Seuraa 
Viestejä45973

Olin 70-luvulla nuori opiskelija. Muistan erityisen hyvin sen ajan poliittisen ilmapiirin; taistolaiset, edistykselliset, taantumukselliset, riistäjät, neuvostovastaiset ym. ym.Muistan hyvin kuinka puhuttiin Tampereen yliopiston punaisesta toimittajakoulusta, Antti Eskolan arvovallasta ja Pentti Linkolan ihmiskuvasta. Nyt olen seurannut tätä keskustelua ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä ja tullut vähän siihen tulokseen että nykyään on taas vallalla jonkinlainen punavihreä opinsuunta valtaosalla toimittajista. Kertokaapa oi Viisaat, tuleeko tästäkin samanlaine krapula kuin tuli yya-uskovaisille 90-luvulla.

J.K. CO^2- torjunta on tullut maksamaan hirmuisesti. Onko meitä huijattu?

Sivut

Kommentit (26)

Mikä määrä ketjuja ilmastonmuutoksesta on riittävä, nyt niitä on jo kymmeniä.
Voisitteko katsoa, jos löytyisi valmis ketju aiheesta, kaikki ei ole varmaankaan siitä kiinnostuneita.

Kyllä tämä teemansa ansaitsee ettei huku 399 sivuiseen ketjuun, jossa kaksi jankkaa venuksen ilmastosta. Siis nämä punavihreät rusottajat vaan esiin. Nehän sitä asiaa esiintuo väreillään. Aivan samaa kritiikitöntä rusottamista tämä on kuin oli seitkytlukuinen diktatuurin puhtaaksipesu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
anxious
Seuraa 
Viestejä493
tietää
Kyllä tämä teemansa ansaitsee ettei huku 399 sivuiseen ketjuun, jossa kaksi jankkaa venuksen ilmastosta. Siis nämä punavihreät rusottajat vaan esiin. Nehän sitä asiaa esiintuo väreillään. Aivan samaa kritiikitöntä rusottamista tämä on kuin oli seitkytlukuinen diktatuurin puhtaaksipesu.Justiinsa. Hs:n päätoimittaja on yksi tähän kolmasosaan kuuluvista toimittajista ja aikalailla vaarallinen harhauskon puolestapuhuja.Eikö näillä ihmisillä yhtään tupsahda ajatusmaailmaan että asialla voisi olla muitakin vaihtoehtoja jopa todistettuja?

Olen tässä eräässä toisessa keskustelussa törmännyt Suomen Kuvalehden "suunnanmuutokseen". Oletteko te kiinnittäneet huomiota Tapani Ruokasen ja Marko Hamilon kirjoituksiin? Lisäksi olen ollut havaitsevani että yhtä skeptikko-puheenvuoroa kohti tulee 4 - 5 alarmisti-kirjoitusta Kuvalehdessä. Olenko paranoidinen?

Olen ollut havaitsevinani että yhtä kreationistista näkemystä edustavaa puheenvuoroa kohti tulee sata evoluutio-kirjoitusta Tiede-lehdessä. olenko paranoidinen?

Romarion asenne, arvot ja ihmiskäsitys tuli kerralla selväksi. Kiitos siitä! Hämmästyttävästi tämä asenneilmasto alkaa muistuttamaan 70-luvun edistyksellisyys-taantumuksellisuus maailmaa. Se ken sen eli, muistanee varmasti. Ei silloin(kaan) kannattanut olla nuoren "edistyksellisen älymystön" kanssa eri mieltä! Mitenkäs nämä "Romariot" kääntävät takkinsa kun tulee "ilmastouskon 90-luku"? Kiinnostaa nähdä

MAK
Seuraa 
Viestejä2692

On selvästi nähtävissä, että tietyissä lehdissä tietyt toimittajat keskittyvät näihin täysin kritiikittömiin ilmastonmuutosuutisiin.

Lisäksi on ollut mielenkiintoista havaita, että moni lehti, jonka aihealueeseen ilmastonmuutos ei liity mitenkään on kunnostautunut jatkuvaan asian mainostamiseen. Miksi?

Esimerkki Tekniikka & Talous:
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaati ... si/a828327
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/y ... en/a827290
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/y ... os/a824601
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/y ... sa/a818828
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/m ... ia/a825765
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaati ... oa/a814228

Selittäisikö joku miten yllä olevat uutiset liittyvät Tekniikka & Talous-lehden aihepiiriin?

Miten moni mm. yllä esiintyvistä toimittajista on käynyt tämän kurssin:
http://ilmatieteenlaitos.fi/ohjelma-2012

torspo
Seuraa 
Viestejä156

eshamaelin asenne, arvot ja ihmiskäsitys tuli kerralla selväksi. Kiitos siitä! Hämmästyttävästi tämä asenneilmasto alkaa muistuttamaan 70-luvun edistyksellisyys-taantumuksellisuus maailmaa. Se ken sen eli, muistanee varmasti. Ei silloin(kaan) kannattanut olla nuoren "edistyksellisen älymystön" kanssa eri mieltä! Mitenkäs nämä "eshamaelit" kääntävät takkinsa kun tulee "evoluutiouskon 90-luku"? Kiinnostaa nähdä

En oikein jaksa uskoa, että tiedetoimittajalla, tavallisesta toimittajasta puhumattakaan, on aikaa tai asiantuntemusta käydä läpi suurta joukkoa vertaisarvioituja artikkeleita tai yksittäisten tutkijoiden teorioita. Tämän vuoksi toimittajat joutuvat perustamaan juttunsa suurten tutkimuslaitosten johtajiensa suulla annettuihin julkilausumiin, tai näkyvässä asemassa olevien tutkijoiden haastatteluihin. Mielestäni on myös täysin perusteltua olettaa, että tutkijoiden valtavirta edustaa tämän hetken parasta tietämystä aiheesta. Jos kuitenkin osoittautuu, että nykyinen käsitys asioista ei ole oikea, niin tieteenteossa olevat prosessit auttavat korjausliikkeen teossa. Oli kyseessä sitten evoluution, ilmaston tai kosmologian tutkimus.

L'ancienne alliance est rompue ; l'homme sait enfin qu'il est seul dans l'immensité indifférente de l'Univers d'où il a émergé par hasard. Non plus que son destin, son devoir n'est écrit nulle part.
-Jacques Monod

MAK
Seuraa 
Viestejä2692
torspo

En oikein jaksa uskoa, että tiedetoimittajalla, tavallisesta toimittajasta puhumattakaan, on aikaa tai asiantuntemusta käydä läpi suurta joukkoa vertaisarvioituja artikkeleita tai yksittäisten tutkijoiden teorioita. Tämän vuoksi toimittajat joutuvat perustamaan juttunsa suurten tutkimuslaitosten johtajiensa suulla annettuihin julkilausumiin, tai näkyvässä asemassa olevien tutkijoiden haastatteluihin.

Ei kukaan oletakaan toimittajalta tuollaista. Olisi kuitenkin kohtuullista suomentaa alkuperäisestä BBC:n/Telegraphin:n/jne. artikkelista myös Suomi-artikkeliin alkuperäisessä artikkelissa mainittu varauma tai toisen tahon esittämä vastakkainen mielipide.

On nimittäin enemmän sääntö kuin poikkeus poistaa kaikki "epävarmuudet" suomennoksesta.

Oletko muuten sitä mieltä, että uutisoitaessa euroopan talouskriisistä, tulisi toimittajan perustaa juttunsa pelkästään Suomen hallituksen esittämiin julkilausumiin.

Jos vastauksesi poikkeaa jotenkin ilmastonmuutoksen aihealueista, niin miksi? Miksi toimittajalla olisi aikaa perehtyä yhteen aihealueeseen, mutta toiseen aihealueeseen perehtyminen ei ole tarpeellista?

eshamael
Romarion asenne, arvot ja ihmiskäsitys tuli kerralla selväksi. Kiitos siitä! Hämmästyttävästi tämä asenneilmasto alkaa muistuttamaan 70-luvun edistyksellisyys-taantumuksellisuus maailmaa. Se ken sen eli, muistanee varmasti. Ei silloin(kaan) kannattanut olla nuoren "edistyksellisen älymystön" kanssa eri mieltä! Mitenkäs nämä "Romariot" kääntävät takkinsa kun tulee "ilmastouskon 90-luku"? Kiinnostaa nähdäOlet todella lahjakas profiloimaan lyhyen analogian sisältävän kommentin perusteella minut. Ja totta, ei kannata olla minun (edistyksellinen älymystön edustaja?) kanssa eri mieltä koska saatat joutua hirvittävän sarkastisen kommentin uhriksi.

Myönnän että olen monessa asiassa kääntänyt takkini parin viime vuosikymmenen aikana. Oppia ikä kaikki.

z
Seuraa 
Viestejä2918

Toimittajien käytökselle on aivan käypä selitys - apokaholismi:

Apocalypse Not: Here’s Why You Shouldn’t Worry About End Times

Apokaholistille yksi tai kaksi "vääjäämätöntä" katastrofia ei riitä vaan hänen on saatava jatkuvasti yhä vahvemmin stimuloivia maailmanlopun skenaarioita pakottavan himonsa taltuttamiseksi.

Indeed, we seem to crave ever-more-frightening predictions—we are now, in writer Gary Alexander’s word, apocaholic. The past half century has brought us warnings of population explosions, global famines, plagues, water wars, oil exhaustion, mineral shortages, falling sperm counts, thinning ozone, acidifying rain, nuclear winters, Y2K bugs, mad cow epidemics, killer bees, sex-change fish, cell-phone-induced brain-cancer epidemics, and climate catastrophes.

zz

torspo
Jos kuitenkin osoittautuu, että nykyinen käsitys asioista ei ole oikea, niin tieteenteossa olevat prosessit auttavat korjausliikkeen teossa.

Tämä on kuitenkin politiikkaa. Tieteessä ei ole 100% varmuutta, on vain teorioita ja usein hatusta heitettyjä todennäköisyyksiä. Mutta sellaisilla epämääräisyyksillä ei saada yhtään päätöstä, varsinkaan globaalia aikaiseksi. Siksi kaikki mediat täytetään alarmistisella propagandalla, jotta päätöksentekijöihin saadaan liikettä. Samalla kuitenkin annetaan aseet käsiin vastapuolelle.
Käyköhän tässä kuin Pekka ja susi -sadussa?

syytinki
Seuraa 
Viestejä9461
eshamael
Olen tässä eräässä toisessa keskustelussa törmännyt Suomen Kuvalehden "suunnanmuutokseen". Oletteko te kiinnittäneet huomiota Tapani Ruokasen ja Marko Hamilon kirjoituksiin? Lisäksi olen ollut havaitsevani että yhtä skeptikko-puheenvuoroa kohti tulee 4 - 5 alarmisti-kirjoitusta Kuvalehdessä. Olenko paranoidinen?

En ole erityisemmin seuraillut SK:ta. Välillä vilkaissut, että vieläkö linja jatkuu. Jatkuuhan se. Nostan hattua, hyvin ovat jaksaneet kirjoitella asian vierestä - vuosikymmeniä.

Ei se ole mitään uutta. Suomen Kuvalehti oli erittäin ansiokas ns. " metsäkuloeman" ja Linkolan äänitorvi ja kannattaja jo 80 -luvulla. Sen parhaita suorituksia oli mm. makeat kartat metsäkuoleman etenemisestä Suomessa. Ne oli laatinut kaivonkatsojatasoinen "tiedemies".

Tuolla on muuten ketju "Viher-vasemmisto-kommareiden metkuilut". Aiheen puolesta nämä tekstit sopisivat kyllä sinnekin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat