Seuraa 
Viestejä45973

Tervehdys hyvät palstalaiset!

Menin sitten idioottina viemään kannettavani ( Acer Aspire 7741Z ) paikkaan,jossa virtalähteenä toimi aggregaatti.

Kaikki pelasi hienosti koko illan, mutta yöllä aggre ja kone olivat sammuneet. Aamulla otimme koneen seinästä, pistimme aggren käyntiin ja kytkimme tietokoneen takaisin pistokkeeseen. Tässä vaiheessa muuntaja kärvähti savun saattelemana.

Irroitin kärähtäneen muuntajan ja kikkailin koneellani vielä noin 20 minuuttia ennenkuin virta loppui kokonaan. Tänään kävin ostamassa uuden adapterimuuntajan, ja pettymys olikin melkoinen kun kotiin tultuani kytkin koneen seinään, eikä mitään tapahtunut.

Osaatteko yhtään arvailla mistä alkaisin vikaa etsimään? Kylän ainoa 'tietokone-fiksari' ilmoitti konetta näkemättä emolevyn olevan hajalla, ja että uusi maksaisi 450 euroa.

Takuu on mennyt umpeen kuukausi sitten. Sylettää, jos se oli sitten siinä.

Kiitos neuvoista jo näin etukäteen.

Kommentit (7)

Lieneekö ostamasi virtalähde oikeanlainen?

Jos emolevy on todellakin mennyt rikki, niin silloin kannattaa kannettavan kohdalla harkita ehkä jopa kokonaan uuden kannettavan ostamista. Emolevyn korjaaminen/vaihtaminen uuteen on kannettavalla melko kallis toimenpide. Lisäksi sen emolevyn pitää olla oikeanlainen, että tietokoneen osat sopivat siihen.

Aina kun kannettavan ostaa, niin suosittelen siinä tapauksessa ostamaan kannettavalle niin pitkän takuulaajennuksen, kuin mahdollista, jos samaa kannettavaa haluaa käyttää mahdollisimman pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hamppu
Seuraa 
Viestejä1146

Voiko se nyt emolevystä olla kiinni kun kone kerran toimi akulla vielä sen jälkeen kun muuntaja oli kärähtänyt. Koittaisit saada jossain koneeseen täyteenladatun akun, ja testata josko kone vielä sillä starttaa. Jos toimii niin kai se jotain osviittaa antaa siitä missä vika on ja joku elektroniikan päälle ymmärtävä voisi sen saada vielä kuntoon.

SamBody
Seuraa 
Viestejä6447

Voi 'tietokone-fiksari' olla hyvinkin oikeassa. Itsellä kävi reissussa vastaavasti (surkeat sähköt viidakossa), ja Malesian HP vaihtoi hieman vajaa 3 v vanhaan läppäriin uuden virtalähteen & emon. Takuuseen tietty.
Jos takuuta ei ole niin korjaus tuskin kannattaa. Hommaa uusi, ota vanha winsu talteen (siltä voit kopsailla tietosi talteen SATA/USB adapterin avulla) ja myy raato pois. Jollakin on vastaava näyttöviallinen.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

---
Seuraa 
Viestejä3561

Niin, voihan se olla, että kone toimii muuten, mutta virtaa(ja latausta) ottava osa on mennyt paskaksi. En osaa sanoa kuinka emolevyintegroitu osa on kyseessä.

martin x
Seuraa 
Viestejä2084

Kuinka pitkän ajan olivat luvanneet sinun koneelle takuuta, vuoden vai kaksi ? Oma läppäri räjähti kanssa kuukausi takuun jälkeen jota oli luvattu ihan kokonainen vuosi, mutta muutaman soiton jälkeen ottivat koneen huoltoon ja hoitivat koneen kuntoon ihan normaalina takuuhuoltona.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat