Seuraa 
Viestejä45973

En onnistunut sitten kirveelläkään löytämään tietoa Tampereen mellakoitsijoiden vaatimuksista. Osaako joku tiivistää, mitä nämä nuoret halusivat?

Ja laajemmassa katsontakannassa, mitä äärivasemmisto haluaa? Vasemmistolaiset aatteet ovat vielä ymmärrettäviä, mutta mitä lähemmäs äärilaitaa mennään sitä enemmän toiminta muistuttaa anarkismia. Ja anarkismillahan ei ole suoranaisia ideologisia päämääriä, muita kuin anarkia.

Sivut

Kommentit (23)

asdf
Seuraa 
Viestejä12084

Muistaakseni Aamulehdessä (vai olisiko ollut sen verkkojulkaisussa?) joku osallistuja kertoi valtauksen syyksi, että he eivät halua, että kadut ovat vain moottoriajoneuvoille ja kaupunki kuuluu kaupunkilaisille, joten pitivät hyvänä ideana järjestää kadulla konsertin ja mennä sinne makoilemaan. Tulee mieleen, että mitäs jos autoilijatkin ajettelisivat, että jalkakäytävät eivät kuulu vain jalankulkijoille?

Toisaalta, sen verran mitä noihin miekkareissa viihtyviin tyyppeihin olen nuorempana tutustunut, niin suurimmalla osalla yhdistävä tekijä oli yleinen vittuuntuneisuus yhteiskuntaa ja virkavaltaa kohtaan ja halu käyttää päihteitä samanhenkisessä seurassa, ei niin väliä minkä asian puolesta. Yksi näistä tyypeistä, joka oli vanha lukiokaverini, kerran sanoi, että lähtee ensi viikonloppuna vastustamaan... hetkinen, mitäs me nyt vastustetaankaan... no vastustetaan kuitenkin niin perkeleesti.

Eikä sillä, ettäkö mielenosoitus olisi automaattisesti väärin. Hyvän asian puolesta kannattaa osoittaa mieltään, mutta jos mielenosoitus on harrastus ja tekosyy sekoilla, se ei enää ole kovin fiksua.

Vierailija
asdf
Eikä sillä, ettäkö mielenosoitus olisi automaattisesti väärin. Hyvän asian puolesta kannattaa osoittaa mieltään, mutta jos mielenosoitus on harrastus ja tekosyy sekoilla, se ei enää ole kovin fiksua.Kannattaa muistaa että mielenosoitus on helpompaa järjestää kuin julkinen tapahtuma, joten reivejä välillä järjestetään sillä nimikkeellä. Ne on reivejä sillä erotuksella, että lavan edestä löytyy jokin "save the whales" slogan.

Niin ja jos joku siitä nyt herneen vetää nenään, niin voi miettiä hetken hyväpalkkaisia ja vaikutusvaltaisia virkamiehiä joiden kahvittelu - sen lisäksi että se muuttaa liikennejärjestelyjä - maksaa vitusti hunajaa. Hipit sentään maksavat omat bileensä. Pointti on harjoittaa vapautta, eikä se onnistu konformistisen menetelmin oikeen tehokkaasti. Ratkaisu onkin sisällyttää moinen anarkia konformismiin, kuten länsimaissa on ollut tapana.

Saa olla aika totalitaristinen kusipää jos noi käy kiristää pinnaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mietin tässä lukiessani kansalaispalautteita Tampereen tapahtumista, että jotenkin ylimitoitettua on se raivo, jota suhteellisen pienet anarkian purkaukset aiheuttaa tässä maassa. Suomalaiset haluaa elää jossain robottiyhteiskunnassa, jossa ei esiinny spontaaneja ilon ilmauksia. Kuvitelkaa miten pimeästä maailmankuvasta se asenne ponnistaa. Elät hetken aikaa ja suoritat valtion määräämiä liikesarjoja ja voitelet koneistoasi sisältä ja ulkoa. Sitten koneisto sammuu ja muistokirjoituksessa mainitaan, että suoritit funktiosi emoaluksen osana. Kuin jostain Star Trekin borgien koneyhteiskunnasta. Itse asiassa olen aina ajatellut, että borgit ovat tieteisfiktion suomensukuinen kansa.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
naturesson
Mietin tässä lukiessani kansalaispalautteita Tampereen tapahtumista, että jotenkin ylimitoitettua on se raivo, jota suhteellisen pienet anarkian purkaukset aiheuttaa tässä maassa. Suomalaiset haluaa elää jossain robottiyhteiskunnassa, jossa ei esiinny spontaaneja ilon ilmauksia. Kuvitelkaa miten pimeästä maailmankuvasta se asenne ponnistaa. Elät hetken aikaa ja suoritat valtion määräämiä liikesarjoja ja voitelet koneistoasi sisältä ja ulkoa. Sitten koneisto sammuu ja muistokirjoituksessa mainitaan, että suoritit funktiosi emoaluksen osana. Kuin jostain Star Trekin borgien koneyhteiskunnasta. Itse asiassa olen aina ajatellut, että borgit ovat tieteisfiktion suomensukuinen kansa.Vielä ylimitoitetumpaa on se raivo, mitä pienet ajatuksenpurkaukset aiheuttavat tässä maassa. Kohtuullista olisi, että konkreettisesta teosta saisi kovemman rangaistuksen kuin ajatusrikoksesta.

unknown soldier
Seuraa 
Viestejä100

Tulee mieleen Saksassa järjestettävät katubileet. Festivaalit tms. Siellä siis kuuluu ihan kulttuuriin. Suomessa nyrpisteltiin jo pari vuotta sitten ensimmäisiä varsinaisia puistotapahtumia jossa ihmiset hengailevat puistossa piknikeineen ja viineineen.

ÄLKÄÄ IKINÄ MENKÖ BRASILIAAN! Ne nauravat teidät ulos jos ette kuole paskahalvaukseen! Olen vapaamielinen ja muuta, mutta 1. Karnevaalit olivat järkyttävä shokki. Liikaa ihmisiä ja elämää. Voit ostaa olutta mistä vain kaduilta jossa on kaupustelijoita. Ilmassa musiikin ja ihmisten pauheen lisäksi voit haistaa oluen ja vähän väliä kannabiksen tuoksun. Eteen päin ei kannata edes yrittää paitsi kärsivällisesti hiipimällä.

Ideana että ihmiset valitsevat mieleisensä musiikkikulkueen ja seuraavat sitä. Iso rekka tms. auto tanssiryhmien ympäröimänä.

Huom puhun kaduilla ympäri kaupunkeja tapahtuvista julkisista bileistä! En siitä TV-showsta.

naturesson
Mietin tässä lukiessani kansalaispalautteita Tampereen tapahtumista, että jotenkin ylimitoitettua on se raivo, jota suhteellisen pienet anarkian purkaukset aiheuttaa tässä maassa. Suomalaiset haluaa elää jossain robottiyhteiskunnassa, jossa ei esiinny spontaaneja ilon ilmauksia. Kuvitelkaa miten pimeästä maailmankuvasta se asenne ponnistaa. Elät hetken aikaa ja suoritat valtion määräämiä liikesarjoja ja voitelet koneistoasi sisältä ja ulkoa. Sitten koneisto sammuu ja muistokirjoituksessa mainitaan, että suoritit funktiosi emoaluksen osana. Kuin jostain Star Trekin borgien koneyhteiskunnasta. Itse asiassa olen aina ajatellut, että borgit ovat tieteisfiktion suomensukuinen kansa.Miten yksilön ajanvietto ja robottimainen yhteiskunta liittyvät toisiinsa? Mielenosoitus häiritsi yksilöiden ajanviettoa enemmän kuin robottiyhteiskuntaa, siksi vihanpurkaukset. Kyllä minuakin ketuttaisi pilalle mennyt lomapäivä istuttuani tunteroisen autossa huutavia kakaroita kuunnellen, kun mielenosoittajat estävät liikenteen.

Sinänsä huvittavaa, miten onnistuitkin valottamaan kerralla tuota vääristäytynyttä mielenosoittajien maailmankuvaa. Kuvitellaan jalo taistelu byrokratiahirviötä vastaan, joka pakottaa yksilöt oravanpyörään kehdosta hautaan. Mikään ei voisi olla enempää harhakuvitelma. Ihmiset itse sitovat itsensä tuohon oravanpyörään omilla valinnoillaan. Korporaatiohirviöt eivät sitä tee, ne vain tarjoavat siihen mahdollisuuden. Sen sijaan että säästettäisiin kohti taloudellista riippumattomuutta, tuhlataan jokainen pennonen hienompiin autoihin ja asuntoihin.

Koskaan aikaisemmin historiassa ihmiset eivät ole voineet elää vapaammin kuin nykyään. Koskaan aikaisemmin ei keskituloinen ole voinut säästää itseään taloudelliseen riippumattomuudeen nelikymppisenä. Jos ei osaa pitää taloudestaan huolta, kannattaa katsoa peiliin eikä luoda olkiukkoja yrityksistä tai yhteiskunnasta.

Kasahai
Koskaan aikaisemmin historiassa ihmiset eivät ole voineet elää vapaammin kuin nykyään.Niin, tai sitten koskaan historiassa ei ole elämä ollut tiukemmin hallittua kuin nykyään. Nykyihmisen mielikuvitus vapauden suhteen on vain niin surkastunut, että nykytilanne tuntuu vapaudelta.

Chair
Seuraa 
Viestejä2799
naturesson
Mietin tässä lukiessani kansalaispalautteita Tampereen tapahtumista, että jotenkin ylimitoitettua on se raivo, jota suhteellisen pienet anarkian purkaukset aiheuttaa tässä maassa. Suomalaiset haluaa elää jossain robottiyhteiskunnassa, jossa ei esiinny spontaaneja ilon ilmauksia. Kuvitelkaa miten pimeästä maailmankuvasta se asenne ponnistaa.

Tämä ilon ilmaus sulki erään keskustan valtasuonista autoliikenteeltä torstai-iltakuudesta perjantaiaamuun kahdeksaan, jolloin rikotuista pulloista tulleet lasinsirut saatiin lopulta siivottua.

Lisäksi nämä ilon ilmaisijat soittivat yöllä musiikkia suoraan ihmisten makuuhuoneiden ikkunoiden alla ja poliisin saavuttua paikalle asukkaiden valitusten takia, iloa ilmaistiin heittelemällä virkavaltaa pulloilla ja rikkomalla poliisiauton takaikkuna.

Vilkkaan valtasuonen katkaiseminen oli pelkkää ilkeyttä ja huomion hakemista. Vain muutaman sadan metrin päästä olisi löytynyt hehtaaritolkulla puistoja ja muita aukioita, joissa ilmaista iloaan häiritsemättä ihmisten kotirauhaa ja täysin laillista autolla liikkumista.

Pimeä ja itsekäs maailmankuva taitaa olla näillä häiriköillä ja ihmiset ovat syystäkin tuohduksissaan moisesta ilkivallasta.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

naturesson
Kasahai
Koskaan aikaisemmin historiassa ihmiset eivät ole voineet elää vapaammin kuin nykyään.Niin, tai sitten koskaan historiassa ei ole elämä ollut tiukemmin hallittua kuin nykyään. Nykyihmisen mielikuvitus vapauden suhteen on vain niin surkastunut, että nykytilanne tuntuu vapaudelta.Mitäpä jos sinä suuressa viisaudessasi valaisisit meitä, miten nykyihmisten vapauskäsitys on surkastunut aikojen saatossa? Mitä on se todellinen vapaus, joka meiltä uupuu?

Kasahai
Mitäpä jos sinä suuressa viisaudessasi valaisisit meitä, miten nykyihmisten vapauskäsitys on surkastunut aikojen saatossa? Mitä on se todellinen vapaus, joka meiltä uupuu?Ei ole vapautta vain elää ja olla, koska vallitseva järjestys on ottanut haltuunsa kaikki elämälle välttämättömät toiminnot. Et voi rakentaa majaasi minne haluat, liikkua miten haluat, kerätä ravintoa mistä haluat, jne. On alistuttava hyvin kurinalaiselle järjestelmälle, jotta voi tehdä ylipäätään mitään, ja sittenkin se, mitä saa tai ehtii tehdä, on hyvin vähän. Elämä hupenee järjestelmään sopeutumiseen.

naturesson
Elämä hupenee järjestelmään sopeutumiseen.Älä sopeudu, niin saat sen haluamasi vapauden vai onko heti tiedossa tyyppejä, jotka painavat aseen ohimolle ja vievät sen vapauden? Etkö osaa antaa itsellesi minkäänlaista armoa? Kärjistät muutenkin oman olemisen omituisella tavalla, että ei olisi olemassa vaihtoehtoja kahden eri tilan välillä.

Vierailija
Kasahai
Mitäpä jos sinä suuressa viisaudessasi valaisisit meitä, miten nykyihmisten vapauskäsitys on surkastunut aikojen saatossa? Mitä on se todellinen vapaus, joka meiltä uupuu?

Vapaus ei ole kollektiivinen käsite. Jotta sun jutuillasi olisi mitään painoarvoa, pitäisi sinun ensiksi opetella egoismin, individualismin ja kollektivismin erot.

Ryhmän vapaus on kaikki se mikä ei tee ryhmää.

Näin kerran kun kaksi nuorta istui kävelykaduksi muuttuneen, taksien vaivaamalla kadunpätkällä, ilman että asiasta oli kellekkään haittaa. Senkin että useampi siviiliasuinen poliisi kyttäsi heitä kulman takaa kurkkien. Näytti siltä että kynnys operaatioon oli ylittynyt pelkästään istumalla kadulle. Siihen nähden suuri joukko on jo mellakka, vaikka nukkuisi kadulla.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672
naturesson
Kasahai
Mitäpä jos sinä suuressa viisaudessasi valaisisit meitä, miten nykyihmisten vapauskäsitys on surkastunut aikojen saatossa? Mitä on se todellinen vapaus, joka meiltä uupuu?Ei ole vapautta vain elää ja olla, koska vallitseva järjestys on ottanut haltuunsa kaikki elämälle välttämättömät toiminnot. Et voi rakentaa majaasi minne haluat, liikkua miten haluat, kerätä ravintoa mistä haluat, jne. On alistuttava hyvin kurinalaiselle järjestelmälle, jotta voi tehdä ylipäätään mitään, ja sittenkin se, mitä saa tai ehtii tehdä, on hyvin vähän. Elämä hupenee järjestelmään sopeutumiseen.Tässä astutaan melko syvällä negatiiviseen vapauteen. "Ei ole vapautta rakentaa majaa minne haluaa" vs "Ei ole vapautta rakentaa puutarhaa niin, että sinne ei muuta joku asumaan". Melko vapaasti saa taloja rakentaa. Ei suojelualueille ja järvenrannoillekin rakentamista on taidettu rajoittaa. Tontti pitää tietty ensin ostaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat