leipä maksoi kottikärryllisen setelirahaa, ja jo iltapäivällä kaksi kottikärryllistä - postimerkkikin oli jo miljoonissa markoissa. Kuinka väkevä Saksa on todellisuudessa, ja mihin Saksan kansa kykenee halutessaan ja mobilisoituessaan? Tästä on olemassa historia, vieläpä lähihistoria - joka kertoo kaiken.

Saksan kolmas valtakunta rakentui yhtenkuuluvuudelle, yhteisen uhan ja vihollisen esittämisen jälkeiselle löytymiselle, kansalaisidentiteetin, voimantunteen ja vahvan johtajan ympärille. Oli syntynyt Adolf Hitlerin aikakausi, joka oli yhtä nousua aina 1933 lähtien ja kesti vajaat kahdeksan vuotta. Saksa kulki voitosta voittoon ja kansalaiset kokivat itsensä Euroopan pelastajiksi bolshevismin ikeestä ja uhasta.

Hitler rahoitti kaikki operaatiot täystyöllisyydellä ja setelipainokoneilla

Saksa rahoitti modernisti itsensä jo 1930 -luvulla Saksan Pankin setelipainokoneilla. Hitler esikuntineen teki massiivisia yhteiskuntaoperaatioita - syntyivät moottoritiet, asetehtaat - elettiin toimeliaisuuden aikaa, kaikilla oli jälleen työtä, koska valtio halusi niin. Saksaa mobilisoitiin, ja sieltä löytyi (osin pakotettuna) kurinalainen voimien keskitys.

Saksalainen insinööritaito ylläpitää tänään(-kin) voimakasta vientitoimintaa

Vielä muutama vuosi sitten nykyinen Saksa oli maailman suurin vientimaa - kunnes idän jättiläinen Kiina meni siinäkin tilastossa maailman ykköseksi. Saksan kolmas valtakunta oli myös toimelias viennissään, mutta erityisesti kotimarkkinoilla - tehtaat (esimerkkeinä I.G Farben ja Krupp *]) pyörivät Hitlerin käskystä täysillä - piti saada aseita; muun muassa panssarivaunuja ja lentokoneita - salamasodan välineitä.

Saksan kolmas valtakunta otti surutta velkaa, tyhjästä -

painettiin lisää rahaa, bittirahaa ei tuolloin ollut. Saksan uskottavuus oli niin hyvä, jatkuvan kasvun ja voiman vuoksi, että unhoittui inflaatiolta siivet. Saksan Reichmark oli vahva ja se kelpasi kaikkialle. Kolmas valtakunta imi raaka-aineita, jalosti ja täystyöllisti itsensä, täysin - työttömiä ei ollut, koska valtio järjesti tekemistä. Wehrmacht´ia ja Lufwaffe´a mobilisoitiin - unohtamatta eliittijoukko SS:ää, josta tehtiin Heinrich Himlerin johdolla valtio valtioon - esimerkiksi tehosta ja uskollisuudesta, keinoja kaihtamatta.

Saksassa ei tuolloin ollut nuorisotyöttömyyttä, päihteitä, syrjäytymistä kuin masennustakaan
[size=85:oxi81olv][ .. ja jos olikin, niin mielisairaala odotti...][/size:oxi81olv]

Kolmas valtakunta asetti vaimot kotiin, lapset erilaisiin 'jugend´eihin' **] oppimaan liikuntaa, yhteenkuuluvuutta, propagandaa ja isänmaallista paatosta ja isien paikkahan oli rintamilla. Lapsista ja nuorista piti saada mobilisoitumalla tehokkaita ja uskollisia sotilaita sekä tytöistä hyviä lisääntymiskykyisiä äitejä. Yhteiskunta oli tuolloin niin päättänyt.

Kolmannen valtakunnan ohjenuorina olivat raaka-aineiden riittävyys ja elintila

Saksa osoitti väkevyyden ja ulotti raaka-aineiden hankintarajansa koko silloiseen manner Eurooppaan - Espanjaa, Sveitsiä, Ruotsia ja Portugalia lukuunottamatta. Saksa imi kiihtyvästi vieraiden maiden raaka-aine- ja työvoimavarantoja - talous ja sotalaitos kasvoivat kohisten. Työtä ja uskottavia velkakirjoja riitti, myös setelipainokoneet olivat hyvin rasvatut. Ruotsalaiset kävivät innolla kauppaa Hitlerin Saksan kanssa - Wallenberg´it ***] olivat tiennäyttäjinä.

Maailman tuottoisin ja kekseliäin kansa?

Saksa oli populaansa ja omaan maapinta-alaansa nähden maailman tuottoisin valtio - pitkälti myös vierastyövoiman ilmaisuuden vuoksi. Oleellinen kyky oli mobilisaatiossa - valtakunnan varusteluministeri Albert Speer 4] toteutti ihmeen ja vältti taitavalla puolustuspuheenvuorolla kuolemantuomion, selostaen vain toteuttaneensa johtajansa käskyt.

Saksan voimaeliksiiri lähtee aina liikkeelle vahvasta johtajasta, joka on näyttänyt kykynsä - tässä tapauksessa aikajaksona 1931-1939 syksyyn saakka, sotilaalliset saavutukset jätämme historioitsijoiden arvioitaviksi. Jokainen voi kuunnella netistä esimerkiksi vuoden 1934 Nurnbergin NSDAP:n 5] puoluekokouksen nauhoituksia ja kuvauksia.

Saksan kansa jaksaa olla uskollinen, viimeiseen saakka?

Saksa on niin kauan väkevä, kuin kansa seisoo järjestelmänsä takana ja Saksa on järjestelmävaltio. Saksassa ymmärretään laatu, tarkkuus ja täsmällisyys - ei ole välimuotoja, on vain jämptiys, joka on vientivahvuuden salaisuus. Saksalainen konstruktio toimii ja sen maine on luja sekä luotettava.

Saksa kykeni hallitsemaan miltei koko Eurooppaa, osasi imeä raaka-aineet, jalostaa ne aseiksi ja insinöörit keksivät kilpaa maailman tehokkaimpia tuhoamisjärjestelmiä - atomipommikin oli oven takana ja olisi räjähtänytkin ensin, jos Hitler olisi osannut priorisoida ja Albert Einstein olisi jättänyt kirjeensa USA:n presidentti Franklin Roosevelt´lle kirjoittamatta.

Saksa hävisi lopulta osansa II Maailmansodasta - laajuus oli liikaa, jopa Saksalle

Kaksi rintamaa oli Saksalle ja Hitlerille liikaa, tai ainakin sodanjulistus USA:lle. Italialaiset pettivät ja slaavilaisista aseveljistä ei ollut Neuvostoliiton jääkylmille aroille taistelijoiksi. Suomi oli ainoa aseveli (1941-1944 kesä), joka kykeni herättämään saksalaisten huomion ja jopa ihailun - historia muistaa Hitlerin poikkeuksellisen vierailun marsalkkamme syntymäpäiville Imatran Immolaan.

Lisäksi Suomi saa kiittää yhtenä osana itsenäisyystaistelua Hitlerin ja presidentti Risto Rytin keskinäisestä sopimuksesta, jonka C.G.E. Mannerheim myöhemmin rikkoi - aikaansaaden tilanteen pakon edessä valtiopetokseen Saksaa kohtaan.
...

Kuinka jykevä Saksa on tänään,

kun ei ole sotatilaa eikä sitä olla luomassa. Missä on se yhteinen vihollinen tai haaste, jotta Saksan kansa mobilisoituisi? Onko se eurovaluuttakriisi, onko se Etelä-Euroopan heikot euromaat, vai onko se Ranskan vastaanhangoittelu tai Englannin jatkuva lipominen USA:n suuntaan, vai olisiko se voimistuva Venäjä? Ei, yhteinen uhka tai haaste ei ole lopulta mikään noista edellä mainituista - suurin haaste on maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu, jossa Kiina on se mahti, jota Saksa erityisesti seuraa - kysyen usein neuvoja Suomen Pankilta! 6].

Saksa ymmärtää Venäjää ja päinvastoin

Saksa on ymmärtänyt ajat sitten, että Venäjän kanssa voidaan elää vain sovussa. Saksa, kuten Venäjä tietävät, mitä on maailmanhistorian suurin, kovin, verisin ja murhaavin sota - se oli operaatio Barbarossa ja sen jälkeen venäläisittäin Suuri Isänmaallinen sota 1941-1945. Niin kauan kuin Itämeren kaasuputkessa virtaa kaasu, on meillä 'vauraammassa' Euroopassa rauha - Saksa ja Venäjä takaavat sen, yhdessä.

Entä nyt, kun aseita ei käytetä?

Kun Saksa ei saanut Eurooppaa omakseen Hitlerin asein ja Speerin mobilisaatiokyvyin - niin nytkö Saksa ottaa osansa ja johtajuutensa talouden väkevyydellä ja vielä tuntemattoman johtajan mobilisaatiokyvyillä. Voi olla, sillä Saksa on aina tunnustautunut vahvan johtajan olemassaoloon ja nyt Saksassa ei ole vielä riittävän tahtovoimaista kansakunnan vetäjää, mutta hän on jo olemassa ja nousussa politiikan hierarkioissa - nimi ei vain ole tänään tiedossa.

Riittääkö Saksan voima ja väkevyys?

Riittääkö Saksan voima "pelastamaan" EU- ja erityisesti euroeuroopan, kyllä riittää, jos Saksa kykenee nyt karistamaan historian haamut olkapäiltään ja olemaan oma itsensä. Enää ei tarvitse nöyristellä Israelille, ei USA:lle eikä kenellekään - syntiset ovat kuolleet ja nyt on jäljellä sukupolvet, joilla on esi-isiensä voima, tahto ja kyky - kunhan historian unestaan heräävät.

Talouden Suur-Saksa ja preussilainen henki eivät ole kuolleet - nyt on vain kysymys kuinka se herätetään ja suunnataan sen positiivinen voima koko Euroopan hyväksi. Saksa on historian läksynsä lukenut ja ymmärtänyt, ettei pakolla ja väkivallalla saada lopullista voittoa.

[size=85:oxi81olv]VIITTEET
*]
I.G Farben ja Krupp Familie
--- http://de.wikipedia.org/wiki/I.G._Farben ---
--- http://de.wikipedia.org/wiki/Krupp_(Familie) ---

**]
Jugend
--- http://de.wikipedia.org/wiki/Hitlerjugend ---

***]
Wallenberg dynastia
--- http://sv.wikipedia.org/wiki/Wallenberg ---

4]
Albert Speer
--- http://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Speer ---

5]
NSDAP
--- http://de.wikipedia.org/wiki/Nationalso ... iterpartei ---[/size:oxi81olv]

6]
Suomen Pankki - BOFIT - Kiina tilastot ja ennuste
--- http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuran ... fault.aspx ---

[size=85:oxi81olv]JK.
Niin Jyrki Katainen [kok./pj.] kuin Jutta Urpilainen [sdp/pj.] ovat hoksanneet eduksemme myötäillä Saksan linjauksia, sillä molemmat ovat historian läksyt lukeneet ja tietävät Saksan tavalla tai toisella pelastaneen Suomen jo neljästi - 1918, 1940, 1944 ja 1992. Tässä kohdassa demariliike lyö osuvasti kättä yhteen materialistisen markkinatalouden ja kasvuhokeman kanssa.

Saksan kansasta puolet haluaa D-markan takaisin, senkin uhalla, että vienti sakkaa - ei sakkaa, koska saksalaisten tuotteiden ja palveluiden laatu tunnetaan ympäri maailman. Voisiko Suomella olla käytössä myöhemmin myös tämä Saksan D-markka - näin saisimme "markkamme" takaisin.

Btw. Kiina arvostaa kaukaa idästä niin saksalaisia kuin suomalaisia - meissä on jotain yhteistä, vaikka olemmekin vain Saksan "kilven kantaja" ... [/size:oxi81olv]
...

Ilkka Luoma

[size=50:oxi81olv][11751/652082][/size:oxi81olv]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (7)

Oudon tasapuolinen kuvaus natsisaksasta, mutta jätää huomioimatta sen että nykysaksalaiset saavat näppylöitä vertailtaessa siihen. Se on kansakuntana ääripäiden kolistelija nennen loistosta rappioon ja nousten jälleen kuin ihmeen vetämänä. He saa jopa raunioiksi pommitetun kaupungin näyttämään siistiltä parin viikon siivoamisella. Se on varmaa että se nousee lamasta varmimmin verraten mihin muuhun maahan tahansa, paitsi japaniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8843
Carloz
Kun natsikortti vedetään esiin heti aloituksessa, debatille tuskin jää sijaa....

Luitko viimeisen, kursiivilla esitetyn kappaleen?

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8843
tietää
Oudon tasapuolinen kuvaus natsisaksasta, mutta jätää huomioimatta sen että nykysaksalaiset saavat näppylöitä vertailtaessa siihen. Se on kansakuntana ääripäiden kolistelija nennen loistosta rappioon ja nousten jälleen kuin ihmeen vetämänä. He saa jopa raunioiksi pommitetun kaupungin näyttämään siistiltä parin viikon siivoamisella. Se on varmaa että se nousee lamasta varmimmin verraten mihin muuhun maahan tahansa, paitsi japaniin.Olet oikeassa, Saksan historiaa, lähinnä 1933-1945 aikakautta ei ole kirjoitettu objektiivisesti eikä puolueettomasti. Historian tutkimukseen ei kuulu esittää poliittisia näkäkantoja, vaan keskittyä niin hyvin tapahtumiin, kuin lähdeaineisto ja vallitsevat faktat sallivat. Ei tämäkään kirjoitus ole puolueeton, mutta on ainakin yritetty tasapuolistaa tapahtuneita tekijöitä (viileällä harkinnalla - asiat asioina filosofialla) - tarpeellinen kritiikki näkyy lauseiden "välistä" - ja saksalaisten "vastenmielisyys" historiaansa kohtaan on merkittävältä osalta ohjailtua. Syylliset ovat ajat sitten tuomittu ja kuopattu. Ei kannata ylläpitää yksipuolisin syin yllä jotain sellaista, joka ei ole enää relevanttia Saksassa.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8843
Denzil Dexter
Jos Saksan ei voida osoittaa valmistautuvan salamasotaan, tilannetta voidaan käyttää todisteena etanasotaan valmistautumisesta....

Artikkeissa on lähinnä kysymys kuinka vahva Saksa on tänään, ja kuinka voisimme projisoida faktoja historiasta tuolle väkevyyden pohdinnalle, kun välineinä eivät ole tälä kertaa aseet.

Ehkä talouden salamasota vastattaessa "maailmanlaajuiseen työn uudelleenjaon taisteluun" voisi olla verranto muinoiseen salamasotaan ...

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819
Ilkka Luoma
Denzil Dexter
Jos Saksan ei voida osoittaa valmistautuvan salamasotaan, tilannetta voidaan käyttää todisteena etanasotaan valmistautumisesta....

Artikkeissa on lähinnä kysymys kuinka vahva Saksa on tänään, ja kuinka voisimme projisoida faktoja historiasta tuolle väkevyyden pohdinnalle, kun välineinä eivät ole tälä kertaa aseet.

Ehkä talouden salamasota vastattaessa "maailmanlaajuiseen työn uudelleenjaon taisteluun" voisi olla verranto muinoiseen salamasotaan ...
Näköjään nyt on tullut esille että sakemannin pankit alkavat olla ongelmissa. Siis nykyisen talouskriisin syypäät
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/20 ... 1234155/12

Saksa on vedättänyt tässä kriisissä suomalaisia 10-0. Onko Saksa vahva? Väitän että kaukana siitä mistä tässä alkuperäisessä kirjoituksessa kirjoitellaan. Samaa kieroutunutta pankkisektorin suojausta on Saksan touhuista nähtävissä kuin meidänkin poliitikkojen toimista. Pääero vain on se että Saksan pankit saavat meiltä rahaa eikä päinvastoin.
Silti maa lienee Euroopan vahvin toimija vaan huomattavan kiero semmoinen (siis viitaten pankkiasioihin) Suomelle huomattavan vähän hyödyllinen maa vaan muuta peloitellaan ja ihan urakalla, vientiä toki sinne paljon

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat