Seuraa 
Viestejä5002

Koska kesä on lämmittänyt päätäni liikaa, aloin pohtia miten ihmiseloon ja kehitykseen vaikuttaisi historian salaaminen.

Mitä tapahtuisi jos kaikkien yli 50 vuotta sitten tapahtuneiden asioiden käsittely ja niihin viittaaminen olisi yleisesti kiellettyä, sallittua vain erityisesti tehtävään vihityille auktorisoiduille tiedemiehille eli historeille?

Näiden historien valta kohoaisi tietysti huippuunsa, koska he voisivat kiistää tehdyt päätökset menneisyyden kokemusten perusteella, eikä sen kummempia perusteluja voitaisi vaatia koska ne ovat salattuja.

Saunailloissa ja pienimuotoisissa kokoontumisissa rohkeimmat voisivat kertoa tarinoita menneistä ajoista ja näin ne jatkuvasti muotoaan muuttaen siirtyisivät ainoastaan suullisena perinteenä eteenpäin.

Todellista valtaa pitäisivät kuitenkin ne joilla olisi pääsy salaisen tiedon lähteille. Ainoastaan se osa rahvaasta joka olisi perehtynyt kansan suussa kiertävään perinteeseen ja osaisi yhdistää sen nykypäivän todellisuuteen, osaisi päätellä missä mennään ja mihin ollaan menossa.

Kun historian salausta kiristetään tiukemmaksi kuin 50vuotta, lähestytään nykyaikaa. Ollaan siis tilanteessa jossa päätökset tehdään tämänhetkisellä tiedolla, mutta salaisin perustein.

Tämä tietenkin toimii jotenkin, jos kansalaisilla on usko ja luottamus siihen, että harjoitettu politiikka on oikeudenmukaista ja ylivoimaiselle enemmistölle hyödyllistä.

Koska kaikkia perusteluja ei ole vapaasti saatavissa, on melko sama onko niitä tekemässä 200 vai 1 ihminen. Kyseessä on kuitenkin diktatorinen meininki. Pysyäkseen tyytyväisenä, eikä kapinoisi järjestelmää vastaan, kansa vaatii ja saa (aina lisää) leipää ja sirkushuveja. Siitä on seurauksena laiskistuminen ja pelkkien huvien ja nautintojen etsintä - eli rappio.

Rappion seurauksena näennäisesti kehittymättömämmät, mutta aktiivisemmat, barbaarit valtaavat meidät, nykymaailmassa taloudellisesti, ja orjuuskierto kääntyy meille epäedullisesen suuntaan.

Tästä voidaan päätellä, että ainoa tapa motivoida kansaa oikein, on lisätä demokratiaa ja tiedon vapautta. Todellisuus on kuitenkin näyttänyt, että liian suuri osa kansaa on laiskaa ja saamatonta kun kyse on yleisen oikeudenmukaisuuden ja laillisuuden vaatimisesta, eikä homma oikein toimi, vaan tilanne luisuu yhä enemmän harvainvallan suuntaan.

Siitä taas seuraa, että arvokas osa demokraattista järjestelmää ovat puoli-, tai täysanarkistiset ryhmittymät jotka vaihtelevasti mutta äänekkäästi ( laiskan enemmistön puolesta) vaativat sitä sun tätä vähälle huomiolle jäänyttä kokonaisuuden osaa parannettavaksi.

Ne väkivaltakoneiston osat, jotka kaasusuihkuilla ja pampuilla provosoivat mielnosoittajia yhä villimpään menoon ovat siis myös demokratian asialla. MOT.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Kommentit (2)

Eurooppa on ainakin menossa huonompaan suuntaan johtuen pitkälti liiallisesta maallistumisesta ja rappioitumisesta, tarvittais uusi kristinusko arvoja palauttamaan. Euroopassakin on syntyvyys todella alhaista jossain serbiassa esim. alle 1 tyyliin... en kyllä ymmärrä mitä helvettiä poliitikot oikein tekee euroopassa, näin siis yhteiskuntatieteittein näkökulmasta.
Mitä demokratiaan tulee niin koko käsite demokratia on absurdi eikä se toimi, eikä todellista demokratiaa edes globaalisti juurikaan ole. Medialla ym. pystyy aivopesemään ihmisiä anyway niin se on ihan sama antaako heidän äänestää.
Kuinka moni Suomessakaan muka tietää mitä vaikka EVM on, ehkä joku 1/10 ...
Ja kun suurin osa ei tiedä edes perusjuttuja niin miten he voisivat äänestää maan edun mukaisesti?

Sinällään toki kannatan suoraa demokratiaa ja kansanäänestyksiä joissain asioissa esim. kannabiksen laillistaminen jne..

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521

Historiattomuuden seuraus on ihan linjassaan sen kanssa, että kun historiasta ei opita, niin mitäpäs sitä vanhoja?

Se syy, miksi historiasta ei opita on siinä, että "niinhän oli silloin 100-10000 v sitten." Eli katse kohdistuu nykyhetkestä menneeseen eikä menneen avulla oikeasti tarkastella nykyisyyttä kuten olisi ideaali. Tai siis, kun tarkastellaan, mutta erikoistyylisesti niin, että nykyisyys on paaaaaljon parempaa ja edistyksellisempää. Toisinajattelijat ovat ihan väärässä keikuttaessaan venettä turhaan. Näinhän on aina ollut.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat